Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 13:13)

o man jas palikti augti ar geriau nurėžti,kad nebūtų lapų  g.gif  na jei jau negalima vartoti tai gal tada ir nupjauti  blush2.gif

ir dar dėl česnakų  g.gif 

turbut nupjauk, turetu jauni lapeliai uzaugt. Va juos ir galesi vartot drasiai.
O cesnakas jei jau nudziuvo, iskask. Kam jie ten zemej begules?
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 07 30, 14:13)
ir dar dėl česnakų  g.gif pavasarį gavau žieminių jau išlindusių iš žemės ir pasisodinau pas save,augo ir jau kai kuriems net neliko kotelių,nudžiuvo,šiandien pabandžiau iškasti nedideli,tai užaugę,tai jau visus išsikasinėti ar dar gali būti žemėj  g.gif  nors manau jau galiu kasti ,kam laikyti jei viršutinių dalių nebeliko  blush2.gif

žieminiai česnakai sodinami rudenį... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 30, 16:29)
Kai skiltelės viršuj išsiskyrę, tai tokie blogai laikosi žiemai.
Aš vakar visus išroviau - o šiandien tokia liūtis pila - džiaugiuosi, kad spėjau laiku  smile.gif

as ir isroviau...o kas butu jei po liutes tektu raut? kodel blogai, ateiciai noreciau zinoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 07 30, 09:39)
Labas 4u.gif
Ar dar naudojate rugstynes ir rabarbarus? Kazkur skaiciau, kad po Joniniu lyg kazkokias nuodingas medziagas jie pradeda gamint  g.gif
Vienu zodziu, kazkur varpai skambejo biggrin.gif

Rabarbarų lapkočiai laužomi iki birželio mėn. pabaigos. Vėliau augalai tręšiami, jie pasiruošia žiemai, o kitais metais duoda didelį derlių.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 08:59)
del rabarbaru nezinau, bet rugstynes peraugusios tikrai kaupia oksalatus (cia mane darbe chemikes apsviete) ir ju valgyti jau nereiktu. Klausiau mamos dar del rugstyniu, nes jie vaikystej ar jaunystej rinkdavo pardavimui. Sake tikrai vasara jau neberinkdavo.

As rabarbarus naudoju g.gif Isskinu, o jie vel graziausi atauga bigsmile.gif Peraugt nespeja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 08:59)
del rabarbaru nezinau, bet rugstynes peraugusios tikrai kaupia oksalatus (cia mane darbe chemikes apsviete) ir ju valgyti jau nereiktu. Klausiau mamos dar del rugstyniu, nes jie vaikystej ar jaunystej rinkdavo pardavimui. Sake tikrai vasara jau neberinkdavo.

Tas pats ir su rabarbarais ( aš irgi su chemija draugauju smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 30 liepos 2012 - 20:33
Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 17:29)

Siemet dar bus galima jaunus lapelius valgyt?
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 07 31, 07:53)
Siemet dar bus galima jaunus lapelius valgyt?

jaunus galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 30, 20:42)
as ir isroviau...o kas butu jei po liutes tektu raut? kodel blogai, ateiciai noreciau zinoti blush2.gif

per liūtį vėl sušlaptų, jei lytų ilgiau - kelias dienas pvz., yra tikimybė, kad pradėtų atsiskyrinėt skiltelės - tada didėja tikimybė, kad galvos gali pradėt pūti dar ilgesniam laikui paliktos dirvoje...

be to - iš šlapios dirvos sunkiau iškasti (pas mane molis/priemolis) , ilgiau reikia po to džiovinti, ...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 17:29)
O cesnakas jei jau nudziuvo, iskask. Kam jie ten zemej begules?

4u.gif mirksiukas.gif

QUOTE(rytorasa @ 2012 07 30, 19:32)
žieminiai česnakai sodinami rudenį...  rolleyes.gif

žinau,tiesiog rudenį apie juos net negalvojau schmoll.gif o pavasarį pasiūlė perteklių ne vietoj išaugusį tai ir paėmiau su ta mintim,kad bus kas bus ir užaugo kažkas ax.gif
šiemet jau sodinsiu kaip priklauso mirksiukas.gif

o kaip jūsų saulėgrąžos ax.gif
mes tikriausiai biški susivėlinom sėdami,tai dabar tik pradeda žydėti,bet ūgis bigsmile.gif kaip prie mūro sienos stovim biggrin.gif
Atsakyti
ugum, mano saulegrazos irgi arteja prie 3 m blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 31, 11:39)
ugum, mano saulegrazos irgi arteja prie 3 m  blink.gif

jooo pas mus irgi gigantes
Atsakyti