Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes vairuoti kartu

QUOTE(@Andrea @ 2012 08 28, 15:48)
Geriausia butu laikyti salia pedalo is kaires.  blush2.gif O kodel negalima virs pedalo, tai net nezinau kaip jie tai traktuoja.  smile.gif

Ačiū. 4u.gif Mėginsiu taip.
Ir paskutinis klausimas. Ar regitros nemokamoj aikštelėj galiu mokytis važinėti su šeimos nariu, nors esu išlaikius tik vieną egzaminą - mokyklinį teorijos. g.gif Tinklapyje rašo "Galimybė rezervuoti laiką sudaryta visiems 17 m. ir vyresniems gyventojams, taip pat ir nebaigusiems vairavimo mokymo įstaigos bei nelaikiusiems praktikos egzaminų „Regitroje“.". Tik praktinį egzaminą pamini, gal teorijos reik būti išlaikius?
Atsakyti
Radau idomia nuoroda, gal kam pravers. 4u.gif http://put.lt/auto/zasada/index.htm
Papildyta:
Jus turbut vilniete, nes Kaune nemokamu aiksteliu vazinejimuisi nebuvo. blush2.gif O su M zenkliuku ir seimos nariu galima vaziuoti tik issilaikius Regitroj teorija, ir su savim ta lapuka veziojantis, jei policija sustabdytu. ax.gif Mokyklos teorijos neuztenka.
Atsakyti
QUOTE(@Andrea @ 2012 08 28, 15:57)
Radau idomia nuoroda, gal kam pravers.  4u.gif  http://put.lt/auto/zasada/index.htm
Papildyta:
Jus turbut vilniete, nes Kaune nemokamu aiksteliu vazinejimuisi nebuvo.  blush2.gif  O su M zenkliuku ir seimos nariu galima vaziuoti tik issilaikius Regitroj teorija, ir su savim ta lapuka veziojantis, jei policija sustabdytu.  ax.gif Mokyklos teorijos neuztenka.

Aha, vilnietė, pamiršau pridėti. Mieste taip, žinau, kad reik regitros teorinį būtinai turėti, bet aikštelėj galvoju gal kitaip šiek tiek. g.gif Ten rašo, kad jokių dokumentų netikrina, tik reik atvažiuoti ta mašina, kurią užregistruoji. unsure.gif
P.S. Labai naudinga nuoroda. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Siandien islaikiau vairavimo egzaminą!!!!Laikiau Utenoje. Gavau kazkoki zmogiska kuris pakalbindavo,sakydavo nesijaudink ir pan.(Vilniuj abu kartus buvo egzaminuotojai be emociju, 0 demesio) nezinau ar nuolaidziavo. Per laikyma vienu metu jau galvojau - viskas - nes jis pasake, o cia jau klaida, Utenoje viena is pagrindiniu gatviu yra tokia siaura, ir dar ten leidziama statyti masinas, as vaziavau per arti, nes bijojau isvaziuoti i priespriesini eisma. Jis norejo griebti vaira, bet pasitaisiau, nes maciau situacija, taciau jis gi nepazyta manes ir mano reakciju smile.gif Vos nebuvo egzqaminatoriaus isikismo, o ten gi jau kameros masinoje. Poto jau galvojau - viskas, egzas baigtas, tai is to streso vos neuzgesau, ir norejau vesti veikiancia masina blush2.gif O gavau Hiunday, ji visai nejautri. Aikstelej klaidu man pasirode isvis nebuvo. g.gif Laikiau tris kartus, tai visus is jos isvaziuodavau, bet dabar buvo menesio pertrauka, nes gi pameciau dokumentus ir teko pabuciuoti Regitros duris, neileido. Tai va. Laikiau ir sostineje 2 kart, o islaikiau Utenoje, nors nezinau kur vairuoti lengviau - Utenoje mokiausi pas l. gera instruktoriu, gal biolaukai sutapo, nors nepatiko is pradziu jis man...Poto matau, kad viska paaiskina, ir ne smulkmenas, kaip Vilniuj buvau gavus toki katalika schmoll.gif , o pagrindinius svarbius dalykus. Nuo uzvedimo, sankabos valdymo, kad reikia ir su gazu, ne tik kaip dyzeliukas sau puksi, tai tu su sankaba vaziuoji, o gazo nespaudi doh.gif Suzinojau tai tik Utenoje, ir kad begius mazejimo tvarka galima ir reikia ne paeiliui jungt, o nuo priletejimo.
O eismas ten labai sugrustas, ner vietos isibegeti, sankryza ant sankryzos, sekcija sukimui tik 2 vietose. Visur kitur savo galva pasitiketi ir akimis smile.gif O Vilniuj tik masinu daug. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 rugpjūčio 2012 - 16:42
QUOTE(Joleks @ 2012 08 28, 13:04)
Man sakė, kad reik su gazu regitroje parkuotis, nors man tik su sankaba lengviau doh.gif  Gal dėl to, kad irgi vienas instruktorius mokė tik su sankaba. Sakė, kad regitroje nors ir dyzeliai, bet sankabos jautresnės, todėl reik su gazu. Tai dabar sunku persilauzti doh.gif

