Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras geria

QUOTE(Smurka @ 2006 05 02, 13:56)

Nepyk, bet šitas sakinys mane stačiai pritrenkė, net žagsėt pradėjau blink.gif Kaip galima sergančiam žmogui tokį ultimatumą iškelt? Čia tas pats, kaip vėžininkui mestelt, mol, baik sirgti tučtuojau arba skiriamės. Vėžys arba aš blink.gif

Man normalus toks ultimatumas, zagsulio nekelia. Na alkoholikas - ligonis, bet su vezininku nereikia lyginti. Vezininkas kad ir kiek valios turetu, kazin ar gali atsikratyti savo piktybiniu lasteliu. O alkoholikas teoriskai gali savo iprocio atsikratyti. O jei negali, tai ir tegu toliau geria. Tokiam veliau draugai ir butelis svarbiau uz seima pasidaro. Turiu pavyzdi pries akis. Ir mane labai nervina, kai sako:"lengva tau pasakyti, nebegerk, tu neisivaizduoji, kaip sunku." Jei mano vyras taip sakytu, tai ir nebebandyciau isivaizduoti, palikciau gerti su draugais. Jie tai gerdami nebando isivaizduoti, kaip ju artimiesiems sunku buna. Tai kodel as tureciau bandyti ilisti i vargso alkoholiko kaili. Manau, kad jie dazniausiai ir atsipeikeja, kai viska praranda. O kol kiti dar bando gelbeti, tai jie toliau sau geria padejuodami, kad gyventi yra sunku.
Nors aisku niekada nesakyk niekada. Jei abstinentas, su kuriuo isgyventa puse gyvenimo staiga pradetu gerti, tai taip lengvai nebepaliktum.
Atsakyti
QUOTE(drugellis @ 2006 05 03, 08:45)
jei pasakysiu kodėl vaikų nenoriu, sakys kad juo nepasitikiu. Jei nepasitikiu, vadinasi nemyliu.. vadinasi nėr ko toliau iš vis gyvent. Juk nemesiu vyro, jei sužinosi, kad vyras serga vėžiu, čia tas pats.? bent jau kol dar kantrybės yra.

Drugeli,tai negi jūs vaikus gaminatės ir nesisaugojat? Juk gali gerti kontraceptikus ir vaidinti,kad vaikų nori,jeigu jau tokia svarbi jo nuomonė.

Nepasitiki,vadinasi nemyli? O kaip juo pasitikėt? Tegu pirma įrodo,kad juo pasitikėt galima. Kodėl tau tą įrodinėti reikia?

Kodėl moterys kartais nepagalvoja apie vaiko likimą. Kodėl vaikai turi būti kažkieno koziris? Pagimdysiu,gal vyras pasikeis,pagimdysiu,nes nenoriu,kad pagalvotų ,jog aš jo nemyliu,pagimdysiu,o gal jis nepabėgs.... ir t.t. ir t.p.

Kaip minėjau turiu pavyzdį: vyras nesirūpina vaikais visiškai. Atėjęs namo,perlipdavo per jų galvas ir paspirdavo,nes tipo : ropinėja,trukdo iki migio praeiti
mad.gif

Ir nelygink čia su vėžininkais. Jie arba pasveiksta arba ...

Pati pagalvok : juk daugiau jaunystės neišgyvensi. Kam aukotis žmogui,kuris net tos aukos niekada nesupras? Kam prarasti geriausius gyvenimo metus? Dievas už tai šalia savęs nepasisodins.
Atsakyti
QUOTE(drugellis @ 2006 05 03, 09:45)
jei pasakysiu kodėl vaikų nenoriu, sakys kad juo nepasitikiu. Jei nepasitikiu, vadinasi nemyliu.. vadinasi nėr ko toliau iš vis gyvent. Juk nemesiu vyro, jei sužinosi, kad vyras serga vėžiu, čia tas pats.? bent jau kol dar kantrybės yra.

