Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema Nr.7

QUOTE(brasta @ 2012 10 17, 15:54)
Kažkada gyd. klausiau, tai sakė, kad neišmesti senųjų ir ekstra atveju geriau truputį kitokie, nei visai be jų.

drinks_cheers.gif mum irgi taip sakė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2012 10 17, 15:54)
drinks_cheers.gif Jau kiek kartų važiavom į jų servisą, tai viską iš karto sutvarkė, pinigų neėmė ir net neprašė jokių čekių, garantinių, net nesidomėjo kada tie akiniai pirkti  thumbup.gif
O turėti dvejus mums būtų beprotiška prabanga. Mūsų stiklai nepigūs, su cilindru, bifokalu ir dar niekada nežinom po kiek laiko reikės keisti... Tai net mintis nešovė apie antrą variantą. Kažkada gyd. klausiau, tai sakė, kad neišmesti senųjų ir ekstra atveju geriau truputį kitokie, nei visai be jų.

mus taip pat fielman aptarnavo, net vyro akinius dykai pataise senus, kuriuos visai ne pas juos pirkom seniai...
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2012 10 17, 14:45)
na va, padariau ekstrymą - užsakiau dvejus akinius, kurie bus tik po trijų savaičių doh.gif Kaina už abu plius dėklai akiniams - 468- daug...

Mes už vienų akinukų stikliukus tiek sumokam doh.gif Akinių stikliukus reikia keisti kas pusmetį. Nežinau, ar tikrai vaiko regėjimas taip keičiasi, ar vis nenustato tiksliai. Na, maniškiui dar tik 3,5 metukų, tai ne visada sako, ką mato.

Dar norėjau pasidalinti savo karčia patirtimi. Pasirodo, šiais laikais pačios mamos turi būti gydytojomis ir viską išmanyti. Prieš pusmetį buvom Kauno klinikose pas gydytoją Žukauską. Jis vaikui išrašė akinių stikliukus - vieną su -, kitą su +. Sako, taip būna - na aš ir tikiu, ką gydytojas sako. O dar toooks AUTORITETAS. Maždaug prieš mėnesį nuvažiavom į Kauno klinikas pas kitą gydytoją (pas Žukauską nebespėjau užsiregistruoti ir talonų nebebuvo - ir ačiū Dievui). Ta gydytoja vaiką labai maloniai, labai išsamiai apžiūrėjo (ne taip kaip Žukauskas - viskas pas jį konvejeriu ir kuo greičiau). Gydytoja sako, kad mato pas vaiką abi + akytes, išrašė receptą pasikeisti vieną stikliuką (tą iš - į +). Kitas, sako, tiks, nes Žukauskas prieš pusmetį kitos akytės irgi + nustatė. Na ir ką, nuvykom gi mes į Optiką, sakau - reikia mums vieną stikliuką pakeisti. Darbuotoja su aparatu pažiūrėjo stikliukus, sako, kad pas jus abu - blink.gif Pakėlė seną receptą, prieš pusmetį rašytą - recepte Žukausko įrašyta abiems akim -, o vaiko kortelėje vienai akiai +, kitai -. Gerai, kad sėdėjau - turbūt būčiau nugriuvusi. Vaikas visą pusmetį vaikščiojo su blogais akiniais blink.gif
Taigi, mamos, pasirodo reikia ne tik atidžiai išklausyti, ką sako gydytojas, bet ir išanalizuoti išrašytus receptus. Šią pamoką jau išmokau visam gyvenimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurmila: 02 lapkričio 2012 - 15:53

Jurmila uzjauciu 4u.gif
va ir autoritetas ,,toooks''
Atsakyti
QUOTE(geruta @ 2012 11 02, 16:14)
Jurmila uzjauciu  4u.gif
va ir autoritetas ,,toooks''

Dėkui. Dar ir dabar negaliu atsigauti unsure.gif Taip ir norėjosi iš karto tuos akinius nutėkšti į šiukšlių kibirą, bet gi į tuos pačius rėmelius dar naujus stikliukus reikės dėti biggrin.gif Net verkt norisi, kai pagalvoju, kad visą pusmetį vaikas vaikščiojo su - stikliukais, kai jam reikėjo + verysad.gif Sakė man vaikas, kad ir be akinukų gerai mato, bet kažkaip galvojau, gal čia tik paprasčiausias nenoras juos nešioti. O pasirodo reikėjo atkreipti dėmesį į tas kalbas...
Atsakyti
Sveikos,
uzsuku vel su klausimeliu toms, kuriu vaikuciai jau patyre operacija. Mes jau ruosiames neuzilgo operuotis, ir man staiga toptelejo - maniskis gi darzelinis, tai visokiu slogu ir virusu pasitaiko. Ar operuotu, jei tarkim kaip tik tuo momentu pasigautu kokia sloga ar lieptu atidet kol pasveiks pilnai? g.gif
Atsakyti
Maniškę operavo gruodį, irgi to paties baiminausi. Tradiciškai sako, kad vaikas operuojant turi būti sveikas, nežinau, kaip traktuotų slogą - ligą ar na. Jeigu turite galimybę, prieš operaciją paatostogaukite su vaikučiu kelias dienas, tada neužsikrėsite, o turimą slogą- išsigydysite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keberiokšt @ 2012 11 03, 08:55)
Maniškę operavo gruodį, irgi to paties baiminausi. Tradiciškai sako, kad vaikas operuojant turi būti sveikas, nežinau, kaip traktuotų slogą - ligą ar na. Jeigu turite galimybę, prieš operaciją paatostogaukite su vaikučiu kelias dienas, tada neužsikrėsite, o turimą slogą- išsigydysite 4u.gif

Jauciu taip ir reikes daryti, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmila @ 2012 11 02, 15:52)
Mes už vienų akinukų stikliukus tiek sumokam  doh.gif Akinių stikliukus reikia keisti kas pusmetį. Nežinau, ar tikrai vaiko regėjimas taip keičiasi, ar vis nenustato tiksliai. Na, maniškiui dar tik 3,5 metukų, tai ne visada sako, ką mato.

