Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(dzhina @ 2006 05 19, 07:15)
Mano lelytei tuoj bus 3 menesiai. Pirma menesi priaugom 1 kg, antra - 600gr., o per paskutines 2 savaites tik 100 gr. Gydytoja patare primaitinti misinuku, tai dabar jau kelios dienos bandau tai padaryti, mazoji beveik neima buteliuko, o su sauksteliu vienos asaros ir riksmai... verysad.gif
Maitinu savo pienu kas 1.5 val, bet jauciu, kad mano pienukas nespeja taip greitai pasigaminti, o kai mazoji nakti ilgiau ismiega, tai krutys buna tiesiog isiputusios! biggrin.gif
Kai maitinu, tai man vienu metu is abieju krutu bega pienas, tai as pasikisu indeli ir taip "pagaunu" pienuka. lotuliukas.gif  Buna 10-30 ml. Per para sukaupiu apie 100 ml ir uzsaldau. Bet jau cia pradejau rasyti ne i tema doh.gif
Tai va, labai nenoriu primaitinti misinuku, noriu, kad mano pienukas butu riebesnis ir mazoji ilgiau soti pasijaustu.
Kai buvom pas neurologe, tai ji is karto pasake, kas vaikui truksta maisto, bet dar ne pats baisiausias, yra maciusi ir baisiau. Sake, kad mano vaikas turbut chroniskai badauja g.gif

Kas per gydytoja g.gif kad iš karto mišinukus siūlo.. Iš vis kam nusistatai tas valandas, dėk mažylę prie krūties, kai tik pradeda niurzgėt. O pienukas gaminasi vaikiukui bevalgant mirksiukas.gif juk daug kur rašoma, kad iš pradžių pienukas būna liesas, mažylis pirmiausia numalšina troškulį, o po 15-20 min. žindymo išsiskiria jau tas riebesnis, nuo kurio mažylis pavalgo, nuo kurio ir auga svoris.
Kaip ir kregzde minėjo, būna tos vadinamos pieno krizės, tik nereikia pulti į paniką, dažniau reikia duoti žįsti ir viskas bus gerai mirksiukas.gif Vienu metu maniau, kad ir man pieno krizė, nes krūtys atrodė kaip subliuškusios kokios, bet mažylis valgydavo kaip visada, atrodė žvalus, dažnai tuštinosi.. Tad papraščiausiai nereikia prisigalvot, kad pienukas netinkamas, kad jo nedaug, geriau nusiteikti, kad viskas gerai, tada taip ir bus smile.gif
Atsakyti
Jau dabar apsiraminau thumbup.gif
Misinuka paslepiau kuo giliau ir toliau maitinu krutimi biggrin.gif
Aciu uz patarimus ir nuraminima 4u.gif
Atsakyti
Kas per gydytoja g.gif kad iš karto mišinukus siūlo.. Iš vis kam nusistatai tas valandas, dėk mažylę prie krūties, kai tik pradeda niurzgėt. O pienukas gaminasi vaikiukui bevalgant mirksiukas.gif juk daug kur rašoma, kad iš pradžių pienukas būna liesas, mažylis pirmiausia numalšina troškulį, o po 15-20 min. žindymo išsiskiria jau tas riebesnis, nuo kurio mažylis pavalgo, nuo kurio ir auga svoris.
Kaip ir kregzde minėjo, būna tos vadinamos pieno krizės, tik nereikia pulti į paniką, dažniau reikia duoti žįsti ir viskas bus gerai mirksiukas.gif Vienu metu maniau, kad ir man pieno krizė, nes krūtys atrodė kaip subliuškusios kokios, bet mažylis valgydavo kaip visada, atrodė žvalus, dažnai tuštinosi.. Tad papraščiausiai nereikia prisigalvot, kad pienukas netinkamas, kad jo nedaug, geriau nusiteikti, kad viskas gerai, tada taip ir bus smile.gif
[/quote]

pritariu 100% !!! drinks_cheers.gif mano tokia pat istorija. Dabar dukrytei 9mėn. o aš maitinu ir vargo neturiu. Maždaug 7-tą mėn. buvo šiek tiek sumažėję pienuko,bet mažoji tik dažniau glaudėsi prie krūties ir vėl viskas ok! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaingrida: 22 gegužės 2006 - 11:05
Va mano tikrai per mažai ši mėnsį priaugo, tik 200g (amžius toks pat kaip ir dzinos). Nors atrodo mažiukas ir valgo ir žvalus yra, bet gydytoja liepė pirmiausia man pažiūrėti, ar aš pakankmai pienelio turiu, o po to sako gal jis neištraukia, bet man nesinori tikėti, nes dažnai valgo net pasigardžiuodamas. Aišku kaip ir dzhinai kalba pasisuko apie mišinuka, nors aš visai nenoriu jų duoti, paprasčiausiai bandysiu, kaip ir mamos sakot, dažniau duoti ir pakaitalioti krūtis. Gal viskas susitvarkys.
Atsakyti
Mano mažiukas, kai valgė tik motinos pieną tuštinosi vieną-du kartus per savaitę, klausiau gydytojos, tai normalu, reiškia gerai pasisavinamas pienukas.
Atsakyti
QUOTE(Niegala @ 2006 05 23, 11:27)
Va mano tikrai per mažai ši mėnsį priaugo, tik 200g (amžius toks pat kaip ir dzinos). Nors atrodo mažiukas ir valgo ir žvalus yra, bet gydytoja liepė pirmiausia man pažiūrėti, ar aš pakankmai pienelio turiu, o po to sako gal jis neištraukia, bet man nesinori tikėti, nes dažnai valgo net pasigardžiuodamas. Aišku kaip ir dzhinai kalba pasisuko apie mišinuka, nors aš visai nenoriu jų duoti, paprasčiausiai bandysiu, kaip ir mamos sakot, dažniau duoti ir pakaitalioti krūtis. Gal viskas susitvarkys.

