aš savo merginai pradėjau leisti valgyti pačiai, kai ji tik parodė norą tai daryti (apie 1,5 m.). pradžioje, kad daug valymo neturėčiau nuo kilimų, stalų, tai virtuvėje ant žemės pasodindavau ir galėdavo turkštis lėkštėje su šaukštu, vėliau sėdo prie stalo
na, o vėlliau ir šakutę į rankas duodavau.
šiandien dar aplink lėkštę dar vienas vaikas pavalgytų, bet... pati .... ir pavalgo
QUOTE(burbuliukasbum @ 2008 02 22, 12:22)
aš savo merginai pradėjau leisti valgyti pačiai, kai ji tik parodė norą tai daryti (apie 1,5 m.). pradžioje, kad daug valymo neturėčiau nuo kilimų, stalų, tai virtuvėje ant žemės pasodindavau ir galėdavo turkštis lėkštėje su šaukštu, vėliau sėdo prie stalo
šiandien dar aplink lėkštę dar vienas vaikas pavalgytų, bet... pati .... ir pavalgo
svarbu kad valgo nesvarbu kaip, viskas su praktika ateina
su šakute maistą pakabina ir sėkmingai į burnytę įsideda maždaug nuo 1.4 mėn
, bet su šaukšteliu sunkiau, kol kas dar nelabai gaunasi pačiai pavalgyt su juom, bet svarbu jau noras mokintis yra

QUOTE(digi @ 2008 02 22, 12:42)
su šakute maistą pakabina ir sėkmingai į burnytę įsideda maždaug nuo 1.4 mėn
, bet su šaukšteliu sunkiau, kol kas dar nelabai gaunasi pačiai pavalgyt su juom, bet svarbu jau noras mokintis yra 

mes irgi neseniai su šaukštu išmokom, bet kartais būna dar pakeliui i burnytę apverčia

savo katinuj pradėjau leist pačiam, kai buvo 1.7 mėn
,išmoko gana greit valgyt
, bet va dabar vėl uzismane retkarčiais but maitinamas
, nes kaskada buvo atejus drauge su savo dukrytyte, ir ja maitino, tai ir jis uzsimane

QUOTE(3 sunu mama @ 2008 02 21, 17:16)
Kazkur skaiciau, kad mazi vaikai labai gerai jaucia daikto medziagiskuma per rankytes. T.y., kai rankoj laiko duona ar kt. valgoma daikta, tai smegenys gauna signala:"valgyti", o kai rankyteje saukstas (metalas, plastmase), tai vaiko smegenys gauna signala: "zaisti, dauzyti i stala ar kt.", o ne valgyti. 

Nu, geras

Mano mazylei 1.2 metu, jau su sauksteliu kabina kose is lekstes, bet sau i burna nededa, net spyriojasi kai bandai atsukti sauksteli i ja pacia. Mamai i burna taiko, bet dazniausiai akis ir veida apteplioja, vienu zodziu dar terliojames...

QUOTE(agotele @ 2008 02 24, 07:43)
Mano mazylei 1.2 metu, jau su sauksteliu kabina kose is lekstes, bet sau i burna nededa, net spyriojasi kai bandai atsukti sauksteli i ja pacia. Mamai i burna taiko, bet dazniausiai akis ir veida apteplioja, vienu zodziu dar terliojames... 

tai dar maža, bet jau savarankiška šaunuolė pati nevalgo bent mamą pamaitina

Maniškis tai jau bando valgyt
.Su šakute tai išvis kabina neblogai.Su šaukštu sunkiau.Aš labai anksti jam pradėjau leisti knabinėti lėkštėj
.
Dabar tai pirmą kąsnį man duoda-mol,paragauk,ar galima valgyt
.

QUOTE(Sparkling @ 2008 02 25, 10:35)
Maniškis tai jau bando valgyt
.Su šakute tai išvis kabina neblogai.Su šaukštu sunkiau.Aš labai anksti jam pradėjau leisti knabinėti lėkštėj
.
.

kasip koks karalaitis

QUOTE(arabele @ 2008 02 25, 12:02)
Tikras princesiukas

Mano ziogui 13 men. bet dar neduodu zaisti su maistu
kai pasiima sauksta tai nesa man, kad paimciau i burna
pats nekisa sau... nors kartais kai maitinu kose tai stveria uz saukstelio ir abudu kisam i burna (kartais uzeina toks noras
)