Įkraunama...
Įkraunama...

Kai tėtis išvyksta ilgam....

QUOTE(Giedre.vs @ 2012 06 24, 22:45)
Sveika pažįstami nikai biggrin.gif

Laba laba gaila,kad pakliuvai tokias gretas... Labai suprantu del tu pykciu pas mus ir budavo,o poto atsistojo i savo gretas...
Atsakyti
[quote=janneta,2012 06 24, 22:39]
ir man įdomu pasidarė g.gif o tai jei mano vaikui jau trys metukai ar įmanoma nuo dabar jau susitvarkyti ir gauti tas išmokas blush2.gif ?
Papildyta:

bet kokiu atveju tvarkykites, uz praeita laika irgi moka, nes moka ne nuo padavimo dok, o nuo gimimo arba idarbinimo dienos (jeigu nedirbo dar No, kai gime). kazka lyg girdejau, kad nedaugiau negu uz 3 metus atgal moka, bet tai nors i prieki gausit, ir kazkiek uz praeita laika. mum sumokejo uz praeitus beveik 2 metus. o su antros mergaites dok tai cirkai, bet mes atkaklus, vis tiek jiems knisim prota lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauluciukas77: 24 birželio 2012 - 21:49
QUOTE(afi @ 2012 06 24, 22:47)
o ar taip supratau kad tu pati norgej jau esi?

taip jau esu cia beveik 5men.
Papildyta:
QUOTE(janneta @ 2012 06 24, 22:46)
O jei mes nesusituokę? g.gif

parasyk i www.nav.no ir paaiskink situacija jie labai noriskai viska atsako smile.gif
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2012 06 24, 22:46)

mes butent buvom nesusituoke su pirmaja, tik pries antra susituokem, bet jie uzskaito sugyventine kaip zmona, tikrai del to nekliutis
Atsakyti
QUOTE(janneta @ 2012 06 24, 21:46)

MB sefas sake kad mums butu geriau susirasyt tada viskas lengviau ir siaip dar kazkokius mokescius susigrazina kad zmona LT ir uz keliones i Lt kazkaip darbe mazesnius mokescius nuskaito, nes mes ir nesusituoke ax.gif

QUOTE(*Grazina* @ 2012 06 24, 21:51)
taip jau esu cia beveik 5men.
Papildyta:

parasyk i www.nav.no ir paaiskink situacija jie labai noriskai viska atsako smile.gif

ir kaip, kurioj daly, ar sunku buvo paciai darba susirasti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Grazina* @ 2012 06 24, 22:48)
Laba laba gaila,kad pakliuvai tokias gretas... Labai suprantu del tu pykciu pas mus ir budavo,o poto atsistojo i savo gretas...

smagu, kad Jus jau kartu :-)
po kiek metu buvimo skirtingose salyse priemet sprendima isvaziuot pas vyra?
Atsakyti
man iskilo klausimas tai jei mes tvarkomes vaiko pinigelius kad B gautu norgei ar as lietuvoj turiiu atsisakyti sako ismoku ka gausiu uz vaika tuos 2 metus g.gif
Atsakyti
[quote=sauluciukas77,2012 06 24, 22:48]
[quote=janneta,2012 06 24, 22:39]
ir man įdomu pasidarė g.gif o tai jei mano vaikui jau trys metukai ar įmanoma nuo dabar jau susitvarkyti ir gauti tas išmokas blush2.gif ?
Papildyta:

bet kokiu atveju tvarkykites, uz praeita laika irgi moka, nes moka ne nuo padavimo dok, o nuo gimimo arba idarbinimo dienos (jeigu nedirbo dar No, kai gime). kazka lyg girdejau, kad nedaugiau negu uz 3 metus atgal moka, bet tai nors i prieki gausit, ir kazkiek uz praeita laika. mum sumokejo uz praeitus beveik 2 metus. o su antros mergaites dok tai cirkai, bet mes atkaklus, vis tiek jiems knisim prota lotuliukas.gif
[/quote]
maniškis ten jau 5 metai dirba, ech nu reiks imtis šito reikalo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(afi @ 2012 06 24, 22:53)
MB sefas sake kad mums butu geriau susirasyt tada viskas lengviau ir siaip dar kazkokius mokescius susigrazina kad zmona LT ir uz keliones i Lt  kazkaip darbe mazesnius mokescius nuskaito, nes mes ir nesusituoke ax.gif

