maniškę operavo 2 metų, ji tada buvo didelė Paslapčių sodo fanė, tai nupirkom spec. knygutę tos serijos ir po operacijos žaidėm, buvo laiminga labai. Po operacijos, man rodos, jiems sunkiausia būna ne akytės skausmas ar neryškus matymas pirmom valandom, bet tas narkozės poveikis, nes labai jau skirtingai reaguoja visi į jį, maniškė buvo labai pikta ir irzli, verkė vargšiukė, pyko, kumštukais mane mušė... Bet tikrai esu mačiusi, kaip po narkozės vaikai atsikelia ir nueina, lyg nieko ir nebuvę, matyt, nuo vaiko charakterio ir temperamento priklauso..Tas akių skyrius turi tokį žaidimų kampelį, jame tikrai buvo nemažai ir dėlionių, ir knygelių, ir žaidimų keletas.
QUOTE(geruta @ 2012 11 07, 20:38)
Brasta,ar yra kokie pokyciai ,gal i gera ?
Greičiau priešingai...

QUOTE(Sawanna @ 2012 11 07, 21:17)
Mes ejom privaciai Vilniu, bet ir tai laukem gal menesi, nes tik karta per menesi atvaziuoja, Kaune gal paprasciau patekt. Kita ketvirtadieni jau maniski operuos, laukiu ir bijau.
Nu mes užsiregistravom Vilniuje. Bet nežino kada prisirinks pakankamai norinčių, kad jis atvyktų

Laikykitės

QUOTE(Keberiokšt @ 2012 11 07, 23:08)
maniškę operavo 2 metų, ji tada buvo didelė Paslapčių sodo fanė, tai nupirkom spec. knygutę tos serijos ir po operacijos žaidėm, buvo laiminga labai. Po operacijos, man rodos, jiems sunkiausia būna ne akytės skausmas ar neryškus matymas pirmom valandom, bet tas narkozės poveikis, nes labai jau skirtingai reaguoja visi į jį, maniškė buvo labai pikta ir irzli, verkė vargšiukė, pyko, kumštukais mane mušė... Bet tikrai esu mačiusi, kaip po narkozės vaikai atsikelia ir nueina, lyg nieko ir nebuvę, matyt, nuo vaiko charakterio ir temperamento priklauso..Tas akių skyrius turi tokį žaidimų kampelį, jame tikrai buvo nemažai ir dėlionių, ir knygelių, ir žaidimų keletas.
O kiek laiko praleidot ligoninėj? Tai akytės po operacijos neuždengia?
Žinau, kad šitoj temoj buvo diskutuota apie operacijas, bet kol nebuvo aktualu, tai skaičiau neįdėmiai

Brasta, mes iš Vilniaus, tai atvažiavom į Kauno klinikas išvakarėse- paguldė, pernakvojom ir ryte apie 10 h buvo operacija. Po jos parvežė su uždengta akyte, bet iš karto nuėmė tvarstį. Gal priklauso nuo vaiko amžiaus- jei leliukas, tikimybė, kad trins rankutėm, kitaip pakenks, nenuimtų... Po pietų gydytojas atėjo pažiūrėti, apie 15 h., temperatūros nebuvo, pasiūlė važiuoti namo. Dar man buvo nedrąsu, sakau, gal pasilikti, bet jis taip griežtokai pasiūlė, tai tą pačią dieną išvažiavom namo. Vilniuje buvom apie 20 h. Po to reikia tepti akutę vaistais ir lašinti lašiukus apie 2 sav. Akis būna ir patinusi, ir raudona, bet pamažu susitvarko. Į lauką kelias dienas negalima eiti po operacijos, maudyti.
QUOTE(Keberiokšt @ 2012 11 08, 09:59)
Brasta, mes iš Vilniaus, tai atvažiavom į Kauno klinikas išvakarėse- paguldė, pernakvojom ir ryte apie 10 h buvo operacija. Po jos parvežė su uždengta akyte, bet iš karto nuėmė tvarstį. Gal priklauso nuo vaiko amžiaus- jei leliukas, tikimybė, kad trins rankutėm, kitaip pakenks, nenuimtų... Po pietų gydytojas atėjo pažiūrėti, apie 15 h., temperatūros nebuvo, pasiūlė važiuoti namo. Dar man buvo nedrąsu, sakau, gal pasilikti, bet jis taip griežtokai pasiūlė, tai tą pačią dieną išvažiavom namo. Vilniuje buvom apie 20 h. Po to reikia tepti akutę vaistais ir lašinti lašiukus apie 2 sav. Akis būna ir patinusi, ir raudona, bet pamažu susitvarko. Į lauką kelias dienas negalima eiti po operacijos, maudyti.
Labai ačiū už info. Mes irgi iš Vilniaus. Maniškis jau ne leliukas. 5 metai. Bet kartais su didesniu dar sunkiau

Nu bet viskas ateina ir praeina. Su jūsų padrąsinimu išgyvensim

QUOTE(brasta @ 2012 11 08, 09:50)
Nu mes užsiregistravom Vilniuje. Bet nežino kada prisirinks pakankamai norinčių, kad jis atvyktų
Važiuotume į Kauną, bet ir ten eilės. Kiek kainavo konsultacija?
Laikykitės
Žinau, kad šitoj temoj buvo diskutuota apie operacijas, bet kol nebuvo aktualu, tai skaičiau neįdėmiai
O dabar daug laiko užimtų kuistis po senas temas. Tai jau nepykit jei to paties kamantinėsiu.

