Įkraunama...
Įkraunama...

Bigliai, Nulėpausiai, padykėliai V

QUOTE(littlesunshine @ 2012 12 10, 16:08)
Sveika, CU.Co,
Gal gali paaiškinti ką reiškia 'neturi jauniems šunims adaptuotų formulių'?  g.gif
O šeriant vienos rušies maistu, turiu omeny nebekeičiant jo per kiek maždaug laiko preitu kasimasis ? mėnuo? 2? ar puse metų?
ir pvz nekeičiant maistuko tam tikrą laiką, priklausomai koks atsakymas į prieš tai buvusį klausima šuniukas vis dar kasytusi, ką tokiu atveju daryti? 

Tiesa po paskutinės mano žinutės, buvom dar pas veterinarą ir lašinom 'dependin veyx' lašiukus. Veikimas sakė mėn. laiko, bet kol kas kasosi kaip kasėsi..

Na, kai kurie gamintojai turi maistų asortimente "puppy" ar "junior" įvardintus maistus. Jie yra labiau pritaikyti jaunesniems šunims - daugiau baltymų....... O kai kurie gamintojai tiesiog gamina maistą, kuris, anot jų, tinka visiems.

Negarantuoju, kad praeis, nes nežinau, kokia tiksliai priežastis. Jeigu priežastis maiste ir pasirinksite tinkamą, tai gali praeiti per 2-3 savaites. Bet kasimosi priežasčių gali būti ir daugiau: http://www.thebark.c...dogs-itchy-skin
Atsakyti
Sveiki!

Seniai mes jau besirodėm čia, kiek visko prikalbėta smile.gif

QUOTE(Šeila @ 2012 11 09, 15:19)
Bet dažnai tais atvejais būna tiesiog netinkama šeimos "hierarchija" - šuo jaučiasi ant antrojo laiptelio, iškart po savo "šeimininko".

va va, pas mus tokia situacija..MB vos tik sujuda, ji jau iškart nukabina nosį ir žiūri "aš kalta, aš kalta, aš labai kalta"...mano klaida buvo, kad iš pradžių nuolaidžiai žiūrėjau į jos darbus...o paskui ir gavau sau šunį, kuris neklauso ir visai nebijo manęs..tai pradėjau taisytis..vis tiek dar matau, kad nesu tokiam pačiam lygyje kaip MB, bet situacija taisosi..bėda ta, kad aš na nemoku dominuoti, aš pykstu (o tai rodo, kad esu silpna), nemoku prieiti prie jos su dominuojančia energija..net nežinai kaip save išdresuoti šiuo klausimu doh.gif

QUOTE(Šeila @ 2012 11 09, 15:47)
Po truputuką mokykit kantrybės - aš pvz. prieš leisdama ėsti pasodinu šunį ir leidžiu ėsti tik kai pažiūri man į akis. Prieš einant į lauką taip pat pasodinu. Ir turi palaukti kol užsegu antkaklį, pavadėlį, atrakinu duris ir t.t.. O tada jau leidžiu bėgti ir šuniui. smile.gif

pas mus irgi dabar gražiai atsisėda ir laukia, kol antkaklį uždėsim, kol šeimininkas pirmas per duris išeis, o jau tik paskui seka ir bėga..vis dar treniruojamės nebėgti prieky šeimininko..MB mąsto apie lazdos įsigijimą, kad galėtų eidamas koreguoti, jei tik per toli išlenda..bandėm su šaka, kai palei mišką vaikščiojom, ir tikrai gražiai veikė..nebėgo, nelindo priešais..smile.gif

QUOTE(Renri3 @ 2012 11 15, 21:02)
Jie visada alkani  bigsmile.gif  Nera saiko jausmo pas suni smile.gif

mes tai juokiamės, kad gavom netipišką biglį šiuo atžvilgiu..ji visiškai nesidomi maistu..gali ten visą dieną stovėti, o ji, atrodo, nueina valgyti tik dėl to, kad taip reikia, ir dar tokiu vangiu žingsniu ir kramto lėtai..visai nesuinteresuota.. ax.gif
bet užtat problemų su vandeniu turėjom..jau kai pradės gerti, tai rodos kibirais...ir niekaip sustoti negali, o paskui žiaugčioja ir atpilinėja...bet, rodos, jau po truputį taisosi tie reikalai..

norim pasidomėti, kaip koreguojat jų elgesį, kai jie susitinka su kitais šunimis..mūsiškė amžinai keterą pastato..mes ir sodinam ją, ir bandom dėmesį nukreipt ir pan...tai jau sėdi sėdi, bet vis tiek matom, kad dėmesys kitur..ir ant žemės guldom ir pan..vis tiek pankuoja..ir niekaip nesiduoda apuostoma kitų šunų, tik ir suka, bruka uodegą tolyn..tai kartais paimam ir pakišam jos uodegą kitam šuniui po nosim, kad nusileistų ji ir nedominuotų..bet šiaip irgi kovot reikia.. unsure.gif

o šiandien buvom lauke padūkti..tai vargšiukė lakstė lakstė, o po gal 15 min. visa drebanti jau žiūri gailiom akim "noriu namo, šalta"...va, pasirodom, kokie dideli jau esam (truputį daugiau nei šeši mėnesiai):
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ruttaly, siūlau su mažąja palankyti dresūros užsiėmimus - profesionalus dresuotojas tikrai sudėlios kai kuriuos auklėjimo niuansus "į lentynėles", o dresūros užsiėmimai tai pirmiausia šeimininko dresūra smile.gif Būtų puiki proga ir Jums "įtvirtinti savo pozicijas". Be to, dresūros aikštelėje susitinka ir daugiau šunų, tad galima stebėti ir koreguoti jų bendravimą.

