Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas - 14

QUOTE(ilja @ 2012 07 13, 19:53)
Praėjusiais metais tokias auginau kaip spagetines šparagines pupeles (ar kažkaip pan. vadinos). Tai įdomios dėl savo ilgio, viena vos ne metrą pasiekė. Tik kas man nepatiko, kad tas "siūlas" ar kaip jį ten pavadinti, likdavo po apdorojimo kietas, tai tekdavo prieš ruoošiant jį išimti.

O kur auginote- atvirame lauke ar šiltnamyje? Mano šiemet lauke, bet visą dieną saulėje- užaugo tik apie 20 cm aukščio...Jas jau nurašyti? verysad.gif
Atsakyti
Ar kas nors dezinfekuojate vazonėlius,kuriuose daigus auginot pavasarį? Jei taip,tai kuom? Gal sakau perliet kokiu permanganato tirpaliuku g.gif
Mane kažkokia paranoja užpuolus dėl pirktinių žemių liekanų vazonuose blush2.gif labai noriu susitvarkyt juos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 13, 21:16)
kada mazdaug cesnaka rauti... kad nepraziopsint... buvau viena neseniai isrovus, reikejo uzpilui, tai dar stora zieve...kaip suprantu gali dar paaugt  g.gif  kadangi pirmi metai tai bijau paveluoti, lapai ir kotas jau dziusta

Ir mane domina kada cesnakus kasti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 07 15, 13:52)
Ar kas nors dezinfekuojate vazonėlius,kuriuose daigus auginot pavasarį? Jei taip,tai kuom? Gal sakau perliet kokiu permanganato tirpaliuku g.gif
Mane kažkokia paranoja užpuolus dėl pirktinių žemių liekanų vazonuose blush2.gif labai noriu susitvarkyt juos blush2.gif

Žalio kalio muilo tirpalą pasidarau, užmerkiu bačkutėj ir šveičiu, šveičiu, šveičiu ...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 17, 16:30)
Žalio kalio muilo tirpalą pasidarau, užmerkiu bačkutėj ir šveičiu, šveičiu, šveičiu ...

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
ziuriu jau priekiauja zieminiais cesnakais (sodo gerybiu skyrely)... gal jau laikas juos kasti g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 19, 19:26)
ziuriu jau priekiauja zieminiais cesnakais (sodo gerybiu skyrely)... gal jau laikas juos kasti  g.gif  blush2.gif

Vakar pabandžiau du išrauti žieminius,labai reikėjo,tai dar labai žali pas mane. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 07 19, 19:32)
Vakar pabandžiau du išrauti žieminius,labai reikėjo,tai dar labai žali pas mane. g.gif

blogiausia, kad neisivaizduoju kokie jie turi but... galeciau ir as israuti, bet, kad man nieko nesako ju isvaizda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 19, 20:34)
blogiausia, kad neisivaizduoju kokie jie turi but...  galeciau ir as israuti, bet, kad man nieko nesako ju isvaizda blush2.gif

Išrovus dar skiltutės nesiskiria visai viena nuo kitos.O be to ir česnako kotas dar visai žalias. g.gif
Atsakyti
Čia amžinas klausimas, kada česnakus raut. Kažkas rašė forume rauti tada, kai apie 75 proc nugeltonuoja stiebai.
Aš po truputį raunu prie maisto. Dalį rausiu kitą savaitę kai prasausės žemė, bo numačius dar kai ką pasodint toj vietoj. Taip po truputį nusausės stiebai ir nusiraus per dvi-tris savaites viskas.
Atsakyti
Sveikos, o ka su kukuruzais darot, ar galma saldyti burbuoles?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 07 19, 22:43)
Sveikos, o ka su kukuruzais darot, ar galma saldyti burbuoles?

Šaldyti su visa burbuole nebandžiau, bet šaldžiau nupjautus išilgai burbuolei kukurūzukius. Atšildžius- skonis kaip ką tik iš lysvės.
Kukurūzus valgome virtus su druska ir sviestu, mirkytus piene ir keptus ant grilio, gaminu meksikietišką padažą žiemai.
O dėl burbuolių šaldymo- gal paprastos netinka, o reiktų tų miniatiūrinių, kur su visa burbuole ir valgomos?
Atsakyti