Cia kazkokias naujienas kalba. su gazu tu ileksi i parkavimo vieta. o kaip pradininke,turetum su sankaba judet atbula. bent jau as taip laikiau. ir smarkiai neatleisdavau,kad nepridaryt nesamoniu. nes nepsetum viska suitvarkyt.

QUOTE(@Andrea @ 2012 08 28, 15:24)

As vazinejau su 3 skirtingais instruktoriais ir nei vienas ne mokino su gazu atbuliniu vaziuot. Ir

Atbulom su gazu ismokau varyt,kai negalejau ivaziuot .. duobe buvo..ir vien su sankaba nebuciau ivazavus..
Atsakyti
Su benzinu negaletum tik su sankaba vaziuoti, reik siek tiek gaza spausti. Teko mokyklini laikyti su benzinine.
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2012 08 28, 18:40)
Su benzinu negaletum tik su sankaba vaziuoti, reik siek tiek gaza spausti. Teko mokyklini laikyti su benzinine.

nespaudziu gazo. atbulom statau .naudojuos tik sankaba wink.gif buna labai retai,kai gaza dar naudoju.tai,kai duobes buna parkavime. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Dark Elf*: 28 rugpjūčio 2012 - 18:38
QUOTE(Joleks @ 2012 08 28, 18:40)

Bet kokia ar benzinine,ar dyzeline,atgal-tik su sankaba ir stabdziu,gazo reikia,jei i ikalne parkuojiesi.I prieki su regitrinem ir benzininem-taip reikia gazo ir kai kuriems golfams (tiems gestantiems)-sankaba uzlaikyti siek tiek ilgiau,neatleisti tik is vietos pajudejus,specifika ten ju tokia del labai jautrios sankabos... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(milė. @ 2012 08 28, 15:37)
Gerai, šitas daugmaž aišku. Dar vienas klausimas (jiems nėr pabaigos) biggrin.gif Kažkur skaičiau (regitros tinklapy gal, buvo patikimas šaltinis), kad negalima važinėt kojos laikant virš sankabos. Gerai, o jei man koją padėjus ant grindų ji atsiduria po pedalu (  lotuliukas.gif  nežinau kaip kitaip pasakyti, pedalas gan aukštai) ir pavojaus atveju tikrai nespėčiau numinti. Kokiam užmiesty tai savaime suprantama, ką ten junginėsi, bet mieste žymiai saugiau jaučiuosi, jei koja kažkur netoli pedalo vienam lygyje ar virš jo. Kodėl tai blogai, juk nepadėta ant pedalo, t.y. nespaudžiu.  g.gif

