Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

maniske irgi pati pradejo valgyti nuo 1,2m o is manes net neimdavo. bet aisku is pradziu tai tuscia sauksteli valgydavo, na cia as taip vadinau, ir as negaledavau jai padeti, ji nenorejo, kad kas ja maitintu, ar padetu kose i burnyte pataikyt. oj kiek kantrybes reikejo. o kai sriubyte kokia burokeliu valgo, tai man isvis stresas budavo doh.gif oj oj visur tu burokeliu galejai rasti, ir ant zemes, ir ant kedutes, uz nugarytes, ir mazyles kakliukyje. o kai jai pabozdavo valgyt, ar tiesiog jau budavo soti, tai visa maista rankytemis sumaigydavo doh.gif ir kodel ji taip daro? blink.gif
bet man vistiek smagu, kad ji pati valgo. abi susedam ir pietaujam, ji is savo lekstes, as is savo. oj kaip smagu bigsmile.gif

user posted image
cia vadinasi-omletukas buvo skanus, aciu mamyte pavalgiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bufytė: 30 rugsėjo 2006 - 21:35
QUOTE(Ingulė @ 2004 06 18, 12:22)
Lendu pas vyresniokus patarimo biggrin.gif
Noriu paklausti nuo kada pratinote savo kleckus savarankiskai valgyti  t.y. sauksteliu is lekstutes - pats. Maniske valgo pati tik tai ,ka gali paimti ranka, o apie jokius valgymus is lekstutes net kalbos nera. Be to ir is puodelio pati gert nenori, jei laikau puodeli as, tada gali gerti ir net neapsilaisto, o pati neima g.gif

Tai kaip jus daret?
Ar cia as dar per anksti susirupinau?

ausravait30

Mano suneliui dar tik 1 m. 1 men. Kai jam ateina valgymo metas, sodinu i jo kedyte, pritraukiu jo staliuka, padedu lekste su maistu. Jam duodu mazyte sakute, o as pasiimu sauksteli. Dazniausiai as jam uzbedu kasneli ant sakutes ir padedu ta kasneli isideti i burnyte, kartais ir pats isideda. Su sauksteliu sekasi blogiau valgyt.
Atsakyti
na,manoji irgi apie pirmą gimtadienį pradejo savarankiškai valgyti 4u.gif iš pradžių pradėjo šakute, o vėliau ir šaukšto meną perprato biggrin.gif pamenu,taip gražiai atrodydavo kaip ji kabina...Sriubą aš jai tirštesnę pildavau, kad daugiau ko kabinti būtų...
Atsakyti
Maniskiam jau du su puse, bet su valgymu ne kas- jei isbadejes, tai suvalgys pats tvarkingai su sakute tiek, kad kirmina numarint, o paskui -STOP, mama, maitink arba nenoriu... Pati zinau, kur musu klaida - kai jis pradejo pats noret naudotis irankiais, atrode - dar per mazas, ka cia terlinsis, o dabar jam tai nebeidomu. Taigi geda, bet turim sia beda, nors ir i darzeli jau einam blush2.gif
Atsakyti
mano suneliui 1 m. 5 men.,bet pats savarankiskai nevalgo schmoll.gif jis tik pasiima sauksteli i rankas ir dauzo lekstute rolleyes.gif sugalvojau is vienos lekstes maitinti,o kita jam duoti atskirai.tai jis ten padauze,pamakalavo,kiek reikejo,o paskui ta lekstute uzsidejo ant galvos bigsmile.gif pagalvojus,kai dar pati pavalgydini,zinai,kad vaikas sotus g.gif juokas ima ir nebelabai pagalvojus,kas desis,kai savarankiskai prades valgyti g.gif nori nenori,bet vis tiek ateis tas laikas ax.gif
Atsakyti
Mano sūneliui 1m. ir 5mėn. pats pavalgo. Prasidėjo tai žiauriai. Kiekvienas valgydinimas ėmė virsti košmaru. Rėksmai taip įgriso, kad daviau aš jam šaukštelį... Vaikas tik nušvito, o man teko nusisukti. Nustebau, kad ne taip jau baisiai pavalgė ir nuo to karto pats valgo visada. Tikiuosi nebeatsisakys, nes kaip supratau, tai jam buvo savarankiškėjimo poreikis. Ir patenkinom.
Atsakyti
o as jusu pasiskaicius,jau net bijau,Kai musus dukrytei buvo 1ir6men,buvom palike savaitei kartu su pusbroliais pagyventi,tai tuo metu ji jau visiskai pati viena pavalgydavo.Dabar jai 2m7men.ir ji retai kada nori pati valgyti,panasu,kad suprato jog taip jai yra patogiau.O jei kartais ir pareiskia nora pati valgyti,tai tik kelis saukstelius o paskui sako kad nemoka......smile.gif,gal turit minciu ka daryti 4u.gif
Atsakyti
ehh cia paskaicius atrodo ,kad nuo metuku visi valgyt pradejo patys,maniskiuj ka tik 2 suejo bet nevalgom mes dar patys nors tu ka,ir is puodelio nemokam gerti,tik tiek ramiau,kad atejus i darzely daug tokiu nevalganciu dar,tai tikiuosi ,kad bendrom jegom jis ten daug greiciau visko ismoks ir taps savarankiskas
Atsakyti
QUOTE(inguska26 @ 2006 10 09, 14:29)
ehh cia paskaicius atrodo ,kad nuo metuku visi valgyt pradejo patys,maniskiuj ka tik 2 suejo bet nevalgom mes dar patys nors tu ka,ir is puodelio nemokam gerti,tik tiek ramiau,kad atejus i darzely daug tokiu nevalganciu dar,tai tikiuosi ,kad bendrom jegom jis ten daug greiciau visko ismoks ir taps savarankiskas

