Įkraunama...
Įkraunama...

Ką daryti, kad atsirastų daugiau pieno?

QUOTE(Coccinela @ 2007 02 13, 02:25)
Praeitą naktį pupa pirmą kartą išmiegojo neprabudus ir po laaabai ilgos pertraukos apturėjau tikrai pilnas krūtis (vis tik 13val nieks netuštino).. Bet tai jūs man dabar sakykit, juk kol mama maitina, krūtinė neturėtų mažėti? Manoji mažėja  verysad.gif jaučiuosi psichologiškai stabilesnė turėdama pilnas krūtis, o dabar tikrai kiekvieną kartą baugu  unsure.gif

Sveika, tikrai nepergyvenk, krūtinė pilna pas mane buvo tik pačioje pradžioje maitinimo, o paskui, kai pienuko "pasiūla ir paklausa" susinormalizavo, tai ir krūtinė paliko minkšta ir pamažėjo. Beje sūnelį maitinau 13 mėn. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Na, mes taip pat dar sėkmingai smaguriaujam MP..

Tiesiog reik daug skysčių, dažnai matint- ta prasme: nori ir duodu, ilsėtis, kai randi tam laiko ir optimizmo mirksiukas.gif

SĖKMĖS 4u.gif
Atsakyti
sveikos,pirma menesi turejau tiek pieno kad dukryte springdavo,ir maitindavau daznai,o kai iseidavau i mokykla tai tekdavo nueit nusitraukt kurnors,nes per visus rubus begdavo 4u.gif .taciau dabar kai praejo puse metu pieno beveik nebera schmoll.gif .ir mazyte per menesi priaugo tik 200g.daktare sako reik damaitint misinuku,bet ji misinio nevalgo po mano pieno(nors kai manes nebuna valgo misini).ir isalksta po pusvalandzio.bet pieno nedaugeja nors ir daznai maitinu
Atsakyti
manau reikia daugiau skyscio, poilsio ir miego
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Problemų su pienuku atsirado jau nuo II mėn. Gydytojai liepė būtinai primaitinti. Baisiausiai dėl to graužiausi, bet kai mano vaikas nepripažino jokio buteliuko (turim visą kolekciją ), teko imtis gausinti pienuko gamybą.
Išbandžiau visas jūsų ir lietuvių liaudies siūlomas priemones. Šiaip taip maitinau toliau smile.gif . Tačiau be viso šito skaičiau įvairiausius straipsnius ir štai ką sužinojau. Visam pasauly vienas iš dažniausiai naudojamų ir sėkmingiausiai laktaciją skatinančių augalų yra vaistinės ožragės (lot. Trigonella foenum - graecum) sėklos. Pasirodo daugybė moterų jas naudoja, tik kažkodėl lietuvės ne blink.gif Pabandžiau. Ir tikrai padaugėjo man to pieno. Stebuklo nebuvo - krūtys nepradėjo plyšti nuo pilnumo ar bėgti upėmis, bet ir nebebuvo skudurėliai Ir maitinu savo pupytę iki šiol, jau 8 mėn bigsmile.gif

O gal ir iš jūsų kas bandėt?
Atsakyti
QUOTE(Monique @ 2007 02 15, 15:07)
Sveikos, mamytės,

Išbandžiau visas jūsų ir lietuvių liaudies siūlomas priemones. Šiaip taip maitinau toliau  smile.gif . Tačiau be viso šito skaičiau įvairiausius straipsnius ir štai ką sužinojau. Visam pasauly vienas iš dažniausiai naudojamų ir sėkmingiausiai laktaciją skatinančių augalų yra vaistinės ožragės (lot. Trigonella foenum - graecum) sėklos. Pasirodo daugybė moterų jas naudoja, tik kažkodėl lietuvės ne  blink.gif Pabandžiau. Ir tikrai padaugėjo man to pieno.O gal ir iš jūsų kas bandėt?

O kur rasti tos žolės, nes labai aktualus man klausimas, maitinant dvynius...
Atsakyti
Lietuvoj, deja, aš neradau. Man vyras parsiuntė iš Amerikos. Ten parduodama maltos sėklos kapsulėmis, būna prie maisto papildų. Angliškai vadinasi Fenugreek.

