Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

Labas, merginos 4u.gif

Žiūriu senas laidas ir susidomėjau šokoladiniu tortu iš laidos apie gimtadienius. Tik ten nepasakė kiek riešutų ir kiek kiaušinių dėti. Gal galit kas pasufleruoti?

Ir ar visi receptai sudėti į jos puslapį? Nes kai žiūriu jos psl. ir einu per kategorijas "iš TV laidų", tai ten vos pora šio sezono receptų. Kaip jūs ieškot?

Ačiū!! 4u.gif
Atsakyti
nuo kitos savaites beatos laidas matysime vel sestadieni
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2012 10 18, 14:36)
nuo kitos savaites beatos laidas matysime vel sestadieni

thumbup.gif Liuks - man labai nepatikdavo savaites viduryje, ziuredavau paskui per TV3 Play.
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 09 06, 19:58)
o aš įkelsiu  sausainių su šokoladu ir griliažu nuotrauką  rolleyes.gif
user posted image

aš tokius sausainius irgi kepiau ,jų vaizdas iškepus toks pats, bet knygoje man jie atrodė gražesni,ypač vidus. Aš gal kiek perkepiau, tai kietoki išėjo, bet skonis neblogas. tik labai abejoju, ar dar kartą juo kepsiu, kad ir labai išgirti pačios Beatos, labai nesužavėjo...
Atsakyti
Finna, gal galetumete pasidalinti lasisos ir poru pyrago receptu? 4u.gif Paieskojau Beatos bloge, bet nepavyko rasti. Jei nepatingesite, tai bus didelis ACIU!
Atsakyti
QUOTE(lauruze @ 2012 10 09, 21:15)
aš kepiau ši pyragą jau keletą kartų, pradžioj man ir pasitraukė kraštai, bet paskui per praktiką, jau žinau kiek palikt krašto, įvertinus, kad pasitrauks, tešlą dariau pagal knygą ir gavosi, tik neklausiau patarimo, kad neminkyt, aš ją paminkiau truputėlį ir kočiojant netrupėjo man.
Pyrago vidus be galo skanus, aš kelis kartus jį dar "patobulinau" , pakepiau ant sviestuko špinatus juos dėjau sluoksnį ant lašišos, bei kitą kart, lašišą apibarsčiau kaparėliais, bei užpylus plakinį šiek tiek apibarstau džiugo. Šie "patobilinimai" buvo sugalvoti, kad sunaudot likutį šaldytuvę esantį, bet rezultatas gavosi labai geras smile.gif
Laiko padaryt tam pyragui tikrai užtrunka su tais šaldymais, bet aš jau pasiplanuoju iš anksto, ką veiksiu per tas pertraukėles, o pietus pradedu ruošt beveik po pusryčių smile.gif

Kitas atradimas iš Beatos tai yra tie suktinukai su salierais, man jie nerealūs  thumbup.gif

Kepiau ir aš šitą pyragą, žaidžiau su tais pašaldymais, ir turiu pasakyti neblogas šis pyragas tikrai, tik man labiau patiktų sūdyta lašiša, o ne rūkyta. ir man , nors kepiau nustatytą laiką, atrodo kad tešla nelabai iškepė, nes buvo gan šviesoka, o nuotraukose matyti gražiai apskrudę krašteliai, tai kitą kartą reiks ilgiau pakepti arba karštį padidinti.
Atsakyti
as dariau triufelius pagal beata is jos sokolado naujojo. na turiu pasakyt sokoladas tai tikrai fantastiskas!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ssottezze @ 2012 10 28, 15:48)
aš tokius sausainius irgi kepiau ,jų vaizdas iškepus toks pats, bet knygoje man jie atrodė gražesni,ypač vidus. Aš gal kiek perkepiau, tai kietoki išėjo, bet skonis neblogas. tik labai abejoju, ar dar kartą juo kepsiu, kad ir labai išgirti pačios Beatos, labai nesužavėjo...

drinks_cheers.gif
Manęs jie irgi visai nesužavėjo, antrą kartą jau nekepčiau schmoll.gif Daug skanesni ir paprastesni yra šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.

