Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijų gerbėjų klubas

QUOTE(saridon'e @ 2012 07 16, 13:45)
vis paskaitinėju jūsų temą, pirmus metus bandau auginti pelargonijas  wub.gif
nyksta akyse mano gėlytės gal pagelbėsit  verysad.gif  4u.gif

išskabykit būtinai tuos nužydėjusius žiedstiebius, kad daugiau naujų krautų ir gražiau atrodytų 4u.gif na man iš nuotraukų tai nepanašu, kad nyktų jos ax.gif tik tie lapai pirmoj foto neaiškūs, jei jokių kenkėjų nėra, tai gal geležies trūksta, patręšti reikėtų g.gif gal profės geriau žinos 4u.gif
Atsakyti
Saridon'e, man pirmoj nuotraukoj labai panašu į dėmėtligę g.gif
Negaliu 100proc. teigti, bet tikrai dėmės būdingos šitai ligai, manau nepakenktų fungicidais išpurkšti. Tuos margus lapus reikia pašalint.
Atsakyti
kartą per savaitę laistau skystom žydėjimą skatinančiomis trąšomis ax.gif MB prieš mėnesį buvo nupurškęs pelargonijas ir surfinijas actaros ir decio mixu. Bet žiūriu kuo toliau tuo blogiau, va svyrančios lyg geriau laikosi g.gif

Tokie lapai tik vienam lovelyje, o žiedai džiūsta visuose verysad.gif
Atsakyti
Actara ir decis yra insekticidai, ne fungicidai.
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 07 16, 14:37)
Tokie lapai tik vienam lovelyje, o žiedai džiūsta visuose  verysad.gif

nieko nebesuprantu, argi vienas ir tas pats žiedynas turi žydėti visą sezoną? Nugi, viskam savas laikas, nužydi ir į jų vietą nauji skleidžiasi. Nuvytusius reikia išskint. Tai ar gi čia bėdos? bigsmile.gif

Ir kam jas purkšti insekticidais? Sode, kur kenkėjų knibždėte knibžda, pelargonijų visiškai nepuola. O tas besaikis actaros naudojimas tik skatina vystytis naujoms kenkėjų kartoms, kurių ji visiškai neveikia. Kai jau tikrai prispirs bėda ir nebus kuo gintis.
Papildyta:
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 15, 17:55)
aš savo pelargonijų šakeles šaknydinau pamerkusi į vandenį, tai po 2 savaičių dar nebuvo jokio rezultato, o tik pradėjo pūti. Tai išgriebiau iš vandens, abskabiau pažeistus lapiukus ir įbedžiau į žemę, gal taip labiau patiks užsispyrėlėms:)

šiaip prieš šaknydinant kompaktines, jų šakeles reikia apdžiovint bent pusę dienos, kad užsitrauktų nulaužimo vieta.

O kas dėl lepumo ar užsispyrimo, tai pačios augintojos baimių prisikuria. Nei jos čia lepios, nei užsispyrusios tongue.gif
Atsakyti
man kazkaip nepasiteisina saknydinimas vandeny...as labiau linkusi kisti tiesiai i zeme...kiek sukisau visos prigijo kuo puikiausiai o vandeny stovi stovi...puvinukas koks isimeta... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 07 16, 13:56)
Actara ir decis yra insekticidai, ne fungicidai.

gal galite pavadinimą parašyti? 4u.gif

Papildyta:

Gaudvile, kaip minėjau pirmi metai jas auginu todėl nežinau ar "sutirštinu" spalvas blush2.gif Bet kaip įsivaizdavau žiedai ilgiau turėtų būt dekoratyvūs g.gif Ir dar tie lapai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 16 liepos 2012 - 16:32
QUOTE(saridon'e @ 2012 07 16, 17:29)
gal galite pavadinimą parašyti?  4u.gif

Cinebas gerai susitvarko su dėmėtlige.
Atsakyti
QUOTE(Yell @ 2012 07 16, 16:47)

Labai ačiū, Yell 4u.gif
Atsakyti
.....Toms, kur man parašėt dėl rožiažiedžių - turėsiu visoms, prigenėjau, primerkiau, belieka laukt kol įsišaknydins, tada visom jau parašysiu asmeniškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 19 liepos 2012 - 21:13
QUOTE(Yell @ 2012 07 16, 16:47)

Deja niekur jo neradau verysad.gif Žalioj stotelėj pasiūlė Previcur g.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 07 19, 22:44)
Deja niekur jo neradau  verysad.gif Žalioj stotelėj pasiūlė Previcur  g.gif

Aha, cinebo jau taip paprastai negausi, nepardavineja pasirodo jo jau senokai. Previcuras turetu padet, nors ir silpnoko veikimo, bet rimciau ir nenusipirksi taip paprastai stipresnes chemijos, reikia spec. pazymejima turet apie isklausytus augalu apsaugos kursus.
Papildyta:
Violeta, į AŽ nerašiau, tik čia temutej blush2.gif nezinau ar matėt, bet labai norėsiu iš jūsų Bornholm, Uleborgs Univeristat ir Swanland 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yell: 19 liepos 2012 - 22:22