Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Uosvis per rusu laida kazkokia girdejo,kad palergonijos nuodingos doh.gif

Oi koks triuksmas buvo unsure.gif Pas vaika ant stalo zydinti palergonija stovejo. Ir balkonas pilnas zydinciu. Nesuprantu,tikrai niekur neradau,kad jos butu nuodingos,priesingai gaminami eteriniai gydomi aliejai bigsmile.gif Bet is sunaus kambario tik gryzus ja isgrudau blush2.gif Kaip jus mergaites,gal daugiau zinot,brukstelkit 4u.gif
Atsakyti
aš tik esu skaičius, kad visokios arbatos iš pelargonijų lapų ir stiebų gerai sveikatai biggrin.gif tikrai prisimenu, kad virškinimui gerai, lygtai nuo peršalimo ir dar kažkur rašė, kad ciklą reguliuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 18:40)

Oi koks triuksmas buvo unsure.gif Pas vaika ant stalo zydinti palergonija stovejo. Ir balkonas pilnas zydinciu. Nesuprantu,tikrai niekur neradau,kad jos butu nuodingos,priesingai gaminami eteriniai gydomi aliejai bigsmile.gif Bet is sunaus kambario tik gryzus ja isgrudau blush2.gif  Kaip jus mergaites,gal daugiau zinot,brukstelkit 4u.gif

Tikra nesąmonė schmoll.gif Pelargonijos – vienos iš lengvai auginamų augalų, pasižymi stipriu aromatu, priklauso efektyviai kambarių orą gryninančių augalų grupei. Jos skleidžia stiprų kvapą – lakias biologiškai veiklias medžiagas, kurios vadinamos fitoncidais, padeda pašalinti nervų įtampą, nuovargį, reguliuoja kraujagyslių veiklą, turi antibakterinių ir antivirusinių savybių, kurias lemia veiklioji sudedamoji dalis – geraniolas.
Atsakyti
palergonijos-prieskoninis augalas, kazkokia nesamone cia susake apie nuodinguma. pavojinga gali buti tik tiek zmonem kurie alergiski jom, ne daugiau. ju lapai kiekvienos rusies turi skirtinga savita prieskoni, juos ir i agurkus rauginant galima det ir konditerijoj ir seip visur. kad ir zalius kramtyt- tikrai koju neuzvers nieks [isskyrus alergiskus]. va kad ir vakar- sutinau kotletus ir puodo dugna isklojau pelargoniju lapais. nu gyvi dar visi biggrin.gif
Atsakyti
Kad būtų nuodingos- neteko girdėt, manau, kas eilinį kartą smarkiai nufantazuota.
O, kotletai su pelargonijom- labai įdomu bigsmile.gif Kokių pelargonijų lapus dėjot?
Aš atsisiunčiau Attar of Roses- lapais stipriai kvepia rožėm, nieko nesuprantu apie rožes, negaliu įvardint kokiom, bet kvapas kaip rožių aliejaus. Tai pardavėjas rašė, kad lapus galima dėti į kepinius, tiesą sakant, nelabai patikėjau, bet kai bus daugiau tų lapų- reiks pabandyt kokio receptėlio paieškot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 07 29, 12:43)
O kodėl jas šiltnamyje laikai, juk taip karšta unsure.gif

Pas mane jis gana stipriai vėdinamas, tai jame per šitas dienas tikrai ne karščiau nei lauke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kristaliukas* @ 2012 07 29, 16:40)

galbūt tiesiog neteisingai vertimą suprato g.gif
nuo senų laikų močiutės augina jas dėl įvairių gydomųjų savybių smile.gif
Atsakyti
Ir aš įsikišiu ir pasakysiu, kad nesąmonė apie kenksmingumą schmoll.gif
Juk geri vaistai homeopatiniai vaikučiam yra iš palergonijų Umckalor http://www.mitela.lt...n...160&lang=lt
Atsakyti
Čia dar truputis pelargonijoms apginti ir pagirti:
"Pačios paprasčiausios pelargonijos išskiria dalelytes, kurios apsaugo organizmą nuo piktybinių auglių. Paprasta kambarinė pelargonija priklauso augalams, turintiems galingą teigiamą energiją. Eteriniai aliejai, kuriuos išskiria šios gėlės, dėl savo baktericidinių savybių apsaugo nuo plaučių ligų ir gerina medžiagų apykaitą. Mūsų senelės žinojo, kad skaudant galvai reikia į ausį įdėti sumaigytą pelargonijos lapelį kaip kompresą. Po sunkios darbo dienos atgausite jėgas, jei pasėdėsite šalia pelargonijos. Tačiau šalia lovos arba nedideliame miegamajame pelargonijų statyti nereikia – ilgai kvėpuojant jų eterinius aliejus, gali įsiskaudėti galvą." www.moteris.lt, 2008 10 12
Ir dar kitoje vietoje esu skaičius ar girdėjus, kad šios gėlytės labai tinka savimi nepasitikintiems žmonėms rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Krialda @ 2012 07 29, 19:05)
Aš atsisiunčiau Attar of Roses- lapais stipriai kvepia rožėm, nieko nesuprantu apie rožes, negaliu įvardint kokiom, bet kvapas kaip rožių aliejaus.

Krialda, butent sitos pelargonijos lapai labiausiai vertinamos kulinarijoj, numeriu 1. as ju labiausiai ieskau. super. yra dar kvepiancios citrinom ir apelsinais.
Papildyta:
O, kotletai su pelargonijom- labai įdomu bigsmile.gif Kokių pelargonijų lapus dėjot?

As visokiu paskabiau, isskyrus svyranciuju. per daug stebuklo kotletam nesuteike, cia tik pabandymas buvo tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(v.vileva @ 2012 07 29, 22:34)
Po sunkios darbo dienos atgausite jėgas, jei pasėdėsite šalia pelargonijos.

cia tai teisybe, as kai pavargstu, atsisedu ir spoksau i jas, tokia ramybe ateina...... biggrin.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau, mačiau per kažkokią laidą būrėja Vaiva sakė, kad palergonijos, ypač raudonos saugo namus nuo blogos akies. Taip kad auginkime ir dauginkime kuo daugiau thumbup.gif
Atsakyti
Aš atsisiunčiau Attar of Roses- lapais stipriai kvepia rožėm, nieko nesuprantu apie rožes, negaliu įvardint kokiom, bet kvapas kaip rožių aliejaus.

Krialda, as tau va recepta parasysiu arbatos butent sios pelargonijos lapu. paimi litra vandens ir 185g jos lapu [nors gal kol jaunas augalas bus gaila ja apnuogint]. lapus sumesk i tuscia arbatinuka, tada kitam puode uzvirk vandeni ir iskart uzpilk i arbatini su lapais. palaikyk 5min, kad pritrauktu ir perkosk. turetu but skanu, pati neregavau, bet sita recepta turiu ir laukiu nesulaukiu kada turesiu paciu rozemis kvepianciu pelargoniju. pasigardink medumi ir skanaus smile.gif
Atsakyti