QUOTE(noriu zinoti @ 2012 10 28, 16:45)
Finna, gal galetumete pasidalinti lasisos ir poru pyrago receptu? 4u.gif Paieskojau Beatos bloge, bet nepavyko rasti. Jei nepatingesite, tai bus didelis ACIU!

LAŠIŠOS IR PORŲ PYRAGAS SU KRAPAIS IR GRŪDĖTOSIOMIS GARSTYČIOMIS

24cm skersmens formai

Tešlai reikės:
200g miltų
100g atšaldyto sviesto
4-5 šaukštų šalto vandens
Druskos

Įdarui reikės:
1 poro
40g sviesto
150g rūkytos lašišos
150ml pieno
2 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių
Saujos krapų

Pirmiausia paruošti tešlą- atšaldytą sviestą įtarkuoti į dubenį su miltais, įberti druskos ir pirštų galais įtrinti sviestą į miltus, kad jos drožlės dar labiau susmulkėtų ir apsiveltų miltais.
Į stiklinaitę įpilti 4 šaukštus šalto vandens. peiliu greitai maišydami, apšlakstykite vandeniu liltų ir sviesto masės kraštus. Jei atrodo, kad masė labai sausa (man taip ir atrodė biggrin.gif ), šliūkštelėkit dar šaukštelį vandens. ranka suspauskite masę į gumulą, bet tešlos neminkykite, tik suspauskite, kad viskas sukibtų. Tešlos gumulą suspauskite į skritulį, suvyniokite į plėvelę ir 15min. palaikykite šaldytuve. Stalą, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Pradėkite kočioti tešlą vis pasukdami lakštą per skritulio ketvirtį, kol iškočiosite apskritą lakštą, didesnį už kepimo formą, tešlą perkelti į formą, įleisdami į formos kraštus. dabar formą su tešla dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 10min. arba pusvalandį (kad sukietėtų ir kepant nesusitrauktų kraštai). Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
Įdaras- porą supjaustyti didesniais ar mažesniais apskritimais, pakepinkite keptuvėje su sviestu, kad suminkštėtų. Kiaušinius išplakti kartu su grietine, pienu, garstyčiomis, truputėliu druskos. Į kiaušinio plakinį sudėti pjaustytus krapus.
Pyrago pagrindo kepimas- į formą su tešlos lakštu įtiesti kepimo popierių, ant jo berti balastą, dėti į orkaitę kepti apie 15min., paskui išimti popierių su balastu ir baigti kepti orkaitėje (dar apie 10min.).
Ištraukti iš orkaitės formą su apkepta pyrago "lėkšte". Dėkite į ją apkeptus porus, lašišos gabaliukus ir kiaušinių bei pieno plakinį užpilti ant lašišos. Dėti pyragą į orkaitę, sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 35-40min., kol plakinys viską suvienys ir masė virs minkštu, puriu įdaru.
Atsakyti

Finna, labai labai ACIU!
Atsakyti
Gal kuri žino kur Kaune galima nusipirkti migdolų miltų? Labai norėčiau iškepti pyragą iš paskutinės laidos- su apelsinais ir migdolų miltais, tik va iš kur jų gauti g.gif

QUOTE(noriu zinoti @ 2012 11 06, 18:01)
Finna, labai labai ACIU!

Nėra už ką mirksiukas.gif Kai iškepsit, parašykit kaip gavosi smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Gal kuri galėtų įmesti receptą ar nuorodą karšto šokolado kupino įvairiausių prieskonių receptą, nes pati niekaip negaliu rasti. Jį rodė laidoje apie tarptautines virtuves. O taip pat gal žinote kur rasti dviejų rūšių sūrio, špinatų ir moliūgų pyrago receptą? Būčiau labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneškė @ 2012 11 07, 10:49)
Sveikos merginos. Gal kuri galėtų įmesti receptą ar nuorodą karšto šokolado kupino įvairiausių prieskonių receptą, nes pati niekaip negaliu rasti. Jį rodė laidoje apie tarptautines virtuves.

paziurekit laidos irasa smile.gif 4u.gif
Beata
Atsakyti