Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(asta.s @ 2006 04 21, 15:10)
Neseniai suzinojau,kad yra toks budas palengvinti pienuko tekejima ir jo gamyba-lasinti i nosi oksitocina. Gal kas bande? Nezinau,ar tai nekenksminga?

Pienuko gamybai oksitocinas neturi jokio itakos. O va jo tekejimui - turi. Siaip jis naudojamas kai susidaro krutyse pieno staze, t.y. uzsilaiko krutyse pienas, nes vaikas jo viso neisvalgo, o veliau to likusio pienuko vaikas ir negali istraukti, nes latakeliai uzsispazmuoja. Tada krutys uzkaista ir parausta (taip dazniausiai atsitinka maitinimo pradzioje, kai truksta maitinimo igudziu ir kai priespienis virsta pienu, o vaikui atsiradusio pienuko buna per daug). Tokiu atveju tinka lasintis i nosi pries kiekviena maitinima po laseli oksitocino i kiekviena snerve, tada lengviau atsidaro latakeliai. Siaip, kai nera jokios tokio tipo problemos, oksitocinas nenaudojamas.
As asmeniskai bandziau, bet turejau ta nelemta pieno staze. Kiek padejo - tikrai nezinau, bet kai tai ivyksta darai viska, kad ta staze pasalinti. Kiek zinau, kenkti tikrai nekenkia, bet tik nesugalvokit naudoti nesant tokiam reikalui mirksiukas.gif .
Atsakyti
Pas mane buvo pieno stazė, pakilo temperatūra, zuikiukas nemokėjo ištraukti pienuko, nes krūtys buvo per daug išbrinkusios, tai kviečiausi į namus akušerę ir ji man būtent patarė lašinti į nosį oksitocino mirksiukas.gif . Aš įlašindavau kažkur pusė pipetės, tai tikrai efektas po kokios minutės pasijausdavo, t.y. pienelis pats tekėti pradėdavo - tada būdavo galima išmasažuoti krūtį, nutraukti kažkiek pienuko, kad ji paminkštėtų ir tada duoti kūdikiui. Aišku, pritariu Frezijai, kad nesant reikalo tą oksitociną nebūtina lašint, bet jeigu negali maitinti arba nors kiek nutraukti prieš maitinimą, tai įsilašink tikrai padės paruošti krūtį maitinimui ir nepakenks mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif . Sakyciau, jeigu nera pieno stazes, geriau to Oksitocino nesilasinti g.gif . Juk vaikiukas turi iprasti traukti pienuka visa jega. O jeigu isilasinsit Oksitocino, pienukas istekes lengviau, mazylis ipras, kad nereikia naudoti jegos. Va tada, kai jo neisilasinsit, maziukas pienuko nebemokes issitraukti (nes su laseliais jam reikia maziau pastangu mirksiukas.gif ). O kai jau mazylis pienuko nebeissitrauks - pieno staze garantuota unsure.gif . Atsargiai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(gelala @ 2006 04 20, 21:17)
na nezinau g.gif buvom pas gyd.,tai liepe primaitint,matai musu operacija laukia tai reikia daugiau svorio verysad.gif

Tikrai nesijaudink mano mažylė per 2 mėn priaugo tik 400g, o per 3 mėn. jau 600g.
Taip gali būti kai maitini savo pienuku.Tai normalu, svarbu auga ir jaučiasi gerai. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Tie vaikai kartais tuštinasi išvis tik kartą per 10 dienų doh.gif Ypač jei maitinami tik motinos pienu. Ir mums taip buvo, ir pažįstu keletą mamyčių, kurios tai patyrė. Bet paskui viskas susitvarko. Taip, kad jei nesituština, nebijok, nebūtinai tai alkanumo požymis.
Bet jei pamaitinus, nenori pasitraukti nuo krūties, arba vis tiek būna pikta, irzli, tai gali būti, kad maisto trūksta.
Atsakyti

Kad kūdikis retai tuštinsi tai tik irodo, koks MP yra tobulai švarus, kad net nera ka pašalinti. Nepergyvenkit ir neprimaitinkit mišinukais. MP- geriausias maistas thumbup.gif
Atsakyti
Mamytes patarkit ka man valgyti, kad pienelis butu riebesnis, nes mano lialia jau maziau priauga svorio, o pienelio spalva beveik permatoma tampa verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2006 05 18, 16:13)
Mamytes patarkit ka man valgyti, kad pienelis butu riebesnis, nes mano lialia jau maziau priauga svorio, o pienelio spalva beveik permatoma tampa verysad.gif

Kiekvienos mamos pienas yra pats tinkamiausias jų vaikams, mažiau tyrinėk pieno spalvą, apsiramink ir žindyk tiek, kiek nori tavo mažiukas. Viskas bus gerai, vieni vaikai valgo dažnai ir priauga mažai, kiti valgo retai ir priauga daug.

