Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Na kartais pasverti vaiką visai naudinga, nes pvz. pas mane tai dukrytė tikrai mažai mano pieno pradžioj gaudavo - per valandą iščiulpdavo tik 20-50gr. O svoris irgi neaugo, 3 savaičių dar trūko 200gr iki gimimo svorio. Bet panikuoti tikrai neverta, net jei ir reikėtų duoti mišinuką, tikrai galima paskui jo atsisakyti kai padaugės pienuko, tik reikia tinkamai primaitinti (geriau ne iš buteliuko) ir žiūrėti, kad neatprastų krūtį imti - ir kai valgyt nori, ir nusiraminimui kuo dažniau duoti.
Atsakyti
Norėčiau su jumis pasidalinti savo problema...
Mano dukrelė nuo pat pradžių miegaliukė. Krūtį ėmė, nors štai dėl žindimo taisyklingumo ir efektyvumo tai buvo abejonių. O praeitą savaitę, lygiai mėnesio, kai svėrėmės, tai pasirodė, kad tos abejonės pagrįstos. Mat nuo gimimo svorio priaugome tik 110 g. Gydytoja patarė nepulti į paniką, atseit bent nekrenta. Ir dar girdėjau nuomonę, kad mažesnio svorio leliukai (dukrelė gimė 2840 g) daugiau svorio netenka pirmosiomis dienomis ir po to sunkiau įsibėgėja priaugti, bet vėliau gali puikiai atsigriebti. Įdomu, ar tai tiesa? Bet kaip tai mane tai nelabai guodžia. Todėl pasiskolinau svarstykles. Pasvėrusi pašiurpau. Per pusvalandį mažulė išžindo... 5 g. Po to per valandą dar 2... Po to užmigo. Prabudusi per 20 min. dar 4. Žodžiu 11 g per pusdienį. Niu nusišauk! verysad.gif Įdomiausia, kad iš pažiūros viskas gerai. Tuštinasi ir šlapinasi normaliai. Žinda gal ne itin intensyviai, niu bet ilgai - susidaro įspūdis, kad prisitraukia. Pienelio ne upės, bet kažkiek yra (o kiek - kaip nustatyti?). Juk nei krūtų kietumas-minkštumas, nei nutraukiamo pienelio kiekis jei neklystu nėra rodiklis. Baisiausiai noriu maitint krūtimi, niu bet ką daryti kai tokia situacija??? Nupirkau ir daviau mišinuko visa apsižliumbusi - iškliunkino 50 ml. Apskritai nesuprantu nei kas nei ką. Kad pienelio dar neseniai buvo - tai faktas (dėl įtrūkusio spenelio vieną dieną nutraukinėjau, be to, poliklinikoj prie gydytojų maitinau ir darėm kontrolinį svėrimą - 70 ml), o dabar - ar tai jo kritiškai sumažėję, ar tai lėlytė neištraukia. Pienelio dingimo priežasčių tai keletą įtariu. Gal nepakankamai stimuliuojama pieno gamyba, nes dukrelė mėgsta pamiegoti, valgo tik 5-6 k. per parą ir ne itin intensyviai traukia. O gal genetika? Mama sakė, kad tiek mane, tiek jaunesnę sesutę pati maitino tik apie 6 sav. (mums dabar 5). Daugiau tai neišmanau, nes pati esu sveika, maitinuosi gerai, pailsiu, stresai nevargina, maitinti noriu. Gal tai kokia paslaptinga laikina laktacijos krizė čia mus užgriuvo???
Mamytės, gal kuri yra susidūrusi su panašia situacija? Kaip mums ją įveikti? Kaip primaitinti išsaugant galimybę žindyti? Kokį mišinuką geriausia duoti? Būčiau dėkinga už patarimą ar padrąsinimą, esu baisiai nusiminusi... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2005 04 23, 10:19)
Na kartais pasverti vaiką visai naudinga, nes pvz. pas mane tai dukrytė tikrai mažai mano pieno pradžioj gaudavo - per valandą iščiulpdavo tik 20-50gr. O svoris irgi neaugo, 3 savaičių dar trūko 200gr iki gimimo svorio. Bet panikuoti tikrai neverta, net jei ir reikėtų duoti mišinuką, tikrai galima paskui jo atsisakyti kai padaugės pienuko, tik reikia tinkamai primaitinti (geriau ne iš buteliuko) ir žiūrėti, kad neatprastų krūtį imti - ir kai valgyt nori, ir nusiraminimui kuo dažniau duoti.

