Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

Nu ateinu pasidalinti įspūdžiais, ką nesneiai išbandžiau smile.gif

Šokolado ir griliažo sausainiai iš III knygos (121 p.)
Cukraus dėjau 100g (vietoj 260g) ir vis tiek buvo žiauuuriai saldu... Visas skanumas griliaže ir šokolade, tad nepagailėkit jų. O šiaip net sunku pasakyt, kurie skanesni: šitie ar šokoladiniai sausainiai iš I knygos, abieji labai panašūs. Bet kepti verta, skanu, nors ir be proto saldu smile.gif
user posted image

Taip pat išbandėm plikytus Chouquettes iš III knygos (171p.). Super greita ir paprasta gamyba, galima sakyt, kad užtrunka tiek, kol užverda kava biggrin.gif Ir produktai visi visada po ranka (aišku, jei turit namie perlinio cukraus užbarstymui - aš turėjau!). Tai pirmas Beatos kepinys, kuriame man trūko saldumo, bet tas nesunkiai pataisoma (pagal receptą - 1 arbat.šaukšt.). Bet valgant jautėsi kiaušinių skonis ir tai man nepatiko, nors kiek žiūrėjau analogiškų receptų internete, tai visur tokios pat proporcijos... Na reiks kada pabandyt su mažiau kiaušinių, nors rašo, kad visą jų skanumą jie ir veža. Šiaip nieko naujo, nes šių plikytinių receptų pilnas internetas. Išvengus kiaušinių skonio būtų idealus ir greitas malonumas prie kavos.
user posted image

Taip pat kepiau kyšą su porais ir varške iš II knygos. Tešla man patiko, bet varškės sūrio įdaras - nelabai... Kyšus tikrai dar kepsiu, bet su kitokiais įdarais. Gal žinote kokių nors skanių? Varškės sūrio masė man buvo per rūgšti, nors sūrį pirkau patį prabangiausią...
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 11 22, 19:43)
Taip pat  išbandėm plikytus Chouquettes iš III knygos (171p.). Super greita ir paprasta gamyba, galima sakyt, kad užtrunka tiek, kol užverda kava  biggrin.gif Ir produktai visi visada po ranka (aišku, jei turit namie perlinio cukraus užbarstymui - aš turėjau!). Tai pirmas Beatos kepinys, kuriame man trūko saldumo, bet tas nesunkiai pataisoma (pagal receptą - 1 arbat.šaukšt.). Bet valgant jautėsi kiaušinių skonis ir tai man nepatiko, nors kiek žiūrėjau analogiškų receptų internete, tai visur tokios pat proporcijos... Na reiks kada pabandyt su mažiau kiaušinių, nors rašo, kad visą jų skanumą jie ir veža. Šiaip nieko naujo, nes šių plikytinių receptų pilnas internetas. Išvengus kiaušinių skonio būtų  idealus ir greitas malonumas prie kavos.
user posted image


Su kuo formavot sausainius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 24 lapkričio 2012 - 20:27
QUOTE(picea @ 2012 11 24, 20:25)
Su kuo formavot sausainius?

Šaukšteliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 11 24, 22:52)
Šaukšteliu  biggrin.gif


Nu viskas, jau reik ir man pabandyt, jau seniai varvinu seilę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(picea @ 2012 11 24, 22:14)
Nu viskas, jau reik ir man pabandyt, jau seniai varvinu seilę  biggrin.gif

Aha, bandykit ir pasipasakokit, tikrai paprasta.
Tešla gaunasi labai dėkinga tokiems kleckiukams su šaukšteliu į skardą dėliot.
Atsakyti
Gal galima Chouquettes receptuka? Labai noreciau isbandyti, suviliojo nuotraukytes.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 11 22, 19:43)
Nu ateinu pasidalinti įspūdžiais, ką nesneiai išbandžiau smile.gif

Šokolado ir griliažo sausainiai iš III knygos (121 p.)