1.Koja,laikoma teisingoje padetyje,niekaip negali atsidurti po pedalu-tai fiziskai neimanoma ax.gif O vieta kojai-kairej pusej nuo pedalo,is sono-ten net kebulo pakilimas specialiai tam pritaikytas smile.gif .
2.Pavojaus atveju paprastai minamas stabdis,sankabos paprastai prireikia jau veliau ax.gif
3. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(@Andrea @ 2012 08 28, 15:48)
Geriausia butu laikyti salia pedalo is kaires.  blush2.gif O kodel negalima virs pedalo, tai net nezinau kaip jie tai traktuoja.  smile.gif

1.Labai greitai suzinotum,kiek kainuoja sankabos komplekto keitimas-nuosirdziai to nelinkiu ax.gif
2.Del saugumo-greitas kojos nuovargis+del nuovargio netycinis paspaudimas +aplamai masinos gadinimas...
3.Tiems,kas nelaiko kojos virs sankabos pedalo ir viska daro teisingai-niekada nuo sankabos nepavargsta koja,kaip ilgai su ja bedirbtum 4u.gif Net kamsciuose nelaikau kojos virs pedalo... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Joleks @ 2012 08 28, 14:37)
Gerai jei tikrai taip galima kaip parasei. smile.gif
Tai, kad vienas isntruktorius aiskina, kad galima be gazo, tik su sankaba atbulai parkuotis, kitas gi sako, kad sankaba + gazas butinas. g.gif

Po teisybei-yra taip,kad reikia masinos klausytis ir duoti jai tai,ko ji praso-bet tai ateina su patirtim...Siaip atbula vaziuojant,net ir greitai-gazas nereikalingas,greitis labai puikiai reguliuojasi sankabos ir stabdzio pagalba,bet tik kai kurioms masinoms gali prireikti mazo trumpo svelnaus gazo paspaudimo (taip vos vos)tik pajudant is vietos,ir viskas. Jei neatleisi pilnai sankabos-niekada neuzgesi,vaziuojant atbula ji nuolat prilaikoma "kabinimo" busenoje-to deka masina vaziuoja svelniai,tolygiai,letai,ir be gazo ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2012 08 28, 17:24)
Siandien islaikiau vairavimo egzaminą!!!!Laikiau Utenoje. Gavau kazkoki zmogiska  kuris pakalbindavo,sakydavo nesijaudink ir pan.(Vilniuj abu kartus buvo egzaminuotojai be emociju, 0 demesio) nezinau ar  nuolaidziavo. Per laikyma vienu metu jau galvojau - viskas - nes jis pasake, o cia jau klaida, Utenoje viena is pagrindiniu gatviu yra tokia siaura, ir dar ten leidziama statyti masinas, as vaziavau per arti, nes bijojau isvaziuoti i priespriesini eisma. Jis norejo griebti vaira, bet pasitaisiau, nes maciau situacija, taciau jis gi nepazyta manes ir mano reakciju smile.gif Vos nebuvo egzqaminatoriaus isikismo, o ten gi jau kameros masinoje.  Poto jau galvojau - viskas, egzas baigtas, tai is to streso vos neuzgesau, ir norejau vesti veikiancia masina blush2.gif O gavau Hiunday, ji visai nejautri. Aikstelej klaidu man pasirode isvis nebuvo.  g.gif Laikiau tris kartus, tai visus is jos isvaziuodavau, bet dabar buvo menesio pertrauka, nes gi pameciau dokumentus ir teko pabuciuoti Regitros duris, neileido. Tai va. Laikiau ir sostineje 2 kart, o islaikiau Utenoje, nors nezinau kur vairuoti lengviau - Utenoje mokiausi pas l. gera instruktoriu, gal biolaukai sutapo, nors nepatiko is pradziu jis man...Poto matau, kad viska paaiskina, ir ne smulkmenas, kaip Vilniuj buvau gavus toki katalika  schmoll.gif , o pagrindinius svarbius dalykus. Nuo uzvedimo, sankabos valdymo, kad reikia ir su gazu, ne tik kaip dyzeliukas sau puksi, tai tu su sankaba vaziuoji, o gazo nespaudi  doh.gif Suzinojau tai tik Utenoje, ir kad begius mazejimo tvarka galima ir reikia ne paeiliui jungt, o nuo priletejimo.
O eismas ten labai sugrustas, ner vietos isibegeti, sankryza ant sankryzos, sekcija sukimui tik 2 vietose. Visur kitur savo galva pasitiketi ir akimis  smile.gif  O Vilniuj tik masinu daug.  doh.gif

