Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

man tai buvo taip - visada miegojau ant pilvo geresnes pozos man nebuvo kai pastojau po biški nuo to teko atprast , paskui po gimdymo iškart operacijos tos tai gavosi taip kad jau nemoku tiesiog miegot ant pilvo - nepatogu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 10 06, 19:52)
vovere, jei tu sukabinta kabemis (gi pirkai), tai nebus jokiu siulu traukimo  4u.gif

O del atsigavimo, tai turbut medalio uz dejavimus nusipelniau as tongue.gif Ilgai jauciausi labai nescia - pilvas tabaluojantis kaip Homerio Simpsono, pykino ir t.t.

As pirkau tas kazkokias kabes, bet man chirurgas sake, kad turesiu eiti siulus issitraukti g.gif
O pries kiek laiko tave operavo? Ir kaip dabar savijauta?

Paja - tau siulus istrauke isleidziant namo??? O tai kiek tu ligoninej gulejai? Kiek jau po operacijos praejo?

Merginos, ar jau grizot i pilnaverti gyvenima? Ar vis dar jauciat kazkokias operacijos pasekmes?
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 10 06, 20:50)
man tai buvo taip - visada miegojau ant pilvo geresnes pozos man nebuvo kai pastojau po biški nuo to teko atprast , paskui po gimdymo iškart operacijos tos tai gavosi taip kad jau nemoku tiesiog miegot ant pilvo - nepatogu sad.gif

As ir megeja miegot ant pilvo. Kai laukiausi buvo didziule kancia. Nes net ant desinio sono miegot negalejau, buvo nervas uzspaustas. Tai tik ant kairio sono parpiau. Na, nemoku ant nugaros. Mano stuburas osteochondrozes pazeistas, tai problemele man...
Atsakyti
QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2008 10 06, 19:52)
vovere, jei tu sukabinta kabemis (gi pirkai), tai nebus jokiu siulu traukimo  4u.gif

Metalinės kabės yra skirtos organų sukabinimams pilvo viduje ir ten pasilieka amžiams. Kai po operacijos kitais reikalais reikėjo daryti magnetinį rezonansą, su operavusiu chirurgu aiškinomės, ar turint viduje metalo, galima daryti tokį tyrimą. O paprastas siūles man ištraukė dar ligoninėje 4-5 dienon po operacijos. Labai jau geras daktarėlis pasitaikė: ilgiau nei dera ligoninėj palaikė, o įkalbinėdamas dar pabūti, kaip vieną iš argumentų, numetė tokią frazę, - pabėgsite dabar, po to teks į polikliniką eiti siūlų išiminėti... Įkalbėjo. smile.gif Duok Dieve jam sveikatos.

Atsakyti
tikrai duok dieve daktarui sveikatos , nes juk poliklinika siūluis išimt toks varganas darbas lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu baikit bairius blink.gif Ka, rimtai metaliukus pilve nesiosiuos? As maniau, kad viduje siuva su istirpstanciais siulais g.gif
Ir taip greit siulus iseme? Penkta para? Hm g.gif Man sake eit issiimti po savaites ar 10 dienu...
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 06, 21:55)
Nu baikit bairius blink.gif  Ka, rimtai metaliukus pilve nesiosiuos? As maniau, kad viduje siuva su istirpstanciais siulais g.gif
Ir taip greit siulus iseme? Penkta para? Hm g.gif  Man sake eit issiimti po savaites ar 10 dienu...

Ištirpstantys siūlai savo ruožtu ir dar plius skobės. Tokia šios operacijos specifika. Metaliukai, beje, titaniniai, tad neprasitark metalo surinkėjams... smile.gif Paviršinėms siūlėms 4-5 dienų per akis. Jei to nepadaro ligoninėje (dėl trumpo joje užsibuvimo), leidžia kiek ilgiau pagulinėti namie, kad iki poliklinikos nukakti jėgelių prisikauptų.

Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 06, 12:50)
man buvo pirmas priepuolis neštumo metu , taaaip suriete tris paras iš proto kauščiausi , greitukė 4 kartus buvo ir tik viena į Antakalni išveže , ten tikrino kaklelį ir pan , bet eho niekas nepadarė ir nusprendė čia šiaip skrandis  doh.gif kankinausi tris paras pajudėt negalėjau.
žodžių ką aš noriu pasakyt jeigu dabar jau atslugo viskas , laikaisi griežtos labai grežtos dietos ir lauki sav stebuklo gimstant o jau tada galvosi kada čiua susiruošus planinei operacijai , jei nėra kritine situacija labai siūlyčiau su daktaru priežiūrą nerizikuot vaikiuku  schmoll.gif  mane pirma karta suriete 36 nėštumo sav. o paskui tik kai sūnui buvo 1,5 men tada ir operavo ekstra t.y prastume akmenį kur įstrigo latakuose , o po 2 mėnesiu planine operacija pašalino tulži .. tik tau būtinai reikia žinot kaip elgtis kad nepajudint akmenukų ir keliu medikų konsultaciją neapsiribot viena nuomonė  mirksiukas.gif
Papildyta:
Rizikos faktoriai

* Moteriška lytis. Moterys šia liga serga dažniau. Be to, ją skatina ir nėštumas, nes jo metu išsibalansuoja tulžies sudėtis bei sutrinka tulžies pūslės sienelės funkcija.
    * Amžius. Rizika susirgti didėja su amžiumi.
    * Paveldimumas.
    * Gyvulinių riebalų, nesaikingas angliavandenių vartojimas. Taip pat nutukimas.
    * Kai kurios kitos ligos (cukrinis diabetas, Krono liga).
    * Kai kurie vaistai (hormoniniai kontraceptikai).
    * Alkoholis, rūkymas.
taigi kai p matot nėštumas akmenų provokatorius wink.gif

noriu dar paklausti, apie ta labai griezta dieta? kokia ji?Man pasake tiek, kad nevalgyti kepto, riebaus ir sunkiai virskinamo maisto. Bunant nesciai ir siaip sunku savo poreikius valdyti, o dar dabar kai dedu kasni i burna vis galvoju, ar tikrai jis pakankamai grieztas? Vat vakar labai norejau varskes, bet kadangi nezinau ar galima, tai ir nevalgiau... o MB cirviniu blynu iskepe, bet irgi nevalgiau, nes jie gi kepti... o gal blynu galima? na zodziu... kariauju su savo norais mir galimybemis... labai bijau, kad vien su kosem ilgai neistversiu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 06, 20:15)
Paja - tau siulus istrauke isleidziant namo??? O tai kiek tu ligoninej gulejai? Kiek jau po operacijos praejo?

Merginos, ar jau grizot i pilnaverti gyvenima? Ar vis dar jauciat kazkokias operacijos pasekmes?

Aha, išoperavo pirmadienį, ketvirtadienį ištraukė siūlus ir išleido namo. ax.gif Dabar praėjo mėnuo ir dvi savaitės.

Manau, kad grįžau į normalias vėžias, išskyrus tai, kad dar negaliu miegot ant pilvo, atmintis dažnai šlubuoja (net vaikai pastebėjo biggrin.gif ) ir nesportuoju, bet į baseiną sekmadienį jau nuėjau. blush2.gif Ale, jaučiasi dar šiandien, maudžia visus raumenukus. smile.gif A, dar-pasikeitė pusryčių meniu-anksčiau visad valgydavau sumuštinį ir kavutę (žinau, žinau, kad nelabai taip gerai), dabar koks bananas su natūraliu jogurtu, arbatėlė, košės. Turėjau pamėgti "Rugelio" duoną... ax.gif