Aš tavo vietoj, kol dar nėra vaikų, bėgčiau kiek kojos neša, o ne apie vaikus svajočiau . Jei dabar, bendro gyvenimo pradžioje, kai dar yra didelėėė meilėėė ir "plunksnelių kedenimas" vienas prieš kitą, jis taip geria, tai kas bus vėliau?
Kaip galėsi pažvelgt savo mažyliams į akis ir paaiškinti, kodėl kitų teveliai gerai sutaria, o jų ne, kodėl mamytė(t.y. tu) vaikštai apsiverkusi, o gal su mėlyne paaky? O tai yra labai didelė tikimybė, kad degraduodamas pakels ranką ir galbūt net prieš vaikus. Ar galėsi išlaikyti ateityje ne tik save, bet ir mažylius? Juk alkoholikai viską išleidžia gėrimui. Ar daug uždirbi? Nes vieną dieną gali pareikalauti pinigų alkoholiui, jei bus išmestas iš darbo už pravaikštas.
Gal ir piktai parašiau, bet ir aš esu šio to mačiusi.Tėvas nebuvo alkoholikas, bet mėgo išgerti, o girtas būdavo agresyvus. Todėl dabar mamai tikrai negaliu dėkoti, kad daugiau kaip trisdešimt metų kentėjo,pasak jos norėjo išsaugoti šeimą ir vaikams tėvą. Kartais moralinis smurtas yra baisesnis už fizinį.
Ir nėra čia ko lyginti rimtai sergančio žmogaus su alkoholiku. Jei vėžiu sergantis žmogus turi menkiausią galimybę pasveikti, jis ją išnaudoja, deja nevisada jo pastangos atsiperka. Alkoholikai turi nepalyginamai daugiau šansų ir galimybių, deja noro nepalyginamai mažiau...
Linkiu neapsvilti sparnelių.
Atsakyti
g.gif Didelėm optimistėm,tikinčiom,kad alkoholokas pasikeis,siūlau nueiti į AA susirinkimus,ten laisva organizacija,visus įleidžia,kai atsistoja senukas ir sako"...aš...jau 50 metų alkoholikas.Iš jų 32 nebegeriu"(aš girdėjau tokį pasisakyma prieš koki 20 metų,kai amerikiečiai čia tik padėjo kurtis šiai organozacijai,bet manau ,kad išgirstumėt ir dabar panašių pasisakymų),bet jam ir į galvą neateina,kad jis nebe alkoholikas g.gif Aišku,gali būti,kad žmogus tiesiog dar nepriėjo tos ribos,kai jau liga,basta,atgal kelio nėra,-dėl tokio ,gal ir verta bandyt kovot. g.gif Vienas iš priklausomybių simptomų yra paralyžiuota valia,apie kokius stiprius žmones čia šnekat.Taip, jis negeria,bet visą gyvenimą ieško priežasčių,kodėl gi jam nenusigėrus;šaukštas ne toj pusėj padėtas,vaikai per garsiai kalba,pinigų mažai,....nueina i kiną ir filmo nemato nes ten,penktam plane,kažkokiam bare,kurio jūs net nepastebėjote,galėjo būti butelis.Ar norite tokio gyvenimo sau ir savo vaikams? :mmmApie tai,kad namuose bus geriamas ,bent jau šampanas jubiliejaus proga,negali būti net kalbos.Gal jūs ir turite draugų,kurie bus lygiai taip pat pasiruoše padėti tam žmogui,vadinasi jų namuose taip pat negalės būti alkocholio nei kvapo. smile.gif Mano amžinaatilsi tėtis,alkoholokas,išpruses žmogus,sakydavo"moteris toks padaras,kuris prisitaikys prie ,bet kokio vyro" ,tada patylėdavo ir pridėdavo "išskyrus gerianti"
g.gif Jei norite apsispręsti siūlau nueiti pas tuos,kurie jau suvokė tokie esą,pakalbėti,pažiūrėti ir matysit ar pajėgios su tuo gyventi,o jei turėsit nors mažiausią abejonę; bėkite,kur akys mato nuo alkoholikų,geriau nebus,bus tik blogiau :blink:Net jei negers
Atsakyti
mielas Drugeli, tai kad įklimpai į šūdą akivaizdu. Prisijungiu prie kitų moterų ir nesiūlau, bet prašau bėk nuo jo, bėk ,kad neverktu tavo tėveliai matydami, kad jų dukrelė auginta gražiam, šviesiam gyvenimui pražus su girtuokliu. Mano tėvas girtuoklis, skandalai, smurtas, išsekusi mama dar ant mūsų išsiliedavo, 12metų pjoviaus venas... Negi to linki sau, savo vaikams..? Ir mesk tas iliuzijas, kad gal... nes kuproto nė grabo lenta neištiesins.
Atsakyti
QUOTE(drugellis @ 2006 05 03, 09:45)

