Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

Aciu Saintlina 4u.gif
ir man greiciausiai reiks palieti su pelenais, nes pas mane noksta kazkaip netolygiai, vienas sonas raudonas-kitas dar visai zalias unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2012 07 24, 08:44)
Jei rasi, gal gali pasidalinti patirtim  ax.gif P

būtinai biggrin.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 07 24, 09:05)

kalio turi pelenai. Turbut galima ju pakasti prie pomidoru arba gal geriau pamaisyti su vandeniu ir palieti. Tik tas isisavinimas kalio kiek uztruks.

nu jo, su vandeniu gal kiek greičiau pasisavintų? mastau.gif O kiek tų pelenų kibirui vandens? puskibirį ar mažiau dėti reikėtų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2012 07 24, 09:50)
būtinai biggrin.gif
nu jo, su vandeniu gal kiek greičiau pasisavintų? mastau.gif O kiek tų pelenų kibirui vandens? puskibirį ar mažiau dėti reikėtų? unsure.gif

As kai turejau pelenu paberiau prie pomidoru krumo ir kai laisciau jie vis pasisavindavo i zeme.
Atsakyti
QUOTE(styga31 @ 2012 07 23, 20:53)
merginos kur gauti tokiu seklu

o jusu pomidoriuku tik pavydeti man jums , kiek daug pas jus jų.  ax.gif

man atrodo kad cia tie 100&1000, jeigu tie, tai lyg turiu dar seklyciu, bet zinok man jie kazkaip neuzderejo, arba as nemoku ju auginti smile.gif ziedu daug, bet mazai mezga, po viena kita, o lapai kazko geltonuoja, nors tresiu kartas nuo karto, ir neperlaistau.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 23, 21:29)
Seasol'iu tikiu, kitais marmalais - nea. Tik kodėl puvinius purškiam kalcio salietra, galva neišneša.

Todėl, kad prmas pasireiškimas buvo 1:1 kaip prie kalcio trūkumo - puvinys vaisiuje + rūgšti dirva. Tręšta buvo kompleksinėm trąšom, sėklos mirkytos Primseede, šiltnamis pirmametis, visi puviniai, kiek radau aprašytų, turi kitokius požymius. Ką dar galvoti?
Tik man galva neišneša, kodėl stebimasi naudota priemone, o nepasiūloma "teisinga".
Atsakyti
aciu zirze u z atsakyma. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 07 24, 05:55)
Ar tu visad juoką supranti tik kaip pasišaipymą?  doh.gif gaila, visai žmogus be jumoro..
Ir tas tavo Benderis man ne pavyzdys - esant reikalui reik mokėt pasijuokt ir iš savęs...

Ir ką tu vadini pramoniniu šiltnamiu? g.gif griozdą, kuris stovi prie namų ir šulinys už 15 metrų? g.gif tu realiai matei pramoninį ar apie jį tik girdėjai?
Beje, nieks netrukdo, prašom pasireikšti savo dideliu protu.....

Atsiprašau, jei įžeidžiau.
Tiesiog ketinu kitąmet bandyti auginti kiek kitaip, nei įprasta, tikiu, kad tai įmanoma ir neabejoju, kad yra taip auginančių ir derlių gaunančių - todėl ir paklausiau. Surinkęs "tomaty v otkrytom grunte" galėčiau skaityti pusę mėnesio (ką ir padarysiu), bet įdomu, kaip tai vyksta būtent čia - nes kokia nors pamaskvė vis tik nėra tas pats, kas pakaunė. Klausiau tikėdamasis atsakymų, sulaukiau atsakymų (ačiū atsakiusiems) ir komentarų.
Jeigu visi vadovautųsi principu "to negali būti, nes negali būti niekada" - neaugtų pas mus nei vynuogės, nei arbūzai, nei dar daugybė iš pietų atvežtų augalų.
Atsakyti
mano bandymai uzauginti lauke pomidorus deja baigesi... kitais metais nebeturesiu, kur bandyti... kieme tikrai nerizikuosiu... siu metu klaidos... veisle bet kokia(reikia ankstyvuju).... visiskai negenejau(o reiketu, uzaugo kaip kilimas, o pomidoru snipsas smile.gif) tiesa dar ne vakaras, gal ka ir duos, realiai man is ju reikia zali pomidoru, tai jei dar meneseli koki isbutu, gal ir gauciau ko nerejau, bet kol kas ir tu zaliu nefontanai
Atsakyti
Auginau lauke Armonikas. Užmulčiavau, jokios priedangos ir jokios priežiūros, neraišiojau, ratės ant mulčiaus kaip norejo. Pomidorų priaugino daug ir didelių, tik sunokint nespėjo, maras užpuolė. Užkoncervavau žalius. Dabar galvoju, kad jei būčiau lapus aplaužius, tai bent dalis tikrai būtų sunokus.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 10:53)
mano bandymai uzauginti lauke pomidorus deja baigesi... kitais metais nebeturesiu, kur bandyti... kieme tikrai nerizikuosiu... siu metu klaidos... veisle bet kokia(reikia ankstyvuju).... visiskai negenejau(o reiketu, uzaugo kaip kilimas, o pomidoru snipsas smile.gif)  tiesa dar ne vakaras, gal ka ir duos, realiai man is ju reikia zali pomidoru, tai jei dar meneseli koki isbutu, gal ir gauciau ko nerejau, bet kol kas ir tu zaliu nefontanai

