Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(xxkamane @ 2012 07 11, 13:11)
k@mylye paskutineje foto panasu i "Citrina" blush2.gif , o pirmoje labai nesa i Sabala, jei cia zemaugis tokiais dydeliais kaip bulviniais lapais blush2.gif
Sabala man patinka, tvarkingas grazus krumas, aplipes pomidorais ir nemazais tokiais. jau raudonuoja. unsure.gif
Kol kas derlingumu labiausiai stebina Seikas, man rodos ir marinavimui jis tinkamiausias butu, aisku dar vaisiu zaliu ir jei nieks neatsitiks ir paraudonuos, o nenupus aradr kokie bieso neatsitiks tam krumui.
dar klausimas, o kaip su rukais rytais? as palieku siltnami atdara, o siandien ryte pas mus tooks rukas buvo doh.gif

Ex sako nepavojinga... bet as kai siryt toki pamaciau, tai susilaikiau ir nepradariau siltnamio, buvo uzdarytas.... pradariau tik 7 val kazkur, kai jau apmaziejo....

QUOTE(daiveee @ 2012 07 11, 13:20)
Sveikos,
na niekaip neatrenku kas tiem pomidorų lapams daros,apie ligas jau kokį 20 straipsnių perskaičiau ir peržiūrėjau,požymiai kai kurių ligų panašūs:  lapas iš pačios tokiom dėmėm  pilkom pradeda eiti,kažkas į pelėsį panašaus šiek tiek,o iš viršaus lyg gelsva toj vietoj,pafotkinau ,gal kas pakomentuos.Prieš kokias 5d daug lapų išskabiau,gal šiek tiek mažiau jų yra bet yra.Šiaip patys krūmai gražūs,pomidorų  įvairiai,tik žiedai irgi ant kotuko pagelsta ir krenta,vienų daugiau ,kitų mažiau.Purškiau pienu +jodas,butonu ,dabar jau kalio fosfato nupirkau .gal pabandyt paliet.
http://s49.radikal.r...94a0f9c8c02.jpg
http://s017.radikal....e9f5712c725.jpg

kazkaip tik is vienos puses abi foto, ir panasu i ta demetlige ar kaip ten, anais metais mano beveik visi pomidorai sirgo
Atsakyti
Kvailas turbut jums pasirodys klausimelis , ale vistiek paklausiu lotuliukas.gif
O tie pomidorcikai kur daba dar tik zydi arba tie kur dar tik ruosiasi zydeti , ar spes vaisius sunokinti ar jau nebelabai verta tiketis derliaus is ju ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 07 11, 14:00)
Kvailas turbut jums pasirodys klausimelis , ale vistiek paklausiu  lotuliukas.gif
O tie pomidorcikai kur daba dar tik zydi arba tie kur dar tik ruosiasi zydeti , ar spes vaisius sunokinti ar jau nebelabai verta tiketis derliaus is ju  ax.gif ?

manau jei ir nespes paraudonoti ant krumo namuose prinoks ant palanges wink.gif bet dar visas menuo iki virsuniu skynimo, dabartiniai ziedai tikrai jau tures pomidoriukus ir tie kurie dar nezydi manau ir
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 07 11, 15:00)
Kvailas turbut jums pasirodys klausimelis , ale vistiek paklausiu  lotuliukas.gif
O tie pomidorcikai kur daba dar tik zydi arba tie kur dar tik ruosiasi zydeti , ar spes vaisius sunokinti ar jau nebelabai verta tiketis derliaus is ju  ax.gif ?

As optimiste siuo klausimu, juk dar tik vidurvasaris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika38 @ 2012 07 11, 14:00)

aisku bus, pas kai kuriuos zmones dar uzuomazgos mazos apie nokima ir kalbos nera, cia pas mus merginos tiesiog bitutes ir pas juos daigai geguze jau dickiai siltnami su ziedais pupso ax.gif

tany o kam virsunes skinti? blush2.gif
Atsakyti
Tai kalio fosfato sakau paliesiu kad žiedai nekristų,sako padeda.O gal geriau kalio permanganatu liet?Nenoriu tų chemijų.O dėl nuotraukų tai įkeliu dar pora ,kad geriau matytųsi.
http://s003.radikal....bbac5447905.jpg
http://s019.radikal....216ff6c8213.jpg
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 11, 11:41)
Citata - Pastebėta, kad pomidorai kekės gale žydėjimo ar vaisių mezgimo metu augina atžalas - tai augalų pertręšimo požymis. Atžalas kekės gale daugiausia augina indeterminantiniai pomidorų hibridai, turintys ilgą žiedinę kekę (7 vaisių ir daugiau). Atžalų augimą skatina azoto perteklius, šviesos trūkumas, gausus augalų tręšimas daigų augimo metu. Tokias atžalas reikia šalinti, vėdinti šiltnamius, augalus tręšti pelenais arba fosforo-kalio trąšomis.

