Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Greiciausia ji tik zinda...Man tik neramu kad ji neliktu nevalgius nes ir taip svorio priauga minimaliai (per 3 men 1,7kg.) bijau kad isvis svoris nenustotu augti.. blink.gif Per pirmus 2 menesius kruties isviso nepripazino tai antra menesi primaitindavau misineliu, o mano pienelio gerdavo labai nedaug g.gif Aisku ta laika pieno kiekis buvo apmazejes ir prisitaikes prie jos poreikio sad.gif O pries savaite kazkas mergaitei atsitiko ir uzsimane mano pienelio o misinelio isviso nebeima smile.gif smile.gif Aisku man tai cia SUPER daug dziaugsmo, bet kartu ir baime -AR JAI UZTENKA????????? Krutine lyg ir pilna pieno, pats varva, bet nezinau jos poreikio g.gif g.gif
Atsakyti
Turbūt turėjai minty, kad ji tik čiulpia kaip čiulptuką, o ne žinda ax.gif Tada jau pasikankink truputuką, o pienuko prisigamins, gi žinai, kad jis gaminasi nuo tiesioginio mamos ir leliaus kontakto, minčių, norų, žindimo pobūdžio ir dar nuo daugelio mistinių dalykų biggrin.gif 4u.gif O varvatį pienuką gali surinkt į indelį ir sugirdyt šaukšteliu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobšiukas: 09 kovo 2005 - 13:49
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2005 03 09, 13:44)
Greiciausia ji tik zinda...Man tik neramu kad ji neliktu nevalgius nes ir taip svorio priauga minimaliai (per 3 men 1,7kg.) bijau kad isvis svoris nenustotu augti.. blink.gif  Per pirmus 2 menesius kruties isviso nepripazino tai antra menesi primaitindavau misineliu, o mano pienelio gerdavo labai nedaug g.gif Aisku ta laika pieno kiekis buvo apmazejes ir prisitaikes prie jos poreikio sad.gif  O pries savaite kazkas mergaitei atsitiko ir uzsimane mano pienelio o misinelio isviso nebeima smile.gif  smile.gif Aisku man tai cia SUPER daug dziaugsmo, bet kartu ir baime -AR JAI UZTENKA????????? Krutine lyg ir pilna pieno, pats varva, bet nezinau jos poreikio g.gif  g.gif

Vaikas geriau žino kas jam naudingiau,todėl ir valgo mamos pienuką. O svoris gerai augą. Ką reiškia minimumą? Juk normos ribose. Negi nori,kad po kilą kas mėnesį? Svarbu ne kilogramai,o geras vystymasis. Jeigu vaikas priaugs po kilą,tai dar nereiškia,jog jis bus sveikesnis.

Ar užtenka mažyliui mamos pienuko rodo 6 šlapi pampersai per parą bei svorio augimas. Reikia prisiminti,kad trijų savaičių vaikas gali sverti tiek kiek gimdamas.

O šiaip,net jeigu aš raudonom raidėm tai į puslapioviršų iškelčiau,manau vis tiek atsirastų mamų,kurios netikėtų. schmoll.gif
Atsakyti
is savo karcios patirties galiu pasakyti, kad toks ilgas kabejimas ant kruties ir cepsejimas gali reiksti, kad maziukas alkanas. man taip buvo - kabejo istisai, pienas net i burna pats bego, o vaikas, pasirodo, badavo cry.gif nukritom nuo gimimo svorio beveik 600g, stai tau ir kabejimai ant kruties doh.gif o pampersus slapindavo, ir tai ne rodiklis schmoll.gif dar gerai, kad as laiku susigriebiau, spjoviau i visas naturalistu rekomendacijas ir emiau vaika primaitineti nutrauktu pieneliu. jis jau buvo tiek pasilpes, kad net nebeverke mums doh.gif dabar sekam kiek suvalgom ir ziuresimes svori.
jei tavo nuojauta sako, kad maziukui truksta, gal taip ir yra. bandyk primaitinti nutrauktu, ir ziurek, jei godziai valgo, reiskia truko jam.
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2005 03 09, 13:31)
Mano Titas irgi beveik iki triju menesiu galedavo istisom dienom kaboti ant papo - ir ne visada jis valgydavo. Tiesiog kebedavo sau uzsimerkes ir kruti apziojes, kada panorejes patraukdavo ir toliau vel toliau kabodavo. Jam tiesiog labai gera budavo prie krutines. Tai ir taviske tikriausiai ta pati daro. Siaip galvoju, kad tikrai nebutina jai leisti istisai kaboti prie kruties - geriau padarykite pertraukas, kad labiau isalkusi stipriau ir daugiau zistu, o tai dabar ji uzkanda kelis gurksnius, po penkiolikos minuciu vel uzsinori - ir taip pasaka be galo. As tai ivedziau rezima - valgyti kas 3 valandas, bet tai pavyko kazkur apie 4 menesi. Dabar jau viskas gerai.