Mūsų mažyliai gimę tą pačia dieną wub.gif 4u.gif
Na bet pirmus du mėnesius tavo sūnelis priaugo pakankamai, tad gal dabar dėl to priaugo mažiau mirksiukas.gif
Na, pažiūrėsim kiek maniškis bus priaugęs, nes ryt važiuosim į polikliniką svertis ir ūgio matuotis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niegala @ 2006 05 23, 12:27)

Supranti, yra vienas niuansas: tu pati nenumelši viso pieno, vaikutis tai padaro geriau. Jo numelši mažiau, tada pagalvosi, kad blogai ir pradėsi duoti mišinį, o tada jau bus "sudie mamos pieneli". Gal dar šį mėnesį pabandyk dažniau žindyti, jei kitą mėn. vėl bus tik 200g prieaugis, tada jau žiūrėk kame bėdos. Sekmės 4u.gif

QUOTE(gelala @ 2006 04 17, 08:56)
nezinau ka daryt maziuke tustinasi kas 5 diena .Svorio priaugo 500g per menesi.Vaiviukui 3men,gal jai truksta pieno g.gif

Normalu yra taip tuštintis.

QUOTE(gelala @ 2006 04 20, 20:17)
na nezinau g.gif buvom pas gyd.,tai liepe primaitint,matai musu operacija laukia tai reikia daugiau svorio verysad.gif

Nu šiuo atveju pati žiūrėk kaip geriau. Sekmės jums operacijoje (kaip bebūtų gaila) verysad.gif
Atsakyti
Nu va, siandien buvome poliklinikoje, pasvere, tai per trecia menesi mes priaugome 500 gr thumbup.gif
O as jau buvaui sunerimusi, kad bus maziau. Pagaliau galutinai apsiraminau, kad viskas tvarkoje pasidare, pieno yra. biggrin.gif
Man gydytoja liepe nuo 3.5 men duoti sultis gerti. Pradeti nuo vieno laselio ir kas diena didinti. O as visur skaiciau, kad papildomo maisto reikia duoti tik nuo 6 men. Ar cia mano gydytoja vel skuba kaip su tuo misinuku. Nu ji sake, kad tos sultys tam, kad vaikui pakeltu apetita.
Gal kuri ka nors apie tai girdejote?
Eisiu pasiskaityti apie kudikiu maitinima kas ka raso, gal rasiu apie tai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2006 05 24, 16:05)
Nu va, siandien buvome poliklinikoje, pasvere, tai per trecia menesi mes priaugome 500 gr thumbup.gif
O as jau buvaui sunerimusi, kad bus maziau. Pagaliau galutinai apsiraminau, kad viskas tvarkoje pasidare, pieno yra. biggrin.gif
Man gydytoja liepe nuo 3.5 men duoti sultis gerti. Pradeti nuo vieno laselio ir kas diena didinti. O as visur skaiciau, kad papildomo maisto reikia duoti tik nuo 6 men. Ar cia mano gydytoja vel skuba kaip su tuo misinuku. Nu ji sake, kad tos sultys tam, kad vaikui pakeltu apetita.
Eisiu pasiskaityti apie kudikiu maitinima kas ka raso, gal rasiu apie tai. 4u.gif

Pgl. dabartines rekmendacijas rekomenduojamas papildomas maistas ir sultys nuo 6 mėn, bet mamos daro taip kaip joms atrodo teisingiau mirksiukas.gif

Džiaugiuosi, kad gerai priaugote thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2006 05 24, 15:05)

mes irgi šiandien buvome poiliklinikoje, tai mūsų gydytoja atostogauja, tad teko eiti pas kitą, o ši patarė, kad artėjant vasarai mažyliui pradėtume duoti atsigerti arbatėlių. Nemanau, kad to reikia, nes mažylis kaip ir iš pradžių atsigeria to liesesnio pienuko ir numalšina troškulį gi.. g.gif
O beja, maniškis visiškai nepripažįsta buteliuko, tad nemanau, kad toks mažiukas jau sugebėtų gerti iš šaukštelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smileja @ 2006 05 24, 22:59)
mes irgi šiandien buvome poiliklinikoje, tai mūsų gydytoja atostogauja, tad teko eiti pas kitą, o ši patarė, kad artėjant vasarai mažyliui pradėtume duoti atsigerti arbatėlių. Nemanau, kad to reikia, nes mažylis kaip ir iš pradžių atsigeria to liesesnio pienuko ir numalšina troškulį gi.. g.gif
O beja, maniškis visiškai nepripažįsta buteliuko, tad nemanau, kad toks mažiukas jau sugebėtų gerti iš šaukštelio doh.gif

Dabar teigiama, kad pienuko vaikas ir atsigeria, ir pavalgo. O gerti iš šaukštelio ir net iš puodelio galima išmokyti bigsmile.gif Maniškis per Velykas gėrė šventintą vandenį iš stikliuko lotuliukas.gif
Atsakyti
nu saunuoliai kad normaliai priaugot 4u.gif ,o del sulciu neskubek ir vaikucio skranduko nevargink ,nes pirktines sultis tai taip apdorotos kad naudos jokios nebent savo obuoliuku turi ,bet geriau palaukit kol bus didesne bus svieziu obuoliuku ir galesit su sauksteliu pasigramdyti ir gardziuotis ,visko gauna ji per tavo pienuka tai geriau pati suvalgyk obuoli ir vitaminais pasidalinsit abi drinks_cheers.gifo del apetito, tai jei ji valgo ir priauga tai jis yra ir niekuo skatinti nereikia schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 25 gegužės 2006 - 08:51