Sveikinimai,Menuliuk! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2012 08 28, 17:24)
Siandien islaikiau vairavimo egzaminą!!!!Laikiau Utenoje.

doh.gif Suzinojau tai tik Utenoje, ir kad begius mazejimo tvarka galima ir reikia ne paeiliui jungt, o nuo priletejimo.

O eismas ten labai sugrustas, ner vietos isibegeti, sankryza ant sankryzos, sekcija sukimui tik 2 vietose. Visur kitur savo galva pasitiketi ir akimis  smile.gif  O Vilniuj tik masinu daug.  doh.gif

Sveikinimai bigsmile.gif labai įdomu viskas kaip laikėt,nes žadu ten pat laikyt blush2.gif

Kažkaip nesupratau šitos vietos blush2.gif išsuki mašinos pavaras iki 20 000 ir perjungi kitą bėgį ar ne? blush2.gif

drinks_cheers.gif čia tai gryna tiesa. Kokį maršrutą gavot,gal žinot? Man sakė,kad II lengviausias,nes beveik nesukama į centrą,užmiesty važiuojama ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 08 28, 20:41)
Sveikinimai  bigsmile.gif labai įdomu viskas kaip laikėt,nes žadu ten pat laikyt  blush2.gif

Kažkaip nesupratau šitos vietos  blush2.gif išsuki mašinos pavaras iki 20 000 ir perjungi kitą bėgį ar ne?  blush2.gif

drinks_cheers.gif čia tai gryna tiesa. Kokį maršrutą gavot,gal žinot? Man sakė,kad II lengviausias,nes beveik nesukama į centrą,užmiesty važiuojama  ax.gif