egliuke, taip ir stengiuos daryti, bet po tokiu "nusiraminimu" po to speneliai skauda ir ypac naktiniu, vaikstau kaip zombis, zliumbiu, nervuojuos- zodziu, nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(mlimbute @ 2005 04 20, 19:52)
Maniskiui jau 1 m 3 men, maitinu ligi siol. Krutys is ties nuo 2-3 men. buna minkstos, taciau tai nereiskia, kad jose nera pieno.
Pas mus irgi budavo dienu ar net savaiciu, kai atrodydavo, kad truksta pienuko. ka as dariau - ogi istisai siulydavau kruti. gaudavosi, kad maitindavau kas 2 val. , net ir nakti (tokie jau tie berniukai...). Irgi atrodydavo, kad pritingi iki galo isvalgyti, tai vienu maitnimu pradejau siulyti abi. Valgymo metu ir pajausdavau, kaip plusta pienas.
Jei tik kuria diena budavo didesnis maitinimu tarpas - 6-7 val., kita diena pienuko pamazedavo. tad stengdavaus kuo dazniau, vos ne kas 2 val. maitinti. Tai vat ligi siol abu dziaugiames vienas kito silta ir saugiau draugija  ax.gif

Na o man kaip ir anksčiau dejavau pienukas mažėja kasdien nors iki šiandien išmaitinau 4 mėn. be jokio primaitinimo. Ir svoris labai gerai augo.
gim. 3770 g 54 cm
1 mėn 5000 g. 56 cm (+1230g)
2 mėn. 6000 g 60 cm (+1000 g)
3 mėn. 6200 g 65 cm (+1200 g)
4 mėn. ?
Ir krūtinės jau minkštos ir nemanau kad dar ilgai ištempsiu. Na ir kas kad pradėjus valgyt pienukas plūsta, bet juk trumpai ir pasidaro krūtinė minkšta kaip balioniukas ir prisipildyti jai reikai kur kas ilgiau laiko nei anksčiau. Maitinu nuo pat gimimo dažnai kas 1.5 -2 val. Naktį kas 2.5-3 val. ir nieko vistiek mažėja pienas. Nesuprantu priežasties. Kaip anksčiau rašiau viską darau kas įmanoma. Kadangi vieną maitinimą maitinu iš vienos krūties kitą iš kitos (vaikui tiek pakanka, antros niekad neima), tai kiekviena krūtinė išstovi po 4 val. ir daugiau, nes kai einam į lauką kartais ilgiau pamiega. Juk per prievartą jam neįkišiu, kad kas dvi valandas abi krūtines čiulptų? Kai matau kad pilnai krūtinės neišvalgo dar nutraukiu, nes sekantį maitinimą duodu juk vis kitą krūtį. Pagal viską turėčiau plūsti pienais, o taip nėra. Kasdien pienuko vis mažiau. Ar dar yra šansų man maitinti? Pradedu galvoti kad vistiek tie dalykai nuo organizmo priklauso. Gal bandyti gauti tą primaitinimo sistemą? Ar dar palaukti? PATARKIT MAMOS.
Atsakyti
QUOTE(linal @ 2005 04 30, 10:26)
Na o man kaip ir anksčiau dejavau pienukas mažėja kasdien nors iki šiandien išmaitinau 4 mėn. be jokio primaitinimo. Ir svoris labai gerai augo.
gim.    3770 g 54 cm
1 mėn 5000 g. 56 cm (+1230g)
2 mėn. 6000 g 60 cm (+1000 g)
3 mėn. 6200 g 65 cm (+1200 g)
4 mėn. ?
Ir krūtinės jau minkštos ir nemanau kad dar ilgai ištempsiu. Na ir kas kad pradėjus valgyt pienukas plūsta, bet juk trumpai ir pasidaro krūtinė minkšta kaip balioniukas ir prisipildyti jai reikai kur kas ilgiau laiko nei anksčiau. Maitinu nuo pat gimimo dažnai kas 1.5 -2 val. Naktį kas 2.5-3 val. ir nieko vistiek mažėja pienas. Nesuprantu priežasties. Kaip anksčiau rašiau viską darau kas įmanoma. Kadangi vieną maitinimą maitinu iš vienos krūties kitą iš kitos (vaikui tiek pakanka, antros niekad neima), tai kiekviena krūtinė išstovi po 4 val. ir daugiau, nes kai einam į lauką kartais ilgiau pamiega. Juk per prievartą jam neįkišiu, kad kas dvi valandas abi krūtines čiulptų? Kai matau kad pilnai krūtinės neišvalgo dar nutraukiu, nes sekantį maitinimą duodu juk vis kitą krūtį. Pagal viską turėčiau plūsti pienais, o taip nėra. Kasdien pienuko vis mažiau. Ar dar yra šansų man maitinti? Pradedu galvoti kad vistiek tie dalykai nuo organizmo priklauso. Gal bandyti gauti tą primaitinimo sistemą? Ar dar palaukti? PATARKIT  MAMOS.

