Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 09:21)
Nuplaunu, nuskutu, supjaustau griežinėliais, (preciziškai nemoku ir tingiu, man po to nevienodai džiūsta, bet tai nieko tokio, neišdžiuvusias dar padžiovinu).

dėkui 4u.gif pabandysiu.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 08 02, 10:01)
o as morkas sutarkuoju ir saldau. Man ziema labai patogu

drinks_cheers.gif aš pernai taip dariau.

Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2012 08 02, 15:58)

Morkų kasmet nemažai sodinam. Mama daro sultis ir kas rytą mums atneša. Jų sudėtyje: cukinija arba moliūgas, obuoliai, koks svarainis, morkos.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
labas vakaras, noreciau paklausti, sitoj temelej skaiciau, kad auginat kukuruzus ( gerai nuo smalsiu kaimynu), tai noreciau paklausti cia ju buna seklom pirkti? Siais metais pirma karta darza turiu, tai esu visiskai zalia dar.
Atsakyti
Įvairių kukurūzų turiu sėklų. Jie nevalgomi,įvairių spalvų, dydžių ir formų, burbuolėj kelios spalvos.
http://loretossodai.lt/Kukuruzai.html
Tik kad šiemet sėt jau vėlu.
Atsakyti
gal kas nori koperuotis knygai homeopathy for plants? tada siuntimas nekainuoja..kai kelios knygos 4u.gif
bandysiu homeopatija netik zmonems..bet ir darze 4u.gif lauksiu az
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 09:34)
. O dėl česnakų tai liūdna, taip reikalingi jie žiemą, dėja blogal laikosi paprastai. Gal kas žino kokį stebuklingą būdą juos laikyti? Pvz. kardelius rekomenduojama dezinfekuoti prieš  sandėliavimą, česnakų į chemiją nepamerksi, gal kaip nors natūraliai galima? Užsisvajojau blush2.gif

Geriausia dezinfekcija- tiesioginiai saulės spinduliai, kuo kaitresni, tuo geriau. Tiek nukastus dar nevalytus, tiek jau nuvalytus reikia pilti vienu sluoksniu ir džiovinti. Man žieminiai išsilaiko visai neblogai iki kito derliaus, nors sėkla užsikrėtusi.Kažkiek tenka išmesti, bet pasilieku daugiau ir visada pakanka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 08 02, 22:23)
Geriausia dezinfekcija- tiesioginiai saulės spinduliai, kuo kaitresni, tuo geriau. Tiek nukastus dar nevalytus, tiek jau nuvalytus reikia pilti vienu sluoksniu ir džiovinti. Man žieminiai išsilaiko visai neblogai iki kito derliaus, nors sėkla užsikrėtusi.Kažkiek tenka išmesti, bet pasilieku daugiau ir visada pakanka smile.gif

Ačiū. O kur jūs juos laikote žiemą? Amarrilė rašė, kad reikia, kad būtų sausa ir šalta. Gal pabandyti šaldytuve? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 08 02, 23:23)
Geriausia dezinfekcija- tiesioginiai saulės spinduliai, kuo kaitresni, tuo geriau.

Niekada ir niekur neteko skaityt ar girdėt, kad galima džiovint tiesioginiuose saulės spinduliuose.Svogūnus taip, bet česnakus tikrai reik saugoti nuo saulės, džiovinti reikia būtinai.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 03, 00:13)
Ačiū. O kur jūs juos laikote žiemą? Amarrilė rašė, kad reikia, kad būtų sausa ir šalta. Gal pabandyti šaldytuve? blink.gif

Aš išskirstau po vieną skiltelę žieminius česnakus, kai išdžiūna - tada laikosi geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita_K_P @ 2012 08 02, 18:45)
labas vakaras, noreciau paklausti, sitoj temelej skaiciau, kad auginat kukuruzus ( gerai nuo smalsiu kaimynu), tai noreciau paklausti cia ju buna seklom pirkti? Siais metais pirma karta darza turiu, tai esu visiskai zalia dar.

as tai kazkuriam prekybos centre tarp seklu uzmaciau. Taip, seklos pakiuke, kaip ir visu darzoviu.

Auginasi jau burbuoles ir mano kukuruzai wub.gif Ant vieno maciau tris. Ant kai kuriu dar nei vienos. Gaila, per velai perskaiciau patarima, kad jiems maistiniu medziagu daugiau reik, buciau kiek patresus beaugant. Kazkodel man atrode, kad tai visiskai nereiklus augalas - kur pasejai, ten bujoja biggrin.gif Nors siaip tai panasiai ir yra - auga be problemu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugpjūčio 2012 - 07:45
česnakus gerai išdžiovinu, o kai palieku kotelius 15-20 cm ilgio, juos surišu ir kabinu tamsiuke. jei geri metai-išsilaiko iki pat pavasario. bet mes jų daug valgom ax.gif
geriausios morkų sultys su salierų kotais ir obuoliu thumbup.gif
Atsakyti
o pas mus neauga cesnakai, ir viskas. O as taip juos megstu.. Bandysim siemet i durpe sodint zieminius, gal ten aniems labiau patiks.
Atsakyti
Saintlina, kaime irgi labai prasti kelis metus česnakai buvo, tai jų ten ir nebesodinam. Sodyboj auginu ax.gif
Atsakyti