QUOTE(ajb @ 2008 03 06, 00:27)
O sakykit, ar kieno nors ligoniukams pasireiskia paniska baime buti vieniems, arba liguistas prisirisimas prie kokio nors asmens
Mano mama nenori buti be tetes nei minutes? Dvi valandas per diena ji buna viena, tai vaiksto ir vaiksto, darineja visas imanomas duris, laukia kaip isprotejusi. Jei tenka ilgiau, prasideda isterijos...
O kas del mirties...Niekam nelinkeciau tokios gyvenimo kokybes, kaip gyvena tokie ligoniukai. As jos daugiau nebebijau
Taip, manau, kad tai būdinga tokiems ligoniukams. Mano mama naktį miegodavo su šviesa. Tiesa, guldydama aš šviesą užgesindavau, bet paskui ji vėl ją užsidegdavo. Jeigu būčiau žinojusi, kad šviesos reikia, nebūčiau jos gesindavusi. :(Ir prisirišimą turėjo ryškų. Šiaip manau, jei poros gana darniai gyvena, tada žmogučiai yra prisirišę vienas prie kito. Mano mama turėjo stiprų prisirišimą prie tėčio, ir kai jis mirė, atrodo, ji vienos kojos lyg būtų netekusi. Visą laiką po to gyveno, lyg tėvelis būtų gyvas. Paskui prisirišimas persikėlė ant vaikų.
Dėl tos gyvenimo kokybės. Aš manau, kad siela turi atsikratyti visų nereikalingų dalykų, kol žmogus gyvas. Kad išeitų laisva. Tie visi negeri, ,,negražūs'' dalykai išeina į paviršių.

Panašiai, kai sergant žmogus vemia, mes nepaneigiame žmogaus dėlto.

Taip ir čia. Reikia tik pažinti ligą ir su tuo susitaikyti, kad ilgą laiką kitaip nebus.

O po to ateis ramybė. Aš ir labai reaguodavau, kai mano mama prisirengdavo visus rūbus ant savęs, kiek pajėgia.

Ant storų megztukų plonus, ant žieminių suknelių vasarines.

Dabar taip nereaguočiau. Na, ir kas?

Čia tik mūsų vertinimas, kad nepriimta taip.

Šiai ligai tai būdinga. Aišku, sunkoka tai suvokti kitiems žmonėms, bet kai turi tokį ligoniuką, svečius apriboji iki minimumo.

Stiprybės tau,
Ajb!
Papildyta:
QUOTE(irculia10 @ 2008 03 05, 18:33)
zinau kad sunku nevisada ir as islaikidavau itampa,bet reikia kuo daugiau siltu emociju.labai gerai apmastikit kiekviena zingsni ,ypac keiciant kazka ligonio aplinkoje.jus galit padarit daugiau nei as padariaiu.
Tu padarei viską, ką galėjai, kas buvo tavo jėgoms,
Irculia10!