Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Noa @ 2012 12 04, 23:41)
O perkamas? Maximose?
Niekad nemačiau. Bet kad ir nežiūrėjau iki šiol!

Maximoj irgi yra. Prie kruopu, pupeliu, zirniu. Skanu ir daug visokiausiu patiekalu galima is jo pagamint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 12 05, 00:41)
O perkamas? Maximose?
Niekad nemačiau. Bet kad ir nežiūrėjau iki šiol!

gal bus paprasčiau surasti pagal pav. mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 05, 02:13)
gal bus paprasčiau surasti pagal pav.  mirksiukas.gif

dar panasios yra bulguro kruopos,jos kiek stambesnes,bet irgi labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akela.: 05 gruodžio 2012 - 10:28
QUOTE(grange @ 2012 12 04, 23:16)
Skanu ir vertinga kuskusas.
Ypač skanu marokietiškos virtuvės įvairios variacijos, su razinom ir jogurtu  thumbup.gif


O gal galima recepta? 4u.gif na kad butu nors kiek panasu i autentika... ar tiesiog kuskusa sumaisyti su jogurtu ir razinom? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 12 04, 22:04)
O kas tas kuskusas?  unsure.gif Manų kruopos ar kažkokios specialios?
Papildyta:

Kodėl? blush2.gif Čia juk nekalta receptų tema blush2.gif Ėjau pro šalį... blush2.gif



Truputį ne į temą, bet jei kam įdomu, dėl bendro išsilavinimo, taip sakant... tai..
Štai čia yra apie tai kaip kuskusas gaminamas ax.gif

http://www.youtube.c...h?v=tg97n4UHiWY
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2012 12 05, 09:25)
dar panasios yra bulguro kruopos,jos kiek stambesnes,bet irgi labai skanu smile.gif

o jo,tikrai, kažkiek panašios, net nežinau kurios skaniau.

QUOTE(Tigris @ 2012 12 05, 09:49)
O gal galima recepta? 4u.gif  na kad butu nors kiek panasu i autentika... ar tiesiog kuskusa sumaisyti su jogurtu ir razinom?  g.gif

aš pati nesu darius, esu valgius keliose vietose, kaip tiksliai daro tikrai nepasakysiu. g.gif
bet turiu vieną receptą išsisaugojus "kaip gerą" bet negaliu patvirtint nes taip ir nedariau pati.
Išverčiau greit:

Kuskusas su razinom ir sumėtiniu-jogurto padažu

1/2 puodelio kapoto svogūno
1 v.š.alyvuogių aliejaus
1 puodelio kuskuso
1/4 puodelio razinų
2 ½ puodelio vištienos buljono
Žiupsnelio druskos

Pakepinti svogūną aliejuje kol gražiai pagels, įmaišyti kuskusą ir razinas, supilti jau užvirusį, t..y. karštą vištienos buljoną ir paskaninti druska. Jei sultinys jau sūrus tai nebereikia druskos. Uždengti ir nukelti nuo ugnies.
Palikti pastovėti ~5 min prieš patiekiant permaišyti šakute.

Jogurto padažui:

3/4 puodelio natūr. jogurto
1/4 puodelio kapotų mėtų lapelių
1 skiltelė spausto česnako
1/2 kapotų čili pipirų (nebūtina jei nemėgstat)
2 v.š. smulkiai pjaustytų česnako lapų (va tokių http://www.google.lt...n...x=61&ty=55)
Šiek tiek druskos

Sumaišyti jogurtą su mėtomis, ir likusiais ingredientais, paskaninti druska.
Gaunas apie 2/3 puodelio.