Kas dėl bėgimo šalia šeimininko - Jūs rašote apie normalų bėgiojimą ar šiaip pasivaikščiojimus? Pasivaikščiojimų metu aš leidžiu šuniui eiti prieš mane, draudžiu tampymąsi. Kai reikia praeiti gražiai šalia (prie žmonių, gatvių..) yra komanda "Greta" (na, aš su saviške šią komandą dar dirbu režime su mažiau dirgiklių, tad situacijose, kai man reikia judėjimo šalia ir koncentracijos, paprasčiausiai naudoju skaniukus ir akių kontaktą).

Dėl bendravimo su kitais šunimis - nesupratau, ar ji bijo, ar kaip tik yra "erelė"? smile.gif

Snieguotos foto labai labai smagios! Aš vakar grįžau iš kraštų, kur sniego nerasta, tai dabar ir pati džiaugiuosi, ir biglės kaip išprotėjusios po pusnis duodasi! Šiandien visą krūvą sniego suėdė ir dar varveklių paskanavo lotuliukas.gif

Beje, biglių mylėtojai, Biglių Klubas, kaip ir kasmet išleido šaunų ateinančių metų kalendorių , daugiau info štai čia - http://bigliuklubas....lendorius-2011/. Norintys juo pasipuošti savo darbo stalą, brūkštelėkit laiškutį į info@bigliuklubas.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šeila: 14 gruodžio 2012 - 19:18
QUOTE(Šeila @ 2012 12 14, 19:12)
Ruttaly, siūlau su mažąja palankyti dresūros užsiėmimus - profesionalus dresuotojas tikrai sudėlios kai kuriuos auklėjimo niuansus "į lentynėles", o dresūros užsiėmimai tai pirmiausia šeimininko dresūra smile.gif Būtų puiki proga ir Jums "įtvirtinti savo pozicijas". Be to, dresūros aikštelėje susitinka ir daugiau šunų, tad galima stebėti ir koreguoti jų bendravimą.

Kas dėl bėgimo šalia šeimininko - Jūs rašote apie normalų bėgiojimą ar šiaip pasivaikščiojimus? Pasivaikščiojimų metu aš leidžiu šuniui eiti prieš mane, draudžiu tampymąsi. Kai reikia praeiti gražiai šalia (prie žmonių, gatvių..) yra komanda "Greta" (na, aš su saviške šią komandą dar dirbu režime su mažiau dirgiklių, tad situacijose, kai man reikia judėjimo šalia ir koncentracijos, paprasčiausiai naudoju skaniukus ir akių kontaktą).

Dėl bendravimo su kitais šunimis - nesupratau, ar ji bijo, ar kaip tik yra "erelė"? smile.gif

norėjome lankyti dresūrą, tačiau DK ji baisiai brangi, tai teko atsisakyti to malonumo..šiaip mums su ja neblogai sekasi, maniškis problemų su ja beveik neturi, jis bando ir mane mokyti, tačiau, matyt su manim sunkiau nei su mūsų šunim doh.gif

šiaip pasivaikščiojimus..ji tamposi, jai visur uostyt reikia..MB neleidžia jai priešais eiti, nenori, kad dominuotų..ji gali šalia eiti arba iš paskos..o dėl praeinančių žmonių ar kitų vaikštančių padarų, tai irgi ji kaip pasiutus link jų..jis irgi dirba su ta komanda, kad ji nekreiptų į juos dėmesio..dar sunkoka..aišku, dar tik apie 7 mėnesius jai, tai pats darbymetis šiuo klausimu..

o dėl kito dalyko, taip, ji yra ta maža erelė..visi šunys jai turi paklusti..kartais būna pasyvi, bet be galo retai..
Atsakyti
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 14, 22:13)
šiaip pasivaikščiojimus..ji tamposi, jai visur uostyt reikia..MB neleidžia jai priešais eiti, nenori, kad dominuotų..ji gali šalia eiti arba iš paskos..o dėl praeinančių žmonių ar kitų vaikštančių padarų, tai irgi ji kaip pasiutus link jų..jis irgi dirba su ta komanda, kad ji nekreiptų į juos dėmesio..dar sunkoka..aišku, dar tik apie 7 mėnesius jai, tai pats darbymetis šiuo klausimu..

o dėl kito dalyko, taip, ji yra ta maža erelė..visi šunys jai turi paklusti..kartais būna pasyvi, bet be galo retai..