Hmm, dėl tų kabių-kažin, kai oro uoste reik praeit pro detektorių ar nepypsi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 07 spalio 2008 - 09:58
QUOTE(JasVita @ 2008 10 07, 08:01)
noriu dar paklausti, apie ta labai griezta dieta? kokia ji?Man pasake tiek, kad nevalgyti kepto, riebaus ir sunkiai virskinamo maisto. Bunant nesciai ir siaip sunku savo poreikius valdyti, o dar dabar kai dedu kasni i burna vis galvoju, ar tikrai jis pakankamai grieztas? Vat vakar labai norejau varskes, bet kadangi nezinau ar galima, tai ir nevalgiau... o MB cirviniu blynu iskepe, bet irgi nevalgiau, nes jie gi kepti... o gal blynu galima? na zodziu... kariauju su savo norais mir galimybemis... labai bijau, kad vien su kosem ilgai neistversiu... unsure.gif

visu pirma jei bus reikalas tai ir vien košem ištvertum , ant kortos pati žinai kas , kitas dalykas kai turi akmenu baisiau kažka netinkamo suvalgyt nei jau po operacijos, varške nerūgščia galima galima drąsiai , ksaip ir visus raugintus prie produktus kefyras jogurtas ir pan. blynu negalima ( po operacijos irgi) valgai sriubas daržovių ir mėsos , virta mesytė pvz su bulvių koše ir salotom, žūvi , žūvi kaip ir po operacijos karta į savaitė galima valgyti kepta tik kad nebūtu prisirpus riebalais, galima kepti mėsa žuvį, filijoi orkaitei daryt troškinius visokius ir ttt , galima pagalvoti jei negalima aštraus kepto ir riebaus tai pasaulio pabaiga , kad jau nėra ką valgyt doh.gif bet butu gerai kad apribojimas tik toks ir butu , bet kaip jau kalbėta negalima baltagudžiu kopūstu , šviežios duonos ir pan. plius yra progą kad ir priverstinai bet pagyvent sveikai thumbup.gif dabar neatsimenu visko bet jei kils kokių klausimu , manau šio skyrelio merginos mielai tau padės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Paja @ 2008 10 07, 10:57)

ir dabar gali valgyt sumuštinius tik žinok su kuo , ir be kavos o su arbata mirksiukas.gif
o dėl tu kabių man labai įdomiai čia jei rentgenas nerodo... g.gif reikės plačiau pasidomėt kad ten lieka ar nelieka visam gyvenimui g.gif
Atsakyti
Va, jau namie. Istrauke man tuos siulus. Siaip ne taaaip doh.gif
Uf, na ir pavargau. Jau nekalbu apie tai, kad be jegu vis dar esu. Nepasakosiu ir apie tai, kad mane belaukiant prie kabineto istiko panikos priepuolis. Tiek to.
Tai va kaip buvo. Registraturoj pasake eiti tiesiai i tvarstomaji ir jie patys pakvies seimos gydytoja. Nuejau. Gydytojos nepakviete. O kam, sako, ji juk netrauks?
Siulus trauke labai sunkiai, net cypti pradejau kaip skaudejo. Sesutes net kakta prakaito lasiukais apsipyle. Ji vis garsiai stebejosi - kas cia ta pilva jusu taip susiuvo? Nu jau tiek primazgaliota, kad neina net ispainiot ir taip uzverzta, kad neina siulo atkelt... Zodziu procesas buvo ilgas ir skausmingas. O geriausiai kai pre bambos pradejo rakinetis. Na, sako, nezinau kas cia. Ar cia dviguba siule, ar kas? Overloku, sakau, susiuvo hihihi.gif Juokas pro asaras. Tai taip ir liko neaisku. Sako gal sasas ten. Zodziu kai sasai nukris pasimatys ar ten dar liko siulas ar ne doh.gif
Pas savo gydytoja taip ir nepakliuvau nes daug zmoniu buvo. Uzsirasiau kitai savaitei.
Kaip dabar nemaloniai diegia tas siules verysad.gif
Atsakyti
pas mane irgi buvo like nemažai "šašų" kurios paskui pati traukiau lotuliukas.gif
bet greit tau čia ištraujė aš variau po 10 dienų tada jau viskas gražiau užgiję buvo , o ta siūle kur prie bambos labiausiai jos bijojau , nes kai tik ten pajudindavo atrodė žarnos juda blink.gif taip šlykštu šlykštu budavo doh.gif
Atsakyti
Jaučiuosi durnai. Niekas man jokių siūlių netraukė. Perrišinėdama sesutė burbtelėjo, kad chirurgas mane mandrai patvarkė be siūlių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaneleKiausiniene: 07 spalio 2008 - 14:59