Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 08 28, 23:37)
D nepades smile.gif jei pati nepradesi mastyt pozityviai. visos nuo grybu pradejo.. bet lauziasi. Pralauzk ledus. sesk uz vairo.TU GALI! juk islaikei teises.

Aš nebijau vairuoti, didelių klaidų pastaruoju metu nebedarau, neužgęstu, išmokau švelniai perjunginėti bėgius. Jei reikia, tai ir važiuoju. Vasaros gale su vaikais ir drauge važiavau nežinomu keliu į kitą miestą. Reikia nukakti 80 km pirmyn ir atgal. Atsisėdus už vairo nebuvo jokios baimės (nors prieš tai nerimavau). Sekėsi gerai, tik dviejose situacijose reikėjo atsargiau vairuoti- prieš posūkius važiuoti mažesne pavara. Kaip ten bebūtų, aš nejaučiu jokio malonumo vairuodama. Kai būna galimybė, liepiu vyrui sėsti už vairo. Kadangi nejaučiu malonumo, kasdien nevairuoju ir vairavimo įgūdžiai netobulėja. Man labiausiai nepatinka bėgių junginėjimas. Kas kita už miesto. Įjungei penktą ir važiuoji tiesiu keliu biggrin.gif Tikiuosi, kad automatas visas problemas išspręs. Tik yra dar viena bėda- žiemą už vairo tikrai nesėsiu. Mūsų mašina tokia, kad žiemą ja važinėti schmoll.gif Gal neužmiršiu vairavimo žiemą už vairo nesėdėjusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 08 29, 17:20)
Aš nebijau vairuoti, didelių klaidų pastaruoju metu nebedarau, neužgęstu, išmokau švelniai perjunginėti bėgius. Jei reikia, tai ir važiuoju. Vasaros gale su vaikais ir drauge važiavau nežinomu keliu į kitą miestą. Reikia nukakti 80 km pirmyn ir atgal. Atsisėdus už vairo nebuvo jokios baimės (nors prieš tai nerimavau). Sekėsi gerai, tik dviejose situacijose reikėjo atsargiau vairuoti- prieš posūkius važiuoti mažesne pavara. Kaip ten bebūtų, aš nejaučiu jokio malonumo vairuodama. Kai būna galimybė, liepiu vyrui sėsti už vairo. Kadangi nejaučiu malonumo, kasdien nevairuoju ir vairavimo įgūdžiai netobulėja. Man labiausiai nepatinka bėgių junginėjimas. Kas kita už miesto. Įjungei penktą ir važiuoji tiesiu keliu  biggrin.gif  Tikiuosi, kad automatas visas problemas išspręs. Tik yra dar viena bėda- žiemą už vairo tikrai nesėsiu. Mūsų mašina tokia, kad žiemą ja važinėti  schmoll.gif Gal neužmiršiu vairavimo žiemą už vairo nesėdėjusi g.gif

O kodel negalima ja ziema vazineti? g.gif Juk masina tai vaziuojanti? g.gif
Atsakyti
Nireglina.. as tai per plikledzius nevairuosiu... brrr... kai matydavau ,kaip meto tas masinas.. tai saviskes gaila tiesiog butu draskyt.. unsure.gif
idomu ir man kodel nepavazinesi ziema:)
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2012 08 29, 17:41)
Nireglina.. as tai per plikledzius nevairuosiu... brrr... kai matydavau ,kaip meto tas masinas.. tai saviskes gaila tiesiog butu draskyt.. unsure.gif
idomu ir man kodel nepavazinesi ziema:)

Masinos niekada neuzmes,jei viska darysi teisingai,t.y.-nedarysi veiksmu,del kuriu ja gali uzmesti,tada gali nors ir plikom padangom vaziuoti-neuzmes... ax.gif Naudinga tik pasnigus aiksteleje pasitreniruot-ir labai smagu,kas be ko... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 08 29, 17:51)
Masinos niekada neuzmes,jei viska darysi teisingai,t.y.-nedarysi veiksmu,del kuriu ja gali uzmesti,tada gali nors ir plikom padangom vaziuoti-neuzmes... ax.gif  Naudinga tik pasnigus aiksteleje pasitreniruot-ir labai smagu,kas be ko... 4u.gif

