Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

Patarimu pilna, bet savo kelia reik atrast paciai. Vat ir man nuo kudikio gimimo vis kildavo tas klausimas, ka daryt, truksta pieno. Gydytojai siule misineli, cia mamos patarineja dazniau zindyt...Nors nusitraukineti blogai, kaip daug kas sako, man tai padejo. Pamegink. Pradzioj pieno gal ir nepavyks nusitraukt daug, taciau netrukus jo padauges. Traukdavau iki paskutinio laso kas 3 val. daugmaz. Jei nakti maziukas ilgiau miega, vis tiek prisiversk atsikelt ir nusitraukt piena. Reiktu duoti zisti ir, be to, nutrauktu pienu maitint. Maitinau is buteliuko, nieko baisaus, eme ir kruti, ir soske, iki dabar yra universalus biggrin.gif , nors paskutiniu metu (maziui penktas menuo eina) nusitraukineju retai, nes pats puikiausiai zinda. Beje, besirupinant pienu trukumu, pavyko net sioki toki rezerva susisaldyt. Po tam tikro traukimo periodo pradejo nespet suvalgyt, tai vis koki viena kita 150-200ml buteliuka i saldikli ikisdavau. Labai pravercia, kai maziukas neramus ir ikyriai ima list mintis, kad truksta pieno - atsisildai ir pagirdai thumbup.gif Pradzioj atrode, bent menesi ismaitint, paskui bent du...paskui iki 4 men, kol kitoki maista ims ragaut...zodziu, taip ir "tempiames". Tiesa, nusipirkus pasidejau misineli, jis gerai veikia psichologiskai - zinau, kad mano vaikas nebadaus, prireikus jam turesiu kuo papildyt. Bet kad vis issisukam blink.gif
Atsakyti
Man tokia pat problema buvo pries 2 men. dabar mums 3 men. Maniske tiesiog ar tyngedavo, ar budavo persunku traukti pienuka is kruties, tai ir tekdavo visa diena laikyti prie jos, pailsi biski ir vel valgo. Tai as nusprendziau nusipirkti pientrauki ir maitinti diena is buteliuko, nes pastebejau kad pieno pradejo gamintis vis maziau, o "papompavus" su pientraukiu atstaciau ne tik laktacija, bet ir reciau pradejo dukryte valgyti kas 3-4 val. 2 men. suvalgydavo apie 100 ml. O nakty jei uzsimano atsigerti ar pavalgyti tai duodu is kruties ir ji mielai ja ima.
Atsakyti
QUOTE(SmelioJuosta @ 2006 09 24, 20:47)
Kiekvieną maitinimą bandau maitinti iš abiejų krūtų, tačiau pienas baigiasi, o mažylis nepavalgęs, todėl tenka duoti mišinuką, nes kitaip jį tektų badu laikyti. Labai viliuosi, kad tai yra pieno krizė, nes vaikeliui mano pienas geriau.
O nuo ko priklauso tų pieno krizių atsiradimas, dažnumas, trukmė? Ar gali būti, kad pieno trūkumą iššaukė nuovargis ir nepakankamas miegas?

Tai tikrai yra pieno krizė, jei vaikelis anksčiau normaliai valgė ir miegojo 4u.gif Paskaityk atidžiau šį forumo skyrelį, aprašyta daug tokių istorijų ir dauguma su laiminga pabaiga, kai per savaitę pienuko vėl pradeda gamintis tiek, kiek vaikučiui reikia. Greičiausiai tavo vaikeliui padidėjo pieno poreikis, o krūtys tiesiog nesuspėjo persiorentuoti ir gaminti tiek, kiek jam reikia. Tikrai gali pabandyti su pientraukiu ištuštinti iki galo krūtis, gali net ir tada kai atrodo tuščia, tiesiog kad speneliai masažuotųsi ir tai bus ženklas daugiau gaminti pienuko ax.gif Pailsėti ir išsimiegoti būtinai...
Atsakyti
liabuka....
galiu papasakot tau savo istorija...nežinau tau ji ką nors duos ar ne...bet vistiek...
gryžus iš ligoninės užsidėjau anspenius ir ką manai sumažėjo pienukas iki 30 ml kas 10 val nutraukdavau iš abiejų...kadangi daviau buteliuką...tai ate mamos papuk....žinai ko gailiuosi...kad daviau jį išvis...pienuko galima prisigamint...dabar jau vėlu bet žinau kaip .... jei turi pientraukį laikas juo pasinaudot...reikia pienuką nusitraukinėt kas dvi val griežtai...ir krutine trauktis reikia 20 minučių ne mažiau....savaitė vargo garantuota, bet rezultatai pasimatys....smile.gif aš taip darau jau nuo 1,5 mėnesio ir iki dabar maitinu savu pienuku...tau nerekomen duoju tokio varianto...nes tavo dar ima papuką...tu gal tik kai duodi krūtis...jas duok ir toliau tik dar ppo maitinimo paminkik jas...nes nors ir nebėgs ...lašiukai lašės...bet po kurio laiko smegenims bus duotas signalas, kad reikia gamint daugiau:
PASLAPTIS YRA TA, KAD PIENUKO GAMYBĄ SKATINA DAŽNAS IR ILGAS ŽINDYMAS...jei tavo zuikutis valgo maždaug 15 min tu dar kokias 10 min jas patrauk...po savaites pamatysi, kad mazius patebkintas yra...mano problemos dėl pilvuko putimo irgi panašios buvo....bet kai susireguliavo jo valgymas ...dabar pamiršta yra smile.gif blush2.gif