blink.gif blink.gif blink.gif Nepyk, bet sulyginti nesulyginami dalykai schmoll.gif
Siaubas, tu rimtai planuoji ateitį, vaikus?... Nesuprantu, nepyk...

QUOTE(drugellis @ 2006 05 03, 10:13)
..jeigu aš kalbu iš savo varpinės, tai dar nereiškia, kad negirdžiu jūsų žodžių. Kabau ore. Noriu suvokt, kas laukia ateity. Kol kas nė vieno teigiamo pasisakymo..

Mano nuomone nieko gero nelaukia, jei jau tokiam amžiui (kaip įtariu tikrai ne 50) tokios problemos, tai kas bus toliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugellis @ 2006 05 03, 09:13)
..jeigu aš kalbu iš savo varpinės, tai dar nereiškia, kad negirdžiu jūsų žodžių. Kabau ore. Noriu suvokt, kas laukia ateity. Kol kas nė vieno teigiamo pasisakymo..

Labai gerai Tave suprantu... oi kaip suprantu... MEs vede lygiai metai. LAukiau sio menesio, nes isskiria tik po metu pragyventu santuokoje:)
Galiu pasakyti, kad reikia ir is kitu zmoniu karcios patirties mokytis... BEt, kaip visada mes to nedarome, nes lengva pasakyti - palik, pamirsk... iseik... nusisuk...
Tavo atveju nei vaikelis nepades, nesitikek. As pastojau tuo momentu, kai vyras daugiau kaip pusmetis nevartojo narkotiku. Susirasem. Grizom i Lietuva, cia atkrito, vel vartoja... Niekas nesvarbu-nei vaikas, nei seima. Daiktai nesami is namu... Sakysi, kad alkoholizmas ne taip baisu, kaip narkomanija. Tai tas pats velnias, tie patys pozymiai ir poelgiai. REikia dar vieno pavyzdzio? Tevas alkoholikas. TA diena, kai mama apsisprende skirtis pagaliau, po kokiu 15 metu vargo, jis girtas nusirideno nuo laiptu ir po menesio komos, mire. Dar pavyzdys: brolis megejas isgerti. NAmuose nebera vertingu daiktu-viskas isnesta, parduota ir pragerta. VISKAS. JEi galetu, ir save parduotu.
Tavo vyras jei dar turi normalu darba, ateis laikas, nebetures. Risis zemyn ir zemyn... ir Tu nieko nepadarysi, nei asarom, nei pykciu. Tokius zmones riekia myleti grieztai. Nereikia gasdinti. jie nebijo. Jie jaucia mus. PAsidarysi priklausoma nuo jo, kai jis tuo tarpu yra priklausomas nuo alkoholio.
Buk ryztinga. Jei negalesi jo mesti, tada kaip minejo cia, neskubek su vaikais. Ir zinok, kad tu ne vienisa. ir nepamirsk, kad gyvenimas labai labai trumpas...
console.gif
Atsakyti
ir mano mulkis geria ,is pradziu nervavo ,bet dabar man visiskai vienodai ,turiu du nuostabius vaikus ir dziaugiuosi gyvenimu zinodama kad senatveje bus kam mane pagloboti ,kiek atsimenu niekad nemaciau prabangaus gyvenimo,ir santuokoje prabangos nesitikejau ,du kartus buvau per plauka nuo mirties ir nuo tada supratau kad reikia vertinti tai ka turiu ,todel dziaugiuosi kiekviena diena ,pagaliau kad ir jis isgeria bet ne kiekviena diena ,niekada nesibaram ,niekada nera rankos pakeles nei pries mane ar vaikucius ,parasciausei[ dievas neatsiunte karvelio] blush2.gif