Aišku, ačiū. Iš determinantinių bandysiu nuo senų laikų žinomas rusiškas Belyj Naliv, Sibirskij skorospelyj, gal dar kažką itin ankstyvaus - ką gausiu.
Mačiau rusišką filmuką (tas paplitęs, kur pagyvenusi moteris aiškina gausiai pareklamuodama tai sėklas, tai gruntus), kuriame išsakyta tokia mintis: turint ribotą auginimo laiką, pomidoro daigas (sėtas l. anksti) maždaug savaitė-dvi iki išsodinimo nupjaunamas paliekant keturis lapus ir įšaknydinamas vandenyje. Tokiu būdu sodinamas keliolikos centimetrų aukščio gana subrendęs daigas vietoje pusmetrinio monstriuko. Sodinimas ten vyko šiltnamyje, bet tai esmės nekeičia - lygiai taip pat turėtų veikti lauke. Vat įdomu, kas bandė įšaknydinti nulaužtas viršūnes, nuskabytas pažastis - kiek tokia operacija pristabdo (nes vistiek turėtų) augalo vystymąsi ir kaip augalas auga po to - kokie tarpai tarp gretimų lapų bei kekių? Filmuke teigiama, kad netgi derlius padidėja (kažkaip abejoju, bet kas gali žinoti, gal kažkokie nenumatyti faktoriai suveikia).
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2012 07 24, 11:21)
Ką dar galvoti?
Tik man galva neišneša, kodėl stebimasi naudota priemone, o nepasiūloma "teisinga".

Ką? Na, kad ir tai, kad pakitę, puvinio pažeisti audiniai stebuklingai netampa ir vėl sveikais. Tokie vaisiai turi būti išskinti, kad užkratas neplistų susidarius palankioms sąlygoms. O jei pažeidžiami kiti audiniai, galima būtų švariu peiliuku nugramdyt iki sveikų audinių, apdirbamą vietą apibarstyt angliuko milteliais ir kurį laiką palaikyt augalą ant dietos.

QUOTE(L.K. @ 2012 07 24, 12:24)
Vat įdomu, kas bandė įšaknydinti nulaužtas viršūnes, nuskabytas pažastis - kiek tokia operacija pristabdo (nes vistiek turėtų) augalo vystymąsi ir kaip augalas auga po to - kokie tarpai tarp gretimų lapų bei kekių? Filmuke teigiama, kad netgi derlius padidėja (kažkaip abejoju, bet kas gali žinoti, gal kažkokie nenumatyti faktoriai suveikia).

Jei tarp daigo ( iš sėklų) ir įšaknydinto perkėlimo į šiltnamį susidarė beveik mėnuo, tai derėt ir nokint vaisius pradeda savaitės skirtumu. Čia taip praktikoj gavosi.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2012 07 24, 12:24)
Vat įdomu, kas bandė įšaknydinti nulaužtas viršūnes, nuskabytas pažastis - kiek tokia operacija pristabdo (nes vistiek turėtų) augalo vystymąsi ir kaip augalas auga po to - kokie tarpai tarp gretimų lapų bei kekių?

Aš auginau. Bet tik šiltnamyje, lauke nebandžiau. Auginukai buvo labai stori, stiprūs, su užsimezgusiu žiedynu. Augalo vystymąsis praktiškai nesustoja, nes šaknydinau su dar neprasiskleidusiais žiedais, o kai jau buvo išleistos šaknys, auginukas žydėjo pilnu pajėgumu.
Derėjimas, aišku, vyko nuo pat žemės, pomidorų vaisiai voliojosi ant mulčo, dėjau lentutes, kad nepradėtų pūti. Derliaus gausybės ir pertekliaus tikrai nebuvo, sakyčiau derėjimas toks, kad buvo galima normaliai dasidurt prie pagrindinio derliaus.
Tarpai tarp kekių priklauso nuo veislės, kaip ir įprastai, kas 2-3 lapai.

Grįžtant prie ankstesnio tavo posto (necituosiu - ir taip aišku), norėčiau atsakyti, kad didelis šiltnamis - dar ne viskas. Ir dideliam šiltnamyje yra pakankamai darbo, tikrai ten nesėdžiu, nerakinėju dantų ir neskaitau knygos... Norint turėti derlių, tenka ir protą įjungt, anot tavęs ir visokiom "nesąmonėm" papurškinėt (o ko bloga homeopatija???), gi auginu ne vien pomidorus, o tam pačiam šiltnamyje esu sukišusi ir paprikas, ir agurkus, čilius, visoms šioms daržovėms reikia skirtingų augimo sąlygų, taigi tenka ir galvą pasukt, "pašliaužiot" keturpėsčiom paskui kiekvieną daigą, sumąstyt kaip jiems visus patogumus suteikt, kad nei vienas neužsikaprizintų....

Žinoma, kai įdedi galutinio rezultato fotkę, atrodo, kad "štai čia pas ją" viskas eina kaip sviestu patepta - sėdi "pramoniniam" šiltnamyje ponia su ilga suknia ir pomidorų paradui diriguoja... anaiptol..
Atsakyti