Dar norėjau pasidalinti savo karčia patirtimi. Pasirodo, šiais laikais pačios mamos turi būti gydytojomis ir viską išmanyti. Prieš pusmetį buvom Kauno klinikose pas gydytoją Žukauską. Jis vaikui išrašė akinių stikliukus - vieną su -, kitą su +. Sako, taip būna - na aš ir tikiu, ką gydytojas sako. O dar toooks AUTORITETAS. Maždaug prieš mėnesį nuvažiavom į Kauno klinikas pas kitą gydytoją (pas Žukauską nebespėjau užsiregistruoti ir talonų nebebuvo - ir ačiū Dievui). Ta gydytoja vaiką labai maloniai, labai išsamiai apžiūrėjo (ne taip kaip Žukauskas - viskas pas jį konvejeriu ir kuo greičiau). Gydytoja sako, kad mato pas vaiką abi + akytes, išrašė receptą pasikeisti vieną stikliuką (tą iš - į +). Kitas, sako, tiks, nes Žukauskas prieš pusmetį kitos akytės irgi + nustatė. Na ir ką, nuvykom gi mes į Optiką, sakau - reikia mums vieną stikliuką pakeisti. Darbuotoja su aparatu pažiūrėjo stikliukus, sako, kad pas jus abu -  blink.gif Pakėlė seną receptą, prieš pusmetį rašytą - recepte Žukausko įrašyta abiems akim -, o vaiko kortelėje vienai akiai +, kitai -. Gerai, kad sėdėjau - turbūt būčiau nugriuvusi. Vaikas visą pusmetį vaikščiojo su blogais akiniais  blink.gif
Taigi, mamos, pasirodo reikia ne tik atidžiai išklausyti, ką sako gydytojas, bet ir išanalizuoti išrašytus receptus. Šią pamoką jau išmokau visam gyvenimui.

kosmaras doh.gif
Atsakyti
Sveikos.
Jungiamės ir mes su sūneliu prie akyčių problemų turinčių vaikučių verysad.gif

Ėjom profilaktinio akių tikrinimo.. Jis man pažvairuodavo, bet juk visi mažiai žvairuoja tiek.. Dar kai konferoj buvau kalbėjo apie užslėptą žvairumą, tai labiau stebėt vaiką pradėjau. Nu lyg ir labiau nei reikia, bet visi kiti sakė, nieko čia nėr, tipo profesinė liga.. doh.gif

Nuėjom.. Kažkaip nė nesinervinau, nes galvojau čia man ku-ku.. Deja.. Išvada: hipermetropinis astigmatizmas (toliaregystė), kurio greitai nekoreguojant - žvairumas dėl per didelio raumenų įtempimo.. Gydymas vienas - akinukai, ilgam ilgam ir kuo greičiau verysad.gif

Košmaras.. kurio niekam nelinkėčiau.. kaip man db tokiam mažiukui tuos akinius dėt reik.. protas neneša.. bandau atitolint tą momentą kuo toliau, nors žinau, kad jei būčiau delsus bent su mėnesius, būtų per vėlu ir korekcijai doh.gif

Ašarų gumulas gerklėj.. Atrodo kas čia tokio, bet taip nėra.. Jei mokyklinukui tai dar dzin, o čia kūdikiui.. Gal kada jų ir nebereiks, bet nedrįso prognozuot.. Pati nuo kūdikystės juos nešiojau, puikiai žinau kokie žiaurūs vaikai, kaip idiotiškai jautiesi.. Todėl net baisu galvot, jog mano mažylis tą gaus kentėt.. cray.gif

Beje ir mes buvom pas Žukauską kaip pas patikimiausią...Apžiūrėjo nuosekliai, nieko negaliu prikišt, bet tokių išvadų visai nesitikėjau..

Mamos, kaip jūs save perlaužėt? nes man db labai širdį skauda cray.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 11 03, 16:26-->
QUOTE(Skaidrute smile.gif @ 2012 11 03, 16:26)
Beje ir mes buvom pas Žukauską kaip pas patikimiausią...Apžiūrėjo nuosekliai, nieko negaliu prikišt, bet tokių išvadų visai nesitikėjau..

O Jūs tik vieną nuomonę išklausėt? Tik pas vieną gydytoją buvot? Jei taip, tai patarčiau dar bent pas vieną apsilankyti. Jei irgi tą patį pasakys, tai tikrai bus ramiau, kad būtent tai dėl savo vaiko ir turite daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 11 03, 17:26-->
QUOTE(Skaidrute smile.gif @ 2012 11 03, 17:26)

Laikas perlauzia. mano abi akiniuotos.
Is kokio jus miesto? patarsim kur nueit papildomai apziurai. nes pradziai reikia gaut ta antra nuomone kad tikrai reikia.
daug sitoj temutej mamyciu kuriu vaikuciai nuo kudikystes nesioja. nu ir nesioja nu ka daryt. geriau akiniai dabar nei nepataisomi pokyciai veliau 4u.gif
Atsakyti