Įkraunama...
Įkraunama...

Poros pamatinių vertybių sutapimas

QUOTE(Moonte @ 2012 07 01, 16:08)
Nuo kada negebejimas suformuluoti atsakymo, ar problema yra vadinama diplomatija?

Diplomatijos pvz. Jusu akimis netinka draugei geltona suknele, o ji baisiai laiminga, kad ja nusipirko, sokineja is dziaugsmo. Ji klausia jusu nuomones. Turite kelis variantus atsakymo. Rezti savo tiesa i akis - tau ji netinka. Arba "vynioti tiesa i vata", pasakius, jog raudona suknele, atrodo geriau, bet tai jusu subjektyvi nuomone.

Ar jaučiate skirtumą, tarp nuomonės atsiklausimo ir jos sakymo niekam neprašant? Šiuo atveju, jei manęs PAKLAUSTŲ, ar aš turiu problemų su burnos higiena, aš atsakyčiau, kad tikrai taip. Manęs niekas to neklausia, todėl aš savo nuomonės neperšu. Beje, susiduriu su tuo, kai žmonės palausia kažkokios nuomonės, o gavę atsakymą supyksta. Mano taisyklė yra ta, kad aš neužduodu tokių klausimų, jei numanau, kad atsakymas gali man ir nepatikti. Jei draugė kurį laiką gerai pavalgo ir jai nebetinka aptemta suknelė, nes labai atsikišęs pilvas, ji paklaus mano nuomonės, aš nepulsiu sakyti, kad "mieloji, tu vis tiek liekna, puikiai atrodai". Mano diplomatija bus: "na taip, nelabai ji tau tinka". Dėl geltonosios suknelės pavyzdžio - aš ir mano draugės rengiasi pakankamai skirtingai. Galbūt kai kada aš joms apsirengiu ne taip, kai kada jos man. Kritikos dėl to nebūna, nes visada jos pagal save apsirengė gerai. Dėl skonio nesiginčijama
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2012 07 01, 18:53)
Ar jaučiate skirtumą, tarp nuomonės atsiklausimo ir jos sakymo niekam neprašant? Šiuo atveju, jei manęs PAKLAUSTŲ, ar aš turiu problemų su burnos higiena, aš atsakyčiau, kad tikrai taip. Manęs niekas to neklausia, todėl aš savo nuomonės neperšu. Beje, susiduriu su tuo, kai žmonės palausia kažkokios nuomonės, o gavę atsakymą supyksta. Mano taisyklė yra ta, kad aš neužduodu tokių klausimų, jei numanau, kad atsakymas gali man ir nepatikti. Jei draugė kurį laiką gerai pavalgo ir jai nebetinka aptemta suknelė, nes labai atsikišęs pilvas, ji paklaus mano nuomonės, aš nepulsiu sakyti, kad "mieloji, tu vis tiek liekna, puikiai atrodai". Mano diplomatija bus: "na taip, nelabai ji tau tinka". Dėl geltonosios suknelės pavyzdžio - aš ir mano draugės rengiasi pakankamai skirtingai. Galbūt kai kada aš joms apsirengiu ne taip, kai kada jos man. Kritikos dėl to nebūna, nes visada jos pagal save apsirengė gerai. Dėl skonio nesiginčijama

Jus nejauciat. Nes as rasiau ne apie tai. Ir visai nesvarbu, ar zmogus pasiteirauja nuomones, ar pasakytu nuomone neprasytas. Pries issiziojant reikia pagalvoti, ar TAVO TIESA-NUOMONE reikia mosuoti kaip kuoka virs galvos. Bet kokiu atveju, tiesa galima pasakyti, bet ja "nezudant" zmogu. Va apie ka as kalbu.

