Įkraunama...
Įkraunama...

Wizzair

QUOTE(*benigna* @ 2013 01 29, 11:26)
jetau kaip jie mane nervina doh.gif tai jei pagal istatyma nereikia jokio sutikimo, jei vaiko gyv vieta deklaruota uk, tai kokio bieso jie kabinejas blink.gif ir kaip jums baigesi? kaip suprantu, jusu vaiko gyv vieta buvo deklaruota uk, o tai irodancios pazymos arba tevu sutikimo neturejote?

Atsiprasau,kad supainiojau jus. blush2.gif
Norejau pasakyti,kad turejau problemu skrendant su vaiku. Wizzair'as pasake vienaip, o muitineje visai kitaip. todel geriau pasiskambinkit, bus ramiau
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2013 01 29, 14:41)
Atsiprasau,kad supainiojau jus.  blush2.gif 

Norejau pasakyti,kad turejau problemu skrendant su vaiku. Wizzair'as pasake vienaip, o muitineje visai kitaip. todel geriau pasiskambinkit, bus ramiau

nieko tokio, ar taip ar taip as visa susipainiojus biggrin.gif

jei ne paslaptis, kokiu problemu turejote? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*benigna* @ 2013 01 29, 11:44)
jei ne paslaptis, kokiu problemu turejote? blush2.gif

ai, tiek to blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2013 01 29, 14:12)
Geriausia butu pasiskambint i muitine.

parasiau muitinei, atsakymas:

"Tai ne muitinės kompetencijos klausimas. Muitinių tarp ES šalių nėra. Asmenų bei transporto priemonių dokumentus gali tikrinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Šios tarnybos tinklapyje pateikta informacija Jus dominančiu klausimu :
www.pasienis.lt rubrika ,,Keliaujantiems per sieną"." smile.gif
Atsakyti
Tesiu toliau biggrin.gif

Parasiau Valstybes sienos apsaugos tarnybai:

"Noriu vaika isleisti vykti i Lietuva ir grizti is jos su lydinciuoju asmeniu. Vaiko pilietybe Lietuvos, gyvanamoji vieta deklaruota Jungtineje Karalysteje (JK).
1. Ar tiesa, kad is JK vykstant i Lietuva nereikia vieno is tevu sutikimo net jei vaiko gyvenamoji vieta deklaruota JK?
2. Ar tiesa, jog skrendant is Lietuvos i JK taip pat nereikalingas vieno is tevu sutikimas, nes vaiko nuolatine gyvenamoji vieta yra JK? Jei leidimas nereikalingas, ar reikia tureti gyvenamosios vietos deklaracijos pazyma kaip irodyma, jog vaikas gyvena JK?"

Gavau atsakyma:

"Vaikų laikiną išvykimą iš Lietuvos į užsienio valstybes, nepriklausančias Šengeno erdvei, reglamentuoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 22 d. nutarimas Nr. 302 „Dėl vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes, nepriklausančias Šengeno erdvei, tvarkos aprašo patvirtinimo“.
Ši tvarka nėra taikoma, jei nepilnamečio Lietuvos Respublikos piliečio nuolatinė gyvenamoji vieta yra deklaruota užsienio valstybėje, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo (Žin., 1998, Nr. 66-1910) nustatyta tvarka."

Tai cia taip atsakoma i mano pateiktus klausimus??? blink.gif Padare istraukos copy-paste, o realiai i mano aiskiai suformuluotus konkrecius klausimus nera jokiu konkreciu atsakymu bash.gif As nesuprantu, tai kokiais varpais beskambint, kur besikreipt, jei niekas nesugeba atsakyt i paprastus klausimus doh.gif Istraukas kazkokias pusiau ne i tema mat pacitavo, kompetencija neispasakyta doh.gif As be zodziu.. Tai kaip zmones gali neturet problemu tuose pasienio punktuose, jei net atitinkamos institucijos nesugeba pateikti atsakymu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *benigna*: 29 sausio 2013 - 16:32
QUOTE(*benigna* @ 2013 01 29, 14:27)
Tesiu toliau biggrin.gif

Gavau atsakyma:

doh.gif doh.gif doh.gif griuk negyvas nuo tokio atsakymo....
Gal geriau paskambinti. arba parasyti atsakyma: " taip ir neatsakete ir mano klausimus" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolyte @ 2013 01 29, 19:08)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  griuk negyvas nuo tokio atsakymo....
Gal geriau paskambinti. arba parasyti atsakyma: " taip ir neatsakete ir mano klausimus"  biggrin.gif

as atsispausdinsiu ta laiska, ir tegu tik prisiknisa del ko nors kada nors - pakisiu po nosim, kad va kokia informatyvi informacija suteikiama zmonems doh.gif tokia pikta esu kad sakes schmoll.gif taip tai del menkiausio sh kabinejas tuose oro uostuose, tipo pats kaltas, kad nezinai istatymu. o va pasirodo be sansu suzinot, nes net informacija suteikti ipareigotas asmuo nezino doh.gif bet oro uoste iskilus problemai tai visada kaltas paprastas zmogus lieka mad.gif