Jau taip skaniai atrodo bigsmile.gif gal receptuką galima blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
va Nome jau buvo pasidarbavusi ir įmetusi sausainių receptą. Tik nedėkit tiek cukraus, jėzau, turbūt būtų neįmanoma valgyt, nes dar šokoladas ir griliažas...


QUOTE(Nome @ 2012 09 06, 18:55)
Buvau prižadėjusi nufotkinti ir įmesti receptą. Deja, na niekaip nepavyksta to padaryti-sutalpinti į kadrą (mažos raidės labai). Tai jeigu tinka-galiu perrašyti receptą  4u.gif
DIDELI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU IR GRILIAŽU

180 g minkšto sviesto
260 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodojo šokolado
žiupsnelio druskos

1. Įjunkite orkaitę-teperatūra 190 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Griliažinius saldainius pasmulkinkite grūstuvėje arba sudėję į gana tvirtą plastikinį maišelį, padaužykite plaktuku, kad subyrėtų į nedidelius gabaliukus.
3. Juodąjį šokoladą susmulkinkite kvadratėliais, iš kurių būna suformuota šokolado plytelė ir kiekvieną perpjaukite per pusę.
4. Sviestą su cukrumi ir kiaušiniu gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus ir minkštas kremas.
5. Miltus kartu su druska persijokite arba tiesiog sumaišykite su druska ir įberkite į sviesto mišinį. Dėkite šokolado gabaliukus ir susmulkintus griliažinius saldainius, viską sumaišykite šaukštu. Tešla bus gana kieta, bet gerai lips prie rankų.
6. Rankomis formuokite rutuliukus (golfo kamuoliuko dydžio ar mažesnius) ir dėkite į skardą, jie kepdami susmuks.
7. Kepkite apie 15 min. kol krašteliai pradės ruduoti. Dėmesio-sausainiai gana trapūs, kol šilti, bet kuo ilgiau juos kepsite, tuo labiau jie kietės. kai iškeps, atsargiai išimkite iš skardos arba palikite joje atvėsti ir sukietėti.

Uuuuuff, perrašiau  karsta.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 25 lapkričio 2012 - 16:00
QUOTE(vija @ 2012 11 25, 16:47)
va Nome jau buvo pasidarbavusi ir įmetusi sausainių receptą. Tik nedėkit tiek cukraus, jėzau, turbūt būtų neįmanoma valgyt, nes dar šokoladas ir griliažas...

o mums nekilo mintis, kad cukraus mažiau reikėtų lotuliukas.gif kadangi sausainius valgom prie arbatos/kavos, į kurias nededam cukraus, tai viskas norma biggrin.gif čia kaip kas jau mėgsta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renacio @ 2012 11 25, 16:44)
o mums nekilo mintis, kad cukraus mažiau reikėtų  lotuliukas.gif  kadangi sausainius valgom prie arbatos/kavos, į kurias nededam cukraus, tai viskas norma  biggrin.gif  čia kaip kas jau mėgsta  4u.gif

Na žinoma, čia skonio reikalas, bet man palyginus į tokią nedidelę tešlos masę beveik 300g cukraus plius šokolado plyta ir 10 saldainių atrodė bus neįvalgoma.
Arbatos aš irgi niekad nesaldinu, bet ir su sumažintu cukraus kiekiu tepajėgiu suvalgyti vos kelis tokius sausainius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kajuka @ 2012 11 25, 12:22)
Gal galima Chouquettes receptuka? Labai noreciau isbandyti, suviliojo nuotraukytes.

Skanių foto galit pasižiūrėt ČIA
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 25 lapkričio 2012 - 17:52
QUOTE(vija @ 2012 11 25, 16:47)
va Nome jau buvo pasidarbavusi ir įmetusi sausainių receptą. Tik nedėkit tiek cukraus, jėzau, turbūt būtų neįmanoma valgyt, nes dar šokoladas ir griliažas...


Ačiū jums ir Nome 4u.gif o tas griliažas toks kietas kaip saldainiai ir lieka ar kažkiek pasilydo jei stambesni gabaliukai? 4u.gif
Atsakyti