Atsakyti
Oi moterys, skaitau ir kraupstu nuo jusu patirties. Mano vyro brolis irgi alkoholikas, kuris nebegeria gal kokius penkerius metus. Bet va priklausomybe perdave savo vienturciam sunui, tik sis svaiginasi ne alkoholiu, o tabletemis...
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2006 06 16, 08:36)
ir mano mulkis geria ,is pradziu nervavo ,bet dabar man visiskai vienodai ,turiu du nuostabius vaikus ir dziaugiuosi gyvenimu zinodama kad senatveje bus kam mane pagloboti ,kiek atsimenu niekad nemaciau prabangaus gyvenimo,ir santuokoje prabangos nesitikejau ,du kartus buvau per plauka nuo mirties ir nuo tada supratau kad reikia vertinti tai  ka turiu ,todel dziaugiuosi kiekviena diena ,pagaliau kad ir jis isgeria bet ne kiekviena diena ,niekada nesibaram ,niekada nera rankos pakeles nei pries mane ar vaikucius ,parasciausei[ dievas neatsiunte karvelio] blush2.gif

Labai protingas Tavo poziuris!!! thumb_yello.gif MAnau tik taip imanoma isgyventi salia alkoholiko, narkomano, ar losejo.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2006 06 16, 10:12)
Labai protingas Tavo poziuris!!! thumb_yello.gif  MAnau tik taip imanoma isgyventi salia alkoholiko, narkomano, ar losejo.

blink.gif mano nuomone šalia tokių žmonių galima tik egzistuoti, o ne pilnavertiškai gyventi schmoll.gif Ką tokie žmonės duoda šeimai? Ogi nieko... pinigų, ir tų neparneša... O "karvelio" Dievas neduoda - retam jis pats į langą pasibeldžia... reikia daug ir sunkiai dirbti, o ne tokiu būdu alkoholikus teisinti.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 05 03, 07:36)
Ir jokiu būdu neplanuok dar vaiko. Artimiausius penekerius metus neplanuok, paklausyk tu manęs. Kad tu susiknisai gyvenimą, jau aišku, bet nesuknisinėk jo savo vaikui, jo pagailėk

Cia labai gerai pasakyta, pritariu labai.

Jei pati klimpsti i s... , tai bent jau savo busimo vaiko neklampink.

Man paciai irgi teko susidurti su alkoholizmu. Mano senelis (mamos tevas) yra alkoholikas. Kai mama pasakoja apie jo isgerinejimus, kai ji dar buvo vaikas, man plaukai siausiasi. As pati turejau vaikina alkoholika, del tos priezasties ji ir palikau. Aciu dievui, kad proto tam uzteko, dabar atsidziaugti negaliu ir as ir mano mama biggrin.gif . O tiek savo tevo, tiek savo vyro, girtu neteko niekada matyti.

P.S. Perskaiciau visa tema. Pritariu visoms Smurkos issakytoms mintims. Patariu temos autorei idemiai jas visas perskaityti ir gerai pagalvoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germante: 16 birželio 2006 - 10:30