Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 15, 12:00)
Ar kas nors galėtų paneigti, kad ant gerų pomidorų (ir ne tik ) sėklų negalima taupyti?
Atrodo visuomet turėdavau gerą pomidorų derlių, pirkdavau sėklas iš Sėkluvos.
Bet šiemet nusprendžiau pataupyti prisipirkau pačių pigiausių sėklų iš Maximos, tai gal man tiesiog nepasisekė, gal oro sąlygos, gal netinkamai tręšiau, bet va žiūriu į kitų merginų derlius, tai širdis džiaugiasi. O va į savo šiltnamį nueinu, tai ne koks jausmas  doh.gif
Tai ir norėjau paklausti, kas pasisakė forume, kas dar norėtų pasisakyti - iš kur geriausia sėklutes pirkti?

g.gif aš taip nepasakyčiau gal kategoriškai , kad pigios yra blogos...polkas pirkau po 30 centų jos puikios , pirkau brangesnį hibridą fatima- iš viso nieko gero iš jo pas mane nėr...tiesiog reikia atsirinkti veisles , kurios pas jus augs ir gerai derės...o tam reikia laiko...nes tikrai pastebėjau čia skaitydama , kad apie tas pačias veisles labai skirtingi netgi būna atsiliepimai...
Ar galit pasidalint , kokias veisles pirkot...gal bus atsiliepimų , kaip pas kitas jos auga ir dera mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 liepos 2012 - 11:08
QUOTE(diuni @ 2012 07 15, 11:07)
g.gif aš taip nepasakyčiau gal kategoriškai , kad pigios yra blogos...polkas pirkau po 30 centų jos puikios , pirkau brangesnį hibridą fatima- iš viso nieko gero iš jo pas mane nėr...tiesiog reikia atsirinkti veisles , kurios pas jus augs ir gerai derės...o tam reikia laiko...nes tikrai pastebėjau čia skaitydama , kad apie tas pačias veisles labai skirtingi netgi būna atsiliepimai...
Ar galit pasidalint , kokias veisles pirkot...gal bus atsiliepimų , kaip pas kitas jos auga ir dera mirksiukas.gif  ax.gif

Iš tiesų teisingai parašėte, o gal ir tikrai nuo veislės priklauso.
Praeitais metais aš iš uošvio skyniausi Golden Koning pomidorus, tai buvo dideli ir nemažai jų buvo, bet dėl sėklų jo neklausiau iš kur jis jų gavo. Tai šiemet pamačiau Maximoj būtent šitų pomidorų sėklų (Golden Koning), tai ne kaip jie man užderėjo, o užsodinau aš jais apie trečdalį šiltnamio.
O visi kiti dera tai vidutiniškai - Polsat, Golden Chery, Delfinai.
Mano naudojami dirvos gerintojai: arklių mėšlas, dilgėlių raugas, kalio magnezija (bėriau prieš sodinimą į duobutes).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V&E Mamytė: 15 liepos 2012 - 11:23
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 15, 12:21)
Iš tiesų teisingai parašėte, o gal ir tikrai nuo veislės priklauso.
Praeitais metais aš iš uošvio skyniausi Golden Koning pomidorus, tai buvo dideli ir nemažai jų buvo, bet dėl sėklų jo neklausiau iš kur jis jų gavo. Tai šiemet pamačiau Maximoj būtent šitų pomidorų sėklų (Golden Koning), tai ne kaip jie man užderėjo, o užsodinau aš jais apie trečdalį šiltnamio.
O visi kiti dera tai vidutiniškai - Polsat, Golden Chery, Delfinai.

g.gif Golden konig turiu ir aš iš maximos vieną daigą pasodinus , gerai dera , patinka jis man , tik skonio dar nežinau , nes dar visi žali...delfinai irgi normaliai užmezgė, kiek žydėjo , tiek ir užmezgė, nors tie tai ne iš maximos, bet tai lietuviškos sėklos , turbūt tos pačios bus...o kitų neturiu...
Šiaip tai pvz. golden konig , galima iš gerai derančio augalo pačiai išsiimti sėklas...jis nehibridas...tas pats ir su kitais nehibridais...ir žinosit , ką sėjat ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 liepos 2012 - 11:26
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 15, 12:00)
Ar kas nors galėtų paneigti, kad ant gerų pomidorų (ir ne tik ) sėklų negalima taupyti? ...

