QUOTE(Moonte @ 2012 07 01, 16:08)
Nuo kada negebejimas suformuluoti atsakymo, ar problema yra vadinama diplomatija?
Diplomatijos pvz. Jusu akimis netinka draugei geltona suknele, o ji baisiai laiminga, kad ja nusipirko, sokineja is dziaugsmo. Ji klausia jusu nuomones. Turite kelis variantus atsakymo. Rezti savo tiesa i akis - tau ji netinka. Arba "vynioti tiesa i vata", pasakius, jog raudona suknele, atrodo geriau, bet tai jusu subjektyvi nuomone.
Diplomatijos pvz. Jusu akimis netinka draugei geltona suknele, o ji baisiai laiminga, kad ja nusipirko, sokineja is dziaugsmo. Ji klausia jusu nuomones. Turite kelis variantus atsakymo. Rezti savo tiesa i akis - tau ji netinka. Arba "vynioti tiesa i vata", pasakius, jog raudona suknele, atrodo geriau, bet tai jusu subjektyvi nuomone.
Ar jaučiate skirtumą, tarp nuomonės atsiklausimo ir jos sakymo niekam neprašant? Šiuo atveju, jei manęs PAKLAUSTŲ, ar aš turiu problemų su burnos higiena, aš atsakyčiau, kad tikrai taip. Manęs niekas to neklausia, todėl aš savo nuomonės neperšu. Beje, susiduriu su tuo, kai žmonės palausia kažkokios nuomonės, o gavę atsakymą supyksta. Mano taisyklė yra ta, kad aš neužduodu tokių klausimų, jei numanau, kad atsakymas gali man ir nepatikti. Jei draugė kurį laiką gerai pavalgo ir jai nebetinka aptemta suknelė, nes labai atsikišęs pilvas, ji paklaus mano nuomonės, aš nepulsiu sakyti, kad "mieloji, tu vis tiek liekna, puikiai atrodai". Mano diplomatija bus: "na taip, nelabai ji tau tinka". Dėl geltonosios suknelės pavyzdžio - aš ir mano draugės rengiasi pakankamai skirtingai. Galbūt kai kada aš joms apsirengiu ne taip, kai kada jos man. Kritikos dėl to nebūna, nes visada jos pagal save apsirengė gerai. Dėl skonio nesiginčijama