O tie veiksmai - tai staigus stabdymas, staigus vairo sukiai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Semi @ 2012 08 29, 08:20)
Tai pas mane buvo like 3l,jau tiksliai zinau. Kazkaip niekad nevazineju su uzsidegusia lempa,iskart pilu,tai ir issigandau kai autostradoj taip atsitiko g.gif 
Aha,jausmas tai tikrai nepakartojamas,kai sau sedi ir vaziuoji,niekieno prasyt nereik,kad kur paveztu wub.gif
Ai as tai vairuoju passat'a 2001,universala,is pradziu labai nesmagu buvo,kad tokia ilga masina,dabar jau pripratau,visada tik galu masina statau,priekiu kazkaip nelabai sekasi "isimti" reikiama kampa,kad is pirmo kart isukt gerai pavyktu doh.gif

Man irgi nelengva priprasti prie gabaritų. Dabar į plotį jau sakyčiau priprantu, bet prie nosies niekaip. Labai ilga nosis mano mašinos, vis pervertinu ir pastatau pertoli, net sensoriais nepasitikiu jei statau nosim prie sienos.

QUOTE(Nireglina @ 2012 08 29, 09:20)
Aš nebijau vairuoti, didelių klaidų pastaruoju metu nebedarau, neužgęstu, išmokau švelniai perjunginėti bėgius. Jei reikia, tai ir važiuoju. Vasaros gale su vaikais ir drauge važiavau nežinomu keliu į kitą miestą. Reikia nukakti 80 km pirmyn ir atgal. Atsisėdus už vairo nebuvo jokios baimės (nors prieš tai nerimavau). Sekėsi gerai, tik dviejose situacijose reikėjo atsargiau vairuoti- prieš posūkius važiuoti mažesne pavara. Kaip ten bebūtų, aš nejaučiu jokio malonumo vairuodama. Kai būna galimybė, liepiu vyrui sėsti už vairo. Kadangi nejaučiu malonumo, kasdien nevairuoju ir vairavimo įgūdžiai netobulėja. Man labiausiai nepatinka bėgių junginėjimas. Kas kita už miesto. Įjungei penktą ir važiuoji tiesiu keliu  biggrin.gif  Tikiuosi, kad automatas visas problemas išspręs. Tik yra dar viena bėda- žiemą už vairo tikrai nesėsiu. Mūsų mašina tokia, kad žiemą ja važinėti  schmoll.gif Gal neužmiršiu vairavimo žiemą už vairo nesėdėjusi g.gif

Aš manau automatas tavo situacijoje tikrai pakeis požiūrį į varavimą.
Dėl žiemos aš irgi kažkiek pergyvenu. Nors mano auto ir keturi varomi, bet visvien būtų baisu važiuoti ledu neturint normalių vairavimo įgūdžių. Nevažinėti žiemą negalvoju, tik manau plikledžio tikrai vengsiu dėl šventos ramybės.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2012 08 29, 09:51)
Masinos niekada neuzmes,jei viska darysi teisingai,t.y.-nedarysi veiksmu,del kuriu ja gali uzmesti,tada gali nors ir plikom padangom vaziuoti-neuzmes... ax.gif  Naudinga tik pasnigus aiksteleje pasitreniruot-ir labai smagu,kas be ko... 4u.gif

Plikom padangom važinėti pavojinga ne tik žiemą, bet ir normaliu oru. Nesuprantu kaip žmonės gali rizikuoti savo ir keleivių gyvybe važinėdami plikom padangom.
Neseniai Bostone buvo skaudi avarija greitkelyje. Sprogo ratas važiuojant. Žuvo vaikas, mama liko gyva. Kai paklausau tokių istorijų ... Man aplamai ratai kažkokia fibija. Visados jaučiu baimę, kad sprogs. Ypač greitkelyje toks jausmas paaštrėja, kai lekiama labai greit ir greitkeliuose voliojasi kažkieno sprogusių ratų kaliošai.