MAMO0S PIENUKAS NIEKADA NEBUS PER LIESAS JŪSŲ VAIKELIUI...KADANGI JŪS ESATE PIENUKO BARAS, KURIS PATS TINKAMIAUSIAS JŪSŲ BŪTYBEI...TAD TIKRAI PRIEŽASTIS NĖRA ČIA...GAL MAŽAI JO TURITE..ARBA MAŽYLIS NEIŠTRAUKIA JO PAKANKAMAI DAUG IR BŪTENT RIEBESNIO PIENELIO...ŽINDYMO TRUKMĖ TURI TRUKTI 20-30 MIN...JEI TAIP NĖRA...ČIA IR BĖDA g.gif
Atsakyti
Visiškai sutinku su asta_ged drinks_cheers.gif Man rgi taip buvo, budavo visa diena sėdžiu ir maitinu, nes varlytė nori ir rėkia ir piksta doh.gif oi vargo buvo. Tikrai žinojau - man pieno krizė, bet turi turi praeiti mirksiukas.gif Nejaugi nesugebėsiu maitinti pati mirksiukas.gif Kokia savaitė kankinomes ir aš ir vaikelis, o po to viskas kuo puikiausiai praėjo thumbup.gif Dabar naudoju pentraukį, lakstau į paskaitas, o mano vaikelis vis dar gurkšmiuoja mano pieneli ir aš visai neplanuoju nustoti maitinti krutimi. O dėl pieno gamybos, tai tikrai tik kūdikio žindymas ar pieno nutraukinėjimas skatina pieno gamyba. Kai aš vakare prieš miega pamaitinu varlytę, jinai užmiega, o aš einu tvarkytis savo reikalu, po to, po kokių dvejų val., nusitraukiu pieno ir net jaučių kaip jo pribėga mano krūtije thumbup.gif nebūčiau pradėjus nutraukinėti, nepribegtų smile.gif Tai faktas
Papildyta:
Idomu g.gif o kaip sekesi temos autoriai, nes jau ilgokai praejo nuo jos paskelbimo g.gif Jos vaikelis beveik tokio mirksiukas.gif pat amžiaus, kaip ir mano varlytė
Atsakyti
Mano sūnus irgi valgydavo po valandą ir ilgiau, ir kartais tekdavo iš abiejų krūtų maitinti per vieną maitinimą, žiūrėk nepraėjo nė valandos o vėl nori valgyti. Ir duodvau krūtį, nors atrodydavo kad ji tuščia. Būdavo kad kai atsigulu tai pragulim po tris valandas nes užmigdavo šalia o jei keldavaus pabusdavo. Artimieji sakydavo kad gal trūksta pienelio, arba krūtys kietos - vaikiukui sunku traukt. Žodžiu prisiklausiau irgi visko. Sakydavo duok žinduką arba primaitink. gerai kad sūnus atsisakė žinduko, neima jo ir po šiolei. Bet visgi nieko neklausiau ir toliau užsispyrus maitinau po valandą laiko. ir tik po dvieju mėnesių sūnus pradėjo pavalgyti per pusvalandį. ir susinormalizavo pienelis, nes užtenka vienos krūties. Manau svarbiausiai yra kantrybė. Ir tikrai kiekviena mama žino ir jaučia ko reikia jos mažyliui. todėl linkiu sėkmės auginant savo atžalėles biggrin.gif
Atsakyti
Mes irgi turim bėdą dėl maitinimo, iki 1 mėn. maitinau vaiką MP, priaugom per mažai svorio, tad teko atsigulti į ligoninę. Gydytoja iškart pasakė, kad neprivalgo, gavau elektronines svarstykles ir svėriau vaiką prieš maitinimą ir po. Paaiškėjo, kad tikrai trūksta pienelio, ypač vakare, dieną suvalgydavo 100-130 ml iš abiejų krūtų, o vakare tik 40-50 ml, šaukimas nežmoniškas, tad teko primaitinti.
Dabar bandau atsatyti pienelio gamybą, bet sunkiai sekasi, vis tiek per parą tenka duoti apie 220-250 ml mišinio, nors pradžioj duodu krūtis, paskui tik mišinį, dar stengiuosi nusitraukt pientraukiu, bet pienelio nedaugėja verysad.gif , o taip noriu savo klecką maitinti pati...
Atsakyti
Savo lelių maitinau ne krūtim, o iš buteliuko, nes krūties neėmė nuo 2 savaičių, tad man netiko būdas - dėt kuo dažniau vaiką prie krūties.
Tad jei jausdavau, kad pieno mažėja gerdavau kmynus, valdydavau chalvą - bet tai nieko nepadėjo.
Tikrai padėjo HIPP ARBATA ŽINDYVĖMS thumbup.gif Nemaitinančioms krūtim, bet norinčioms kuo ilgiau maitint vaiką savo pienu rekomenduočiau smile.gif
Atsakyti
maitinu savo zuiki vis dar,jau tuoj 3men,tik kad kartais pieno buna perdaug,kartais visai nera,geriu pati daug pieno,ta kmynu arbata man nepadeda.. blink.gif daug pieno turiu,kai iseinu i pamokas,uzsimirsta namu rupesciai,pabunu su draugais,prasiblaskau..bet leliukas ta piena suvalgo,ir vel jo nera..
Atsakyti
Man labai padeda nealkoholinis alus,
balinta arbata (bent jau 1,5 litro per dieną)...