Kiek vyru yra stacioku, kruie savo zmonom prabila apie figuros pokycius po gimdymo, apie strijas, paglebusi presiuka, krutine praradusia stangurma. As, manau, kad tokie vyrai yra chamai. Tiesa pasakius, Nojaus sunus Chmas irgi sake tiesa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 01 liepos 2012 - 18:50
QUOTE(Moonte @ 2012 06 30, 11:05)
Taip, esat visiskai teisi, mano vyras alkoholikas, bet... jau antras desimtmetis negeriantis. Jis ismoko suvaldyti savo priklausomybe, todel mes esame kartu. Jis puikiai zino jei prades svaigalus vartoti is naujo, mes issiskirsime, kaip ir pirma karta, nes neketinu tam aukoti savo gyvenima. Priklausomybe tai vidine-asmenine zmogaus kova, mes tik galime padeti ir tai su salyga, jei jis pats to siekia.

Na galima ta dantu sepetuka diplomatiskai "ibrukti". Na tarkim, pasikviesti vyruka isrinkti jums elektrini dantu sepetuka, mat jums idomi jo, kaip vyro nuomone, del pirkinio techniniu savybiu. Besirenkant sepetuka, galima kitu, panasu, sugundyti isigyti ir padejeja. O veliau aptarti pirkinio veikima, ar apsimokejo  blush2.gif

Supratau. 4u.gif Vyras jus tikrai labai myli, jeigu pasirinko jus vietoj alkoholio.
*
Su dantų šepetukais per daug žaidimo. Jeigu ir įbruksite nusipirkti, nėra garantijų, kad jis jį panaudos. biggrin.gif Be to, dvokas iš burnos nebūtinai dėl dantų, kartais tai skrandžio problemos.
Aš, manau, apsiribočiau garsiu ir aiškiu pareiškimu, kaip man svarbu žmogaus higiena, pateikčiau kokių pvz., kaip kad kaimynė Onutė nesiprausia, pastoviai laiptinėj palieka praeidama "šanel" kvapą - ir kaip tai bjauru. biggrin.gif

QUOTE(Moonte @ 2012 06 30, 22:02)
Bet gali likti paskutiniu, besivaikant idealo kartais nepastebi kai praeina gyvenimas. Kad ir mes, grazuoles, fainuoles nesame tobulos. Nesakau, kad reikia griebti pirma sutikta, bet tokie mazmoziai yra taisomi, zinoma, jei zmogus jums istikruju patinka, yra brangus. Man nepatinka vyrai su nesutvarkytom rankom, siuo metu mano vyro rankos ispuoseletos, nors iki vedybu joms toli buvo iki tokiu.

Kad iš tikrųjų patiktų, taptų žmogus brangus, turi praeiti kažkiek bendravimo laiko, o vat asmeninės higienos trūkumas matosi iš karto. Ir kaip tokį "padaryt" sau brangiu, jeigu dvokia iš burnos pernykščiais supuvusiais obuoliais ar panagėse morkas galima sėti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2012 07 01, 19:57)
Su dantų šepetukais per daug žaidimo. Jeigu ir įbruksite nusipirkti, nėra garantijų, kad jis jį panaudos. biggrin.gif  Be to, dvokas iš burnos nebūtinai dėl dantų, kartais tai skrandžio problemos.
Aš, manau, apsiribočiau garsiu ir aiškiu pareiškimu, kaip man svarbu žmogaus higiena, pateikčiau kokių pvz., kaip kad kaimynė Onutė nesiprausia, pastoviai laiptinėj palieka praeidama "šanel" kvapą - ir kaip tai bjauru. biggrin.gif
Kad iš tikrųjų patiktų, taptų žmogus brangus, turi praeiti kažkiek bendravimo laiko, o vat asmeninės higienos trūkumas matosi iš karto. Ir kaip tokį "padaryt" sau brangiu, jeigu dvokia iš burnos pernykščiais supuvusiais obuoliais ar panagėse morkas galima sėti?  g.gif

Butent, kad dvoko priezastis gali buti ne tik dantyse. Tarp kitko, o del dvoko is burnos jus skirsites su vyru/zmona? Pazistu moteri, kuri issiskyre su vyru del jo prakaito kvapo, nes jis buvo labai specifinis. Vyras kiles is Afrikos.
Va butent kalbant apie Onute, galima pasakyti daug tiesos, kaip sakoma signalizuoti zmogui, kad higiena yra svarbi. Jei zmogus orientuotas toliau vystyti santykius jis atsizvelgs, jei ne... Musu teise rinktis.