SiDO ir Dobšiuk,
o kaip jums pavyko ivesti ta valgymo kas 3 valandos rezima? Maniskiui jau 1,5 men. ir tas nuolatinis kabojimas prie kruties igriso iki gyvo kaulo, nieko nebespeju pasidaryti. Uzvakar nebeapsikente nusipirkom ciulptuka, bet kol kas rezultatu nematyti sad.gif
Atsakyti
Vitalija, niu pavyko, tiesiog pamaitini, o kai matai, kad tai tik kabojimas, užimi kita veikla, o paskui jam ir miegot laikas ateina, o paskui vėl valgo, kaba, nuimi ir žaidi...Taip ir pavyko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2005 03 09, 14:32)
is savo karcios patirties galiu pasakyti, kad toks ilgas kabejimas ant kruties ir cepsejimas gali reiksti, kad maziukas alkanas. man taip buvo - kabejo istisai, pienas net i burna pats bego, o vaikas, pasirodo, badavo  cry.gif nukritom nuo gimimo svorio beveik 600g, stai tau ir kabejimai ant kruties  doh.gif o pampersus slapindavo, ir tai ne rodiklis  schmoll.gif dar gerai, kad as laiku susigriebiau, spjoviau i visas naturalistu rekomendacijas ir emiau vaika primaitineti nutrauktu pieneliu. jis jau buvo tiek pasilpes, kad net nebeverke mums  doh.gif dabar sekam kiek suvalgom ir ziuresimes svori.
jei tavo nuojauta sako, kad maziukui truksta, gal taip ir yra. bandyk primaitinti nutrauktu, ir ziurek, jei godziai valgo, reiskia truko jam.

Man atrodo,kad aš jau rašiau,jog vaikučio svoris krenta pirmas dvi savaites ir tik trečią savaitę gali būti toks pat kaip gimimo svoris. Būtent tai yra pati didžiausia mamų klaida. Kam maitinti nutrauktu pienu,jeigu galima išsinuomoti svarstykles (elektrines) ir pamatuoti prieš ir po maitinimo.
Atsakyti
Pas mus irgi panasi situacija - valgom po valanda, kartais net po dvi, bet nuemus nuo kruties po penkiu minuciu pradeda ciulpti rankytes, rankoves, ir visaip rodyti, kad noretu dar g.gif
Slapinasi, tustinasi normaliai, tai taip ir nezinau, ar jai pakanka pienuko sad.gif Ir svertis mums dar negreitai - po geru dvieju savaiciu....
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 03 10, 00:04)
Man atrodo,kad aš jau rašiau,jog vaikučio svoris krenta pirmas dvi savaites ir tik trečią savaitę gali būti toks pat kaip gimimo svoris. Būtent tai yra pati didžiausia mamų klaida. Kam maitinti nutrauktu pienu,jeigu galima išsinuomoti svarstykles (elektrines) ir pamatuoti prieš ir po maitinimo.

krenta. bet ne po TIEK. svarstykles-gera ideja thumbup.gif
Atsakyti
Mums dar tik 2 savaitėlės, o atrodo, kad mažiukui trūksta pieno arba jis mažai jo ištraukia. Jis pas mane - tinginukas, t.y. valgo miegodamas. Dėl to jam neauga svoris Pradžioj maitinau po 30-45min iš vieno krūties, dabar bandau taktiką: po 15-20min iš abiejų krūtų kiekvieną maitinimą.
Taip pat pradėjau gerti vitaminus Lactalin, Hipp arbatą. Gal dar ką reiktų daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 17, 15:21)
Mums dar tik 2 savaitėlės, o atrodo, kad mažiukui trūksta pieno arba jis mažai jo ištraukia. Jis pas mane - tinginukas, t.y. valgo miegodamas. Dėl to jam neauga svoris Pradžioj maitinau po 30-45min iš vieno krūties, dabar bandau taktiką: po 15-20min iš abiejų krūtų kiekvieną maitinimą.
Taip pat pradėjau gerti vitaminus Lactalin, Hipp arbatą. Gal dar ką reiktų daryti? g.gif

Gal neleisk jam miegoti valgant. Maniskis, kol buvo toks maziukas, irgi uzmigdavo vos kruti gaves, bet as jam zandukus, smakriuka ir dar visur kitur vis kutendavau, snekindavau ir taip pamaitindavau. Kartais tekdavo net nuogai isrengti, kad issibudintu. O pieno bus tiek, kiek reikes maziukui, nes cia gi pasiula formuojasi pagal paklausa.
Beje, 2 savaites taviskis galejo tik atgavineti svori, kuri prarado po gimimo (jie visi kazkiek praranda), todel ir atrodo, kad svorio nepriaugo.
Nenusimink, pasitikek savim ir mazyliu ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zanet: 18 balandžio 2005 - 03:50
Bent jau man su abiem vaikais pieno labai padaugedavo suvalgius medaus. Gali pabandyti, tikrai nepakenks biggrin.gif
Atsakyti