QUOTE(mėnulis @ 2012 08 29, 18:00)
O tie veiksmai - tai staigus stabdymas, staigus vairo sukiai...
...+per didelis greitis atliekant manevra...posukyje negalima nei didinti gazo pedalo paspaudimo,nei stabdyti,nei per daug susukti vairo-nuo situ veiksmu geriausiu atveju uzmes,blogesniu-masina gali tapti visiskai nevaldoma.Tinkamas greitis ir tinkami veiksmai pasirenkami pries manevra,tam reikia numatyti savo ir kitu veiksmus gerokai i prieki...Internete galima susirasti nemazai patarimu,kaip vairuoti ziema...
Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2012 08 29, 18:49)
Plikom padangom važinėti pavojinga ne tik žiemą, bet ir normaliu oru. Nesuprantu kaip žmonės gali rizikuoti savo ir keleivių gyvybe važinėdami plikom padangom.
Neseniai Bostone buvo skaudi avarija greitkelyje. Sprogo ratas važiuojant. Žuvo vaikas, mama liko gyva. Kai paklausau tokių istorijų ... Man aplamai ratai kažkokia fibija. Visados jaučiu baimę, kad sprogs. Ypač greitkelyje toks jausmas paaštrėja, kai lekiama labai greit ir greitkeliuose voliojasi kažkieno sprogusių ratų kaliošai.
Padangos sprogsta nebutinai todel,kad jos plikos,man irgi buvo sprogus priekine,mieste,prie Lazdynu,greitis gal 80km buvo-teisybe pasakius,is pradziu pagalvojau kad ten tiesiog proveza po ratu pasitaike,po to jauciu-kazkas ne taip,islipu paziureti-rato nebera...

Dabar masinos su vairo stiprintuvais,tai jei vaira abiem rankom laikai nieko kazko baisaus neturetu atsitikti,jei be stiprintuvo,arba padanga su kamera-tada taip,yra rizika neislaikyti vairo,ypac jei rankos silpnos arba neteisinga padetis ant vairo,ir didelis greitis...
O del pliku padangu...man ju uztenka mazdaug 1-1,5 sezono,tai bet kokiu atveju sezono gale jau vazinesiu su plikom,nekeisiu gi as ju du kart per sezona-neuzdirbu tiek

...va ir zieminem dar nesusitaupiau...
Papildyta:
QUOTE(Nireglina @ 2012 08 29, 19:18)
Važiuojanti ir gerai važiuojanti

Užvakar vyras technikinį iš pirmo karto pravarė, tačiau jis ir pats sako, kad mūsiškė mašina tinkamesnė vasarai, o ne žiemai. Varo galiniai ratai, tad kai žiemą kartais ima mėtyti galą, man vos nepasidaro silpna. Nesu iš bailiųjų, bet tas jausmas žiauriai nemalonus. Įsivaizduokit, jei taip jaučiuosi sėdėdama šalia vairuotojo, kas būtų, kai imtų mėtyti man būnant už vairo?

O kur dar visokių užklimpimai sniege... Ne, žiemą už vairo nesėsiu

Nebent tuomet, kai turėsiu kelių metų vairavimo stažą ir mašina nebus su varančiais galiniais.
Galu varoma tikrai tinka ziemai,o jeigu meto-tai tik del vairuotojo klaidu-reiketu mokytis vaziuoti tiems,kam ziema gala meto

Jei galas varomas-posukyje negalima spausti gazo,ramiai praeini-ir jokiu metymu...

Ka tada man sakyti,kai pas mane priekabos ratai varomi-bet vazineju gi kazkaip...

Sakyciau,reiketu pasimokyti ir nebijoti taip ziemos-juk pats smagumas,ypac su varomu galu

Siaip jokia masina,jei ji techniskai tvarkinga,siaip sau nesimeto-to nesukelia nei technikos ypatumai,nei eismo salygos-o tik vairuotojo klaidos...
Papildyta:
QUOTE(Vėja2 @ 2012 08 29, 18:53)
Radau šiandien "ta" daikčiuką veidrodelyje

,bet stebuklu tai jis nedaro, jį paspaudus tik veidrodelis truputi nusisuka ir viskas, galma ir ranka taip nusukt, aš tikejausi stebuklo
Jo,stebuklo ten jokio nera,bet pasisukes jis kitaip lauzia spindulius,viskas per ji uztamseja ir is paskos vaziuojantys nebeakina...