Na, matau, kad vaikiukas tikrai gerai priauga svorio thumbup.gif , tai nesuprantu, kodel pergyveni, kad pienelio neuztenka? Man kaip tik atrodo, kad tu jo turi pakankamai, jei net antros kruties per ta pati maitinima neima. Man irgi ta pati problema su minkstom krutim, bet manoji per viena maitinima isvalgo abi krutis, o vakarais buna ir taip, kad net abi isvalgius nepasisotina ir dar iesko pienelio, o jo nera verysad.gif.
Atsakyti
QUOTE(asMona @ 2005 04 30, 09:31)
Man irgi ta pati problema su minkstom krutim, bet manoji per viena maitinima isvalgo abi krutis, o vakarais buna ir taip, kad net abi isvalgius nepasisotina ir dar iesko pienelio, o jo nera  verysad.gif.

asMona, o kiek laiko tavo vakiukas valgo iš abiejų krūtų? Maniškis sėdi valandą, kartais ir ilgiau ir ūna kad neužtenka. Ką jūs tuomet darot? Aš neduodu mišinuko, nors būna ir labai gaila žiūrėt į alkaną ir verkiantį vaiką.

Dar antrą dieną pradėjo vis paskaudenti krūtys, na, tiksliau tam tikrose vietose. Bandau maitint vaikiuką, kad gerai išžįstų tas vietas, bet po maitinimo, po kurio laiko vėl skaudena. Kas tai galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 04 30, 11:43)
asMona, o kiek laiko tavo vakiukas valgo iš abiejų krūtų? Maniškis sėdi valandą, kartais ir ilgiau ir ūna kad neužtenka. Ką jūs tuomet darot? Aš neduodu mišinuko, nors būna ir labai gaila žiūrėt į alkaną ir verkiantį vaiką.

Šitas valgymas-neprivalgymas mums prasidėjo praktiškai prieš mėnesį. Žiūriu, kad tavo mažiukas lygiai mėnesiu jaunesnis už maniškę, tai reiškia, kad jai buvo lygiai tiek laiko, kiek tavajam dabar. Per tą mėnesį buvo ir geresnių dienų, kai dukrytė pavalgydavo (kartais net vienos krūties per maitinimą užtekdavo), o būdavo ir prastų dienų, kai, kaip minėjau, išvalgydavo abi krūtis ir dar valgyt ieškodavo verysad.gif. Kai jai buvo tiek laiko, kiek tavajam, ji valgydavo po pusę valandos iš vienos krūties ir pusę iš kitos. Porą kartų buvo ir taip, kad žysdavo po valandą. Mano krūtys praktiškai nuo pat gimimo buvo minkštos (na gal tik pirmas 3-4 dienas būdavo sukietėję), bet kai mažoji pradėjo šitaip dažnai ir ilgai žysti, tai iš mano krūtinės išvis tik skūros buvo belikę - baisiai pergyvenau, kad pieno nepadaugės. Mišinuko daviau tik vieną kartą, norėdama įsitikinti, ar ji verkia dėl to, kad trūksta mano pieno, ar galbūt dėl to, kad pilvuką skauda ir pan. Ir ką, mišinuką suvalgė, iškart nurimo ir užmigo. Reiškia, verkė, nes buvo alkana. Bet po to nuo supermamos mamyčių gavau velnių biggrin.gif ir daugiau mišinėlio nedaviau. Nors iki šiol dar kartais kyla pagunda primaitint. Nežinau, nežinau... Jei pienas turi susinormalizuot pagal poreikius per kelias dienas, tai per keturias savaites, mano manymu, jau turėtų būti viskas normoj, bet, deja, taip nėra. Tik tiek, kad aš pasiduot nežadu schmoll.gif. Beje, pastebėjau, kad pienelio labai sumažėja, kai pasinervuoju arba nespėju sočiai pavalgyt.
Atsakyti