Aciu uz sveikinimus, ta prasme, kad is 3 begio, jei priletini atitinkamai gali jungti i 1, o ne paeiliui. Gavau 8 marsruta, slifavom grynai centra, visos tos veidrodines sankryzos(ten megsta sukirsti sake labai), kalneliai salia ju (kai mokiausi uzgesdavau ant ju), posukiai i kaire. Labai gadina situacija ant sankryzu sustatytos masinos, sake, nuo rugsejo ta sankryza prie bibliotekos, ten vos nesusimoviau, pasidarys labai judri. bet ir siandien gal jau studentai gryzta, nes masinu tikrai buvo daug, ko nebuvo praeita savaite tokiu metu g.gif nuo 8 ryto vairavau su instruktorium, o poto egzaminas. bijojau labai ir del aikstutes, praktiskai nebuvo ko. gavau istriza parkavima, maniau jau sakes, bet padariau, ir sake labai puikiai pasitaisiau. giriuosi blush2.gif o baimes pilnos kelnes. uzdave 3 klausimus, kaip patikruint langu apiplovimo skysti, posukius ir signala. mane ir instruktorius ispejo, kad juos duoda kone visada, o Vilniuj labai retai. Man galejo sukliudyti tai, kad aikstute yra labai siaura ir maza, gali isvaziuojant is T formos susimaut. O prie bortelio parkavimasis yra apsisukimo pratime, du viename blink.gif tai reik butinai pries egzamina apziureti ta aikstute, nes ten yra dar tokia keista linija, apsisukime, ties kuria, is kitu miestu atvyke susimauna. Nes pvz Vilniuj labai erdvi nauja aikstele.Bet viskas del vietos trukumo. Zinoma, nors yra kameros l. daug kas nuo egzaminuotojo priklauso...nors mane gazdino, kad dabar tai jau nuo kameru, anksciau egzaminuotojai dar ir padedavo, jei pagailedavo. dar sake instruktorius, kad daznai neislaiko isvaziuojant is regitros- reik ziuret bortelio, kazkodel taip sake, nu butu gaila. nes kazkam yra buve matyt ne viena karta. o egzaminatoriai ten yra lyg 5 ar 4.
o kada zadi laikyti? parasyk butinai poto ispudzius
Sake, reciausiai duoda 1 marsruta, tai tas kur yra apsisukimas, kur vienintele vieta Utenoje, kur reikia spaust ant 60 ir jugt 4 begi laugh.gif (po Vilniaus buvo labai keista) o dazniausiai vaziuojama i centra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 rugpjūčio 2012 - 20:17
QUOTE(mėnulis @ 2012 08 28, 21:09)
Aciu uz sveikinimus, ta prasme, kad is 3 begio, jei priletini atitinkamai gali jungti i 1, o ne paeiliui. Gavau 8 marsruta, slifavom grynai centra, visos tos veidrodines sankryzos(ten megsta sukirsti sake labai), kalneliai salia ju (kai mokiausi uzgesdavau ant ju), posukiai i kaire. Labai gadina situacija ant sankryzu sustatytos masinos, sake, nuo rugsejo ta sankryza prie bibliotekos, ten vos nesusimoviau, pasidarys labai judri. bet ir siandien gal jau studentai gryzta, nes masinu tikrai buvo daug, ko nebuvo praeita savaite tokiu metu  g.gif nuo 8 ryto vairavau su instruktorium, o poto egzaminas. bijojau labai ir del aikstutes, praktiskai nebuvo ko. gavau istriza parkavima, maniau jau sakes, bet padariau, ir sake labai puikiai pasitaisiau. giriuosi  blush2.gif  o baimes pilnos kelnes. uzdave 3 klausimus, kaip patikruint langu apiplovimo skysti, posukius ir signala. mane ir instruktorius ispejo, kad juos duoda kone visada, o Vilniuj labai retai. Man galejo sukliudyti tai, kad aikstute yra labai siaura ir maza, gali isvaziuojant is T formos susimaut. O prie bortelio parkavimasis yra apsisukimo pratime, du viename  blink.gif   tai reik butinai pries egzamina apziureti ta aikstute, nes ten yra dar tokia keista linija, apsisukime, ties kuria, is kitu miestu atvyke susimauna. Nes pvz Vilniuj labai erdvi nauja aikstele.Bet viskas del vietos trukumo. Zinoma, nors yra kameros l. daug kas nuo egzaminuotojo priklauso...nors mane gazdino, kad dabar tai jau nuo kameru, anksciau egzaminuotojai dar ir padedavo, jei pagailedavo. dar sake instruktorius, kad daznai neislaiko isvaziuojant is regitros- reik ziuret bortelio, kazkodel taip sake, nu butu gaila. nes kazkam yra buve matyt ne viena karta. o egzaminatoriai ten yra lyg 5 ar 4.
o kada zadi laikyti? parasyk butinai poto ispudzius

Bet ta veidrodine sankryža man tokia paprasta atrodo blush2.gif yra žymiai sunkesnių vietų,bet čia aišku kaip kam jau 4u.gif aha,kad aikštelė mažutė ir aš pastebėjau,o sakykit kaip su įsibėgėjimo pratimu?Iki kiek įsibėgėjot? Su pirmu bėgiu ar jungėtės ir antrą?