Visiskai sutinku drinks_cheers.gif ...teoriskai, zinoma, pataupyti galima, bet ar verta...??? Isitikinau, kad nehibridiniams augaliukams reikia daugiau prieziuros (purksti), o hibridai tikrai atsparesni ir kelia maziau rupesciu.
Na tos, kurios saziningai priziuri savo augalus, bandys priestarauti, bet kai pas mane norom-nenorom 'superekologia" klesti ne todel, kad tokie isitikinimai, bet todel, kad neturiu laiko, daznai pamirstu nupurksti, patresti ... blush2.gif blush2.gif blush2.gif , todel (pati savo "kailiu" patyriau), kad hibridai geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 07 15, 10:54)
ax.gif  biggrin.gif aha , matai kokia tu gudri...o aš turiu nusipirkus sėklas...tai , nieko nebus , teks vieną pasisėt biggrin.gif

ji nesake, kad jie blogi... sake, kad ne pavasari reikia seklas ieskoti, ir klausineti atsiliepimu, kai dar nieks neprinoko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 07 15, 14:14)
Visiskai sutinku  drinks_cheers.gif ...teoriskai, zinoma, pataupyti galima, bet ar verta...??? Isitikinau, kad nehibridiniams augaliukams reikia daugiau prieziuros (purksti), o hibridai tikrai atsparesni ir kelia maziau rupesciu.
Na tos, kurios saziningai priziuri savo augalus, bandys priestarauti, bet kai pas mane norom-nenorom 'superekologia" klesti ne todel, kad tokie isitikinimai, bet todel, kad neturiu laiko, daznai pamirstu nupurksti, patresti ... blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif , todel (pati savo "kailiu" patyriau), kad hibridai geriau  mirksiukas.gif

biggrin.gif o taigi red pear tas skanusis , anaiptol ne hibridas...ir kaina visai jo maža irgi...ir visumoj , kalbant apie skonius , nehibridai lenkia tikrai skonių įvairove , spalvų ir formų...
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 07 15, 15:08)
ji nesake, kad jie blogi... sake, kad ne pavasari reikia seklas ieskoti, ir klausineti atsiliepimu, kai dar nieks neprinoko smile.gif

4u.gif Ex visada protingai pataria...alia pas mane kolekcionavimo sėklų dabar manija lotuliukas.gif džiaugiuisi kokią įdomesnę gavus kaip vaikas saldainiais... lotuliukas.gif be to , na man reik pamatyt pačiai savo šiltnamyje kaip tas ar anas atrodo ir viskas...tik va - visų niekaip nesukišiu...gal antrą statyt g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 liepos 2012 - 14:21
o man siandien liudna sad.gif... panasu, kad sodo nebeturesim verysad.gif ...
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 15, 15:38)
o man siandien liudna sad.gif... panasu, kad sodo nebeturesim  verysad.gif ...

4u.gif Aš čia tik skaitytoja dažniausiai, bet šį kartą nesusilaikysiu blush2.gif
Būtų liūdna, jei neliktų Tany nuotraukų ir skrupulingų jos atsakymų. Tany gal neviskas dar prarasta, liks tas sodas su visais šiltnamiais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 07 15, 15:16)
biggrin.gif o taigi red pear tas skanusis , anaiptol ne hibridas...ir kaina visai jo maža irgi...ir visumoj , kalbant apie skonius , nehibridai lenkia tikrai skonių įvairove , spalvų ir formų...
Papildyta:

...na man reik pamatyt pačiai savo šiltnamyje kaip tas ar anas atrodo ir viskas...tik va - visų niekaip nesukišiu...gal antrą statyt g.gif  lotuliukas.gif