Aš dažniausiai eiliniuose pasivaikščiojimuose leidžiu šunims "šmirinėti", nevertinu to kaip dominavimo. O dalį laiko kasdien ar kas kelias dienas paskiriu komandų kartojimuisi įvairioje aplinkoje.
Viena iš svarbiausių komandų, mano galva, yra šuns vardas. Ištarus jį šuo turi visad atkreipti dėmesį į jus ir to reikia mokyti. Dėl dėmesio nukreipimo būdų - pasiskaitykite apie targetingą http://www.reksas.lt...aikymo-elgsena/ Nepamirškite, kad visas komandas turėtumėte pradėti mokyti ramioje aplinkoje be dirgiklių ir tik vėliau, kai šuo jau pasiruošęs, pereiti prie tikrų, "gyvenimiškų", situacijų. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šeila: 14 gruodžio 2012 - 21:48
Noriu pasiteirauti, kaip sumažinti kailio šėrimąsi? Atrodo, kad šuo visą laiką šeriasi, kai pradėjo nuo rudens, tai taip ir byra tie plaukučiai... doh.gif Gal kokių vitaminų trūksta?
Atsakyti
Laba wink.gif

QUOTE(jupa @ 2012 12 24, 15:30)
Noriu pasiteirauti, kaip sumažinti kailio šėrimąsi? Atrodo, kad šuo visą laiką šeriasi, kai pradėjo nuo rudens, tai taip ir byra tie plaukučiai...  doh.gif Gal kokių vitaminų trūksta?

musu Maja irgi seriasi, jau net piktumas suima, kai kasdien reikia siurbt doh.gif Aisku suo gi nekaltas, tai ant saves pykstu. Su furminatorius sukuojam, bet ne kasdien. Bet tai nezinau ir as ka cia daryt, gal kokiu zuvies tauku ar ko reikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(jupa @ 2012 12 24, 15:30)
Noriu pasiteirauti, kaip sumažinti kailio šėrimąsi? Atrodo, kad šuo visą laiką šeriasi, kai pradėjo nuo rudens, tai taip ir byra tie plaukučiai...  doh.gif Gal kokių vitaminų trūksta?

Antri metai visą rudenį ir žiemą duodam lašišų aliejų. Rezultatai labai geri. Anksčiau siurbdavome irgi kasdien, bet šis aliejus mums tai tikras išsigelbėjimas thumbup.gif Taip pat reikėtų vengti duoti maisto nuo stalo, jis blogina šuns kailio būklę.
Atsakyti
QUOTE(wwwes @ 2012 12 26, 13:09)
Antri metai visą rudenį ir žiemą duodam lašišų aliejų. Rezultatai labai geri. Anksčiau siurbdavome irgi kasdien, bet šis aliejus mums tai tikras išsigelbėjimas  thumbup.gif  Taip pat reikėtų vengti duoti maisto nuo stalo, jis blogina šuns kailio būklę.

O kur yra pirkti tokio aliejaus? Čia specialus šunims ar prie paprasto aliejaus ieškoti? Brangus?
Atsakyti
QUOTE(jupa @ 2012 12 26, 16:04)
O kur yra pirkti tokio aliejaus? Čia specialus šunims ar prie paprasto aliejaus ieškoti? Brangus?

Kol įsigysite žuvinio, galite duoti po šaukščiuką paprasto, saulėgrąžų aliejaus. O aliejaus būtent šunims galima rasti daug kur, pvz. www.petcuris.lt, www.pet24.lt ir t.t. smile.gif
Aš taip pat kartą per dieną ant maistelio užpilu aliejuko plius retkarčiais su maistu duodu po putpelės kiaušinį (su visu lukštu).
Atsakyti
QUOTE(Šeila @ 2012 12 26, 21:32)
Kol įsigysite žuvinio, galite duoti po šaukščiuką paprasto, saulėgrąžų aliejaus. O aliejaus būtent šunims galima rasti daug kur, pvz. www.petcuris.lt, www.pet24.lt ir t.t. smile.gif
Aš taip pat kartą per dieną ant maistelio užpilu aliejuko plius retkarčiais su maistu duodu po putpelės kiaušinį (su visu lukštu).

Paprasto tai duodavau, buvo taip įpratusi, kad net neėsdavo, kol neužpildavau aliejaus... bet nepastebėjau, kad nuo jo mažiau šertųsi...
Atsakyti
QUOTE(jupa @ 2012 12 27, 09:45)
Paprasto tai duodavau, buvo taip įpratusi, kad net neėsdavo, kol neužpildavau aliejaus... bet nepastebėjau, kad nuo jo mažiau šertųsi...

Na į google susiveskite lašišų aliejus ir rasite daug pasiūlymų smile.gif Tas aliejus nėra labai pigus, bet mums jis tikrai padėjo.
Dėl pačio šėrimosi, dar gali skatinti įvairūs šunims skirti koncervai, arba nesubalansuota mityba.
Atsakyti