Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VI tema

rasiux-, įspūdinga lelija!

Mano akis kieme dabar džiugina šios:
user posted image user posted image

------
gal ką nors sudomins:
Potėpiai
Vitaminai
Švelnumas 1
Švelnumas 2
Atsakyti
Leliumai- nebegundyk doh.gif wub.gif . Nors man darže dar ne ruduo biggrin.gif - kai kraustysiuos į kaimą vietoj 20 a bulvių sodinsiu savo mėgstamas gėles biggrin.gif
Kažin kaip su mano gražuole Polar star- ar nebijos mūsiškos žiemos, gal iškasti g.gif . Nors kitos šios rūšies- Stargazer, Acapulko puikiai žiemoja.
Atsakyti
vamzdelinės (Trumpet) pas mane turėjo progą žiemoti dvi žiemas (nedengiamos).

Aciu leliumai ,kad pasidalinote ziniomis,is siu pavardintu leliju nors pora svoguneliu neturesite parduot?
Leliumai,zado netekau,is kur tiek ivairiu miskiniu leliju(rojaus soduose maciau) blink.gif ?.
Jos tokios mielos.Vienasyk nete maciau labai ispudinga miskiniu leliju foto,ten ju be galo daug viename krume buvo,angliskai neskaitau,gal Jus galite papasakoti apie sias lelijas.Ar jos atsparios salciui,ar visos veisles pasizymi gausiu zydejimu,kaip suprantu jos visos turi zydeti ilgomis kekemis?Koks dirvozemis reikalingas?,gal jos butu ne tokios lepesnes kaip vamzdines?O kurgi pirkote? Laiko netemsim, is kart pirkciau jeigu tik kur rasciau ,noriu kad po 10 metu cia man kieme didziausi kelmai butu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 07 23, 22:11)
Leliumai,zado netekau,is kur tiek ivairiu miskiniu leliju(rojaus soduose maciau) blink.gif ?.
Jos tokios mielos.Vienasyk nete maciau labai ispudinga miskiniu leliju foto,ten ju be galo daug  viename krume buvo,angliskai neskaitau,gal Jus galite papasakoti apie sias lelijas.Ar jos atsparios salciui,ar visos veisles pasizymi gausiu zydejimu,kaip suprantu jos visos turi zydeti ilgomis kekemis?Koks dirvozemis reikalingas?,gal jos butu ne tokios lepesnes kaip vamzdines?O kurgi pirkote? Laiko netemsim, is kart pirkciau jeigu tik kur rasciau ,noriu kad po 10 metu cia man kieme didziausi kelmai butu biggrin.gif

Miškinių lelijų daugumą pirkau iš Latvijos. Tik "Early Bird" pirkta iš Vyšniauskų ir "Gay light" iš Rumės. Miškinukės pas mane visos pirktos pernai, visos iki vienos peržiemojo (žydėjo 9 iš 11).

Auginimo patirties, kaip suprantate dar neturiu, o teorija tokia (remiuosi "Lelijų" žurnalu, kurio tekstas priklauso K. Vyšniauskui):
dirva turi būti pakankamai humusinga (tinka ir lengvesnė ir sunkesnė), neutralios arba šarminės reakcijos. Geriausia auginti pusšešėlyje arba po stambiais medžiais, tačiau jei pakanka drėgmės puikiai auga ir saulėtoje vietoje. Nepersodintos gali augti 10 ir daugiau metų. Nemėgsta persodinimo, po jo visiškai atsigauna tik trečiais ketvirtais metais. Gerai žiemoja nedengtos, ligoms atsparesnės už kitų grupių lelijas.

Pasak K. Vyšniausko, joms idealiai tinka mūsų klimatas (Lietuvoje savaime auga rūšinė miškinė lelija). Esu kažkada užmačiusi puslapį (bet dabar neatgaminu kokį), kur pardavinėjo Lietuvos miškuose rastą miškinės lelijos mutavusią formą.

P.S. vamzdelinių daugiau neturėsiu šiemet pertekliaus. Bet pasidairykite aukščiau nurodytame latvio puslapyje - vamzdelines irgi siunčiausi iš ten pat.
Atsakyti
Beveik paskutienieji žiedai

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2012 07 24, 08:34)
Beveik paskutienieji žiedai

Gražu wub.gif wub.gif Dajulita, pirmoji lelija Triumfator, kiek metų ji pas tave? Ar ją iškasi žiemai, ar dirvožemyje žiemoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 24 liepos 2012 - 10:09
QUOTE(Linetax @ 2012 07 24, 11:05)
Gražu  wub.gif  wub.gif  Dajulita, pirmoji lelija Triumfator,  kiek metų ji pas  tave? Ar ją iškasi žiemai, ar dirvožemyje žiemoja?

Ačiū 4u.gif
Labai seniai. Kokie 5-6 g.gif tai tikrai. Viena iš pirmųjų. Pirmais metais po pasodinimo buvo nulaužta, nežydėjo. bet kitais pražydo nerealiais žiedais.Ir taip kelis metus. Pernai jau buvo mažesni žiedeliai. O šiemet visai maži, palyginus. Kaip suprantu - susiskaldė svogūnas, nes atžalų daug. Ir jau ne kekėm žiedai, o daug po vieną ant stiebelio.
Esu priversta persodint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 07 24, 12:05)
Gražu  wub.gif  wub.gif  Dajulita, pirmoji lelija Triumfator,  kiek metų ji pas  tave? Ar ją iškasi žiemai, ar dirvožemyje žiemoja?

drinks_cheers.gif Tikra gražuolė wub.gif , o pas mane ji už poros metų "dingo" doh.gif
Atsakyti
va ir maniske velyvoji:

user posted image

cia kad ziedelio dydis aiskesnis butu:

user posted image

O jau kvepia kaip wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 07 24, 12:37)
va ir maniske velyvoji:

O jau kvepia kaip wub.gif

Va va - tokia pati. Tik žiedas mano mažesnis šiais metais.

drinks_cheers.gif kvapas man jos nerealus - galiu sėdėt ir niekur nesitraukdama uostyt ir uostyt. Nuostabus kvapas.
Beja, labai skaniai kvepia ir Pink Pefection. Ta aukštoji rolleyes.gif Nes "nežiniukė", kurią kažkas tuo vardu pavadino - kvepia, bet ne taip stipriai. O aukštaūgės ir džiūstantys žiedai kvapą skleidžia, net skint gaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 07 24, 11:37)
va ir maniske velyvoji:

kokia gražuolė bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Oho kiek visokiausiu miskiniukiu tame puslapyje,bet beveik visos uzsakytos.Isisaugosiu sita psl,ir bandysiu metu pradzioje uzsisakyti.Nu bet kainos tai nerialios doh.gif Zinojau kad jos ne is pigiuju, bet kad uz svoguneli praso 75 lt blink.gif(o deretis pas juos neina blush2.gif ) ,nu ka reiks taupyti pinigelius,labai jau jos simpatiskos.Aciu leliumai uz atsakyma.

Atsakyti