Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos 6 tema

QUOTE(Miranda80 @ 2012 08 24, 17:08)
Del obuoliu pyrago, ten yra 3 receptai, vienas jos bloge randamas (Vilmos obuoliu pyragas su varske, labai skanus), galit isbandyt si, jei nebandet 4u.gif


o, dėkui, kad priminėt, jau seniai norėjau išmėgint, tik vis kažkuo kitu susigundydavau blush2.gif
Atsakyti
Kaip ir minėjo yra 3 obuolių pyrago receptai: Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas (receptas yra www.beatosvirtuve.lt), obuolių pyragas su garbanomis iš trupinių ir karamelinis obuolių pyragas.

Pasirink kurį norėtum kepti, galėčiau parašyti receptą.
Atsakyti
QUOTE(JurgitaL @ 2012 08 24, 17:17)
Kaip ir minėjo yra 3 obuolių pyrago receptai: Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas (receptas yra www.beatosvirtuve.lt), obuolių pyragas su garbanomis iš trupinių ir karamelinis obuolių pyragas.

Pasirink kurį norėtum kepti, galėčiau parašyti receptą.


su karamele dar įdomiai skamba bigsmile.gif 4u.gif būsiu dėkinga laaabai 4u.gif
Atsakyti
Truputį vėliau parašysiu, jeigu daugiau niekas neparašys, nes turiu išvažiuoti ir po kokios valandos tada parašysiu visą receptą.
Atsakyti
Lauksiu ax.gif

paskaičiau to Vilmos pyrago aprašymą, tai bijau, kad nesipjaustys normaliai man tas pyragas (nors foto matosi puikai atpjautas gabaliukas), bet aš kepu panašų pyragą be varškės (pagal Sigutę ach), tai tas pagrindas toks kietokas ir trapus gaunasi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulčia trupinėlis: 24 rugpjūčio 2012 - 17:29
Teisybes delei, atradau dar viena, obuoliu pyrago recepta, pati paskutini knygoje, vadina ji "Visada geras obuoliu pyragas".

Karamelinis obuoliu pyragas

skirta 2 nedideliems kepaliukams arba vienai 24cm skersmens torto formai

Reikes:
1 skardine saldinto sutirstino pieno 380-400 g
80g istirpinto sviesto
2 kiausiniai
150ml kefyro
200g miltu
1.5 a.s. kepimo milteliu
1 saukstelis cinamono
3-4 vidutinio dydzio obuoliai
siek tiek medaus arba pvz. abrikosu uogienes, jei noresis pablizgint obuolius ant iskepusio pyrago virsaus

Ijunkt orkaite 190 t, forma patept sviestu arba isklot kepimo pop.
Obuolius nulupt ir supjaustyt. 3 ju supjaustyt nedidukais kubeliais, o viena griezineliais, juos isdeliot ant virsaus.
Sviesta istirpint ir sumaisyt su karamele (sutirstintu pienu), jei maisyt labai sunku galima siek tiek pakaitint.
Kiausinius suplakt su kefyru iki vientisos mases, sumaisyt su karamele ir sviestu
Miltus sumaisyt su kepimo milteliais ir cinamonu, imaisyt i karameles mase
tada subert kubeliais pjaustytus obuolius ir supilt i kepimo forma, ant virsaus isdeliot obuolio griezinelius ir kept apie 50 min.

Jei noris, kad obuoliai ant iskepusio pyrago virsaus blizgetu patepkit pasildytu medumi arba uogiene, tik ja reiktu siek tiek praskiest vandeniu. O jei noris dar saldesnio pyrago ir ispudingesnio varianto - i tesla idekit kelis supjaustytus saldainius "Karvute"
Atsakyti
QUOTE(JurgitaL @ 2012 08 24, 16:11)
Man ji labai patiko, nes yra turinys ir receptų rodyklė.

Na rodyklės trūko anskesnėse knygose, bet renkantis knygą mažiausiai į tai kreipiu dėmesį biggrin.gif

QUOTE(Nome @ 2012 08 24, 16:09)
Merginos, atsakymas, galėtų būti Calla postas
Pagrindas saldėsiams, bet tokiems, na ...žinomiems (žagarėliai, medaus tortas, dar kažkas iš senų gerai žinomų).

Vat to labiausiai ir nenorėjau matyti naujoje knygoje doh.gif Jau man keistai atrodė II knygoje šaltibarčių, baltos mišrainės ir pan. receptai - na ir kuom jie buvo KITOKIE nei visos gaminame?
O tų žagarėlių ir senovinių pyragų receptų pilnos mamų bibliotekos, o senų knygų knygynuose tų knygų su šimtais receptų galite nusipirkti už kelis litus.

Tikėjausi kokių nors įdomių derinių, ko nors neįprasto, skanaus ir nesudėtingo, vis gi baigė mokyklą ir manau sužinojo visokių įdomybių...

Na laukiu kol pasirodys knygynuose, eisiu į kokį Pegasą atidžiai pavartyt... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 24 rugpjūčio 2012 - 18:25
QUOTE(vija @ 2012 08 24, 19:19)
Tikėjausi kokių nors įdomių derinių, ko nors neįprasto, skanaus ir nesudėtingo, vis gi baigė mokyklą ir manau sužinojo visokių įdomybių...

Va va va, šito ir aš tikėjausi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2012 08 24, 17:50)
Teisybes delei, atradau dar viena, obuoliu pyrago recepta, pati paskutini knygoje, vadina ji "Visada geras obuoliu pyragas".

Karamelinis obuoliu pyragas



ačiū 4u.gif šitą ir išmėginsiu, o Vilmos pyragui vėl sakau "iki kito karto" biggrin.gif

Būtinai parašysiu atsiliepimą apie karamelinį obuolainį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2012 08 24, 19:48)
ačiū  4u.gif šitą ir išmėginsiu, o Vilmos pyragui vėl sakau "iki kito karto" biggrin.gif

Būtinai parašysiu atsiliepimą apie karamelinį obuolainį  thumbup.gif

Lauksim 4u.gif
Atsakyti
Parašykit kas nors čia, kai jau pamatysite naują knygą knygynuose, kad be reikalo nevažiuot. O gal jau yra pegasuose?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2012 08 24, 20:10)
O gal jau yra pegasuose?

Nemačiau dar šiandien 4u.gif
Atsakyti