O as negaliu pasakyti vienareiksmiskai eikia daug laiko. Tekos tebeti kaip ivyksta zaibiskai chemine reakcija, uzvaldanti zmones. Cia baisiai salygina.

Nezinau, prisipazinsiu, man neteko sutikti zmoniu, taip akivaizdziai nesirupinanciais savo higiena. Siais laikais, kai is visu pakampiu vyksta visokiausiu higienos priemoniu reklama, nezinau kaip reikia atsiriboti, kad liktum tam abejingas, kad ir as patenku i pinkles, visada pasidomiu naujausiu kvepalu kvapais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 01 liepos 2012 - 19:14
QUOTE(Moonte @ 2012 07 01, 20:13)
Butent, kad dvoko priezastis gali buti ne tik dantyse. Tarp kitko, o del dvoko is burnos jus skirsites su vyru/zmona? Pazistu moteri, kuri issiskyre su vyru del jo prakaito kvapo, nes jis buvo labai specifinis. Vyras kiles is Afrikos.

Man labai įdomu, kaip tokie žmonės susituokia tada? Jeigu kvapas buvo visą laiką? Prakaitas juk buvo ir prieš tuokiantis, ar manė, kad pripras, nupraus, prikvėpins? biggrin.gif Dvokas iš burnos gali atsirasti kartu su gendančiais dantim ar skrandžio ligom, bet dėl to mesti vyrą/žmoną būtų kvailystė. Bet jeigu dar tik pirmųjų pasimatymų stadija, aš į tai labai atkreipčiau dėmesį. g.gif

O man teko sutikti tokių žmonių... kaip bebūtų keista, kai kurie iš jų aukštas pareigas užimantys, tikrai nestokojantys finansų. Manau, tai pati banaliausia ir neįtikimiausia priežastis, juk kapeikas kainuoja nusiprausti su paprasčiausiu muilu, pigiausiu šampūnu išsitrinkti galvą. Čia greičiausiai neišugdyti įpročiai iš vaikystės, tinginystė, aplaidumas.
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2012 07 01, 13:07)
nenoreciau suaugusiam vyrui kaip dvieju metu vaikui pasakoti kaip reikia priziureti dantis ir burnos higiena ..

Bet rekomenduoti gerą odontologą gi nesunku g.gif Tas gali viską papasakoti dar geriau nei jūs.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 07 01, 13:01)
Kartais zmones tuos igudzius perima is savo tevu seimos, o apie kitus net nesusimaste, bet linke apsvarste periimti. O kartais paprasta ir banalu, kai kurie neturi pinigu pvz. tam, kad "susideti" dantis, bet zmones yra nuostabus. Jau mano minetos ispuoseletos rankos, vyraas jomis pradejo rupintis tik kai as pasiuliau jam pabandyti. Pradzioje priesinosi, na kaip cia vyras ir manikiuras-pedikiuras, veliau isitrauke, patiko, dabar jam norma, jis pats rupinasi.

Nezinau, kaip kitom, bet man teko sutikti issiciustinusius, intelektualius svolocius... Ir nuostabius, atsidavusius, bet apleistus vyrus. Kurie issiskyre, sutike meile, salimais mylincios moters prazysdavo.
Mano diedukas nebuvo koks murzis, bet as pati, kaip kaikurie sako, is ispindejimo esu iniciatore kai kuriu vyro permainu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 06 30, 22:21)
Jus norite pasakyti, jog diplomatija yra veidmainiskumas? O staciokiskumas yra dorybe? Kartais tiesa gali zmogu sugniuzdyti, o "tiesa ivyniota i vata" ji pakyleti. Nesu megeja, tiesa mojuoti kaip kuoka. Ir taip per daug traumuotu, savimi nepasitikinciu zmoniu. Jei galiu rezultata pasiekti "svelniu" budu, tai kodel tuo nepasinaudojus? Kam verztis pro atvirus vartus?

