Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras geria

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad alkoholis pražudo net ir patį geriausią vyrą. Šiandien geras, ryt bus geras, dar ir poryt pakenčiamas. O po metų jau smirdės kaip šeškas ir kels šleikštulį. Į ateitį pažvelk mirksiukas.gif Šnapsas gerų kvapų nepriduoda tongue.gif O meilė yra pats laikiniausias dalykas šioje žemėje. Tiksliau, gal ir ne laikinas, tik jos objektai laikini
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 17 spalio 2006 - 09:45
Joo, paskaitai, pamatai kad tu ne vienas toks ir lengviau pasidaro...
Mes gyvenam jau septynis metus. Iš pradžiu jauni kartu baliavodavom ir bare ir namie, draugų begales turėjom. Vėliau pradėjau lauktis, po smirdančius barus nevaikščiojau, tai ar pas draugų ar pas mus vyras baliavodavo. Paaugo pirmagimis, na aš kartais prisidėdavau prie baliukų, bet kažkaip atkrito tas noras gerti- palaižai per visą vakarą taurelę ir linksma ir ok, o mano brangusis gers kol viską išgers....žiauriai blink.gif "o kam palikti" Bet visur buvom kartu....O dabar dar geresni laikai atėjo- jau manęs nereikia, eina į barus, pas draugus....be manęs...kartais net suorganizuoja, kad kokia draugė mane pasikviestu, užimtu....nu vnž šlykščiai doh.gif
Iš pradžių barėmės, taikėmės, skambinau, ieškojau, pergyvenavau, kalbėjom, laiškus rašiau.....nesupranta schmoll.gif Kad ir šiandien pirmą val dienos nusipirko alaus "Kaip galima atsisakyti skystos duonos?" Kasdien po darbo mašinoi po butelį alaus padaro.
Aš jau neimu į galvą, nes esu save mylinti moteris ir nervų sau negadinsiu schmoll.gif

Išsiskirti kol kas negaliu, nes turiu įvykdyti užsibriežtą tikslą- pasistatyti namą, užkniso nuomotis, noriu turėti savo namus, visą procedūrą pradėjom kartu, kartu ir baigsim.... Turėsiu savo kambarį, lai geria kiek nori, svarbu mano akyse ir mano kambari jo nebūtu. Jau ir skandalų, barnių nėra, nenoriu, kad vaikai pamatytu. Sakiau, kad išsiskirsiu, jis netiki; pamelavau kad turiu susiradusi gerą vyruką- nepavydi; rankos nekelia, algą parneša, vaikus myli, bet dėmesio mažai jiems skiria. Vnž daug pliusų ir minusų doh.gif
Bet mano širdis jam atšalo...Lai geria, bet iškarto išeiti negalima, nes visada laikausi principo "Nešok iš laivo, kol valties neturi", čia tas pats, kaip mesti darbą, nesusiradus kito. Nebent vyras ranką pakeltu, tada bėk, neatsigreždamas.
Nekenčiu alkocholikų- mano seneliai, tėvai giminės- prasigėrė, vaikystė buvo nekokia, skandalai.
Oi, prirašiau ir košė gavosi...daug minčių mano galvelei.
Atsakyti
Sveikos gyvenimo drauges verysad.gif Atgaivinsiu seniai uzmirsta ar tiesiog prigesusia tema. Mano "dziaugsmelis" siuo metu miega po 7 dienu uzgerimo blink.gif . Manau, kad alkoholiko nepakeis nieks, nesvarbu jam nieksas. Istekejau labai jauna, jis buvo mano pirmoji meile wub.gif . Nuo pat pradziu zinojau, kad jis megejas isgerti, bet maniau jog liausis- juk nekvailas zmogus su aukstuoju issilavinimu.....Skaudu prisiminti visus uzbaliavojimus, o ju buvo aibe. Bandziau kartu gerti, pykti, grasinti.....deje, nepadejo niekas. Sudeziu iki ausu iklimpusi i sch..., rezgu planus kaip atkersyti, issiskirti galu gale. Tiesa, galiu "pasigirti" , kad mes jau 12 metu kartu ir patirties gyvenant su alkoholiku iki kaklo. Puikiai suprantu, kad reik nesti kudasiu, bet kazko laukiu. Viena paguoda, kad rankoms laisves neduoda ir gyvenu as pas ji, iseiti neturiu kur cry.gif
Gyvendama su juo pati tapau ligone, paranojike, kosmarus sapnuoju, kazko gedijuos. Ai, kvaila as, tiesiog neturiu su kuo pasikalbeti, todel ir paistau visokias nesamones. Juaciu neidomu niekam tokios beprasmes rasliavones, bet vis sielai ramiau 4u.gif
Atsakyti
Manau ,kad jokie moralai ir barniai zmogaus nepakeis.Zmogus pats turi susivokti ir atrasti savyje valios atsisakyti alchogolio.Dar didziule reiksme turi kokioje seimoje uzaugo,nors cia aisku nera taisykle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gagrate: 17 vasario 2007 - 12:40
Zinoma, kad yra didele reiksme kokioje seimoje zmogus uaugo, bet... Siandien maniskis sedi jau BLAIVAS, nors nezinau kuriam laikui g.gif Siaip stengiuos nereaguot i jo uzgaidas, bet juk vaikas auga ir labai bijau, kad jis susidarys netinkama seimos modeli verysad.gif Manau musu visuomene sunkiai suvokia kokia nasta nesa moteris, kurios vyras alkoholikas ir joks asmuo manes neitikins, kad alkoholikai geria " nes negali". Ne velnio, mes, moterys, viska galime, o jie...... Juk buna gyvenime, kad uzbaliavoji - svente ar siaip proga, bet juk kita diena eini, dirbi, stengies, kad ir kaip bebutu bloga cool.gif Protas ir visi kiti faktai byloja, kad toks zmogus tikrai nepasikeis, kad pats turi suvokti savo paklydimus, bet juk protas ir sirdis kardinaliai skiriasi ( bent jau mano) tiek anatomine tiek ir fiziologine prasme. nesuprantu kodel as per tiek metu neigavau imuniteto, juk persirgus elentariais vejaraupiais daugiau sai zaraza neuzsikreti. Merginos- kai as pabegsiu nuo jo ir atsigausiu po skyrybiniu proceduru, butinai parasysiu apie savo isgyvenimus, laimes ir nelaimes , bei patarsiu Jums " bekite nuo pijoku, gana kiaules perlais sert, juk kaiule ir baznycioj kiaule" drinks_cheers.gif
Papildyta:
Tiesa meginos, nors mano logotipe ir dega ta nelemta sirdele, ji dega TIK mano vaikui, bet jau seniai isbleso jos zara diedui lotuliukas.gif
Atsakyti
OI ugnaizole, ATSILIEPK . .. KAIP GERAI, KAD RADAU TAVO LAISKĄ..
mano situacija panaši, tik nuo ko pradėti bėgti....iš buto nenoriu bėgti - kaip jį išvaryti? kaip radėti skyrybų procesą, kai jis pastoviai geria ir jam tai gerai....
Atsakyti
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo. Ir kaip man dabar gerai, jus net neisivaizduojat. Aisku, pradzia sunki. Bet daugiau finansiskai, moraliai tai tiesiog ilsiuosi.