Atsakyti
Radau šiandien "ta" daikčiuką veidrodelyje lotuliukas.gif ,bet stebuklu tai jis nedaro, jį paspaudus tik veidrodelis truputi nusisuka ir viskas, galma ir ranka taip nusukt, aš tikejausi stebuklo lotuliukas.gif
Nesakykit merginos kad žiema nevažinėsit smile.gif ,aš ir taip sakiau, o kai atejo žiema, sedau ir važiavau,ir nieko ten baisaus, reikia tik atsargiau važinet, bet kai iškrenta sniegas tai kiti vairuotojai visi lėčiau ir atsargiau važinejo, o kai ištirpo sniegas, iškart vairavimo stilius pasikeite, visi tik leke lenkia, bent Vilniuje aš tai labai pasijaučiau po žiemos
O man autostrada nuobodu važiuot ax.gif ,truksta veiklos, pavažioju kokiu 20 min.,ir atsibosta, pas mamą neseniai važiavau autostrada, tai taip užsisvajojau ,kad posukį pralekiau lotuliukas.gif ,o mieste nera laiko svajot, reikia žiuret ir suktis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 08 29, 17:36)
O kodel negalima ja ziema vazineti? g.gif Juk masina tai vaziuojanti? g.gif

Važiuojanti ir gerai važiuojanti lotuliukas.gif Užvakar vyras technikinį iš pirmo karto pravarė, tačiau jis ir pats sako, kad mūsiškė mašina tinkamesnė vasarai, o ne žiemai. Varo galiniai ratai, tad kai žiemą kartais ima mėtyti galą, man vos nepasidaro silpna. Nesu iš bailiųjų, bet tas jausmas žiauriai nemalonus. Įsivaizduokit, jei taip jaučiuosi sėdėdama šalia vairuotojo, kas būtų, kai imtų mėtyti man būnant už vairo? g.gif O kur dar visokių užklimpimai sniege... Ne, žiemą už vairo nesėsiu schmoll.gif Nebent tuomet, kai turėsiu kelių metų vairavimo stažą ir mašina nebus su varančiais galiniais.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 08 29, 18:00)
O tie veiksmai - tai staigus stabdymas, staigus vairo sukiai... g.gif

...+per didelis greitis atliekant manevra...posukyje negalima nei didinti gazo pedalo paspaudimo,nei stabdyti,nei per daug susukti vairo-nuo situ veiksmu geriausiu atveju uzmes,blogesniu-masina gali tapti visiskai nevaldoma.Tinkamas greitis ir tinkami veiksmai pasirenkami pries manevra,tam reikia numatyti savo ir kitu veiksmus gerokai i prieki...Internete galima susirasti nemazai patarimu,kaip vairuoti ziema... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2012 08 29, 18:49)
Plikom padangom važinėti pavojinga ne tik žiemą, bet ir normaliu oru. Nesuprantu kaip žmonės gali rizikuoti savo ir keleivių gyvybe važinėdami plikom padangom.
Neseniai Bostone buvo skaudi avarija greitkelyje. Sprogo ratas važiuojant. Žuvo vaikas, mama liko gyva. Kai paklausau tokių istorijų ... Man aplamai ratai kažkokia fibija. Visados jaučiu baimę, kad sprogs. Ypač greitkelyje toks jausmas paaštrėja, kai lekiama labai greit ir greitkeliuose voliojasi kažkieno sprogusių ratų kaliošai.

