Įkraunama...
Įkraunama...

Viršuliškės: "Jurginėlis".

QUOTE(dushianerami @ 2013 10 04, 15:58)
as kaip suprantu beviltiski ten tie lauzimai. ir tiesapasakius esu uz tai kad tevai padetu ta kiema susitvarkyti vaikam uz savus. o po to apsile kojas paziuresim ir kur tie pinigeliai eina:)) nes nu kol lausim ar nelausim, vaikai ir darzeli baigs  doh.gif  doh.gif
beje gal jau apziurejo ar kokiu nuolaidu kas turi kokiom zaisimu aikstelem?  g.gif o tai kiekviena grupe turi savo kiemo gabaliuka ir kitos grupes negales ten zaisti? keistai nuskambejo. juk vaikai visur, negi neleisim? o ir tada ziurint lopselinukams va pastatom. kitamet musiskiai darzelinukai ir ka, nebegales suptis? blush2.gif
Papildyta:
o kokiu budu lauziat? biggrin.gif

man savo vaikui negaila nieko, bet va is savu statyt nenoriu schmoll.gif kodel as uz savus pinigus turiu kazka daryt darzeliui, kai jis pats tuo turetu rupintis? na ir kas,kad mano vaikas cia lankys 4metus ji, nu bet gi ne visa gyvenima, padarysim, pastysim, is direktores kaip visada aciu isgirsim ir tiek.
Yra ziniasklaida, yra televizija, nu reikia tik nepatingeti ir nepagaileti savo laiko, ne karta teko matyt kaip viskas greit issisprendzia,kai isikisa kokia televizija ir viskas i viesuma iskyla, pasibaigtu tie direktores "viska sukisom i remonta"..... . Mano pacios mama dirba darzelyje 30metu, tai papasakoja nemazai, na buna tikrai truksta tu pinigeliu ir praso teveliu papildomai kazkam, na bet kad sitaip niekam nebutu ju, taip negali buti!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 04 spalio 2013 - 15:07
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 04, 16:06)
man savo vaikui negaila nieko, bet va is savu statyt nenoriu schmoll.gif  kodel as uz savus pinigus turiu kazka daryt darzeliui, kai jis pats tuo turetu rupintis? na ir kas,kad mano vaikas cia lankys 4metus ji, nu bet gi ne visa gyvenima, padarysim, pastysim, is direktores kaip visada aciu isgirsim ir tiek.
Yra ziniasklaida, yra televizija, nu reikia tik nepatingeti ir nepagaileti savo laiko, ne karta teko matyt kaip viskas greit issisprendzia,kai isikisa kokia televizija ir viskas i viesuma iskyla, pasibaigtu tie direktores "viska sukisom i remonta"..... . Mano pacios mama dirba darzelyje 30metu, tai papasakoja nemazai, na buna tikrai truksta tu pinigeliu ir praso teveliu papildomai kazkam, na bet kad sitaip niekam nebutu ju, taip negali buti!!

mum dar susirinkimo nebuvo, tai ramus dar:))) ka per jusu nukalbejo, kad visi pikti? uz ka reiks pinigeliu? juk vasara sake, kad niekam nerenka pinigeliu darzelis:))
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2013 10 04, 16:15)
mum  dar susirinkimo nebuvo, tai ramus dar:))) ka per jusu nukalbejo, kad visi pikti? uz ka reiks pinigeliu? juk vasara sake, kad niekam nerenka pinigeliu darzelis:))