Ketverius metus nuo jo bandziau begti ir tik dabar tai pavyko. Ir dar sako, kad ne piniguose laime irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 16:37)
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo.

Sveikinu, Smurka, ir džiaugiuos kad Tau gerai!
Atsakyti
Bet kaip man jo gaila, jus net neisivaizduojat. Siaubas, ka ta degtine is zmogaus padare. ir ka dar padarys, jei nesustos. Vis dar ikalbineju ji eit gydytis.. Kol kas nevaisingai
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 17:56)
Bet kaip man jo gaila, jus net neisivaizduojat. Siaubas, ka ta degtine is zmogaus padare. ir ka dar padarys, jei nesustos. Vis dar ikalbineju ji eit gydytis.. Kol kas nevaisingai

Palik kaip yra. Jie tik tada ir sumąsto kapanotis iš bėdos, kai jiem pasidaro aišku, kad moteriška jo ant savo sprando nevilks ir pats yra atsakingas už savo gyvenimą. Liūdna, bet taip jau yra.
Stipri tu motera, pagarba.
Atsakyti
Mano mama panašiai tekėjo.Matė,kad linkęs išgėrinėti,o išgėręs dar ir agresyvus būna...NA bet ji laukėsi,o dar ir nepatyrusios požiūris buvo-aš jį pakeisiu,jis dėl manęs stengsis ir nebegers....Nieks nepasikeitė verysad.gif schmoll.gif Darės itik blogiau..Aš maža dar buvau,bet pamenu,akip tėvas girtas grįždavo,man liepdavo eit miegoti,o jis kitam kambarį mamą mušdavo... verysad.gif
Pasiūlimas paprastas...Nesigadink sau gyvenimo.Vyro gyvenimo nepakeisi,jei jis pats nenorės,o ir jei norės,tai visada būsi įsitempus,o jis piktas,kad negali išgert g.gif O jei lelių nėr dar,tai net negalvok apie juos su tokiu žmogum schmoll.gif Gal jis geras,nuoširdus...Mano tėvas irgi mane be proto mylėjo,manęs neskriaudė,bet kas iš to,vaikai ne akli ir nekvaili...Blaivus būdavo nuostabus žmogus,šeimyniškas,o išgėręs žvėris verysad.gif
KAs liečia mano tėvą(alkoholikų visų panaši dalia),labai gaila,bet jis net anūkėlio savo nespėjo pamatyti verysad.gif Alkoholis visą organizmą suėdė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2007 03 10, 17:37)
o as pabegau. Jau dvi savaites kaip nebegyvenu su juo. Ir kaip man dabar gerai, jus net neisivaizduojat. Aisku, pradzia sunki. Bet daugiau finansiskai, moraliai tai tiesiog ilsiuosi.

Ketverius metus nuo jo bandziau begti ir tik dabar tai pavyko. Ir dar sako, kad ne piniguose laime irnesakyk.gif

Sveikinu, Smurka.
Mano tėvas irgi visą gyvenimą gėrė ir likusius šeimos narius kaip beįmanydamas terorizuodavo. Nepadėjo niekas: nei ašaros, nei pykčiai, nei bandymas susitarti gražiuoju. Dėl to gėrimo gavo galą pensijos nesulaukęs. Ir tik po to lengviau atsikvėpėm, nors dar ilgus metus bijodavau užmigti klausydama, ar neišgirsiu, kiaip girtas tėvas rakina duris. Ir sapnuodavau jį girtą ir nuožmų... Prireikė gal dešimties metų, kol visi tie šiurpūs pojūčiai išblanko, nuslinko kažkur giliai. Iki šiol negaliu suprasti, kodėl mama nesiskyrė ir leido mus visas taip kankinti... ir atleisti... Todėl visoms gyvenančioms su alkoholikais galiu pasakyti tik vieną: jei jums nė trupučio negaila savo gyvenimo, tai bent pagailėkit savo vaikų ir neleiskit šitaip luošinti jų vaikystės, jų sielų...
Atsakyti