QUOTE(ssottezze @ 2012 10 28, 15:48)
aš tokius sausainius irgi kepiau ,jų vaizdas iškepus toks pats, bet knygoje man jie atrodė gražesni,ypač vidus. Aš gal kiek perkepiau, tai kietoki išėjo, bet skonis neblogas. tik labai abejoju, ar dar kartą juo kepsiu, kad ir labai išgirti pačios Beatos, labai nesužavėjo...
Manęs jie irgi visai nesužavėjo, antrą kartą jau nekepčiau

Daug skanesni ir paprastesni yra šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.
QUOTE(noriu zinoti @ 2012 10 28, 16:45)
Finna, gal galetumete pasidalinti
lasisos ir poru pyrago receptu?

Paieskojau Beatos bloge, bet nepavyko rasti. Jei nepatingesite, tai bus didelis ACIU!
LAŠIŠOS IR PORŲ PYRAGAS SU KRAPAIS IR GRŪDĖTOSIOMIS GARSTYČIOMIS
24cm skersmens formai
Tešlai reikės:
200g miltų
100g atšaldyto sviesto
4-5 šaukštų šalto vandens
Druskos
Įdarui reikės:
1 poro
40g sviesto
150g rūkytos lašišos
150ml pieno
2 kiaušinių
3 šaukštų grietinės
1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių
Saujos krapų
Pirmiausia paruošti tešlą- atšaldytą sviestą įtarkuoti į dubenį su miltais, įberti druskos ir pirštų galais įtrinti sviestą į miltus, kad jos drožlės dar labiau susmulkėtų ir apsiveltų miltais.
Į stiklinaitę įpilti 4 šaukštus šalto vandens. peiliu greitai maišydami, apšlakstykite vandeniu liltų ir sviesto masės kraštus. Jei atrodo, kad masė labai sausa (
man taip ir atrodė 
), šliūkštelėkit dar šaukštelį vandens. ranka suspauskite masę į gumulą, bet tešlos neminkykite, tik suspauskite, kad viskas sukibtų. Tešlos gumulą suspauskite į skritulį, suvyniokite į plėvelę ir 15min. palaikykite šaldytuve. Stalą, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Pradėkite kočioti tešlą vis pasukdami lakštą per skritulio ketvirtį, kol iškočiosite apskritą lakštą, didesnį už kepimo formą, tešlą perkelti į formą, įleisdami į formos kraštus. dabar formą su tešla dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 10min. arba pusvalandį (kad sukietėtų ir kepant nesusitrauktų kraštai). Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių.
Įdaras- porą supjaustyti didesniais ar mažesniais apskritimais, pakepinkite keptuvėje su sviestu, kad suminkštėtų. Kiaušinius išplakti kartu su grietine, pienu, garstyčiomis, truputėliu druskos. Į kiaušinio plakinį sudėti pjaustytus krapus.
Pyrago pagrindo kepimas- į formą su tešlos lakštu įtiesti kepimo popierių, ant jo berti balastą, dėti į orkaitę kepti apie 15min., paskui išimti popierių su balastu ir baigti kepti orkaitėje (dar apie 10min.).
Ištraukti iš orkaitės formą su apkepta pyrago "lėkšte". Dėkite į ją apkeptus porus, lašišos gabaliukus ir kiaušinių bei pieno plakinį užpilti ant lašišos. Dėti pyragą į orkaitę, sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepti dar apie 35-40min., kol plakinys viską suvienys ir masė virs minkštu, puriu įdaru.