O kiek tas mažai (600g yra normalu)? O ką sako gydytoja (ji turi rekomenduoti ką daryti, bet klausyk ir savo širdies)? Kiek mėn. iš eilės priauga mažai (gal tik vieną mėn., o kitą mėn viskas bus gerai)? Kiek vaikui laiko (gal jau jis daug juda ir numetė svorio dėl fizinio aktyvumo?)?
Atsakyti
Mano lelytei tuoj bus 3 menesiai. Pirma menesi priaugom 1 kg, antra - 600gr., o per paskutines 2 savaites tik 100 gr. Gydytoja patare primaitinti misinuku, tai dabar jau kelios dienos bandau tai padaryti, mazoji beveik neima buteliuko, o su sauksteliu vienos asaros ir riksmai... verysad.gif
Maitinu savo pienu kas 1.5 val, bet jauciu, kad mano pienukas nespeja taip greitai pasigaminti, o kai mazoji nakti ilgiau ismiega, tai krutys buna tiesiog isiputusios! biggrin.gif
Kai maitinu, tai man vienu metu is abieju krutu bega pienas, tai as pasikisu indeli ir taip "pagaunu" pienuka. lotuliukas.gif Buna 10-30 ml. Per para sukaupiu apie 100 ml ir uzsaldau. Bet jau cia pradejau rasyti ne i tema doh.gif
Tai va, labai nenoriu primaitinti misinuku, noriu, kad mano pienukas butu riebesnis ir mazoji ilgiau soti pasijaustu.
Kai buvom pas neurologe, tai ji is karto pasake, kas vaikui truksta maisto, bet dar ne pats baisiausias, yra maciusi ir baisiau. Sake, kad mano vaikas turbut chroniskai badauja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzhina: 19 gegužės 2006 - 08:16
QUOTE(dzhina @ 2006 05 19, 08:15)
Mano lelytei tuoj bus 3 menesiai. Pirma menesi priaugom 1 kg, antra - 600gr., o per paskutines 2 savaites tik 100 gr. Gydytoja patare primaitinti misinuku, tai dabar jau kelios dienos bandau tai padaryti, mazoji beveik neima buteliuko, o su sauksteliu vienos asaros ir riksmai... verysad.gif
Maitinu savo pienu kas 1.5 val, bet jauciu, kad mano pienukas nespeja taip greitai pasigaminti, o kai mazoji nakti ilgiau ismiega, tai krutys buna tiesiog isiputusios! biggrin.gif
Kai maitinu, tai man vienu metu is abieju krutu bega pienas, tai as pasikisu indeli ir taip "pagaunu" pienuka. lotuliukas.gif  Buna 10-30 ml. Per para sukaupiu apie 100 ml ir uzsaldau. Bet jau cia pradejau rasyti ne i tema doh.gif
Tai va, labai nenoriu primaitinti misinuku, noriu, kad mano pienukas butu riebesnis ir mazoji ilgiau soti pasijaustu.
Kai buvom pas neurologe, tai ji is karto pasake, kas vaikui truksta maisto, bet dar ne pats baisiausias, yra maciusi ir baisiau. Sake, kad mano vaikas turbut chroniskai badauja g.gif

Nu aš ne medikė, bet rašau ką žinau. Taigi apie 3 mėn. dažnai būna pieno krizė, t.y. pieno gaminasi mažiau nei reikia kūdikiui, tai galima išspręsti dažnai žindant, krūtys gaus "užsakymą", kad reikia daugiau pieno ir jo pradės netrukus daugiau gamintis. Tada pirmą mėn. ji priaaugo net per daug, normalu yra 600-800g, antrą mėn. viskas ok. Kodėl reikėjo tau svertis po tų dviejų savaičių? Sverkis po mėn, gal ji per kitas dvi-tris savaites priaaugs daugiau? Aš nematau čia problemos, tavo vietoje aš neprimaitinėčiau, jei nori maitinti pati. Valgydama mišinėlį, ji žys mačiau, reiškia gaminsis mažiau pieno ir greitu laiku turėsi maitinti vien mišiniais. Jei kokius du-tris-keturis mėn. vaikas priauginėtų mažiau nei po 500g., tada aš sunerimčiau ir imčiau maitinti mišiniais (nors?). Dar reiktų žiūrėti kokią bendra kūdikio masė. Spręsk kaip tau geriau, gali mano patarimą praleisti pro ausis.

P.S. Dabar dar pagalvojau, kad gal jai užtenka to pieno, bet ji mėgsta dažnai užkandžiauti, jei jai trūktų maisto, tai manau, kad ji tau tokią sceną pakeltų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kregzde: 19 gegužės 2006 - 14:55
kad pirma menesi priaugo perdauk tai nesamone ,mano sunelis priaugo 2 kg ,kad pienelis melinas tai nereiske kad jis perkudas ,jei mergyte rami tai ir be reikalo nepergyvenk ir jokiu misinuku nesiulik ,jei priauga 500g tai norma nevisi priauga po daug svorio 4u.gif
ohmy.gif ta isbegusi pieneli nesaldyk o sumaitink ,gal tada islauks kokias 3 valandas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 19 gegužės 2006 - 18:34
QUOTE(grazina37 @ 2006 05 19, 18:31)
kad pirma menesi priaugo perdauk tai nesamone

Tas "per daug", tai yra daugiau nei reikia, bet tai yra normalu (na taip išsireiškiau).

Atsakyti