Reiks man saviškį tempt į zaksą, sakysiu nori pinigų tai dabar ženykis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=afi,2012 06 24, 22:53]

kadangi gryzineja i LT ne tik pas zmona, (sugyventine) bet ir pas vaika, tai gryzinejimo kastus pildant deklaracija vistiek turi teise irasyt, nesvarbu, kad nesusituoke...mes bent jau po santuokos sudarymo nepajutom, kad mokescius pritaikytu kitokius lotuliukas.gif aisku, mano situacija kitokia, as LT gaunu pajamas didesnes negu 70000 kr per metus, todel jie ir nepritaiko kitos mokesciu klases. o vat kieno zmonos nedirba LT ir negauna pasalpu auginimo vaiko, tai paima pazymas ir mokesciu, siuncia vyrams, jie teda pildydami metine deklaracija susigrazina daugiau mokesciu, ir nuo kitu metu mokestine klase pakeicia... nu bet cia viska galima paskaityt forume http://www.lietuvis.no/
as pati kai reikia, visko ten ieskau, nes nelabai kas is mano vyro bendradarbiu dalinasi savo patirtim....cia kaip su tuo kaimyno tvartu lotuliukas.gif

o LT ka gauni motinystes pasalpa - ta kur nuo atlyginimo priklauso, tai ne prie ko, jie jos neskaito (nebent jeigu ji mazesne negu 70000 kr per metus, tada dar vyrui lengvata mokesciu pritaiko), ta prasme neisminusuoja. jie isminusuoja tik tuos pinigus, kuriuos mokedavo, gal kazkam ir moka, kur i menesi skirdavo pradzioj visiems vaikams po 90 lt, paskui jau tik iki 3 metu ir tai tik tiems, kuriu pajamos mazos. tai buvo su pirmaja isminusave po 90 lt, uz kokius metus. bet cia norvegai skirtuma ismokejo, kai dar gaudavom LT. kadangi jau seniai negaunam, ir LT nusiunte forma, kad nebegaunam vaiko pinigu, nes nepriklauso (ne motinystes, o butent vaikui), tai daba jau gaunam pilna is NO
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sauluciukas77: 24 birželio 2012 - 22:05
QUOTE(afi @ 2012 06 24, 22:53)
MB sefas sake kad mums butu geriau susirasyt tada viskas lengviau ir siaip dar kazkokius mokescius susigrazina kad zmona LT ir uz keliones i Lt  kazkaip darbe mazesnius mokescius nuskaito, nes mes ir nesusituoke ax.gif

Man gerai as jau esu cia buvus pires du metus.gyvenom 3menesius... Poto isvykau,nes negavom darzelio.. Gyvename Norvegijoj Sør-Trøndelag smile.gif
Dirbu ten kur vyras dirba,tai prieme greitai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sauluciukas77 @ 2012 06 24, 22:53)
smagu, kad Jus jau kartu :-)
po kiek metu buvimo skirtingose salyse priemet sprendima isvaziuot pas vyra?

Po beveik 3metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Grazina* @ 2012 06 24, 23:03)
Man gerai as jau esu cia buvus pires du metus.gyvenom 3menesius... Poto isvykau,nes negavom darzelio.. Gyvename Norvegijoj Sør-Trøndelag smile.gif
Dirbu ten kur vyras dirba,tai prieme greitai smile.gif
Papildyta:

Po beveik 3metu smile.gif

Jo liūdna - aš pati kažkaip sunkiai suvokiu, kad maniškis ten blink.gif
O čia kokia vieta, pietūs, šiaurė>? g.gif

Smagu, kad jūs jau kartu smile.gif
Atsakyti
ech...as ir sakiau, neilgiau negu 2 metus atskirai, o jau 6-i eina... laikausi is paskutiniu, kyla noras ten islekt, bet maniskis pats ten nenori pasilikt visam laikui, tai vis sako, kad dar biski ir sugrys visam laikui, tai neapsimoka man viska LT uzraukt ir vaziuot laikinai...
Atsakyti