O kaip gardu - mmmm - suvalgau gerus porą šaukštų, ką ten pora irnesakyk.gif , visus keturis, VYŠNIŲ uogienės rolleyes.gif Su bulkyte, prie pienuko, niam niam thumbup.gif
Atsakyti
jaučiu ne čia rašau, bet nežinau, kur daugiau įsiterpus.. blush2.gif
Su pienuku didelės bėdos gal ir neturim: lialia valgo kas 4val, naktį netgi rečiau.. bet va, kiekvieną kartą ištuština abi mano krūtis ir po maitinimo baugu pasidaro pagalvojus, kad kitą kartą jau nieko nebeturėsiu. Bet taip jau porą savaičių tempiamės ir kol kas bėdos dar nebuvo g.gif
Praeitą naktį pupa pirmą kartą išmiegojo neprabudus ir po laaabai ilgos pertraukos apturėjau tikrai pilnas krūtis (vis tik 13val nieks netuštino).. Bet tai jūs man dabar sakykit, juk kol mama maitina, krūtinė neturėtų mažėti? Manoji mažėja verysad.gif jaučiuosi psichologiškai stabilesnė turėdama pilnas krūtis, o dabar tikrai kiekvieną kartą baugu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2006 12 17, 02:55)
Savo lelių maitinau ne krūtim, o iš buteliuko, nes krūties neėmė nuo 2 savaičių, tad man netiko būdas - dėt kuo dažniau vaiką prie krūties.
Tad jei jausdavau, kad pieno mažėja gerdavau kmynus, valdydavau chalvą - bet tai nieko nepadėjo.
Tikrai padėjo HIPP ARBATA ŽINDYVĖMS thumbup.gif Nemaitinančioms krūtim, bet norinčioms kuo ilgiau maitint vaiką savo pienu rekomenduočiau smile.gif

as maitinu krutim, problemu del pieno neturjau, bet mama nupirko tos arbatos, pieno zymiai padaugejo per kelias dienas dabar net negeriu tos arbatos, nes pienas bega ir krutis pastoviai kietos....
Atsakyti