Labai ačiū už pagalbą Kategoriškai ir Sawanai.
Merginos, gal kurios nors vaikutis turi tokius akinius? Man jie labai patiko, bet mūsų kaime nėra tokių, o man įdomu kaip atrodo užsidėjus ir kokio amžiaus vaikui skirti, ir ar lankstūs?

Beje gal nieko naujo ir nepasakysiu, bet šioje svetainėj, tai Chupa chups akiniai tikrai pigūs
http://eoptika.lt/ak...kiniai-vaikams/

Beje gal nieko naujo ir nepasakysiu, bet šioje svetainėj, tai Chupa chups akiniai tikrai pigūs

http://eoptika.lt/ak...kiniai-vaikams/
Labas mamytės
nžn ar apie tai buvo kalbėta šioje temoje, nu bet tikrai neturiu laiko skaityti.
...ortoptinis pleistras, okliuderis, vienkartinis pleistras akiai dengti...
ar galit kuri atsakyti kur perkat (ir kokios kainos)? Kiek žinau nepigiai išeina, bet mums su kontaktine linze nėra kitos išeities, tai ieškau kur pigiau, radau ebay, bet noris su Lietuvos kainomis palyginti. internete nerandu nieko! gal jie kažkaip kitaip vadinasi, kad aš nerandu?

nžn ar apie tai buvo kalbėta šioje temoje, nu bet tikrai neturiu laiko skaityti.
ar galit kuri atsakyti kur perkat (ir kokios kainos)? Kiek žinau nepigiai išeina, bet mums su kontaktine linze nėra kitos išeities, tai ieškau kur pigiau, radau ebay, bet noris su Lietuvos kainomis palyginti. internete nerandu nieko! gal jie kažkaip kitaip vadinasi, kad aš nerandu?
QUOTE(Ansia @ 2013 05 25, 19:19)
Labas mamytės

ai jau radau, neseniai kazkas raset apie tai, fielmanne pigiausiai 1,40lt

http://www.ebay.co.u...=item4169e23da4 o cia mazdaug po 1,08lt gaunasi

QUOTE(mamile @ 2013 04 27, 18:44)
Mes va tokį naudojom kai rekėjo dengti akytę. Labai patogus. Yra pirkti ebay, kaina su siuntimu 9 dolerių.
ebay

ebay

dar Jūsų noriu paklausti

man nerodo, kas čia toks patogus už 9 dolerius...

man atrodo cia buvo nuotraukyte kai reikia dengti viena akinuku stikliuka
Labas vakaras 
Sutapimas, kad, atėjusi klausti Jūsų patarimo dėl akytės dengimo, tokį pat klausimą randu iš Ansia
Gydytojas Gelžinis išrašė kontaktinį lęšį ir mano panelei, sveikąją akytę liepė dengti 2 valandas per dieną, tuo metu leisti daryti tai, ko paprastai neleidžiam: žiūrėti televizorių, filmukus per kompiuterį, žaisti žaidimus mobiliuoju telefonu ir pan. Lęšį šiaip ne taip įdedam (diametras jo didelis, o akytė nedidukė), bet deja, sunkokai susitariam su dukryte dėl dengimo, nes tada ji ta blogąja akyte beveik nemato, net ir su kontaktiniu lęšiu... Vis tik tikiuosi, kad tokiu būdu prikelsim tą blogąją akytę bent kažkokiam gyvenimui, kad dirbtų, nes dabar ji visai tinginiauja.
Klausėm optikoje dėl pleistriukų dengimui, sakė, kad nelabai patogus dalykas ta prasme, kad kiekvieną dieną reiks klijuoti-nuklijuoti. Tai sugalvojau, kad reikia padaryti a la pirato raištį ant akies - bus daugkartinis ir vaikui smagiau, nei klijuojamas uždengtukas
Tačiau kiek žiūrėjau internetu LT, niekur neradau nieko panašaus pirkti, na, kad medžiaginis būtų. Reikia turbūt kokiame ebay pažiūrėti. O gal kas irgi naudoja tokį dalyką ir gali pasidalinti patirtimi? 
Va, radau ebay http://i.ebayimg.com...s3Eg~~60_12.JPG
Reikia turbūt pačiai pabandyti padaryti, nesudėtinga čia, rodos...

Sutapimas, kad, atėjusi klausti Jūsų patarimo dėl akytės dengimo, tokį pat klausimą randu iš Ansia

Gydytojas Gelžinis išrašė kontaktinį lęšį ir mano panelei, sveikąją akytę liepė dengti 2 valandas per dieną, tuo metu leisti daryti tai, ko paprastai neleidžiam: žiūrėti televizorių, filmukus per kompiuterį, žaisti žaidimus mobiliuoju telefonu ir pan. Lęšį šiaip ne taip įdedam (diametras jo didelis, o akytė nedidukė), bet deja, sunkokai susitariam su dukryte dėl dengimo, nes tada ji ta blogąja akyte beveik nemato, net ir su kontaktiniu lęšiu... Vis tik tikiuosi, kad tokiu būdu prikelsim tą blogąją akytę bent kažkokiam gyvenimui, kad dirbtų, nes dabar ji visai tinginiauja.
Klausėm optikoje dėl pleistriukų dengimui, sakė, kad nelabai patogus dalykas ta prasme, kad kiekvieną dieną reiks klijuoti-nuklijuoti. Tai sugalvojau, kad reikia padaryti a la pirato raištį ant akies - bus daugkartinis ir vaikui smagiau, nei klijuojamas uždengtukas

Va, radau ebay http://i.ebayimg.com...s3Eg~~60_12.JPG
Reikia turbūt pačiai pabandyti padaryti, nesudėtinga čia, rodos...
QUOTE(HappyAngel @ 2013 05 25, 21:10)
Labas vakaras 

Sveiki

Aš irgi apie tą pirato raištį svarsčiau... nors maniškė labai mažiukė dar (8 mėn), bet akinius labai šustrai moka nukrapštyt

pas Jūs Gelžinis? kaip jis Jūms? pas mus tai Žukauskas...