O tu ji kai maitini , duok jam antra sauksta, tegul tai buna zaidimas. As sauksta kaip lektuveli su garsais paliaidziu i burnite, dar atsait robotas esu, niu vienu zodziu ko neprisigalvoju, kaip klounas. lotuliukas.gif Leisk jam issiteplioti maiste. Tegul sedi kedutei ir daro ka nori su maistu. Svarbiausi neisgasdint vaika, nes tada bijos pats save maitint. Nebijok duoti sakute.. Parodik kaip naudotis, liaisk save arba teveli tegul pamaitina. Viskas jums paviks! Matyt labai jam patinka kai mamyte ji maitina, ka padarisi! thumbup.gif
Atsakyti
Mano maze valgo pati nuo metu. Ispradziu tai reikedavo ir perrengti visus drabuzius ir ismaudyti, nu ir virtuve isplauti, nes sekesi tai ivairiai......... O dabar Jai 1.9m ir jau valgo beveik liuks, o kai pribyra ko po staliuku, tai puola pati sluoti, taip kaip as darau ir staliuka paskui pati nuvalo su sluoste. Ji daug ka daro savarankiskai, nes labai jau "bezdzioniukas " didelis ir butinai turi daryti ta pati ,ka ir tevai..... Tai jau turi ir "savu" namu prieziuros priemoniu ir budu, kaip ka daryti: valo dulkes su savo pampers servetelem, siurbia kilimus su dulkiu siurblio antgaliu, visada isima pirkinius is krepsiu ir duoda man sudeti virtuveje, is skalbimo masinos padavineja isplautus drabuzius ir t.t.
Atsakyti
Maniškis vieną dieną(buvo beveik 1metukai) ėmė ir nebevalgė mano maitinamas. doh.gif Turėjau jam viską nat staliuko sukraut,kad pats bandytų.Nu ir bandė,visaip pradžioj buvo,bet stengėsi,norėjo išmokti ir išmoko irnesakyk.gif
Jis labai pas mane savarankiškas auga,viską megdžiot reik didis.gif aciuks.gif
Na dažniausiai bliudelį pasidėjęs iš pradžių godžiai valgo,bet po to,matyt numalšinęs alkio kirminuką,pradeda visaip badziot,makaluot,tai tada aš su kitu šaukšteliu(ar šakute),pamaitinu užsižaidelį mirksiukas.gif yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunis @ 2006 10 11, 14:39)
Jis labai pas mane savarankiškas auga,viską megdžiot reik  didis.gif  aciuks.gif

Tokie jau tie vaikučiai wub.gif Ateina laikas ir duok jam šaukštą į rankas, norisi pačiam! biggrin.gif
Atsakyti