Laikykitės

Tai mes irgi taip laukem. Uzsiregistravom, o paskambino gal po mėnesio ir pasake kuria diena atvaziuoja, tai metem visus darbus, planus ir vaziavom tada kada pasake. Konsultavomes taip 2 kartus, bet kad reikes operacijos tai patvirtino iskart, tik norejo dar dioptrijas patikslint tai keitem akinukus ir nesiojom iki antros konsultacijos.
Kainavo 130 Lt pilna apziura su vyzdziu pletimu. Tiesa, pletem namuose pries atvaziuodami, buvo israses vaistu, patys nusipirkom ir sulasinom kelis kartus, kad jau ten kabinete vaiko nesunervint.

QUOTE(brasta @ 2012 11 08, 10:45)
Labai ačiū už info. Mes irgi iš Vilniaus. Maniškis jau ne leliukas. 5 metai. Bet kartais su didesniu dar sunkiau
Kai reikia lašinti lašus, tai košmaras
mažam tai ir per jėgą gali kažką padaryti, o su juo kartais nei gražiuoju, nei piktuoju nepavyksta

Dar vienas klausimas man iskilo del tos operacijos..ar ten ligoninej maitinimas buna tik vaikui ar ir tevams? Galvoju ar reik maisto sau veztis, nes nieko Kaune nepazistu, kad galetu kazka atvezt, jei ka..

O pries operacija vaikui valgyt turbut negalima,ane? Kuo arciau ta diena tuo labiau suprantu kiek dar daug visko reikejo per konsultacija issiklausinet,dabar milijonai durnu klausimu iskyla

QUOTE(Sawanna @ 2012 11 10, 22:48)
Klausimai ne durni, o aktualūs.
Paprastai prieš operacijas negalima valgyti. Manyčiau, kad tik vaiką maitins. Tačiau čia tik mano pasamprotavimai. Gal kas jums tiksliau atsakys. Bet paprastai ligoninėse būna kavinukės, badu nemirsit

Labai jus suprantu ir užjaučiu. Tas laukimas kažko nemalonaus būna žudantis

Gal kuri turit KMUK tos akiu klinikos arba paties J.Zukausko kontaktus? Niekaip nepavyksta prisiskambinti i skyriu, nezinau ka daryt su ta operacija, nes suslogavo mano vaikis
Eisim pas lor'a, kad pasakytu ar tai trukdys operacijai, bet noriu paskambint i klinikas pabandyt pasitart arba nukelt, gal per stebukla atsirastu kokia vieta ir ne po 3 men

Sawana, neturiu mobilių telefonų, skambinausi rastais Klinikų psl, pabandyk pasukti valanda vėliau, turėtų atsiliepti, gal iš ryto labai užimti ir daug kalba?..
QUOTE(Sawanna @ 2012 11 13, 12:07)
Gal kuri turit KMUK tos akiu klinikos arba paties J.Zukausko kontaktus? Niekaip nepavyksta prisiskambinti i skyriu, nezinau ka daryt su ta operacija, nes suslogavo mano vaikis
Eisim pas lor'a, kad pasakytu ar tai trukdys operacijai, bet noriu paskambint i klinikas pabandyt pasitart arba nukelt, gal per stebukla atsirastu kokia vieta ir ne po 3 men 

Jeigu paskirta diena operacijai, tai turėjot gauti tokį lapuką, kuriame nurodyti reikalingi tyrimai atsinešti, ir yra kontaktinis numeris, kuriuo reikia skambint, jeigu pasidaro aišku, kad negalit atvykt operacijai.
Jūsų LOR'as praktiškai nieko nenuspręs. Galutinį sprendimą priima Klinikų anesteziologas. Apžiūri vaiką guldymo metu, ir jeigu NORS MENKIAUSIAS ŠNIRPŠTIMAS, iš karto neprileidžia prie operacijos. Ir jeigu papuolat į skyrių, paguldo, tai prieš pat operaciją dar kartą ateina anesteziologas, išklauso vaiko plaučius, stebi vaiką. Todėl net ir su menkiausia sloga nėra šansų praslįsti.