Daug priplepėjote per kelias dieneles

Kažkur ten atgal (nebecituosiu) buvo man skirtų klausimų.. Pirma, dėl kiemo - man yra nesuderinama važiuojanti mašina + šuo. Mano šuns aktyvus laisvalaikis - dresūra, pasivaikščiojimai, pasilakstymai su kitais šunimis. Laksto tik tada, kai galiu užsiimti ir prižiūrėti, kad ir kokia tai teritorija būtų - kiemas, aikštelė ar laukai. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė, pagrįsta matytais šuo + mašina incidentais.
Dėl šokinėjimo ant žmonių - ateinate namo ir palaukiate kol šuo apsiramins, šokinėjant nusisukate ir nekreipiate dėmesio. Šuniui aprimus džiaugiatės ne mažiau nei įprastai grįžus namo

Čia jau ilgas ir nuoseklus darbas, pirmiausia šeimos narių, o vėliau ir svečius įtraukiant. Man, tiesą sakant, kartais pritrūksta motyvacijos - taip jau norisi pasidžiaugt nulėpause.
O ir problemos didelės neturiu, nes tokiose situacijose neblogai veikia "sėdėt" ar tiesiog dėmesio nukreipimas.
Šiaip daugeliu čia aptartų klausimų LABAI padėtų profesionalus dresuotojas. Nes šuns auklėjimas yra ne tik atskiros komandos, tai yra visuma. Pradedančiajam labai sunku be tinkamo vedlio.