Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(jurginėlis @ 2012 07 30, 10:33)
saintlina,
kai apraugi agurkėlius į stiklainius, ar jie nesuputoja, kai rūgimas prasideda?
mes raugiam kibiran, paslegiu  akmeniu, naudoju šulinio vandenį


zinai, kad net neziuriu blush2.gif Iskart isnesu ir viskas. O ka jie ten toliau veikia tuose stiklainiuose - nezinau.. Bet ziema buna labai skanus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(rackiene @ 2012 07 30, 09:32)
receptukas kur?  blush2.gif  ax.gif


Marinuoti agurkai pagal Dziunka:

Trilitriniam stiklainiui:
~ 1.5 l vandens
60 g druskos
100 g cukraus
170 g acto (arba 3 a.s. citrinos rugsties)
cesnakas, serbentu, vysniu lapai, pipirai kvapieji ir juodieji, garstyciu seklos ir pan.

Man sitie patys paciausi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 30, 15:27)

Marinuoti agurkai pagal Dziunka:

Trilitriniam stiklainiui:
~ 1.5 l vandens
60 g druskos
100 g cukraus
170 g acto (arba 3 a.s. citrinos rugsties)
cesnakas, serbentu, vysniu lapai, pipirai kvapieji ir juodieji, garstyciu seklos ir pan.

Man sitie patys paciausi  wub.gif

Cia marinata isvirt?ar viska sudet i 3 l stiklaini ir uzpilt verdanciu vandeniu?aciu
jei nesunku parasykit darbo eiga.
Atsakyti
O kaip su tais uspaskicho agurkais, taip ir nesuprantu... smile.gif Tuos visus lapus ir kt sudeti ant agurku ar virti vandenyje? Kaip jus tada isvirusius lapus padalinat kiekvienam stiklainiui?
Ir su siuo receptu galima bandyt ta varianta, kad tik viena kart virint marinata? O pirma kart uzpilant tiesiog karstu vandeniu, tai kiek laiko palaikyt reikia?
Agurkus tik antra kart gyvenime darysiu, tai nemazai klausimu kyla... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 07 27, 09:04)
as raugintus darau kur kas paprasciau. Sudedu viska i stiklaini (agurkus, krapus, lapus visokius, butinai - cesnaka), tada i stiklaini dedu 3 saukstus druskos
ir uzpilu saltu vandeniu. Psio. Uzdedu plastmasini dangteli ir nesu i garaza. Laikosi puikiai ir labai skanus buna.

Tik vanduo pas mus is grezinio. Nezinau, ar tiktu vandentiekio vandenukas..

O mano stai toks raugintu agurku receptukas:
pasiimu inda, kad tilptu visi turimi agurkai. Pridedu visu tu zoleliu (krapai, j.serb.lapai.,vysniu lapai), cesnako. Viska uzpilu suriu vandeniu (vanduo is ciaupo) 1l.vandens, su kaupu 1 saukstas druskos, ir padedu rugti apie 2d.(ilgiau laikysit, bus rugstesni). Kai parugsta, tada i stiklainius dedu agurkus, ta surima perkosiu(neturi likti tu visu lapu), uzvirinu, uzpilu ant agurku ir uzsuku paprastais uzsukamais dangteliais. Apvertusi laikau uzdengtus siltai per nakti. Viskas, toliau tik i rusi. Laikosi puikiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jupo: 30 liepos 2012 - 16:16
QUOTE(juste10 @ 2012 07 30, 15:26)
Cia marinata isvirt?ar viska sudet i 3 l stiklaini ir uzpilt verdanciu vandeniu?aciu
jei nesunku parasykit darbo eiga.


isvirti marinata reikia smile.gif
Agurkus ir visus priedus sudedu i stiklaini, pirmakart uzpilu verdanciu vandeniu. Po kokiu 10 min nupilu, tada uzpilu verdanciu marinatu, vel po mazdaug tiek pat laiko nupilu, uzverdu marinata dar karta, uzpillu ir uzdarau.
Pagal bet kuri recepta marinuodama uzpilineju agurkus tris kartus. Tuomet man jie puikiai stovi, nebala ir nesaudo.
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 07 30, 16:46)
O kaip su tais uspaskicho agurkais, taip ir nesuprantu... smile.gif Tuos visus lapus ir kt sudeti ant agurku ar virti vandenyje? Kaip jus tada isvirusius lapus padalinat kiekvienam stiklainiui?
Ir su siuo receptu galima bandyt ta varianta, kad tik viena kart virint marinata? O pirma kart uzpilant tiesiog karstu vandeniu, tai kiek laiko palaikyt reikia?
Agurkus tik antra kart gyvenime darysiu, tai nemazai klausimu kyla... blush2.gif

As darau taip. I stiklainius pridedu krapu, cesnako, pipiru, galima deti ir kitokiu zoliu, jei tik norit. Tada uzsitaisau marinata ir verdu. I beveik verdanti, bet neuzvirusi dedu agurkus, juos pamakaluoju. Kai siek tiek pakeicia spalva, dedu i stiklainius. Tada marinata uzverdu, uzpilu agurkus ir uzvakuoju.
Atsakyti
gal kas žino receptą marinuotų agurkų su česnaku unsure.gif
Atsakyti
Merginos, gal turit koki nors recepta su pjaustytais agurkais? Mama dave agurku, bet tokie dideli, nepjaustytu niekaip, ir neskanu bus...
Atsakyti
Labutis, labai noriu isbandyt su garstyciom ir noriu paklaust: ar garstyciom dedamos i marinata ir kartu verdamos, ar i stiklainiuka?
Atsakyti
QUOTE(hunca @ 2012 07 31, 15:00)
Labutis, labai noriu isbandyt su garstyciom ir noriu paklaust: ar garstyciom dedamos i marinata ir kartu verdamos, ar i stiklainiuka?

Aš su garstyčiom bandžiau- nepatiko. verysad.gif Gal nelygu kokios garstyčios g.gif
Atsakyti
QUOTE(hunca @ 2012 07 31, 13:00)
Labutis, labai noriu isbandyt su garstyciom ir noriu paklaust: ar garstyciom dedamos i marinata ir kartu verdamos, ar i stiklainiuka?


aš dėjau į marinatą. Maniškiams labai patiko, bet šiemet nebedarysiu nes norisi jau kitokių (atsivalgėm ir dar liko ne vienas slojikėlis) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2012 07 31, 13:28)
Merginos, gal turit koki nors recepta su pjaustytais agurkais? Mama dave agurku, bet tokie dideli, nepjaustytu niekaip, ir neskanu bus...

as pjaustytus marinuoju taip pat kaip ir cielus, labai skaniai gaunasi, pernai ir pagal uspaskicho su pjaustytais dariau ir pagal savo recepta ax.gif
Atsakyti