Aha, reiks skambintis, o ka daryt... Dabar jau net idomu paliko, kokia sikart citata pacituos doh.gif Sumekens ka nors vel "aukstom" frazem ne i tema doh.gif Man rods as tuoj paciai Grybauskaitei paskambinsiu, kraujas verda uch lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *benigna*: 29 sausio 2013 - 18:29
QUOTE(sausė @ 2013 01 28, 22:26)
kad kazkaip anksciau jis buvo per du lapus, tai jie prasydavo, kad nebutu per abi vieno lapo puses, o atskiruose lapuose. dabar kai skridau pries menesi, kazkaip teleido tik viena lapa atsispausdint  smile.gif

Aciu uz atsakyma wink.gif
Papildyta:
QUOTE(agnedz @ 2013 01 28, 23:20)
bilietas ant vieno lapo, oro uoste nuplėšia apatinę bilieto dalį.

Taip pat ir Jums aciu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(LOCKETS @ 2013 01 29, 11:42)
Londone paskutini karta niekas netikrino (lapkriti), vienas zmogus isvis su didziuliu rankiniu bagazu praejo (klausims, ar i didesne deze butu tilpes) doh.gif
bet jei atgal su tuo paciu skrido ir nemokejo is anksto - tai Vilniuje turbut susimokejo, nes man isskrendant tai net moterims liepe deti i remus dideles rankines ir daug mokanciu prie vartu buvo...

siaip jei kuprines daug neprigrusite ir ja bus nesunku paspausti tuos pora cm - manau ne beda  biggrin.gif

I kuprine desis tik nesiojamas kompiuteris ir keli papildomi daiktai. Vadinasi jeigu kas, kupryne darysiu spust ir i remus glust biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*benigna* @ 2013 01 29, 12:49)
pagaliau priskambinau i wizzair, tai dalinuosi informacija, gal kam bus aktualu: vaikui bilieta reikia pirkti kaip suaugusiam, tuomet paskambinti jiems ir pranesti. daryti check-in irgi kaip suaugusiam, tik atvykus i oro uosta reikes uzpildyti forma, kurioje nurodomi lydinciojo asmens ir vaiko duomenys.

kaip tik man tai aktualu, nes is pradziu pirkau 2 bilietus, sau ir vyrui, o siandien sugalvojom kad ir vaikam gerai bus su mumis, juk keliausim per pradinuku atostogas...tai irgi pirkau vaikams bilietus kaip suaugusiems ir galvoju ka toliau daryt. ar reikia ir man skambintis i wiza ir kazka keisti? o kur ten oro uoste eiti ir pildyti kazka? ir apskritai ka cia pildyti, kaip keliauja visa seima, tik kad 2 rezervacijos numeriai, pavardes tai tos pacios??? g.gif
Papildyta:
ir dar labai aktualu, del tu maziuku nemokanu bagazu. Ar tas vaikiskas " IKI akcijinis" Samsonite lagaminukas boruzele jau bus apmokesdintas???
Papildyta:
lagaminas va sitoks stai jis

matmenis jo 45x36x20 o galima 42x32x25 kazin ar labai baustu ir tektu susimoket?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deborah: 29 sausio 2013 - 21:25
QUOTE(Deborah @ 2013 01 29, 21:34)
matmenis jo 45x36x20 o galima 42x32x25 kazin ar labai baustu ir tektu susimoket?

Ka reiskia ar labai baustu? biggrin.gif Matmenys siaip ar taip per dideli, tad gali tekti susimoketi, jei pasiseks ir praleis, nereiks susimoketi ir viskas. Juk jeigu pasakysim, kad praleis, o paskui lieps susimoketi, tai juk turbut pyksite smile.gif Cia tiesiog rizikuojate ir viskas, jums spresti ar verta rizikuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brutalas @ 2013 01 29, 00:28)
Dar vienas klausimelis? Kai pirkome bilietuku, rinkomes, kad rankinis nemokamas Wizzair bagazas, taciau mano kuprines dydis ~44cm, o leidziamas 42cm. I kuprine bus dedama daiktu minimaliai, ar neprikibs prie manes London Luton oro uosto patikroje? Kuprine minksta, tai ja dedamas i remus galesius supausti iki tinkamo dydzio (-2cm)? biggrin.gif

Su centimetru nevaikšto. Gali liept įdėt į patikrinimo tą dėžę, jei telpa, praeinat.
Papildyta:
QUOTE(Deborah @ 2013 01 29, 21:34)
lagaminas va sitoks stai jis

Nebaudžia, o lieps susimokėt už bagažą, jei patikroje netelpa į metalinius rėmus. Kietesnio lagamino jau niekaip nesugrūsi smile.gif
Atsakyti
supratau, merginos, geriau jau nerizikuosiu ir keliausim su leistinu nemokamu lagamunu mirksiukas.gif
Atsakyti