QUOTE(Lewisia @ 2012 07 23, 22:11)
Leliumai,zado netekau,is kur tiek ivairiu miskiniu leliju(rojaus soduose maciau)

?.
Jos tokios mielos.Vienasyk nete maciau labai ispudinga miskiniu leliju foto,ten ju be galo daug viename krume buvo,angliskai neskaitau,gal Jus galite papasakoti apie sias lelijas.Ar jos atsparios salciui,ar visos veisles pasizymi gausiu zydejimu,kaip suprantu jos visos turi zydeti ilgomis kekemis?Koks dirvozemis reikalingas?,gal jos butu ne tokios lepesnes kaip vamzdines?O kurgi pirkote? Laiko netemsim, is kart pirkciau jeigu tik kur rasciau ,noriu kad po 10 metu cia man kieme didziausi kelmai butu
Miškinių lelijų daugumą pirkau
iš Latvijos. Tik "Early Bird" pirkta iš Vyšniauskų ir "Gay light" iš Rumės. Miškinukės pas mane visos pirktos pernai, visos iki vienos peržiemojo (žydėjo 9 iš 11).
Auginimo patirties, kaip suprantate dar neturiu, o teorija tokia (remiuosi "Lelijų" žurnalu, kurio tekstas priklauso K. Vyšniauskui):
dirva turi būti pakankamai humusinga (tinka ir lengvesnė ir sunkesnė), neutralios arba šarminės reakcijos. Geriausia auginti pusšešėlyje arba po stambiais medžiais, tačiau jei pakanka drėgmės puikiai auga ir saulėtoje vietoje. Nepersodintos gali augti 10 ir daugiau metų. Nemėgsta persodinimo, po jo visiškai atsigauna tik trečiais ketvirtais metais. Gerai žiemoja nedengtos, ligoms atsparesnės už kitų grupių lelijas.
Pasak K. Vyšniausko, joms idealiai tinka mūsų klimatas (Lietuvoje savaime auga rūšinė miškinė lelija). Esu kažkada užmačiusi puslapį (bet dabar neatgaminu kokį), kur pardavinėjo Lietuvos miškuose rastą miškinės lelijos mutavusią formą.
P.S. vamzdelinių daugiau neturėsiu šiemet pertekliaus. Bet pasidairykite aukščiau nurodytame latvio puslapyje - vamzdelines irgi siunčiausi iš ten pat.