Kažkaip sutampa mano mintys su Moonte. Su vienu veikėju-sužadėtiniu išsiskyriau būtent dėl diplomatijos stokos, ir tai įvardijau kaip tiesioginę priežastį. Šiam diplomatija atrodė yda, man - priešingai. Jei vyras sako, kad prikiaulėjau porą kilogramų, nes paimdamas už šonų "kažką minkšto" jaučia, kad esu durnė, jei virš kiaušinių virtuvo rankas užkišu ir atšoku, jei vaiką skatindama groti nugesinu jo akis, jei neišvalydama vandens lašelių iš virtuvinės kriauklės esu nevala, tai mieliau taip ir liksiu suknista, nepagydoma diplomate... Aš juk negniuždau aiškinimais, kad jo kvapas iš burnos rytą žudo, kad jo knarkimas užknisa, kad jo anekdotai verkit verčia, kad jo bučiniai ne iki dangaus pakylėja, o į "priešoperacinę" veda, kur visi galai išplaunami, kad ano "mikis" - ne super mario, o papuvęs agurkas, kuriuo reikia išmokt pasitenkinti. Na, sąžinę nuraminau bent tuo, kad viską išsiskyrimo proga tiesiai šviesiai išdėsčiau su viltimi, kad būsimosioms galbūt pasiseks, jei informacija jo smegenis pasieks...

p.s. o su savo vyru bendrauju pagal visas diplomatijos taisykles ir to džiaugiuosi. Labai šlifuoti jo kaip ir nereikėjo, nebent pasiskutinėjimą. Pasiūliau kartą, trečią, penkioliktą - vieną kartą pats susiprato pabandyti apsiskutinėti visur, kur ir moterys augmenijos nepageidauja. Pabandė ir pajuto komfortą - problema išspręsta. Parsitempiau gyvulėlį - katę - į namus, tai keikė visais įmanomais žodžiais, o šiandien pati girdžiu, kaip rytais abu kalba ar vakarais susimurkina prie tv. Vyro supratimas apie vaikų auklėjimą buvo joks - tiesiog jie turi nesimaišyti po kojomis. Dar pridėjus mano garsius monologus pats eina pasikalbėti su sūnumi ir dar prašo "kasyčių". Kažkada žliumbinėjau, kad dėmesio trūksta, bet po truputį prisijaukinau ir mėgaujuosi pėdų masažu už kiekvieną sunkų darbą (t.y. namų kuopimą ar maisto gaminimą). Daryčiau išvadą, kad diplomatija pasiekiama kur kas daugiau nei tikimasi.

p.p.s. o dėl dantukų ir kt. problemą išsprendėme paprastuoju būdu - atveri gerklę ir šauki abiem vyrams: "Kojinytės ir "triusikėliai" - į "skalbiankę", šepetėlis ir pasta - vonioje". biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cigale: 02 liepos 2012 - 18:04
QUOTE(Cigale @ 2012 07 02, 18:51)
Aš juk negniuždau aiškinimais, kad jo kvapas iš burnos rytą žudo, kad jo knarkimas užknisa, kad jo anekdotai verkit verčia, kad jo bučiniai ne iki dangaus pakylėja, o į "priešoperacinę" veda, kur visi galai išplaunami, kad ano "mikis" - ne super mario, o papuvęs agurkas, kuriuo reikia išmokt pasitenkinti. Na, sąžinę nuraminau bent tuo, kad viską išsiskyrimo proga tiesiai šviesiai išdėsčiau su viltimi, kad būsimosioms galbūt pasiseks, jei informacija jo smegenis pasieks...

