Ačiū už receptus
QUOTE(raganieška @ 2012 11 25, 19:30)
Ačiū jums ir Nome
o tas griliažas toks kietas kaip saldainiai ir lieka ar kažkiek pasilydo jei stambesni gabaliukai? 

Aš smulkinau peiliu į 4-5 gabaliukus, sausainiuose jautėsi tokie traškūs.
Beje, tešla man be galo lipo prie rankų, buvo neįmanoma formuoti, tad kroviau šaukšteliu kalniukus.
QUOTE(vija @ 2012 11 22, 20:43)
Taip pat išbandėm plikytus Chouquettes iš III knygos (171p.). Super greita ir paprasta gamyba, galima sakyt, kad užtrunka tiek, kol užverda kava
Ir produktai visi visada po ranka (aišku, jei turit namie perlinio cukraus užbarstymui - aš turėjau!). Tai pirmas Beatos kepinys, kuriame man trūko saldumo, bet tas nesunkiai pataisoma (pagal receptą - 1 arbat.šaukšt.). Bet valgant jautėsi kiaušinių skonis ir tai man nepatiko, nors kiek žiūrėjau analogiškų receptų internete, tai visur tokios pat proporcijos... Na reiks kada pabandyt su mažiau kiaušinių, nors rašo, kad visą jų skanumą jie ir veža. Šiaip nieko naujo, nes šių plikytinių receptų pilnas internetas. Išvengus kiaušinių skonio būtų idealus ir greitas malonumas prie kavos.

Gal galite receptuką įmesti

QUOTE(Arnytė @ 2012 11 26, 13:03)
Gal galite receptuką įmesti
kažkaip niekaip nerandu 

Puslapi atgal atsiverskit ir rasit.
Aciu idejusiai merginai

Čia aš žiūriu viena tik kepu...
na bet dėl to, kad trumpam III knygą pasiskolinau
Savaitgalį kepiau Lietuviškai amerikietišką kavos pyragą (III knyga, 101p.). Nors knygoj jo nuotrauka apgailėtina, o aš dažniausiai renkuosi pagal nuotraukas, suvilioja aprašymas - šitoks mėgstamas a la lietuviškas pyragas už Atlanto ir pilnas google'as pagyrų jam. Žodžiu, sužadino patriotinius jausmus...
Aišku, vėl ženkliai mažinau cukraus, o razinų ir graikinių riešutų įdarą sumaliau, nes pas mus razinos labai nemylimos. Sutrynus gavosi tokia tamsi rupi masė, tikrai neįtarsi, kad iš razinų.
Gamyba greita ir nesudėtinga, bet pyragas išvis nepaliko ispūdžio... Tokia drėgna bulka, visiškai neįspūdingas. Matyt tikrai amerikonai nėra valgę skanių pyragų. Ten jis dar patiekiamas su sviestinio kremo sluoksniu (Beata irgi tai mini), gal jis kiek gelbėja tą pyragą, bet vargiai. Žodžiu, man labai nelabai... Gal dėl to, kad nesu didelė razinų ir graikinių riešutų mėgėja...

Savaitgalį kepiau Lietuviškai amerikietišką kavos pyragą (III knyga, 101p.). Nors knygoj jo nuotrauka apgailėtina, o aš dažniausiai renkuosi pagal nuotraukas, suvilioja aprašymas - šitoks mėgstamas a la lietuviškas pyragas už Atlanto ir pilnas google'as pagyrų jam. Žodžiu, sužadino patriotinius jausmus...
Aišku, vėl ženkliai mažinau cukraus, o razinų ir graikinių riešutų įdarą sumaliau, nes pas mus razinos labai nemylimos. Sutrynus gavosi tokia tamsi rupi masė, tikrai neįtarsi, kad iš razinų.
Gamyba greita ir nesudėtinga, bet pyragas išvis nepaliko ispūdžio... Tokia drėgna bulka, visiškai neįspūdingas. Matyt tikrai amerikonai nėra valgę skanių pyragų. Ten jis dar patiekiamas su sviestinio kremo sluoksniu (Beata irgi tai mini), gal jis kiek gelbėja tą pyragą, bet vargiai. Žodžiu, man labai nelabai... Gal dėl to, kad nesu didelė razinų ir graikinių riešutų mėgėja...

