QUOTE(Alekto @ 2012 10 10, 12:54)
Nebūtinai ir ten gerų nusipirksit 
yra ir Lietuvoj tikrai kokybiškų sėklyčių.
Nereik pirkt Nojaus,IKI ir pan. (nors ir tos dažnai auga). Be to į galiojimą manau reiktų atkreipt dėmesį

jeigu sėklos rinktos pvz. 2010metais,tai sudygimo tikimybė manau mažėja

Plius dirva,sėjos/sodinimo laikas,auginimo subtilybės,priežiūra ir pan. dalykai turi labai didelę įtaka. Nevisada sėklos kaltos
Tai tik mano nuomonė
O, taip, ypač perkant ebay iš nepatikrintų ir savo reitingu nesirūpinančių pardavėjų, bet yra kiti faktoriai, kurie lemia tam tikrą pasirinkimą, ypač:
1.
veislių, spalvų pasirinkimas
2.
sėklos švarumas (ne kartą teko pirktis čia, LT, tai pakelyje buvo dulkių, sėklos skaldytos- nuvylė, kai moki kelioliką litų už 5 sėklas, o pakelyje sveikų tik 2

, o labiausiai nustebino moliūgų sėklų "paruošimas"- sudžiovintos su minkštimo dalelėmis

ir būtent pavasarį jos man supelyjo indeliuose)
3.
kaina (!!!) ir sėklų kiekis pakelyje (bazilikai- 10 000 vnt, šparaginės pupelės- 1000 vnt, pomidorai- 200 vnt, morkos- 7000 vnt, agurkai- 200 vnt, moliūgai ir cukinijos- 500 ar 100 vnt ir t.t. Nusiperki po vieną pakelį ir pasidalini su tetom, draugėmis ir kaimynėmis- gaunamų sėklų skaičius didelis- o susimoki centus už jas).
4. Pardavėjas VISADA pridės dar nuo savęs nemokamai porą pakelių kitų daržovių sėklų. Maloni staigmena.
Jokių būdu neagituoju nepirkti LT sėklų ir nieko neturiu prieš jas, bet mano patirtis su jomis tokia, kad ne kartą teko nusivilti, ypač jei kruopščiai planuojamas daržo ar gėlyno užsėjimas/užsodinimas. Perkant morkas gavau krapus, melisas- mėtas, cukinijos geltonos vietoj tamsiai žalių, iš 4 pakelių levandų nei vieno augaliuko...