o pas mane ant kai kuriu yra ryskus kalio trukumo pozymiai, nors ir ant ziedynu augina po lapa g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 07 11, 14:11)
k@mylye paskutineje foto panasu i "Citrina" blush2.gif , o pirmoje labai nesa i Sabala, jei cia zemaugis tokiais dydeliais kaip bulviniais lapais blush2.gif
Sabala man patinka, tvarkingas grazus krumas, aplipes pomidorais ir nemazais tokiais. jau raudonuoja. unsure.gif
Kol kas derlingumu labiausiai stebina Seikas, man rodos ir marinavimui jis tinkamiausias butu, aisku dar vaisiu zaliu ir jei nieks neatsitiks ir paraudonuos, o nenupus aradr kokie bieso neatsitiks tam krumui.
dar klausimas, o kaip su rukais rytais? as palieku siltnami atdara, o siandien ryte pas mus tooks rukas buvo doh.gif

nu tai kas pas mane su tuo šeiku yra...žydi sau patenkintas , pomidorų nesimato lotuliukas.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 07 11, 15:54)
o pas mane ant kai kuriu yra ryskus kalio trukumo pozymiai, nors ir ant ziedynu augina po lapa g.gif

tai viskas ir atitinka teoriją...reik kalio.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 07 11, 15:58)

oi, tai yra magnio doh.gif bet siandien juos laistysiu, gal butu galima paberti pelenu ir tuomet laistyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 11 liepos 2012 - 15:11
QUOTE(daiveee @ 2012 07 11, 14:20)
Sveikos,
na niekaip neatrenku kas tiem pomidorų lapams daros,apie ligas jau kokį 20 straipsnių perskaičiau ir peržiūrėjau,požymiai kai kurių ligų panašūs:  lapas iš pačios tokiom dėmėm  pilkom pradeda eiti,kažkas į pelėsį panašaus šiek tiek,o iš viršaus lyg gelsva toj vietoj,pafotkinau ,gal kas pakomentuos.Prieš kokias 5d daug lapų išskabiau,gal šiek tiek mažiau jų yra bet yra.Šiaip patys krūmai gražūs,pomidorų  įvairiai,tik žiedai irgi ant kotuko pagelsta ir krenta,vienų daugiau ,kitų mažiau.Purškiau pienu +jodas,butonu ,dabar jau kalio fosfato nupirkau .gal pabandyt paliet.
http://s49.radikal.r...94a0f9c8c02.jpg
http://s017.radikal....e9f5712c725.jpg

manau, kad tai Rudoji dėmėtligė (kladosporiozė) (del demiu ant lapu).
Pernai butent tokiu metu atsirado ir pas mane. Purskaliojau pienu su jodu (jau kai atsirado doh.gif ) ir asiukliais, vedinau istisai ir skabiau skabiau skabiau. Pomidorams uzmegztiems nieko nenutiko, veliau maras prisidejo. Bet pomidoru sociai uzsiauginau.
Papildyta:
Stai radau savo pernyksti posta ir Ex patarimus:
QUOTE(Elar @ 2011 07 15, 14:11)
Buvau tvarkyti siltnami... ir kaip liuuudna dabar angel_sadangel.gif .... Rudoji demetlige isisuko kaip suprantu:
user posted image
Bandyti purksti pienas+vanduo+jodas? Jei gerai radau Ex proporcijas, tai 0,5l vandens, 0,5l pieno ir 0,5 arbatinio šaukštelio jodo, ane?  unsure.gif

Isskabiau gan drastiskai pazeistus lapus. Vedinu istisai (tik sianakt buvau uzdarius pilnai siltnami, nes pabijojau vetros, o siaip palieku pravira. Ir kaip tycia vakar sunus su vandens sautuvu isisukes buvo - apsaude vargsus mano  doh.gif Vaje vaje, susidejo viskas i kruva sad.gif.

Gal dar ir asiukliu prisisienausiu  unsure.gif

QUOTE(Ex @ 2011 07 15, 14:57)
Aha, ir čia ne kas, bet nėr taip baisu...
Apskabyk kiek įmanoma pažeistus lapus, ir purškinėk kas kelios dienos. Dirvinį asiūklį maišyk su baziliku. Jei rastum laukuose ar pakelėse bitkrėslės irgi labai šaunus purškalas nuo dėmėtligės. Ruošti taip pat, kaip ir asiūklį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 11 liepos 2012 - 15:21
QUOTE(Zirzė @ 2012 07 11, 16:10)
oi, tai yra magnio doh.gif bet siandien juos laistysiu, gal butu galima paberti pelenu ir tuomet laistyti?

galima , bet ne taip greit suveiks tie pelenai...bet blogiau tikrai nebus...be to jie nurūgština žamę , o jei per rūgšti žemė irgi nepasisavina tada maisto medžiagų reikiamų gal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 11 liepos 2012 - 15:41
QUOTE(diuni @ 2012 07 11, 14:58)
nu tai kas pas mane su tuo šeiku yra...žydi sau patenkintas , pomidorų nesimato lotuliukas.gif

gal pakratyk tu ji? jie nepades ispyrk, o jau krastutiniu atveju pagrasinkbaltasparniais, gali net nuotrauka parodyti, jei anie nezino kas cia do padaras? lotuliukas.gif

o jei rimtai, tai kazkur buvo parasyta, kai nesimezga reikia rytais svelniai papurtyti ax.gif
Atsakyti