As kepiau Beatos jei neklystu praita sestadieni rode spinteles pyraga
.Labai paprastas,greitai pagaminamas ir labai skanus
.
Atleiskit nuotraukytes neturiu o receptukas stai cia http://www.beatosvir...nteles-pyragas/

Atleiskit nuotraukytes neturiu o receptukas stai cia http://www.beatosvir...nteles-pyragas/
Gal buvo pas Beatą kokių idėjų į kalėdinę dovanų pintinę (be antros knygos, nes iš ten dariau pernai
)? Ypač domina nesaldžios "vyriškos" dovanos.

QUOTE(picea @ 2012 11 30, 10:17)
Gal buvo pas Beatą kokių idėjų į kalėdinę dovanų pintinę (be antros knygos, nes iš ten dariau pernai
)? Ypač domina nesaldžios "vyriškos" dovanos. 

Prabegom vartant uzkliuvo sausainiai prie alaus, is III knygos

QUOTE(Miranda80 @ 2012 11 30, 11:19)
Aha, šituos galima. Gal jos bloge ar laidose kas yra

Sveikos, ar kas nors bandete Dangiskaji datuliu pyraga? Nebuciau niekad kepusi (vien del to, kad is datuliu), bet savaites begyje kepiau tris kartus! Knygos neturiu, bendradarbe recepto ingredientus tik padiktavo. Prabangus, drasiai galima mielus svecius pavaisinti
kas turite knyga, gal galite nurasyti, nes kiek ieskojau internete - butent Beatos neradau.
Taip pat vienas is megstamiausiu patiekalu - kiauliena su obuoliu sultimis

