Na aš tai vakar prisidirbau kaip reikalas

Net gėda rašyti
Na žodžiu. Ėjom į svečius. Pasiėmiau sau grūdėtos varškės ir duoniukų, kad turėčiau ką valgyt. Ir negazuoto mineralinio, kad turėčiau ką gerti.
Ten nešėm šaldytų krevečių. Draugė jas išvirė. Chebrai prie alaus. Sako gali ir tu jų truputį pavalgyt. Nes jos virtos, be jokių prieskonių. Baltymai, fosforas. Naudinga ir sveika. Tik ne daug. Na tiesą sakant aš niekada gyvenime nesu valgiusi krevečių. Kaip ir visokių kitokių jūros gėrybių. Mano draugė pati be tulžies pūslės, jeigu ji sako, kad galima, na tai galvoju paragausiu. Kažkiek aš jų suvalgiau. Tikrai ne daug. Nes nepasakyčiau, kad ir skanu būtų buvę.
Dar sėdėjom ilgokai, kai išalkau suvalgiau savo varškę su duoniukais. Ir tik grįžom namo - prasidėjo

Vos iki lovos darėpliojau. Taip suėmė, kad šakės. Kaip ir anksčiau, prieš operaciją. Toks baisus priepolis buvo, kad prakaitas pylė, verkiau, susireitus gulėjau. Košmaras. Juk išėmė tuos akmenis, o jausmas, kaip anksčiau, net stipriau

Išgėriau porą nošpos, o priepolis tik stiprėjo. Atrodo, kad kas diržą būtų užveržęs ir jį vis veržtų, veržtų. Ir kairiame ir dešiniame šone vis pakaitom suduria kaip su peiliu... Vyras sako - pabandyk po šiltu dušu palyst, padeda kai skrandis streikuoja. Arba į ligoninę...
Palindau po dušu ir iškart pajutau, kad lengvėja. Pastovėjau šiek tiek po dušu ir parėjau miegot jau nebeskaudančiu pilvu...
Blembački

Čia man tos krevetės taip pridarė? Kaip sakė gydytojas - valgyt galima daug ką išskyrus rūkytus, keptus, riebius. Atsirinksi pati ko negali, pajausi. Nu nieko sau. Jeigu tokiomis pasėkmėmis viską atsirinkinėti reiks

Košmaras. O man nedavė sarašo, ką galima ir ko ne. Tai kaip man žinot?
Bijau net dabar ir valgyt ką nors
O vakar dieną džiaugiaus. Nusipirkau garų puodą. Tai taip skaniai vištytės ir kalafiorų, brokolių pavalgiau. Dar čia paskaičiusi patarimų, pasigaminau sau prieskonių. Susimaišiau džiovintų peletrūnų, petražolų, mairūno, baziliko, smulkintų džiovintų česnakų. Net druskos dėt nereik. Skanu ir sveika.
Bet fantazijos man trūksta

. Ką tam puode dar virti? Nežinau juk ką galiu, o taip ekspirementuoti kai vakar - nebenoriu....