Kepiau vakar "Lašišos ir porų pyragą su krapais ir grūdėtosiomis garstyčiomis", tikrai, kaip kažkuri sakė- pasibaisėtinai skanus

Tik pyrago pagrindas man nepatiko, kitą kartą įdarą darysiu identišką, o pagrindą darysiu kitaip

Dariau viską lygiai taip, kaip knygoje rašo, patys tešlos trupiniai sulipo gerai į skritulį, bet buvo labai keista, kad jų nereikia išminkyti, kad gautųsi vientisa masė (nes kitur tokiuose pyraguose tešlą reikia gerai suminkyti), ir vėliau, kočiojant, pradėjo byrėti (vandens ir taip pyliau daugiau, negu priklausė, nors Beata patarė tą daryti labai atsargiai, po pusę šaukštelio, bet nežinau kiek tada ten jo reikėtų supilti, kad tešla gautųsi vientisa- ar ne paprasčiau būtų elementariausiai ją suminkyti?

). Šiaip ne taip, padariau tą pagrindą, kepiau kaip nurodyta, prieš tai pusę valandos laikiau šaldiklyje, išėmiau sušalusią į ragą, bet kepant, vistiek susitraukė ir pyragas išėjo žemesnis, negu turėjo būti.
Žodžiu tešla (tiksliau jos ruošimas) man baisiai nepatiko, o ir užėmė nemažai laiko su visais lipdymais, šaldymais, kepinėjimais

Bet pyrago vidus- tobulas
QUOTE(Meškutaitė @ 2012 10 07, 14:42)
Gal kas nors galit įmest tų skaniųjų didelių sausainių su griliažu ir šokoladu receptą arba nuorodą
Prašom
QUOTE(Nome @ 2012 09 06, 18:55)
DIDELI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU IR GRILIAŽU
180 g minkšto sviesto
260 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodojo šokolado
žiupsnelio druskos
1. Įjunkite orkaitę-teperatūra 190 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Griliažinius saldainius pasmulkinkite grūstuvėje arba sudėję į gana tvirtą plastikinį maišelį, padaužykite plaktuku, kad subyrėtų į nedidelius gabaliukus.
3. Juodąjį šokoladą susmulkinkite kvadratėliais, iš kurių būna suformuota šokolado plytelė ir kiekvieną perpjaukite per pusę.
4. Sviestą su cukrumi ir kiaušiniu gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus ir minkštas kremas.
5. Miltus kartu su druska persijokite arba tiesiog sumaišykite su druska ir įberkite į sviesto mišinį. Dėkite šokolado gabaliukus ir susmulkintus griliažinius saldainius, viską sumaišykite šaukštu. Tešla bus gana kieta, bet gerai lips prie rankų.
6. Rankomis formuokite rutuliukus (golfo kamuoliuko dydžio ar mažesnius) ir dėkite į skardą, jie kepdami susmuks.
7. Kepkite apie 15 min. kol krašteliai pradės ruduoti. Dėmesio-sausainiai gana trapūs, kol šilti, bet kuo ilgiau juos kepsite, tuo labiau jie kietės. kai iškeps, atsargiai išimkite iš skardos arba palikite joje atvėsti ir sukietėti.
QUOTE(eemina @ 2012 10 07, 22:38)
Bandžiau kiek anksčiau kept Beatos bananinius keksiukus sus aguonomis.
Kažkas nepavyko gerai, nes nuo popierinių formelių labai skirtins nenorėjo.
O gerai keksiukus atvėsinot? Man seniau būdavo ta pati problema- nuo karštų labai sunkiai lupasi

Bet palaukus, atvėsinus, nusilupa puikiai