Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(laurindre @ 2012 10 10, 17:19)
Tikrai, kvapas super ir be jokiu pakvepinimu, kuriu negaliu pakesti. Todel nebeperku jokiu arbatu, tik pati renku jau kelinti metai.



aha, aš irgi patapau labai jautri kvapams, nebegaliu pakęsti intensyvesnių 'parduotuvinių' kvapų schmoll.gif Darbe vis žvengia, kad nėščia.. antri metai jau biggrin.gif
Arbatas irgi pati renku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 10 10, 16:14)
Kol kas ,šiandien apžiūrėjau puikūs daikonai.Sėjau antroje pusėje rugpjūčio.Sėklą pirkau Žaliojoje stotelėje.Pernai roviau paskutinius gruodžio 15 dieną.Tai šiemet irgi neskubu,dar tegul paauga. bigsmile.gif

tadais ir as taip darysiu gis palauksiu tu daikoniuku, bet sarasas uzvestas po to rasysiu interviu bigsmile.gif
Atsakyti
Prašau pasidalink tany receptu burokėlių su cukinijom. Labai domina?

QUOTE(tany @ 2012 10 09, 18:49)
as retindama burokus ir prigaminau su cukinija virs 20 sloiku .750l tai tikrai... bet g.gif

Atsakyti
Tany drinks_cheers.gif 750 litru pavarei drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ar verta rudenį burokų lapus konservuoti g.gif Gavau tokį prašymą..
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 10 10, 21:40)
Ar verta rudenį burokų lapus konservuoti g.gif Gavau tokį prašymą..

Taigi jie jau perauge, lapukus konservuoju tik jaunus.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 10 10, 16:14)
Kol kas ,šiandien apžiūrėjau puikūs daikonai.Sėjau antroje pusėje rugpjūčio.Sėklą pirkau Žaliojoje stotelėje.Pernai roviau paskutinius gruodžio 15 dieną.Tai šiemet irgi neskubu,dar tegul paauga. bigsmile.gif

Čia rimtai?Kad gruodį daikonus imat?Kalėdoms?Nu pas mane japoniški ridikai parašyta ant pokelio,tai gal ne tie g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 10 11, 02:09)
Čia rimtai?Kad gruodį daikonus imat?Kalėdoms?Nu pas mane japoniški ridikai parašyta ant pokelio,tai gal ne tie g.gif

Tai gi pernai nebuvo normalios šalnos.Tai ir ridikėlius dar roviau gruodžio 15 dieną ir briuselio kopūstus skyniau.Turėjau kažkur dar nuotrauką pernykštę,tik kažin ar berasiu. g.gif Man atrodo japoniški ar daikonai tas pats. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 10 10, 22:03)
Taigi jie jau perauge, lapukus konservuoju tik jaunus.

drinks_cheers.gif Pas mus, kiek prisimenu, ir močiūtė, ir mama, virdavo barščius ir konservuodavo jaunus burokėlius su stiebais. Lapukų viršūnės buvo nuskabomos. Ir aš taip darau. Dabar lapelių stiebai jau sumedėję, patys lapeliai irgi nekokie. Bet jeigu kas labai nori, gal galima iš viduriuko jaunų lapelių su stiebeliais parinkti, vistiek nupjaunami....
Atsakyti
Saintlina, porus galima supjausčius šaldyt mirksiukas.gif jei dar vietos šaldiklyje turi bigsmile.gif

mano daržas jau tuščias ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2012 10 11, 08:12)
Saintlina, porus galima supjausčius šaldyt mirksiukas.gif jei dar vietos šaldiklyje turi bigsmile.gif


gal pabandysiu kelis įmest smile.gif

Mano darže dar tie porai, morkų gyvas velnias ir mamos runkeliai biggrin.gif Ir du pilnai užimti savaitgaliai, per kuriuos iki kaimo nesugebėsiu nuvažiuot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 10 10, 13:18)
Saintlina, porai kuo puikiausiai dziusta, as net ne baltaja dali dziovinu, o ta tarpine, pusiau zalia, kuri vartojimui nelabai tinka. Siaip dziovinu visas saknines darzoves - morkas, salierus, petrazoles, pastarnokus ir putelius. Ant pietines palanges pas mane per 3-4 dienas pilnai sudziusta. Sumaisau visus, nuostabus kvapas, puikus prieskonis sultiniui. Dar reikia ir labai smulkius svogunus sudziovinti, tik vis neprisiruosiu... biggrin.gif

kas cia?

QUOTE(amarrile @ 2012 10 10, 21:40)
Ar verta rudenį burokų lapus konservuoti g.gif Gavau tokį prašymą..

galima rauginti-supjaustai kotelius,idedi antaniniu obuoliu ,pjaustytu ir morku tarkuotu,druskos,sumaisai ir paslegi,kelias dienas kambary,veliau isnesi vesiai
Atsakyti