Papildyta:
QUOTE(Asta @ 2012 12 05, 11:21)
Truputį ne į temą, bet jei kam įdomu, dėl bendro išsilavinimo, taip sakant... tai..
Štai čia yra apie tai kaip kuskusas gaminamas  ax.gif

http://www.youtube.c...h?v=tg97n4UHiWY

o seniau tai rankom viską trindavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 05 gruodžio 2012 - 12:29
Bulviniai blynai su grūdėtos varškės padažu
user posted image
0,5 kg. nuluptų bulvių

1 kiaušinio

1 v.š. miltų

1 svogūno galvutė

2 česnako skiltelės

1 v.š avižinių dribsnių

aliejaus kepimui

prieskonių

Padažui:

300 gr grūdėtos varškės

350 gr natūralaus jogurto

1 a.š šviežių kapotų krapų

druskos, pipirų

Bulves stambiai sutarkuoti, įspausti į jas česnaką, dėti smulkiai supjaustytą svogūną, mušti kiaušinį ir suberti avižinius dribsnius ir miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Iškepti blynus aliejuje ant nedidelės kaitros. Padažui skirtus ingredientus sumaišyti.
Atsakyti
Mesos kukuliai su makaronais , salotom .
I Kiaulienos farša ruošiau kaip kotletams , truputi apkepiau gerai ikaitintoje keptuveje .
Makaronus išviriau sudejau ant viršaus kukuliukus , užberiau surio ir kepiau orkaiteje 30mi.
Padažas : ketčupas su grietine .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **sea**: 05 gruodžio 2012 - 22:52
QUOTE(**sea** @ 2012 12 05, 23:50)
Mesos kukuliai su makaronais , salotom .

Kokia faina idėja bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tuštiname šaldytuvą.. Į kepimo indą įpilt šiek tiek alyvuogių aliejaus, dėti bulves, dešreles ( mes dėjom dviejų rūšių : kaimiškas ir kaimiškas su alyvuogėmis ), morkas, svogūnus. Dėt į orkaitę 180C ~40min. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Kokorai su troškintais raugintais kopūstais
user posted image
Šiuos blynus aš tiesiog dievinu, aplamai mėgstu labai bulves ir visus patiekalus iš jų smile.gif Šie blynai alternatyva paprastiems Žemaičių blynams.

Taigi reikės:

Tešlai:
virtų bulvių su lupeną
kiaušinio
krakmolo
druskos
pipirų
bulvių prieskonių

Įdarui:
raugintų kopūstų
morkos ar 2
keptų marinuotų paprikų ( galima ir paprastų ar išimti iš Lečo)
svogūno ar 2
česnako 2 skiltelių
pipirų ir žiupsnelio druskos
Kepant įdarą galima įdeti šoninės ar spirgučių
Tešlą gaminame kaip ir švilpikams tešlos receptas . Kopūstus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškiname, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepame svogūną, sutarkuotą morką, šoninės ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką. Visas daržoves šiek tiek patroškiname, kol paminkštės, beriame druskos ir pipirų. Dedame ištroškintus kopūstus ir viską gerai išmaišome, viską kartu patroškiname apie 5 min. . Įdarui duodame atvėsti. Formuojame blynus, dedant įdaro, aš stengiuosi į blynus įdėti kuo daugiau įdaro, man taip skaniau. Kepame aliejuje kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine pagardinta druska ir pipirais.
Skanaus!
Atsakyti
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS
user posted image
Bulvių apie 1kg.

1 svogūnas

1 raudona parika

1 a.š džiovintų čiobrelių

Marinuotų pomidorų pagal poreikius

400 gr rūkytų dešrelių

druskos, prieskonių

500 gr kopūsto

Kopūstą supjaustyti dideliais gabalais ir apvirti pasūdytame vandenyje, po to supjaustyti juostelėmis, sudėti į kepimo formą. Tarp kopūstlapių įmaišyti stambiai supjaustytas bulves. Keptuvėje apkepti svogūnus, paprikas, dešreles, sudėti į kepimo indą, ant viršaus dėti pomidorus, įpilti stiklinę vandens, paprieskoninti, viršų pabarstyti čiobreliais, uždengti folija ir troškinti 30 min iki 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Tiekti su grietine.
http://superburbule.blogas.lt/
Atsakyti