Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Ex, nesigariačykit, raudonos škatulkos dar ant palangės noksta. Jų pardavimas bus tik šią žiemą..Anais ir dar anais metais auginau tamsią link juodumo ir žalią link garstyčios. Žiemą kartu su kitomis sėklomis parsisiunčiau ir raudoną, nes dvi spalvas buvau išbandžiusi ir patiko. Tik ši pagal formą neatitinka anų dydžio, tad dar nežinau ar apsimoka jų rinkti sėklas. Šios pailgos. Tad jei imant kiek kokių škatulkų auginus, tai tris..
Blato sėklų gaut nereikia. Kai bus sąrašai, nuotraukos galėsit pasirinkti.
Tik niekaip nesuprantu ko pūrkštaujat, ar dėl to, kad auginu raudonas link avietės ar dėl to, kad toks šiandien Jums poreikis..Tiesiog parašiau, kad ir aš auginu. Na ir kas čia keisto?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 05, 17:13)
Tai kodėl tik nuo rugpjūčio tie rūkai marus atveža?Taigi buvo birželio vidury vieną naktį apie plius devynis,ir rūkas garavo ohoho po karštos dienos staigiai atvėsus.Nieko blogo neatsitiko g.gif Nu ir taip ir anaip man kažkaip nesueina galai...

g.gif atsitiko...pas mane liepos mėn , kai tokia buvo temperatūra ir lijo, prasidėjo maras... unsure.gif o pas kaimynę sausligė...ir pažiūrėkit , masiškai tada ligos prasidėjo...o birželyje neatsitiko , gal dar pomikai stipresni buvo , neišsekinti vaisių auginimo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 rugpjūčio 2012 - 16:20
QUOTE(diuni @ 2012 08 05, 17:17)
g.gif atsitiko...pas mane liepos mėn , kai tokia buvo temperatūra ir lijo, prasidėjo maras... unsure.gif o pas kaimynę sausligė...ir pažiūrėkit , masiškai tada ligos prasidėjo...o birželyje neatsitiko , gal dar pomikai stipresni buvo , neišsekinti vaisių auginimo g.gif

Tai reiškia,kad pirmo puslapio info įsivėlus klaida.Ten aiškiai parašyta,kad pavojingi tik rudenio rūkai.Ar liepa jau kaip ruduo kažin skaitosi Lietuvoj g.gif
Atsakyti
ateinu su ataskaita.

ATASKAITA.

Green zebra-neauginisu, derlingumas nelabai, skonis nelabai.

Sventas Petras-nuvyle, nors pernai buvo favoritas-neauginsiu.

Juodukai ismti is Rimi pirkto pomidoro-derlingi ir skanus.—auginciau bet kazin kaip bus su seklom..

Plesomi- labia derlingi siemet, kekeiu daug ir gausios, gal ir kitamet kaip siemet auginsiu viena daiga.

Golden koing-irgi praeitu metu favoritas, siemet vidutinis, del kitu metu abejoju, bet nesakau ne.

Japoniska aviete- visi4daigai turi tik po viena keke…..idomia taip, pomidoru ant tos daug ir stambus, skanus…..abejonese del kitu metu..

Tamaris –vidutiniskas, neauginsiu.

Vysniukai turejo but black cherry isejo cerola ko gero, gausu labia, bet kitiems metams noriu ceriuku.

Orange banana-labai velai eme megzt, dabar 5 kekes vidutinis derlingumas, neragavau nezinau ar auginsiu.

Marglobe- derlingumas neblogas, bet zemi mezga tik3keke-neaugisniu

Citrina veloki bet skanus irk ekes labia gausios,- auginsiu.

Purple-ankstyvi skanus, kekes gausios,-auginisu jei turesiu seklu.

Oranziniai triufeliai-labai derlingi, mesingi skanus.