žiūriu Jūms irgi lešį suagusiems skirtą išrašė... nesuprantu kas čia Lt daros, nieks nėra girdėjęs apie kontaktinius lešius vaikams... kiek susirašinėjau su mamoms iš kitų šalių, tai ten arba specialiai pagal užsakymą lešis gaminamas, arba pritaiko vaikišką (jų yra skirtingų diametrų ir bazinės kreivės). aš žadu eiti į optiką, kad patartų kokių parametrų lešį užsakyti, nes Žukauskas pasakė kad tiks ir paprastas kontaktinis lešis, bet ligoninei mes triese vos jį įdėjom... nes akytė tikrai maža pas dukrytę. tai aš neišdrisau to namuose pakartoti dar, be to ir neturiu kolkas kuom sveiką akį dengti.
jei ką užsakinėsiu per čią http://www.eurolens....r-plus-kids.asp

oi kiek prirašiau...

Ansia, maniškei Gelžinis diagnozę įrašė Myopia alta + astigmatism. Jos kairės akies kontaktinis lęšis yra -7,5 ir cilindras -1,75. Dešinė akytė beveik tvarkoj, ~-1 dabar yra. Kadangi mūsų oftalmologė neturėjusi patirties su tokiu didžiuliu akių skirtumu, siuntė konsultuotis pas Gelžinį. Galiu pasakyti tik tiek, kad iš to vieno karto, kiek mums teko pabendrauti, jis man pasirodė puikus gydytojas - kantriai ir švelniai su dukra elgėsi, vis gyrė ją, kokia ji šaunuolė, kad žiūri ten, kur reikia, išsamiai paaiškino man, ką daryti ir kaip elgtis ir t.t. Liepė vėl po trijų mėnesių pasirodyti.
Maniškė akinius nuo 2,5 metukų nešioja, jai dabar 4,5 metukų. Nuo dabar nešios lęšį, akinukus padėjom į šoną.
Jo, nesąmonė, kad nėra vaikiškų lęšių, bet pažiūrėjus į jų kainas (iš to psl, kur rodėt), nelabai ir stebiuosi - nėra pas mus paklausos greičiausiai, kas gi pirks už tokią kainą... O nėra paklausos, nėra ir pasiūlos.
Saviškei jau baigiu įgusti įdėti (užvakar pirmą kartą dėjau), šiandien jau iš pirmo karto pavyko. Didelė ta linzė, reikia miklumo, bet kaip nors įprasim abi...
Dabar svarbiausia kažkaip įkalbinti ją uždengta akyte pabūti. Nenori klijuotis ji nieko ir tiek
Užtat, sakau, gal tas pirato raištis situaciją pagerintų... Žiūri dabar per kompiuterį filmukus viena uždengta akyte, bet kol įkalbinom, daug išmonės prireikė
Maniškė akinius nuo 2,5 metukų nešioja, jai dabar 4,5 metukų. Nuo dabar nešios lęšį, akinukus padėjom į šoną.
Jo, nesąmonė, kad nėra vaikiškų lęšių, bet pažiūrėjus į jų kainas (iš to psl, kur rodėt), nelabai ir stebiuosi - nėra pas mus paklausos greičiausiai, kas gi pirks už tokią kainą... O nėra paklausos, nėra ir pasiūlos.
Saviškei jau baigiu įgusti įdėti (užvakar pirmą kartą dėjau), šiandien jau iš pirmo karto pavyko. Didelė ta linzė, reikia miklumo, bet kaip nors įprasim abi...
Dabar svarbiausia kažkaip įkalbinti ją uždengta akyte pabūti. Nenori klijuotis ji nieko ir tiek

HappyAngel, aišku, Jūsų visai kitokia situacija.... maniškei +18 reikia lęšio, o tie lešiai metiniai, taip kad išeina šiek tiek brangiau (jei skaičiuoti, kad mėnėsinis lešis kainuoja ~20 lt), bet užat mažiau problemų turėsime, tikiuosi...
pasigaminkite ir sau tokį pat raištį, nešiokite kartu

Noriu Jūsų ir kitų mamyčių paklausti, ar dengiat akį tik namuose?
Aš pastebėjau, kad įsibroviau į toliaregiukų temą, tačiau pamaniau, kad dėl pirato raiščio ir akytės dengimo galiu ir čia pasiklausti
Ansia, kol kas akį dengiam tik namie, jei pavyks gauti/pasigaminti gražų raištį, gal ir į lauką panelė norės su juo išeiti

Ansia, kol kas akį dengiam tik namie, jei pavyks gauti/pasigaminti gražų raištį, gal ir į lauką panelė norės su juo išeiti

Čia mergaitės ne vien toliaregių tema- tema apie vaikų akyčių problemytes. tik dažniausiai jie mažiukai būna toliaregiai