Taip pat vienas is megstamiausiu patiekalu - kiauliena su obuoliu sultimis

DANGISKASIS DATULIU PYRAGAS
Teslai
200g dziovintu datuliu be kauliuku
1 a.s. nubrauktas sodos
150 ml verdancio vandens
150 g kambario temp. minksto sviesto
150 g cukraus
2 kiausiniai
170 g miltu
1 apelsinas
saujele graikiniu riesutu
1 a.s. kepimo milteliu
Padazui (glaistui)
40 g sviesto
150 g cukraus
200 ml plakamosios grietineles
Pyragas.
I puoda subert datules, uzpilt verdanciu vandeniu, idet soda ir pavirt 5 min. Priziuret, kad nesuvirtu ir nepridegtu, vis pamaisyt saukstu, pamaigyt, kad pasidarytu vientisa mase, bet ne kose. Kad matytusi viena kita datule, o kitos butu minkstos ir istezusios. (Paskleist mase leksteje, kad atvestu. Idealu pasidaryt tai siek tiek anksciau nei kepsit pyraga)
Orkaite ikaitint iki 180
Svieta pradet plakt el. plaktuvu, kad imtu balt ir puret. Subert cukru, dar paplakt kol pasidarys balzganas, minkstas ir purus sviestinis kremas.
Kiausinius lengvai paplakt atskirai, tada mazdaug po sauksta kiausiniu mases det i sviesto mase ir vis plakt, kol suplaksit visa kiausiniu mase.
Itarkuot 1 apelsino zievele (tik oranzini sluoksni).
Miltus persijot su kepimo milteliais ir subert i tesla. Viska ismaisyt saukstu - bus labai tirsta tesla - i ja imaisyt datuliu mase ir peiliu ar rankomis truputi pasmulkintus riesutus. Turi iseit vientisa, tirsta mase.
Kepimo inda isklot kepimo popierium ir sukrest tesla. Islygint pavirsiu ir kept apie 1 val. Jei naudosit gilu inda - keps ilgiau, jei nelabai gilu - iskeps greiciau. Jei virsus pradeda juoduot, o pyragas dar neiskepes - pridengt kepimo folija. Neperkepti!
Padazas.
Sviesta, grietinele, cukru sudet i puoda ir uzvirint.
Virt ant vidutines ugnies apie 10 min. Nuolat maisyt, kad neprisviltu. Isvaizda ir kvapu primins kondensuota piena.
Kai mase bus svelniai balsvos karameles spalvos, isjungt ugni.
Jei naudosit kaip glaista, uzpilkit viska ant pyrago, pabarstykit riesutu ir leiskit jam atvest, padazas vesdamas sutvirtes.
Teslai
200g dziovintu datuliu be kauliuku
1 a.s. nubrauktas sodos
150 ml verdancio vandens
150 g kambario temp. minksto sviesto
150 g cukraus
2 kiausiniai
170 g miltu
1 apelsinas
saujele graikiniu riesutu
1 a.s. kepimo milteliu
Padazui (glaistui)
40 g sviesto
150 g cukraus
200 ml plakamosios grietineles
Pyragas.
I puoda subert datules, uzpilt verdanciu vandeniu, idet soda ir pavirt 5 min. Priziuret, kad nesuvirtu ir nepridegtu, vis pamaisyt saukstu, pamaigyt, kad pasidarytu vientisa mase, bet ne kose. Kad matytusi viena kita datule, o kitos butu minkstos ir istezusios. (Paskleist mase leksteje, kad atvestu. Idealu pasidaryt tai siek tiek anksciau nei kepsit pyraga)
Orkaite ikaitint iki 180
Svieta pradet plakt el. plaktuvu, kad imtu balt ir puret. Subert cukru, dar paplakt kol pasidarys balzganas, minkstas ir purus sviestinis kremas.
Kiausinius lengvai paplakt atskirai, tada mazdaug po sauksta kiausiniu mases det i sviesto mase ir vis plakt, kol suplaksit visa kiausiniu mase.
Itarkuot 1 apelsino zievele (tik oranzini sluoksni).
Miltus persijot su kepimo milteliais ir subert i tesla. Viska ismaisyt saukstu - bus labai tirsta tesla - i ja imaisyt datuliu mase ir peiliu ar rankomis truputi pasmulkintus riesutus. Turi iseit vientisa, tirsta mase.
Kepimo inda isklot kepimo popierium ir sukrest tesla. Islygint pavirsiu ir kept apie 1 val. Jei naudosit gilu inda - keps ilgiau, jei nelabai gilu - iskeps greiciau. Jei virsus pradeda juoduot, o pyragas dar neiskepes - pridengt kepimo folija. Neperkepti!
Padazas.
Sviesta, grietinele, cukru sudet i puoda ir uzvirint.
Virt ant vidutines ugnies apie 10 min. Nuolat maisyt, kad neprisviltu. Isvaizda ir kvapu primins kondensuota piena.
Kai mase bus svelniai balsvos karameles spalvos, isjungt ugni.
Jei naudosit kaip glaista, uzpilkit viska ant pyrago, pabarstykit riesutu ir leiskit jam atvest, padazas vesdamas sutvirtes.
Sveikos, senokai rašiau, bet vis ką nors iškepu pagal Beatos receptus 
Iš 3 knygos kol kas išbandžiau:
scones - labai greita, pakankamai skanu (valgėm su trintom braškėm, tai su jom tikriausiai viskas skanu
), nieko įspūdingo. Kaip ir Beata rašo, kuo mažiau reikia tešlą minkyt, nes pvz., antri išspauti pyragėliai jau ne tiek iškilo.
šokoladinius keksiukus su šokoladiniu kremu - juodojo šokolado mėgėjams. Man nepatiko,keksiukai man neskanūs, kakaviniai ir tiek. O kremas, nors padariau prieš dieną,nesustingo. Galbūt dėl to, kad grietinėlę naudojau ne plakomą, nenorėjau per riebaus kremo. Tepiau ant keksiukų, varvėjo, tada kišau keksiukus į šaldytuvą, kad sustingtų kremas.
bananinius keksiukas su karameliniu kremu - šitie labai skanūs. Keksiukai skanūs ir kremas labai tikęs
Beje, ir prie vienų, ir prie kitų keksiukų kremo dariau perpus mažiau nei pagal receptą ir vis tiek liko labai daug.

Iš 3 knygos kol kas išbandžiau:
scones - labai greita, pakankamai skanu (valgėm su trintom braškėm, tai su jom tikriausiai viskas skanu

šokoladinius keksiukus su šokoladiniu kremu - juodojo šokolado mėgėjams. Man nepatiko,keksiukai man neskanūs, kakaviniai ir tiek. O kremas, nors padariau prieš dieną,nesustingo. Galbūt dėl to, kad grietinėlę naudojau ne plakomą, nenorėjau per riebaus kremo. Tepiau ant keksiukų, varvėjo, tada kišau keksiukus į šaldytuvą, kad sustingtų kremas.
bananinius keksiukas su karameliniu kremu - šitie labai skanūs. Keksiukai skanūs ir kremas labai tikęs