Great white- labai skanus, vaisis didziuliai, , kekes4-5. auginsiu

Imtos seklos is Rimi oranzinio pomidoru-viskas fiasco, per visa medy 4 nedideli pomidorai.

Persikinis-labai skanus, mesingi, dideli, derlingumas lin didesnio,-auginsiu.

Dar imtos seklos is raudonu- neauginisu,

Barhatny-derlingumas neypatingas-neauginsiu.

Imtos seklos is kitu juodu-neauginsiu.

Delfinai-derlingumas super-auginsiu

Birsen-nepatiko –neauginsiu

Jaucio sirdis- auginsiu, derlingumas super skonis lygiuojas su persiku ir great white.
Ola Polka-auginsiu ankstyvi skanus.

Kimic-neauginsiu-derlingumas vidutinis

Beta ir Betalux- derlingi ankstyvi, auginisu kazkurios.

Costulato fiorentino-labai panasu I plesomus, gausu, zadu neaugint, uzleist kitai rusiai vieta.

Russian dideli-vidutinis derlingumas-turbut neauginsiu.

Pom medis, gausus derejimas, skanus,-auginsiu.

Tigrela-vidutiniai-neauginsiu

Marfa-labai gausus-auginsiu.

Fantasio- labai derlingi, -auginsiu.

Orkado-auginisu.

Pukotas-puosmena siltnamio-viena auginisu ir kita met, pirmoj kekej net 7vaisiai.

Prisca-neauginsiu.

Ace-neauginisu

Toyto-vidutinis-neauginsiu.

Jasmina –derlingas, bet antra meta pirmas suserga demetlige….del auginimo klaustukas.

Read pear-neauginsiu

Ciornaja grusa-skanus derlingi-auginsiu

Ildi – labai super-auginsiu

Cio cio san—labai derlingas-auginsiu.

Swet million-labai derlingas-auginsiu

Venus-turejau17daigu susodintu nedidley plota, pomidorus skyniua bliudeliais, jau baiginejasi dabar bet butinai auginsiu.

Jawor ir cumato gavo labai negera vieta, derlingumas prastas bet gali but kad del vietos… tai gal dar bandysiu…

Kitu metu auginimui jau noriu biggrin.gif -raudonkepuraites, corsano ar panasiai.....kol kas lyg tiek...

Lolitai labai aciu uz sekliukes turiu ivairove siltnamyje, taip pat mergaitei kuri atsiunte cio-cioc san ir persikini.

Ir kur dingus Lolita g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 08 05, 17:23)
Tai reiškia,kad pirmo puslapio info įsivėlus klaida.Ten aiškiai parašyta,kad pavojingi tik rudenio rūkai.Ar liepa jau kaip ruduo kažin skaitosi Lietuvoj g.gif

g.gif žinai...sunku gamtoje pritaikyti kažkokius šablonus...bet aš tai suprantu , kad šaltas rūkas ir šaltas lietingas oras kenkia pomidorams...rūkas dar blogiau , nes labai staigus pokytis šalčio ir drėgmės...o šiemet tokia dar vasara,labai jau kontrastingas oras , temperatūrų kaita......aš tiek visko prisiskaičius per tą laiką esu doh.gif aišku , tokia info labai labai naudinga , bet kol savo kailiu visko nepajausi... doh.gif biggrin.gif ir nesuprasi iki galo , jaučiu , niekada... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 rugpjūčio 2012 - 17:05
QUOTE(Ex @ 2012 08 05, 14:30)
vo, jedriona zeliona...  smile.gif  tai vis tik ne dvi spalvos, kaip ką tik sakėt, ane? o tai čia kada spėjot sėklas parduot, jei dar tik šįmet augint pradėjot.. g.gif ar tik kai kam "po blatu" avietines Škatulkas parduodat, jei sąrašuose nėr skelbiama? bigsmile.gif
Juodą ir žalią Škatulką turiu, taigi stoju į "blatnų" pirkėjų eilę, aš irgi noriu avietinės Škatulkos.. smile.gif