As ir nesakiau, kad sodinu tik hibridus. Kaip ir dauguma susigundau,perku, sodinu, bandau vis atrast kazka naujo, galiausiai nusiviliu (arba ne ax.gif ), pasizadu sau neberizikuot, bet...trukt uz vadziu- vel is pradziu... blush2.gif
Panasi situacija su lauko pomidorais. Po pernyksciu anomaliju pasizadejau lauke nebesodint, bet kai isgirdau, kad siemet vasara bus ypac karsta - vel susigundziau. Dabar save keikiu, nors kolkas ir nera blogai, bet abejoju ar bus is to naudos.

QUOTE(tany @ 2012 07 15, 15:38)
o man siandien liudna sad.gif... panasu, kad sodo nebeturesim  verysad.gif ...

Kas gi nutiko? Pasiguosk mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2012 07 15, 15:08)
4u.gif Aš čia tik skaitytoja dažniausiai, bet šį kartą nesusilaikysiu blush2.gif
Būtų liūdna, jei neliktų Tany nuotraukų ir skrupulingų jos atsakymų. Tany gal neviskas dar prarasta, liks tas sodas su visais šiltnamiais mirksiukas.gif

darzas ir siltnamis pas mane namuose... ne sode... sode tik laukiniai pomidorai ir cukinijos... nepergyvenkit foto bus, kol busiu pamisus del pomidoru (arba fotikas visai nenustips, nes jau streikuoja wink.gif )
bet siaip gaila to sodo vistiek... is kur as dabar zoles istrauksiu... ir siaip ten oras geresnis nei cia... as turbut mieliau parduociau nama Kaune ir issikrausciau ten gyventi....senatve matyt doh.gif ... bet yra kaip yra... keiciam soda i namo stoga(bent ant galvos nelis)
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 07 15, 16:10)
As ir nesakiau, kad sodinu tik hibridus. Kaip ir dauguma susigundau,perku, sodinu, bandau vis atrast kazka naujo, galiausiai nusiviliu (arba ne  ax.gif ), pasizadu sau neberizikuot, bet...trukt uz vadziu- vel is pradziu... blush2.gif
Panasi situacija su lauko pomidorais. Po pernyksciu anomaliju pasizadejau lauke nebesodint, bet kai isgirdau, kad siemet vasara bus ypac karsta - vel susigundziau. Dabar save keikiu, nors kolkas ir nera blogai, bet abejoju ar bus is to naudos.
Kas gi nutiko? Pasiguosk  mirksiukas.gif

ax.gif rolleyes.gif jo...norėjau ir aš laukan sodinti...alia neliko vietos, ir daigų lyšnų nedaug buvo , tai atidaviau kaimynei...o jau su tomis prognozėmis...jau tokios kataklizmų vasaros seniai nepamenu...kas ten Lenkijoj...košmaras kažkoks doh.gif

Tany, įsivaizduoju kaip liūdna...net kokį vazoną kai reik išmesti dėl vietos stokos, liūdna būna , o čia visas sodas... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 15 liepos 2012 - 15:49
QUOTE(diuni @ 2012 07 15, 12:25)
g.gif Golden konig turiu ir aš iš maximos vieną daigą pasodinus , gerai dera , patinka jis man , tik skonio dar nežinau , nes dar visi žali...delfinai irgi normaliai užmezgė, kiek žydėjo , tiek ir užmezgė, nors tie tai ne iš maximos, bet tai lietuviškos sėklos , turbūt tos pačios bus...o kitų neturiu...
Šiaip tai pvz. golden konig , galima iš gerai derančio augalo pačiai išsiimti sėklas...jis nehibridas...tas pats ir su kitais nehibridais...ir žinosit , ką sėjat ax.gif

auginu Golden Konigin, sėklos pirktos Rimi. Gražuoliai noksta, nemažai pomidoriukų, saldūs biggrin.gif
Atsakyti