Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

Keletas klausimų : blush2.gif
1. Ar įsigytas naujai jaunas pelargonijas galima skabyti, kad neaugtų į viršų, o plėstūsi į šakeles? Ar geriau pavasarį?
2. Kada galima leisti joms žydėti, nes jau 2 kartus žiedus nuskabiau, gal jau nebereikia?
3. Kaip jas prižiūrėti žiemą? Dabar jas auginu ant palangės kambarį. Ar žiemą nešti į vėsesnį kambarį ar palikti ten kur yra ir leisti žydėti per žiemą?
Kur turiu senesnias, tai man kaip ir aišku- jas nešiu kur vėsiau, ramybės periodui.
Ačiū už atsakymus
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2012 08 17, 13:53)
Keletas klausimų :  blush2.gif
1. Ar įsigytas naujai jaunas pelargonijas galima skabyti, kad neaugtų į viršų, o plėstūsi į šakeles? Ar geriau pavasarį?
2. Kada galima leisti joms žydėti, nes jau 2 kartus žiedus nuskabiau, gal jau nebereikia?
3. Kaip jas prižiūrėti žiemą? Dabar jas auginu ant palangės kambarį. Ar žiemą nešti į vėsesnį kambarį ar palikti ten kur yra ir leisti žydėti per žiemą?
Kur turiu senesnias, tai man kaip ir aišku- jas nešiu kur vėsiau, ramybės periodui.
Ačiū už atsakymus

Kaktuseli, parašysiu iš savo patirties, kitos gal kitaip atsakys:
1. Jei krūmeliai dar visai jauni, netvirti, tai jūsų vietoje iš karto nepulčiau skabyti, palaukčiau pavasario. Aš asmeniškai skabau nežiūrėdama metų laikų, o tada, kai reikia, t. y. kada krūmo forma man negraži, aš ją paformuoju genėdama. Nuskabytas šakeles vėl sukišu į žemę, į tą patį vazoną (jei krūmas jaunas ir netankus).
2.Aš neleidžiu žydėt tik kai dauginu šakelėms, kurios dar turi įsišaknydinti, tam, kad augintų šaknis, o ne žiedus, o kai krūmelis sutvirtėja, tai tegu sau žydi.
3. Gyvenu bute, neturiu sąlygų išnešti augalų į šaltesnes ar tamsesnes vietas. Palieku ant tų pačių palangių, kur jos ir auga. Stengiuosi kuo mažiau laistyti, netręšiu.
Atsakyti
aciu uz atsakymus man irgi buvo aktualu
Atsakyti
QUOTE(jalka @ 2012 08 17, 16:29)
aciu uz atsakymus man irgi buvo aktualu

uzsisakiau seklyciu wub.gif laukiu nesulaukiu,nekantrausiu pasodint..nors turbut geriausia butu laukt pavasario ir tada seti....bet abejoju ar istversiu nors keliu nepasejusi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 08 17, 14:54)
Kaktuseli, parašysiu iš savo patirties, kitos gal kitaip atsakys:

ačiū 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
kadangi neturiu vietos kur ziema sudeti didziuliu issikerojusiu pelargoniju, tai bandyciau i tamsu sandeliuka isnesti, bet ten ziema iki 0 gali nukristi, kazin ar istvers g.gif Gal kuri turit tokios patirties. O, kad visai nelikciau be geliu jei issals, tai kaip ir kas metai po sakele kita i vazoniuka isisaknydinsiu. Visad tai darydavau rugpjucio pacioj pradzioj, dabar kiek suvelavau, bet gal dar spes kol saulute dar sviecia.... Su sekliukem zaist ne man blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veidax: 17 rugpjūčio 2012 - 21:19
Laba merginos 4u.gif

Noriu uzsisakyt gelyciu is cia bet jai jie siuncia tik nuo spalio men. ar ne per anksti tada jas uzsakinet,...nes ka su tais sodinukais tada daryt...paaugint,o vasary persodint? Ar ne per anksti spalio men. ar sugebes jie perziemot? g.gif
Papildyta:
QUOTE(veidax @ 2012 08 17, 22:18)
4u.gif
Gal kuri turit tokios patirties.   O, kad visai nelikciau be geliu jei issals, tai kaip ir kas metai po sakele kita i vazoniuka isisaknydinsiu.