o kas sake kad pirkom seklas pas Regila schmoll.gif biggrin.gif

Hugutel22, na ir sarasiukas bigsmile.gif
Atsakyti
Aistros verda? 4u.gif

Naujoko (t.y. mano) pomidorai ne kokie. schmoll.gif Vienas-kitas gražesnis. O apie veisles tai tyliu... hihihi.gif
Kitąmet šiltnamio dar nepirksiu, rinksiuosi kelias ankstyvas lauko veisles, gal dar pabandysiu kokią vazoninę. Ką manote apie "Vilma" ar "Tumbling Tom Red"? Esu įsitikinus, kad kas nors auginate/-ote, bet pražiopsojau atsiliepimus, nežinodama, apie kalbate. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 08 05, 19:27)
Aistros verda?  4u.gif

Naujoko (t.y. mano) pomidorai ne kokie.  schmoll.gif  Vienas-kitas gražesnis. O apie veisles tai tyliu... hihihi.gif 
Kitąmet šiltnamio dar nepirksiu, rinksiuosi kelias ankstyvas lauko veisles, gal dar pabandysiu kokią vazoninę. Ką manote apie "Vilma" ar "Tumbling Tom Red"? Esu įsitikinus, kad kas nors auginate/-ote, bet pražiopsojau atsiliepimus, nežinodama, apie kalbate.  blush2.gif

4u.gif aš auginu kibire Tumbling tom geltoną...labai fainas pomidoriukas , derlingas , ištvermingas , gražus augalas...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 08 05, 20:26)
4u.gif aš auginu kibire Tumbling tom geltoną...labai fainas pomidoriukas , derlingas , ištvermingas , gražus augalas...

ania bigsmile.gif sudomino ir mane tada, nors po sio sezono maniau jau vazoninius parisiu, nes pas mane Bajajai zydejo gausiai, bet veliau lapai visokiom spalvom vis spalvojosi ir rezultate manau kad apsirge jie g.gif nors [as mano mama mieste balkone jie geriau atrodo rolleyes.gif
Tu Tumbling tom seklas kur pirkote?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 08 05, 21:20)
ania  bigsmile.gif  sudomino ir mane tada, nors po sio sezono maniau jau vazoninius parisiu, nes pas mane Bajajai zydejo gausiai, bet veliau lapai visokiom spalvom vis spalvojosi ir rezultate manau kad apsirge jie  g.gif  nors [as mano mama mieste balkone jie geriau atrodo  rolleyes.gif

hm..maniškiai labai gražiai bujoja išskyrus vieną kurį labai baltasparniai pamėgo, tai jau antrą depiliaciją "pasidarė"

Monstriukui net šakas parėmiau ant skalbinių dėžės, nes nebebuvo kur kitur dėt biggrin.gif

user posted image

dabar jau gražiai raudonuoja pomidoriukai, reiks eit skainiot smile.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 08 05, 21:20)
ania  bigsmile.gif  sudomino ir mane tada, nors po sio sezono maniau jau vazoninius parisiu, nes pas mane Bajajai zydejo gausiai, bet veliau lapai visokiom spalvom vis spalvojosi ir rezultate manau kad apsirge jie  g.gif  nors [as mano mama mieste balkone jie geriau atrodo  rolleyes.gif
Tu Tumbling tom seklas kur pirkote?

Pirkau parduotuvėje Vilniuje Taikos gatvėje...Jis toks svyrantis yra.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2012 08 05, 14:26)
gal kas galite patarti ka daryti su rudaja demetlige? purskimas jau nepadeda, labai daug lapu ligotu. ar juos geriau visus isskint ir palikt pomidoro saka be lapu, ar palikt? kokie padariniai tos demetliges, ar augs dar pomidorai? labai mazai info internete randu...

Aš išskyniau visus dėmėtus lapus ir laikau sausai(beveik nelaistau) - padeda 4u.gif
Atsakyti