Padangos sprogsta nebutinai todel,kad jos plikos,man irgi buvo sprogus priekine,mieste,prie Lazdynu,greitis gal 80km buvo-teisybe pasakius,is pradziu pagalvojau kad ten tiesiog proveza po ratu pasitaike,po to jauciu-kazkas ne taip,islipu paziureti-rato nebera... doh.gif Dabar masinos su vairo stiprintuvais,tai jei vaira abiem rankom laikai nieko kazko baisaus neturetu atsitikti,jei be stiprintuvo,arba padanga su kamera-tada taip,yra rizika neislaikyti vairo,ypac jei rankos silpnos arba neteisinga padetis ant vairo,ir didelis greitis...
O del pliku padangu...man ju uztenka mazdaug 1-1,5 sezono,tai bet kokiu atveju sezono gale jau vazinesiu su plikom,nekeisiu gi as ju du kart per sezona-neuzdirbu tiek rolleyes.gif ...va ir zieminem dar nesusitaupiau... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Nireglina @ 2012 08 29, 19:18)
Važiuojanti ir gerai važiuojanti  lotuliukas.gif Užvakar vyras technikinį iš pirmo karto pravarė, tačiau jis ir pats sako, kad mūsiškė mašina tinkamesnė vasarai, o ne žiemai. Varo galiniai ratai, tad kai žiemą kartais ima mėtyti galą, man vos nepasidaro silpna. Nesu iš bailiųjų, bet tas jausmas žiauriai nemalonus. Įsivaizduokit, jei taip jaučiuosi sėdėdama šalia vairuotojo, kas būtų, kai imtų mėtyti man būnant už vairo?  g.gif O kur dar visokių užklimpimai sniege... Ne, žiemą už vairo nesėsiu schmoll.gif  Nebent tuomet, kai turėsiu kelių metų vairavimo stažą ir mašina nebus su varančiais galiniais.

Galu varoma tikrai tinka ziemai,o jeigu meto-tai tik del vairuotojo klaidu-reiketu mokytis vaziuoti tiems,kam ziema gala meto ax.gif Jei galas varomas-posukyje negalima spausti gazo,ramiai praeini-ir jokiu metymu... ax.gif Ka tada man sakyti,kai pas mane priekabos ratai varomi-bet vazineju gi kazkaip... ax.gif Sakyciau,reiketu pasimokyti ir nebijoti taip ziemos-juk pats smagumas,ypac su varomu galu ax.gif Siaip jokia masina,jei ji techniskai tvarkinga,siaip sau nesimeto-to nesukelia nei technikos ypatumai,nei eismo salygos-o tik vairuotojo klaidos... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vėja2 @ 2012 08 29, 18:53)
Radau šiandien "ta" daikčiuką veidrodelyje  lotuliukas.gif  ,bet stebuklu tai jis nedaro, jį paspaudus tik veidrodelis truputi nusisuka ir viskas, galma ir ranka taip nusukt, aš tikejausi stebuklo  lotuliukas.gif

Jo,stebuklo ten jokio nera,bet pasisukes jis kitaip lauzia spindulius,viskas per ji uztamseja ir is paskos vaziuojantys nebeakina... ax.gif
Atsakyti
Denaxa, mano vyrui magu, kai žiemą galą mėto. Jis kartais tyčia taip padaro doh.gif doh.gif Žinoma, kai tai saugu. Beje jis sako, kad lieps man žiemą vairuoti. Na, nežinau... Nemanau, kad tam pasiryšiu.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2012 08 29, 20:49)
Denaxa, mano vyrui magu, kai žiemą galą mėto. Jis kartais tyčia taip padaro  doh.gif  doh.gif Žinoma, kai tai saugu. Beje jis sako, kad lieps man žiemą vairuoti. Na, nežinau... Nemanau, kad tam pasiryšiu.

Pasirysi,reikia,privalai... 4u.gif Pradziai,kai pasnigs-dumk su vyru i aikstele,pasimokyk specialiai uzmesti ir paskui suvaldyti,pamatysi,koks malonumas,o tada jau ir mieste nebus baisu,kai masina pajausi...
Atsakyti
Jegu reiketu.. biggrin.gif pas man masina be vairo stiprintuvo..sakyciau tokia baronka kiekviena diena sukeliojant,tikrai jegu yra biggrin.gif dabar jau ne be dviem rankom suku vaira..o viena galiu sukt biggrin.gif drauge sako..OHO kokie raumiakai rankas puosia biggrin.gif blush2.gif

As tai instruktoriu pasijamsiu smile.gif ziema,kokiai valandai... ir jis man primins.. smile.gif ax.gif
Atsakyti