QUOTE(bellete @ 2012 08 14, 21:37)
Ir aš jau daug metų tik nuplikau agurkus karštu vandeniu, o paskui sudedu i stklainius ir - einaaaaa visi receptai (ir uspaskicho, ir agurkicho)!

Net neskaitau tos vietos recepte kur reikia nupylinėt, imu tik sudedamąsias marinato dalis
Butent

Lygiai taip pat darau, is recepto imu tik marinato sudedamasias dalis, visa kita jau moku
Papildyta:
QUOTE(kaisa @ 2012 08 14, 11:30)
niekada jokių žolių nededu į uspakicho agurkus

kažkas ,,patiuningavo" receptą ir sakyčiau be reikalo, orig. recepte jokių žolių ir lapų nebuvo....juk jie skirti rauginimui šiaip. Aš tik šiek tiek prieskonių mišinio ir česnako skiltelę dedu:ax:
kodėl jums guminiai agurkai gaunasi

gal čia turi įtakos kiek laiko pastovėję nuskinti marinuojami
Tas žolias ir lapus metų metus močiutės mūsų, mamos naudojo ir valgydavome puikiausius agurkus ir jie tikrai skirti ne tik rauginimui, agurkų koncervavimo mišinys padarytos iš to paties, tik tai susmulkinta ir sudžiovinta

Kenkia tikrai ne lapai, o pas darymo būdas, nes man pačiai su lapais gaunasi ir traškūs ir minkšti. Paskutiniais metais nedangstau šiltai, gaunasi traškesni
Papildyta:
QUOTE(Nanita @ 2012 08 13, 16:44)
Jau mano skoniui,Uspaskich visai nepatiko,tikrai be skonio,presnoki,guminiai.Gerai,kad pora stiklainiu buvau padarius,tai i sriuba sunaudojau.
Bet cia tik mano nuomone

gal jums,jusu seimai,kaip tik patiks
Vienas iš skaniausių ir mėgstamiausių receptų ir tikrai neprieski, gal jūs labai aštriai mėgstat. O guminiai tikrai ne dėl recepto
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 08 12, 21:12)
Ar drąsiai renkatės receptus,pasiskaičiusuios čia? ilgus metus nepasidarydavau skanių konservuotų agurkų,nes skonio receptoriais vadovautis nemokejau,o svarbiausia,nedėdavau pakankamai cukraus

o norejau vis nerūgščių. Prieš porą metų pradėjau studijuoti šią temą,likau patenkinta atradimais.skaitau po senovei,bet labai baugu,kai pasitaiko sunkiai logiškai pateisinamas receptas,tada neramu,ar kišti trigrašį,ar palikti,bijant,kad kas susimaus
Kiek atradau dar visai nesenai,tai mažiausias acto kiekis devynių procentų 50ml-gr.litrui marinato
Nors anais metais buvau tikinama,kad ir 30 uztenka
Aš jau turbūt 4 metai marinuoju tik pagal pirmame puslapyje esančius receptus, išbandžiau visus išskyrus su garstyčių košele, jie skirtingi bet visi kažkuom skanūs ir kiekvienais metais darau visų po biškuti