mes ir radiotorius patys dengiam,kad vaikai netycia pargriuve galvu neprasiskeltu,ir va mamos kelios kilimus pirko, ir langam roletus dedam patys, ir piestukams, bei kitiems reikmenims patys sunesem pinigus, nes is direktores jau nebe pirma karta isgirdom - nera pinigu doh.gif o del to "nera pinigu" kencia musu vaikai, nes patys matem, neturi nei spalvoto popieriaus, nei kartono, nei kuom spalvinti doh.gif doh.gif turi va tik A4 formato lapu, kuriuos beje tie patys tevai ir sunese.... vis tas pats igryses pasiteisinimas- grupe nauja, viska isleidom remontui doh.gif na isleidot tai isleidot, bet juk visi naujai ateje 20vaiku su savim 'atsinese' ir pinigus cool.gif tai kaip nera is ko pirkti? del to mes gal ir pikti, ir aikstelem as tikrai nesideciau jau. as geriau tuos pinigus isleisiu kazkaip kitaip savo vaikui, bet tik ne darzelio aikstelei schmoll.gif po velniu, 21 amzius,o aiksteles caro laiku, nu kur matyta,as turbut nesu daugiau darzeliu maciusi,su tokiom aikstelem....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 04 spalio 2013 - 15:25
nu aiskuma, kad dauguma teveliu pikti ir yra del ko. As ir nesu maciusi baisesnio darzelio. Jei kas zinot, pasakykit kuris baisiau Vilniuje atrodo!? Visiems finansavimas vienodas, tik vieni sugeba tvarkytis, o kiti ne. Del savu vaiku visiems tevams nieko negaila...bet truputi protu nesuvokiama kur nukeliauja visi pinigai..ir metai is metu nieko nedaroma. Kituose darzeliuose kurie puikiai atrodo tai jei buna rinkliavos tai visiskai simbolines, desimtimis bet ne simtais. Ir tvarkosi puikiai. Su kuo is pazistamu pakalbu, tai pakraupe klausosi koks darzelis. Darbar viska reikia nesti. Nupirkau deveta masina vaikams kad turetu kuo pasivazineti, nes del vienos susimusa (grupeje viena, nors kitoj grupej sake 3-4 yra), kiek einam tiek nesu tualetini popieriu, slapias serveteles, sausainiu, obuoliu. Speju, kad po susirinkimo nesim ir popieriaus piesimui ir pan. Kaip ir negaila...bet ar tuom nera naudojamasi tuo principu, kad vis tiek tevai atnes...? Tai tampa jau norma smile.gif Kas gali, kam rupi tas ir nesa....bet tai mazu maziausiai keista. Ir visiskai nesmerkiu tu, kurie jau niekuom nenori prisideti, tikrai pateisinama. Darzelio apllinka - tragiska. Jus pasakykit kokius kosminius pinigus kainuoja supynes, pvz ciuozykla...kad ir vienoje vietoje bendros...visiems vaikams. Viena karta viena grupe pasidziaugs, kita karta kita. Cia ne labdara, kad tevai turetu pastata renovuoti, aplinka sutvarkyti, tvora normalia uztverti. Bendruose kiemuose vaiku aiksteles egzistuoja, o vat ugdymo istaigos kieme tai misija neimanoma smile.gif Na Visciuku grupes susirinkimas bus 10 d. Paziuresim kokios nuotaikos cia smile.gif Sirdis jaucia, kad panasios...
Atsakyti
QUOTE(varliukai @ 2013 10 04, 18:17)
Kituose darzeliuose kurie puikiai atrodo tai jei buna rinkliavos tai visiskai simbolines, desimtimis bet ne simtais. Ir tvarkosi puikiai.

tai vat butent. finansai visiems Vilniaus dazeliams vienodi, bet kiti kazkaip visai padoriai atrodo, o vat Jurgineliui neuztenka cool.gif tuoj prades prasyt ir aukletojoms algas moket lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokas pro asaras, bet is tikro tai absurdas totalus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 04 spalio 2013 - 18:39
QUOTE(j.ole @ 2013 10 04, 15:49)
Lauzta jau  biggrin.gif  Ale nesilauzia, kieta blynnnn  doh.gif

Tai kaip laužta?
mamos, nepamirškite, kad čia skaito auklėtojos ir lyg pati direktorė/vedėja - rašykite drąsiai, kad žinotų...
Pasakysiu kaip pavyzdį apie Viršuliškių vidurinę - direktorė ten berods jau 17-ti metai kaip ta pati ir tik šiemet radikalesnės permainos. Negerai, kai tokiose pareigose 'užsisėdima'... reikia naujos 'galvos', tada viskas 'šviežiom' akim žiūrima...