Keista linija apsisukime? g.gif nepastebėjau kažkaip,nors niekada nebuvau nuėjus iš kitos puses prie aikštelės,vis žiūrėdavau egzaminus nuo įvažiavimo aikštelėn.

Kad dauguma neišlaiko išvažiuojant mačiau pati,viena moteris neišsisuko niekaip,užvažiavo ant estakados išvažiuodama,užgeso,tampės tampės toliau,kol galų gale nuvažiavo ir apsikeitė vietom su egzaminuotoju,gaila buvo kažkaip unsure.gif

Dėl važiavimo per arti mašinų,tai čia mano pagrindinė problema,jau savam mieste vis kliūna tai doh.gif

Egzaminatorius iš veido jau maždaug žinau visus,bet kas iš to dabar,jei kameros yra,niekas nepadės biggrin.gif

Kada laikysiu nežinau,dar net mokyklinis nelaikytas blush2.gif bet aišku ateisiu pasigirt čia ir papasakot biggrin.gif

Žinau tą vietą,be reikalo tada mus mokina apsisukt ten biggrin.gif aišku nežinia,gali ir papulti tas maršrutas

O kodėl tiek klausimų uždavė? Neturėjo vieno užduot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aglėja: 28 rugpjūčio 2012 - 20:28
QUOTE(Aglėja @ 2012 08 28, 21:19)
Bet ta veidrodine sankryža man tokia paprasta atrodo blush2.gif yra žymiai sunkesnių vietų,bet čia aišku kaip kam jau  4u.gif aha,kad aikštelė mažutė ir aš pastebėjau,o sakykit kaip su įsibėgėjimo pratimu?Iki kiek įsibėgėjot? Su pirmu bėgiu ar jungėtės ir antrą?

Keista linija apsisukime?  g.gif nepastebėjau kažkaip,nors niekada nebuvau nuėjus iš kitos puses prie aikštelės,vis žiūrėdavau egzaminus nuo įvažiavimo aikštelėn.

Kad dauguma neišlaiko išvažiuojant mačiau pati,viena moteris neišsisuko niekaip,užvažiavo ant estakados išvažiuodama,užgeso,tampės tampės toliau,kol galų gale nuvažiavo ir apsikeitė vietom su egzaminuotoju,gaila buvo kažkaip unsure.gif

Dėl važiavimo per arti mašinų,tai čia mano pagrindinė problema,jau savam mieste vis kliūna tai doh.gif

Egzaminatorius iš veido jau maždaug žinau visus,bet kas iš to dabar,jei kameros yra,niekas nepadės  biggrin.gif

Kada laikysiu nežinau,dar net mokyklinis nelaikytas  blush2.gif bet aišku ateisiu pasigirt čia ir papasakot  biggrin.gif

na ta veidrodine paprasta, kai masinu nera...greitejimo pratima intensyviai mokiausi vakar ir siandien biggrin.gif sake man, per daug neisibeget, instruktorius, virs 20, nes as megeja uzgazuot iki 40, tai kad per langa neislektu. anksciau buvo reikalavimas ne maziau 30, bet juokiasi, poto jis dingo, kai vienas vos per lango neisleke, kai kazkas labai rimtai ir reikalavima paziurejo ir ji vykde biggrin.gif ..tada nieko nesake, bet buvo baisu ziureti i zmogu, kuris isistveres i dureles vos nesauke pagalbos biggrin.gif , ir dingo reikalavimas laugh.gif taip, reikia 1 begiu. apie tai, kad 2 galima as niekur negirdejau ne g.gif
man irgi buvo gaila, kai maciau, kaip laike kazkokia mergina, isvaziavo i miesta ir po 5 min grizo. mane gal valanda mustravo ir tyrinejo. blush2.gif galvojau, kada jau baigsis, kada, ir vis ne...kol pagaliau. poto vos neapsiverkiau is dziaugsmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 28 rugpjūčio 2012 - 20:30