Mu2, pas mus ir buvo panasi situacija.Mergaite per pirma menesi priaugo 400g ir as tikrai puoliau i panika-pradejau duoti misinuka. Pradzioje lyg viskas ir gerai, bet po savites prasidejo pilvuko skausmai, klykimai, atpilinejimai (karta net apsiveme taip kad bego net per nosi),viduriu uzketejimai,alergija... ir dar daug bedu. Isbandem praktiskai visus misinukus kiek tik yra ,bet ne vienas netiko. Po poros savaiciu nutariau bet kokiu budu vel maitinti savo pienuku. Prisipazinsiu-buvo sunku, nes tas 2 savaites maitinau tik misinuku,pieno buvo like tik lasiukai. Tai va pries kiekviena maitinima duodavau paciulpti krutine o poto misinuko. Po poros menesiu maziuke visai atsisake misinuko, bet pienelio dar nebuvo pakankamai todel kokia savaite praktiskai visa laika zisdavo, bet svoris augo letai(apie300-400g) per menesi. Ir dabar suprantu kodel, o gi todel kad ji uzmigdavo patraukus keleta minuciu, o poto krutine naudojo vietoje ciulptuko, pabudusi jausdavosi alkana ir vel "traukia". Dabar mums viskas susitvarke-paprasciausia neleidziu miegoti prie krutines. Duodu kruti tik tol kol jauciu kad traukia, o poto atitraukiu ir potovalgome tik po 3h. Per ta laika ji isalksta ir nera jokio noro uzmigti. Be to man pienelio padaugejo ne nuo "ilgo laikymo prie kruties" o tada kai pradejau gerti daug skysciu (po kiekvieno maitinimo apie 800ml) . O svarbiausia turi NORETI pati maitinti ir negalvoti kad tau truksta pienelio, o daryti viska kad jo padaugeti. Jei nervuosies del to,nieko nebus.
Dar stebek kiek kartu ir kiek vaikutis slapinasi. Per diena turi buti 6 pilni (bet ne vos dregni) pampersai, tada viskas gerai.
Pamatysi dabar atrodo viskas beviltiska, bet laikui einant susitvarkys. Misinuka patarciau duoti tik jau kritiniu atveju nei nieko neiseis-vaikutis gerdamas tavo piena yra visiskai kitoks!!!!
Atsakyti
Pas mus irgi tas pats. Tik blogiausia, kad tas valandas kai nebeduodu pienuko istisai verkia, nes uzmigti moka tik prie krutines. Va tada ka daryt? blink.gif Nei ka nors pasidarysi, nei uzmigdysi.
Atsakyti
Mamos ar žinote, kad jei vaikas valgo jam turi krutėti nosytė ir ausyčių galiukai, jei taip nėra, vadinasi jis tik paprasčiausiai čiulpia ir taip save raminasi, nori ilgiau pabūti su mama.
Kai taip atradau parašyta knygoje nustebau, o pradėjusi stebėti leliuką įsitikinau.
Atsakyti
Sveikos mamytės, gal kuri nors susidūrėt su tokia problema: mano mažasis Pijus visą dieną praktiškai nemiega. Jis pradeda verkti ir aš duodu jam krūtį, tai jis ir čiulpia, atrodo jau migdosi, bet ir vėl po kiek laiko prabunda ir vėl viskas iš naujo. Ar tai galėtų reikšti, kad jis neprivalgo mano pieno? Pas mane pieno yra, bet galvoju, gal per liesas. Naktį vaikas miega gerai, atsikelia tik vieną kartą. Tai nesuprantu, ką daryti, gal duoti dar mišinuko, nors daktarė sako, kad geriau maitinti krūtimi.
Atsakyti
QUOTE(Daivukas_25 @ 2005 05 22, 21:38)
Sveikos mamytės, gal kuri nors susidūrėt su tokia problema: mano mažasis Pijus visą dieną praktiškai nemiega. Jis pradeda verkti ir aš duodu jam krūtį, tai jis ir čiulpia, atrodo jau migdosi, bet ir vėl po kiek laiko prabunda ir vėl viskas iš naujo. Ar tai galėtų reikšti, kad jis neprivalgo mano pieno? Pas mane pieno yra, bet galvoju, gal per liesas. Naktį vaikas miega gerai, atsikelia tik vieną kartą. Tai nesuprantu, ką daryti, gal duoti dar mišinuko, nors daktarė sako, kad geriau maitinti krūtimi.

Man daktarė aiškino, kad mamos pienas NEGALI būti per liesas, taip, kad nusiramink - tavo vaikelis tikrai nealkanas schmoll.gif. O mamos pieno niekas neatstos - tai faktas, taip kad neskubėk kišti mišinuko. O vat dėl ko mažiukas neramus, tai gali būti daugybė priežasčių. Gal jam skauda pilvelį, gal norisi, kad mamytė panešiotų, gal dar kas nors... Tarp kitko, buvo periodas, kai mano mažiukė irgi beveik nemiegodavo dieną. Buvau ir aš išsigandus, bet daktarė paaiškino, kad matyt nemiegalė ji pas mane ir tiek wink.gif.
Atsakyti