Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(rytorasa @ 2012 07 28, 15:28)
retinti reikėjo kol mažiukai buvo. Tiesiog išrauti iš tarpų ir pasodinti į kitą vietą.

drinks_cheers.gif ne retinti, o persodinti į kitą vietą, būtų užaugę dideli mirksiukas.gif o dabar tai tikrai belieka retinti ir į burną thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 07 28, 16:28)
retinti reikėjo kol mažiukai buvo. Tiesiog išrauti iš tarpų ir pasodinti į kitą vietą.



QUOTE(*TAU* @ 2012 07 28, 19:11)
drinks_cheers.gif ne retinti, o persodinti į kitą vietą, būtų užaugę dideli  mirksiukas.gif  o dabar tai tikrai belieka retinti ir į burną thumbup.gif


na reikės pabndyti,nes nesu net ragavusi jų blush2.gif
o kaip valgomi - dantimis,bet kaip paruošti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 07 28, 15:24)
šviežius lapelius apkepu svieste iki tol, kol jie tampa skaidrūs ir traškūs, o aromatizuotu sviestu gardinu gnocchi [color=yellow](nežinau kaip lietuviškai)


Sakykit, prašau -lapus kepat svieste ir valgot -geras. Turiu didelį šalviją jau daug metų, bet tik prieskoniams ir naudoju ,dar arbatai, bet kepti - geras biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2012 07 29, 14:15)
Sakykit, prašau -lapus kepat svieste ir valgot -geras. Turiu didelį šalviją jau daug metų, bet tik prieskoniams ir naudoju ,dar arbatai, bet kepti - geras  biggrin.gif  thumbup.gif

Aš tuos lapelius kepu svieste tik dėl to, kad sviestas įgautų aromatą, juo gardinu kai kuriuos patiekalus, o traškius lapelius patiekiu kartu. Kai kurie juos suvalgo, kai kurie- palieka...man asmeniškai labai skanu ir vienus lapelius valgyti ax.gif
Atsakyti
Sakykit prašau o kaip šalavijų sirupą daryt ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 28, 10:19)
merginos mano svogūnai dabar taip atrodo  g.gif


o taip atrodo iš sėklų auginami,kaži ar spės užaugti,bet bent mažiukų turėsiu  ax.gif



Mano labai panašūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2012 07 29, 23:48)
Sakykit prašau o kaip šalavijų sirupą daryt ax.gif  blush2.gif

As paprastai dariau, neziuredama i tikslius kiekius. Salaviju lapelius paplesiau truputi, i stiklaini sudejau kiek tilpo, bet perdaug negrudau. 100 ml vandens emiau apie 80 gr cukraus, uzvirinau sirupa, supyliau ant lapeliu, uzsukau ir palikau keliom dienom. Tada nupyliau, ispaudziau 1citrinos sultis ir uzvirinau. Supyliau i sandaru indeli.
Nezinau ar taip ilgai stovetu, susinaudojo greitai. Panasiai darytas liepziedziu sirupas gerai laikosi kol kas. Saldytuve
Man noretusi laikyti kaip virtuves lentynos puosmena, idomiuose buteliuose. Bet bijau, kad neuzrugtu
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 30, 00:00)
Man noretusi laikyti kaip virtuves lentynos puosmena, idomiuose buteliuose. Bet bijau, kad neuzrugtu

Ne tik dėl rūgimo, dar dėl staigaus spalvos pakeitimo...
Atsakyti
Mergaitės,o ką galima padaryt iš kaliaropių?Dabar tik salotas su majonezu valgom ax.gif Gal dar kam jos tinkamos..ar kaip nors paruoš žiemai? g.gif
Atsakyti
Sakykit, ar spinatus dabar galima seti rudens derliui ir dar kaip su cesnakais ar jau kasat? Isroviau pasiziurejimui, labai jau skilteles virsuje skiriasi , tai turbut jau laikas kasti g.gif Gal kas patarsit...
Atsakyti
Labas 4u.gif
Ar dar naudojate rugstynes ir rabarbarus? Kazkur skaiciau, kad po Joniniu lyg kazkokias nuodingas medziagas jie pradeda gamint g.gif
Vienu zodziu, kazkur varpai skambejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 28, 10:19)

o taip atrodo iš sėklų auginami,kaži ar spės užaugti,bet bent mažiukų turėsiu  ax.gif


man net nepatinka, kai visi svogūnai būna dideli. kartais reikia ir mažuliuko gaminant maistą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(svieske @ 2012 07 30, 09:22)
ir dar kaip su cesnakais ar jau kasat?

mes jau kasim smile.gif
Atsakyti