Kadaise svyrancias palergonijas ziema laikydavau balkone,vyras buvo prigrezes tokius laikikliu ant kuriu sudedavau visus vazonus-lovelius ,is vienos puses ir kitos..telpa kazkur po 4(patys ilgiausi) ,labai patogu,nes jai perlieji virsutini,tai per skylutes nuteka i apatiny biggrin.gif ir t.t. Balkonas istiklintas aisku...ziema per salcius palikdavau atidaryta mikro ventilecija...Nu bet nz ar tai kartociau.. visi 8 vazonai kuo puikiausiai issilaiko,bet ar tai duoda balkonui gero,tai tikrai ne...nes balkone nezmoniska dregme tada,o siuksliu doh.gif eini ir eini rinkt tu lapu prikritusiu,nu bet pavasary kai tos kasos ima atzelinet ir uzauda dvigubai tankesnes ir dvigubai ilgesnes....sunkiausiai buna atskyrinet jas...nu bet gausa ziedu nereali...Tai mano tokia patirtis ax.gif Geliu gausa super,bet balkonui prasti reikaliukai...bet vel gi ziurint koks balkonas,pas mus buvo parketas sudetas balkone,nu tai jau viskas aisku kas is jo liko...pas kitas gal metlakas...tai vat sprest pacioms...Svarbiausia mikro ventiliacija turi but atidaryta visada...o per didziuosius salcius net ir daukiau praverdavau virsu... Laistydavau,kad prisimindavau,o reiskia retai... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erilukaha: 18 rugpjūčio 2012 - 07:23
QUOTE(veidax @ 2012 08 17, 22:18)
tai bandyciau i tamsu sandeliuka isnesti, bet ten ziema iki 0 gali nukristi, kazin ar istvers  g.gif

Nulis laipsiu negerai, bent jau +5 tuti buti. Ir tamsa taip pat ne pelargonijom, net ziemojanciom, antraip pavasari visus augliukus teks nuskabyt i atskirus vazonus, o pati motinini kruma iki apacios beveik nurezt, todel kad nuo tamsos jos smarkiai istysta i virsu, atrodo lb negraziai.
Atsakyti
[quote=erilukaha,2012 08 18, 08:20]
Laba merginos 4u.gif

Noriu uzsisakyt gelyciu is cia bet jai jie siuncia tik nuo spalio men. ar ne per anksti tada jas uzsakinet,...nes ka su tais sodinukais tada daryt...paaugint,o vasary persodint? Ar ne per anksti spalio men. ar sugebes jie perziemot? g.gif
Papildyta:

gal galit pasufleruoti tame kataloge, kurios yra svyrančios?o kaip Jūs planuojat užsisakinėti ax.gif labai daug grožybių ten yra....
Atsakyti
jezau kiek ten groziu,jei kas organizuosit siuntima,as prisidesiu,noriu keletos grozybiu...tik va galvoju spalio gale jau salnu gali buti,nebent ruost uzsakyma ir siust spalio pradzioje...
Atsakyti
Radau dar Belgijoj: http://www.fuchsia.b...nia/all/rosebud bet daug jau nera...

Nu bet ten kodel tik spalio men.tai nesuprantu g.gif O gal ten sezonas prasideda nuo spalio...nes vienas raso kad siuncia tik nuo spalio 20d,o kitas jau nuo spalio 29d. hmm,gaila nepakomentuoja ne viena,kurios siuntesi...
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2012 08 18, 16:56)
gal galit pasufleruoti tame kataloge, kurios yra svyrančios?o kaip Jūs planuojat užsisakinėti ax.gif labai daug grožybių ten yra....

http://www.fibrex.co...ums/ivy-leaved/ o ne sitos... g.gif
Atsakyti
negaliu ziuret situ puslapi-seiles tysta nuo tiek groziu...
Atsakyti