Tiek ilgai istverete,kad net tapo suzadetiniu? Tiek priekaistu blink.gif Tada kyla klausimas, kam reikejo kenteti,jei toks buvo niekam tikes g.gif mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 02 liepos 2012 - 22:28
QUOTE(Cigale @ 2012 07 02, 19:51)
Kažkaip sutampa mano mintys su Moonte. Su vienu veikėju-sužadėtiniu išsiskyriau būtent dėl diplomatijos stokos, ir tai įvardijau kaip tiesioginę priežastį. Šiam diplomatija atrodė yda, man - priešingai. Jei vyras sako, kad prikiaulėjau porą kilogramų, nes paimdamas už šonų "kažką minkšto" jaučia, kad esu durnė, jei virš kiaušinių virtuvo rankas užkišu ir atšoku, jei vaiką skatindama groti nugesinu jo akis, jei neišvalydama vandens lašelių iš virtuvinės kriauklės esu nevala, tai mieliau taip ir liksiu suknista, nepagydoma diplomate... Aš juk negniuždau aiškinimais, kad jo kvapas iš burnos rytą žudo, kad jo knarkimas užknisa, kad jo anekdotai verkit verčia, kad jo bučiniai ne iki dangaus pakylėja, o į "priešoperacinę" veda, kur visi galai išplaunami, kad ano "mikis" - ne super mario, o papuvęs agurkas, kuriuo reikia išmokt pasitenkinti. Na, sąžinę nuraminau bent tuo, kad viską išsiskyrimo proga tiesiai šviesiai išdėsčiau su viltimi, kad būsimosioms galbūt pasiseks, jei informacija jo smegenis pasieks...

p.s. o su savo vyru bendrauju pagal visas diplomatijos taisykles ir to džiaugiuosi.<...>

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif oij kaip sutinku- aš irgi kiek įmanoma stengiuosi vadovautis diplomatija. Stačiokiškumo pakęsti negaliu ir jis išmuša mane iš vėžių. Su stačioku sunkiai sugyvenčiau, greitai manau suktumėm skirtingais keliais. Juk viską ką išrėki į veidą gali pasakyti gražiai ir ramiai, ir tai dažnai turi daug geresnį poveikį thumbup.gif
Atsakyti
Kartą susipažinau su tokiu pedantu, iki šiol pamenu kaip vaikščiojantį pedantizmo įsikūnijimą. Jo automobilio kilimėliai buvo baltos spalvos ir kad neišsiteptų, lipant reikėjo pėdas dėti ant sugertukų, servetėlių, o po to tik ant tų kilimėlių lotuliukas.gif V.ž. galite įsivaizduoti kitus momentus. Ir sutikau jį tik kelis kartus, paskutiniu lašu tapo jo replika, tokia chamiška, apie mano nevykusį mankiūrą doh.gif kad nagai ne tos formos ir lako nėra. Nors apskritai spalvingo manikiūro tuomet nedariau, nes profesija specifinė. Na galvoju ppc, dar tie kilimėliai, visur su skudurėliu trina trina, o kas bus toliau?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 07 03, 11:44)
Kartą susipažinau su tokiu pedantu, iki šiol pamenu kaip vaikščiojantį pedantizmo įsikūnijimą. Jo automobilio kilimėliai buvo baltos spalvos ir kad neišsiteptų, lipant reikėjo pėdas dėti ant sugertukų, servetėlių, o po to tik ant tų kilimėlių lotuliukas.gif V.ž. galite įsivaizduoti kitus momentus. Ir sutikau jį tik kelis kartus, paskutiniu lašu tapo jo replika, tokia chamiška, apie mano nevykusį mankiūrą doh.gif kad nagai ne tos formos ir lako nėra. Nors apskritai spalvingo manikiūro tuomet nedariau, nes profesija specifinė. Na galvoju ppc, dar tie kilimėliai, visur su skudurėliu trina trina, o kas bus toliau?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif mano fantazija jau įsismarkavo kaip būtų lovoje, bet geriau ninada doh.gif
Atsakyti
Iki lovos nespėjo prieiti karsta.gif Suklupo lygioj vietoj su sugertukais ir manikiūrais lotuliukas.gif Dar dabar pamenu, kaip jis aiškino, kietai suspaustom lūpom, kaip sugertukai turi būti, kaip balti kilimukai turi būti balti doh.gif Kaip jis tą automobilį popino, kaip vaiką.
Atsakyti