Aišku, kodėl lietuvės nenaudoja, nes nėra schmoll.gif . Bet keista, kad nieks ir nežino. Įvedus '' fenugreek'' per google išmeta daugybę straipsnių apie žindymą ir su tuo susijusias problemas.

Dar atsiminiau vieną priemonę - tai liepžiedžių arbata. Veikimo mechanizmas teoriškai toks: kadangi pieno liaukos yra evoliuciškai pakitę prakaito liaukos, tai arbata skatinanti prakaitavimą, didina ir pieno gamybą bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monique: 15 vasario 2007 - 19:26
kuo dažnesnis maitinimas skatina pieno gamybą, pas mus būdavo dienų, kai dukrytė ištisai dėdavau prie krūties, ie pieno niekada netrūko. smile.gif
Atsakyti
Pritariu Simonai kuo dažniau dėti prie krūties ir svarbiausia norėti maitinti ir jokiu būdu nepradėti nutraukinėti ir žiūrėti kiek ten jo yra nes tikrai sumažės, čia dar veikia psichologinis faktorius. buvo man pieno kriziu kai apmažėdavo pienelio vaikas tada abi krūtis vietoj vienos išvalgydavo o poto viskas susitvarkė. Jau eina 9 mėnuo maitinu iki šiol be problemu
Atsakyti
O ka daryti, jei maze nebenori imti kruties??? verysad.gif kategoriskai atsisako, verkia. Is pradziu dar nusitraukinedavau ir girdydavau is puodelio, bet dabar jau ziuriu mazai ka ir nusitraukiu verysad.gif verysad.gif
Iki 7,5 pienas tekejo upeliais, kol maze daznai valge, o dabar vat kaip atsitiko... ir nezinau kodel g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monique @ 2007 02 15, 15:07)
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Problemų su pienuku atsirado jau nuo II mėn. Gydytojai liepė būtinai primaitinti. Baisiausiai dėl to graužiausi, bet kai mano vaikas nepripažino jokio buteliuko (turim visą kolekciją ), teko imtis gausinti pienuko gamybą.
Išbandžiau visas jūsų ir lietuvių liaudies siūlomas priemones. Šiaip taip maitinau toliau  smile.gif . Tačiau be viso šito skaičiau įvairiausius straipsnius ir štai ką sužinojau. Visam pasauly vienas iš dažniausiai naudojamų ir sėkmingiausiai laktaciją skatinančių augalų yra vaistinės ožragės (lot. Trigonella foenum - graecum) sėklos. Pasirodo daugybė moterų jas naudoja, tik kažkodėl lietuvės ne  blink.gif Pabandžiau. Ir tikrai padaugėjo man to pieno. Stebuklo nebuvo - krūtys nepradėjo plyšti nuo pilnumo ar bėgti upėmis, bet ir nebebuvo skudurėliai Ir maitinu savo pupytę iki šiol, jau 8 mėn  bigsmile.gif
O gal ir iš jūsų kas bandėt?

Paziurejau i Hipp arbatos zindyvems sudeti ir prisipirkau is vaistines visu tu zoliu,tik va vieninteles ozrages negavau g.gif

QUOTE(Monique @ 2007 02 15, 19:22)
Dar atsiminiau vieną priemonę - tai liepžiedžių arbata. Veikimo mechanizmas teoriškai toks: kadangi pieno liaukos yra evoliuciškai pakitę prakaito liaukos, tai arbata skatinanti prakaitavimą, didina ir pieno gamybą  bigsmile.gif .

Tikrai?
Atsakyti
Man liepžiedžių arbata padėjo. O Hipp arbatos išgeriu po indelį per savaitę, bet daugiausia dėl to, kad ją labai lengva paruošti, ypatingo šios arbatos poveikio nejaučiu, na, bet kažkaip dar maitinu smile.gif Matyt, padeda visas kompleksas priemonių biggrin.gif .
Atsakyti