Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(anikita @ 2012 08 04, 14:05)
o kurie is ju nuo ko? nuo kokios cia profilaktikos? kuo jie skiriasi tie purskalai blush2.gif

kakada buvau idejus, dabar neturiu laiko ... kazkurioj temoj 1psl
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 04, 19:43)
gal galima abiejų receptų  4u.gif
4u.gif  gal galima ir šio  4u.gif

Is uzrasines kopijuoju, kaip pati nusikopijavus turiu smile.gif
EX zali pomidorai
"Atsiprašysiu visų tvarkingų forumiečių, labai nėr kada roplinėt kitose temose, tai dar vieną receptuką žaliems pomidorams įmesiu čia...
Priskinu apie 3-4 kg žalių nedidelių pomidorų, supjaustau per pusę (didesnius galima truputį smulkiau, bet ne per smulkiai), dedu į šaltą (paprastą) vandenį, pakaitinu juos iki virimo, išimu, truputį nusivarvėjusius sudedu į stiklainius.

Marinatui imu 1 ltr vandens, 200 gr acto, 200 gr cukraus, 50 gr druskos, ir 3-4 šaukštus aliejaus. Prieskoniams pipirai, lauro lap., česnakas. Marinatą su prieskoniais ir aliejumi užverdame, užpilame ant pomidorų stiklainiukuose ir užsukame.

Dozes galit susimažinti, jei pomidorų nedaug. Jei lieka marinato, galima papildomai pagal likusį kiekį keletą pomidorų užmarinuot.
Pabandymui ir paragavimui pasidarykit nedidelį kiekį, ne anksčiau kaip po dviejų savaičių ragaukit. Jei patiks, rudens pabaigoje, kurie pomidorai jau nebesuspės šiltnamiuose prinokt, tuos galėsit užsimarinuot... tiks ir visai nykštukiniai pomidoriukai

Dlia osobyh: ...
SMULKIŲ POMIDORIUKŲ, ar VYŠNINUKŲ NEPJAUSTYTI......
"


Uspaskicho marinatas
"1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint."


Kecupo recepta ikelus buvau senesniame poste wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 05 rugpjūčio 2012 - 10:44
QUOTE(Regila @ 2012 08 05, 09:24)
Malachitovaja škatulka yra raudona į avietę ir žalia link garstyčios. Dvi skirtingų spalvų. Dydžiai abiejų dideli, daug mėsos ir sulčių.

palaukit palaukit... Jūsų pardavimų puslapyje aiškiai parašyta, kad Malachitovaja Škatulka yra juodai raudoni, netgi foto pomidorai labai tamsios spalvos http://loretossodai.....pomidorai.html Tai kodėl jie staiga tapo avietinės spalvos?
Ar kitus sąmoningai klaidinat, ar pati netyčia klystat, ar jau tiesiog nebežinot ką auginat?....
Atsakyti
QUOTE(Giga* @ 2012 08 04, 14:54)
o nereikia dar ilgai nokinti ar dziovinti to pomidoro ? siaip jis labai sunokes, bet kazkaip anyta sake deti ant palanges kol sudzius  doh.gif ale bijau kad muses greiciau uzpuls ar supus nei sudzius toks sultingas daiktas

ne nereikia laikyti,graziai kai issirpsta ir imam seklytes.
Atsakyti
man tame puslapyje uzkliuvo moneymakeriai , pas man ejie ryskiai raudoni be jokiu dryziu, o ten kazkokie dryzuoti, gal cia kazkokie isvestine veisle doh.gif
Atsakyti
Ex, nu gal ir ne avietė..daugiau į tamsumą, jei iš anų metų sąrašų. Šiemet auginu ir į avietę, raudonesnius. Taip, kad yra visos trys spalvos;)Tik šie nėra tokie dideli, kaip anieji.
Papildyta:
Money maker turi dryželius, nors ir nelabai ryškius.
Atsakyti
gal kas galite patarti ka daryti su rudaja demetlige? purskimas jau nepadeda, labai daug lapu ligotu. ar juos geriau visus isskint ir palikt pomidoro saka be lapu, ar palikt? kokie padariniai tos demetliges, ar augs dar pomidorai? labai mazai info internete randu...

Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 08 05, 14:11)
daugiau į tamsumą, jei iš anų metų sąrašų. Šiemet auginu ir į avietę, raudonesnius. Taip, kad yra visos trys spalvos;)

vo, jedriona zeliona... smile.gif tai vis tik ne dvi spalvos, kaip ką tik sakėt, ane? o tai čia kada spėjot sėklas parduot, jei dar tik šįmet augint pradėjot.. g.gif ar tik kai kam "po blatu" avietines Škatulkas parduodat, jei sąrašuose nėr skelbiama? bigsmile.gif
Juodą ir žalią Škatulką turiu, taigi stoju į "blatnų" pirkėjų eilę, aš irgi noriu avietinės Škatulkos.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 08 05, 14:26)
gal kas galite patarti ka daryti su rudaja demetlige? purskimas jau nepadeda, labai daug lapu ligotu. ar juos geriau visus isskint ir palikt pomidoro saka be lapu, ar palikt? kokie padariniai tos demetliges, ar augs dar pomidorai? labai mazai info internete randu...

Info tai krūva,tik va kažkaip nepadeda tie purškimai.Jau lyg ir pristabdžius buvau,bet matyt aklimatizavosi tos konidijos,prisitaikė prie soduoto vandenio ir sėkmingai plinta toliau verysad.gif Aš išskyniau lapus,tai dabar pomidorai tokie kaip pankai-tik skiauterės viršūnese.Jaučiu ir viršūnes tuoj nuskusiu:liks kotai su bumbulais doh.gif
Merginos,gal galit įmest kokio straipsnio nuorodą,kur būtų paaiškinta,kodėl rūkai kenkia pomidorams.Ir taip ir anaip formuliuoju,pateikia tik patį faktą ir vsio.O man neužtenka kas,kur,kada-noriu suprast kodėl g.gif Nu gal ir ieškau š...oj guzikų,bet užlindo už panagių,nors nusišauk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 05, 16:50)
Info tai krūva,tik va kažkaip nepadeda tie purškimai.Jau lyg ir pristabdžius buvau,bet matyt aklimatizavosi tos konidijos,prisitaikė prie soduoto vandenio ir sėkmingai plinta toliau verysad.gif Aš išskyniau lapus,tai dabar pomidorai tokie kaip pankai-tik skiauterės viršūnese.Jaučiu ir viršūnes tuoj nuskusiu:liks kotai su bumbulais doh.gif
Merginos,gal galit įmest kokio straipsnio nuorodą,kur būtų paaiškinta,kodėl rūkai kenkia pomidorams.Ir taip ir anaip formuliuoju,pateikia tik patį faktą ir vsio.O man neužtenka kas,kur,kada-noriu suprast kodėl g.gif Nu gal ir ieškau š...oj guzikų,bet užlindo už panagių,nors nusišauk doh.gif

rolleyes.gif aš tai suprantu , kad šaltis ir drėgmė jiems kenkia...būtent taip ir atsitinka kai užgula rūkas juos...jie labai staigiai gauna šaltos drėgmės...ko pomidorai nekenčia ir maras tuo pačiu plaukia tąja drėgme...kai kuriuose šaltiniuose maro sukėlėjas apibūdinamas net ne kaip grybelis , o kaip dumblis daugiau...
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 05, 11:43)
Is uzrasines kopijuoju, kaip pati nusikopijavus turiu smile.gif

Kecupo recepta ikelus buvau senesniame poste wink.gif

4u.gif ačiū,buvau radusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 05, 16:56)
rolleyes.gif aš tai suprantu , kad šaltis ir drėgmė jiems kenkia...būtent taip ir atsitinka kai užgula rūkas juos...jie labai staigiai gauna šaltos drėgmės...ko pomidorai nekenčia ir maras tuo pačiu plaukia tąja drėgme...kai kuriuose šaltiniuose maro sukėlėjas apibūdinamas net ne kaip grybelis , o kaip dumblis daugiau...

Tai kodėl tik nuo rugpjūčio tie rūkai marus atveža?Taigi buvo birželio vidury vieną naktį apie plius devynis,ir rūkas garavo ohoho po karštos dienos staigiai atvėsus.Nieko blogo neatsitiko g.gif Nu ir taip ir anaip man kažkaip nesueina galai...
Atsakyti