Įkraunama...
Įkraunama...

Valgo pats

slonkojis pagal tavo aprašyma moka valgyti savarankiškai tai yra labai gerai,kalusymas kyla kodėl jis nenori pats valgyti g.gif
aš manau,kad kai eisi į darželį tai tikrai visko išmoks tik reikia kantrybės,o kai vaikutis išalks tai jis tikrai pats pavalgys.
Mano mažius nuo metukų pats valgo ,o ir man neleidžia jo maitinti aš labai dažnai padedu maista ant stalo ir išeinu,jis pavaikšto pažiūri filmukus ir pats po pora šaukštu pavalgo,dabar jam beveik trys metai tai mes arba kartu arba atskirai valgom tai priklauso nuo jo nuotaiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(slonko @ 2006 10 30, 15:28)
Mielos mamytes, musu sunelis (2,8) puikiai moka jau pats darbuotis su saukstu, bet labai retai pats valgo. Prie koses niekada net i ranka sauksto nepaima, kai kada "padeda" prie kokios varskes, dazniausiai tai pietus beveik visus pats suvalgo be mano "pagalbos". Nezinau ka daryti, juk jis jau moka pats "apsitarnauti", tai gal nekisti jam to sauksto i burna? Kita vertus, nenoriu kad vaikas alkanas vaiksciotu ir valgytu tik tai kas jam skaniausia  g.gif
Patarkit...  4u.gif

Tavo bėdos man gerai pažįstamos, tik nieko negaliu tau patarti, nes pati su tuo nesusitvarkau doh.gif Mano mergytei jau beveik trys su puse metukų, bet ji dažnai nevalgo pati. Lanko darželį ir ten valgo be prolemų pati. O namuose valgo tik tai, kas jai skanu, desertus. O šiaip maistą tik stumdo su šaukštu ir prašo, kad aš ją pamaitinčiau. Pradedu kaip ir tu gailėti vaiko, kad neliktų alkana ir nusileidžiu.
Atsakyti
Sveiki.Aš patarti nieko negaliu, nes mes dar tik mokomės valgyti ax.gif tik va paskaičiau, kad kitų mamyčių vaikučiai jau nuo metų savarankiškai valgo, o maniškis vis dar mokosi g.gif na kiaušinienę, kokį kotlečiuką jau pats su šauksštu sukerta, na ir kitką kabina, bet kad savarankiškai pavalgytų tai dar man atrodo reikia praktikos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(VILGRA @ 2006 11 01, 22:23)
slonkoMano mažius nuo metukų pats valgo ,o ir man neleidžia jo maitinti 

musiskis iki 1,5 metuku irgi pats valge, o paskui jam kazkaip neidomu pasidare, ar ka verysad.gif mesa megsta labai- tai pietus sukerta pats, betgi nemaitinsiu kotletais 4 kartus per diena lotuliukas.gif
skaiciau, kad tokio amziaus vaikams maziau tos energijos reikia, nes nebe taip sparciai auga kaip iki 1-1,5 metuku, tai daugelis tada nelabai jaucia alki jei reguliariai maitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fijora @ 2006 08 03, 08:48)
Manoji maze irgi dar pati nelabai moka valgyt pati. Ypac su saukstu. Ji tik tekslena po lekste ir tiek. 
Vis delto, nuo kada reiktu pradet vaika mokint valgyt? O gal nereikia, gal jie savaime ismoksta, kai proto igauna?

nesuku ir as per daug sau galvos del to ax.gif jei maniskis bando valgyti su saukstu,tai labiau gaunasi,kad mamyte maitina lotuliukas.gif nei vieno sauksto sau neisideda i burnyte lotuliukas.gif viska man atiduoda.manau,ateis laikas viskam.na nesakau,kad laukti reiktu iki kokiu 4-5 metu schmoll.gif
Atsakyti
Maniskei 1.3 m,tai pati bando ir labai nori,net men neleidzia maitinti,nors kiek ji tepakabina.Dbar nori pati,bet gali juk ir pasikeist
Atsakyti
Čia viskas nuo pačio vaiko priklauso, manau. Ateis laikas, ir pradės pats darbuotis mirksiukas.gif Mūsiškė nuo metukų pradėjo pati darbuotis prie stalo, nors to mokėjimo buvo nulis. Bet kantriai į tai reaguodavau, nes nesileido maitinama schmoll.gif Valydavau po to virtuvę dideliu spinduliu aplinkui, bet ką padarysi. Užtai dabar daržely su ja - jokių problemų. Išliko bet kokioj srity be galo principinga. Čia jau aišku, kad ir maži žmogeliukai turi tam tikrus charakterio bruožus.
Atsakyti
QUOTE(slonko @ 2006 10 31, 18:37)
mano teta kai priziurejo berniuka tai irgi buvo panasi problema, ilgai pats nemokejo, tada jai kazkas patare kad reikia duoti viska rankomis valgyti- tai kai pradejo kirsti viska!  bigsmile.gif beje, dabar jam jau 13 metu, tai beveik 2 metrus siekia  blink.gif 
o musu problema yra ta, kad valgom pasirinktinai: ka megsta- su tuo pats puikiausiai susitvarko, o ko nelabai- tai tegu mama ar tetis sauksta i burna kisa  unsure.gif

Pas mus viskas lygiai taip pat - moka, bet nenori. O ta maista, kuri megsta, ne tik kad pati valgo savarankiskai, bet pati ir susiranda kur padeta
Atsakyti
O as pergyvenu kad maniskis 1.2 dar nevalgo pats.Zinoma noretu, bet rezultatas - buze ir pats ir sienos ir mama.
Aisku jog tai priklauso nuo vaiko.Mano pirmasis tai jau iki 1 metu mokejo pats valgyti, nes buvo siek tiek ramesnis ir ne toks " tyrinetojas"

o siaip sekmes.... Juk uzaugti nelengvas darbas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanta @ 2006 11 04, 17:58)
Valydavau po to virtuvę dideliu spinduliu aplinkui, bet ką padarysi.

ir mum taip buvo, ypac kai trintu obuoliu visa galva istepliodavo lotuliukas.gif
Atsakyti
Mum metikai,bet doh.gif doh.gif doh.gif pamato ,kad laikas valgyti yra jau didelė tragedija,o kad ir pati šaukštą pasiimtų ir pavagytų.....Manu dar teks gana ilgai palaukt g.gif g.gif
Atsakyti
mum jau du metukai su virs,bet mes dar nevalgom,jau kazkur rasiau sita tema,as tai asmeniskai irgi nedarau is to tragedijos,nors vyrui aisku kitaip atrodo,jam atrodo,kad vaikas jau senai turi naudotis irankiais ir valgyti viska ka ir suaugusieji ,tai yra jokiu trynimu ir kosiu pavidalu ir nesvarbu kad vaikas springsta tada,juk labai lengva mokyti ir patarineti kai ne paciam reikia maitinti bash.gif nono.gif
Atsakyti