QUOTE(Diaaa @ 2013 10 04, 16:06)
Yra ziniasklaida, yra televizija, nu reikia tik nepatingeti ir nepagaileti savo laiko, ne karta teko matyt kaip viskas greit issisprendzia,kai isikisa kokia televizija ir viskas i viesuma iskyla, pasibaigtu tie direktores "viska sukisom i remonta"..... .

Turim gi daržely mamą iš "TV pagalbos", reikia į ją kreiptis arba Knispeliui rašyti :biggrin.gif Vakar ji buvo susirinkime.

QUOTE(varliukai @ 2013 10 04, 18:17)
nu aiskuma, kad dauguma teveliu pikti ir yra del ko. As ir nesu maciusi baisesnio darzelio. Jei kas zinot, pasakykit kuris baisiau Vilniuje atrodo!?
...............

100 proc. pritariu viskam kas buvo parašyta drinks_cheers.gif

Tai ką darom??? biggrin.gif Aš irgi prieš rinkliavas, anksčiau jų nebuvo, o dabar jau ir jas pradėjo rinkti, o situacija nesikeičia, ir jei dar ir mūsų laida duos, tai vistiek niekas nepasikeis. Reikia stabdyti šį procesą.....
Atsakyti
labas:))) sakau kur as maciau ta mama is pagalbos:))) nu va tai mum reikia pagalbos....

bijau kad dar baisesnis darzelis yra Vilniaus Skroblinukas (Skroblu g)....bet gal jau pasitase:D (nu cia kaskas klause ar yr baisesniu...)...

Direktore atejo i musu grupes susrinkima, isgirdo klausima apie ta kiema ir baisiai supyko:) biggrin.gif

Siiap darzai turi vienoda finansavima, bet matyt prasimusa dar ir remeju. Kai mano dukra lanke kaskada senai viena vilniaus darza, mes isvis nieko nenesem, nes remejai buvo Vilniaus baldai (kas su baldais susije viskkas supirkta nauja,
) steponavicius makaluodavosi vis... dar kitos firmos... Tai viskas buvo suremta, nes dkirektore jauna energinga viska "praumsdavo"....
Manau rusai lenkai irgi prasimusa per savus...

man asmeniskai tai negaila suimest lita kita del vaiku geroves, nes mum darzas dar pries akis 5 metai smile.gif)))) bet direktore lauzt irgi reikia...
Atsakyti
QUOTE(Ozkele @ 2013 10 05, 06:59)
man asmeniskai tai negaila suimest lita kita del vaiku geroves, nes mum darzas dar pries akis 5 metai smile.gif)))) bet direktore lauzt irgi reikia...

tai man irgi nebutu gaila truputi prisidet,jei matyciau,kad direktore kazka daro pati,bet siek tiek truksta lesu,tada taip ,negaila butu prisideti keliais litais,bet kad ji nieko nedaro ir isvien visko praso is tevu, va kodel pikciausia
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2013 10 04, 15:58)
o tai kiekviena grupe turi savo kiemo gabaliuka ir kitos grupes negales ten zaisti? keistai nuskambejo. juk vaikai visur, negi neleisim? o ir tada ziurint lopselinukams va pastatom. kitamet musiskiai darzelinukai ir ka, nebegales suptis? blush2.gif

drinks_cheers.gif Vaikai kasmet keliami į kitą grupę. Matyt, ir lauke teritorija keičiama. Tai kas planuojat pirkti supynes ar kažką, tai kilnojamas pirksit (? ta prasme, neįcementuokit į žemę), kad kitais metais persinešti galėtumėte ax.gif Arba teiraukitės direktorės, ar nesikeis teritorija doh.gif
Atsakyti
Mum dirike sake oi tik pirkit, paliksim jum ta vieta, viska galima ispresti...
Pagrindine jos fraze ""viska galima ispresti "":)))
ex gaila kad jinai cia neskaito ir nieko nezino biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Vienas tėtis iš mūsų grupės yra pasigilinęs į darželių finansavimo klausimus. Jis pakraupęs šita sitacija. Kažką buvo užsiminęs apie 40 kg daržovių, kuriuos pagal dokumentus suvalgo vienas vaikas per mėnesį.
O šiaip kiekvienas vaikas atsineša 1150 lt. Tėvai papildomai moka 50 lt ir apmoka maitinimą. Reiškias 1200 lt kas mėnesį nuo kiekvieno vaiko yra gaunama algoms, pastato išlaikymui ir vaikų reikmėms. Man atrodo dideli pinigai. O neužtenka jų ne tik, kad žaislams, bet ir pieštukams su popieriumi.
Nors būdama direktorės vietoje gal ir aš neskubėčiau viską finansuoti, kai tėvai už savo pinigus ruošiasi (toks vaizdas, kad kai kurie tiesiog veržiasi) viską pirkti.
O pavyzdžiui Pilaituko darželyje visokie brangūs, eko medienos ir pan žaislai supirkti. Ir pavyzdžiui berniukų paklausė kokio žaislo jie norėtų. Berniukai paprašė stalo futbolo, ir tas žaislas buvo nupirktas...... Už darželio pinigus....... Be tėvų prisidėjimo..... O pas mus popieriaus nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2013 10 05, 10:18)
Vienas tėtis iš mūsų grupės yra pasigilinęs į darželių finansavimo klausimus. Jis  pakraupęs šita sitacija. Kažką buvo užsiminęs apie 40 kg daržovių, kuriuos pagal dokumentus suvalgo vienas vaikas per mėnesį.
O šiaip kiekvienas vaikas atsineša 1150 lt. Tėvai papildomai moka 50 lt ir apmoka maitinimą. Reiškias 1200 lt kas mėnesį nuo kiekvieno vaiko yra gaunama algoms, pastato išlaikymui ir vaikų reikmėms. Man atrodo dideli pinigai. O neužtenka jų ne tik, kad žaislams, bet ir pieštukams su popieriumi.
Nors būdama direktorės vietoje gal ir aš neskubėčiau viską finansuoti, kai tėvai už savo pinigus ruošiasi (toks vaizdas, kad kai kurie tiesiog veržiasi) viską pirkti.
O pavyzdžiui Pilaituko darželyje visokie brangūs, eko medienos ir pan žaislai supirkti. Ir pavyzdžiui berniukų paklausė kokio žaislo jie norėtų. Berniukai paprašė stalo futbolo, ir tas žaislas buvo nupirktas...... Už darželio pinigus....... Be tėvų prisidėjimo..... O pas mus popieriaus nėra doh.gif

va sitam labai pritariu, nereikia verztis ir rodyti noro viska pirkti, statyti. taip, mes susimetem tiem roletam ir radiatoriu dengimui, bet tai pagrinde padarem del vaiku saugumo, nes tie neuzdengti radiatoriai tikrai nesaugiai atrodo, o tas direktores mykimas, kad nera pinigu tai irgi ne iseitis. langai neuzdengti- vaikai guldomi pietu miego, 6 loveles labai arti lango yra ir jei tadien saule sviecia,tai kas guli tose lovelese jiems tiesiai i akytes svieciam saule. direktotei vel gi dzin, nera pinigu cool.gif jos zodziais, dar musu grupes baldai neismoketi iki galo, tai leido suprast iskart, kad nieko daugiau nesitikekit. velniai nemate,as nors pikta, bet daviau pinigus tai pradziai, padarysim tuo radiatorius, uzdesim roletus, bet nors ir piktinuosi skurdzia kiemo aplinka as ne uz ka savanoriskai nesisiulysiu ir nepritarsiu tevu norui patiems finansuoti kiemo renovacijai. va kipitun jau paminejo, kad musu vienas tetis pasidomejes pamate ,kad dokumentuose yra totali nesamone, vienas vaikas 40kg darzoviu?????? wtf???kiek tie vaikai suvalgo. man rodos 1200lt yra labai dideli pinigai, jus padauginkit sita skaiciu is vaiku skaiciaus, tai tikrai nemaza suma. bet vistiek wc popieriui ir piestukams neuztenka cool.gif gal tikrai reiktu susikontaktuoti su ta mamyte Ruta is TV Pagalbos ir pagvildenti sita situacija rimciau, nes nu nejuokinga, jei tevai darzelyje turi daryti elementarius dalykus vaiku saugumui, kuriais privalo pasirputinti pats darzelis, bet nepadaro,tai jau cia visiskai negerai
Atsakyti