Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 83 tema

QUOTE(Helianta @ 2012 09 11, 22:29)
Vilnietės, o gal ir kaunietės ar knygių mylėtojos iš kitų miestų, gal dalyvausite "Knygų festivalyje"?
Laaabai norėčiau, bet šiemet neišeis...

Labai norėčiau, bet kaip tik iš Vilniaus išvažiuoju verysad.gif
Na, ir gal trumpai trumpai apie perskaitytas knygas (Pajauta liepė "prisiduoti" pioneer.gif )
Terry Pratchett "Mažieji dievai" - nuostabi knyga, kurią galima cituoti ištisai, bet aš to nedarysiu, pačios paimkit ir perskaitykit ir suprasit, kas man ir ne tik man taip patiko 4u.gif
Julie Powell "Džiulė ir Džiulija" - linksma knyga apie pradedančiosios virėjos kančias, o, bet, tačiau tikėjausi kažko ypatingesnio.
Lauren Kate „Puolusieji“, "Kenčiantieji" - dar viena jaunimo serija. Atrodo, kad negaliu joms atsispirti doh.gif Puolę angelai, lemtis, paauglystė biggrin.gif O jau koooookia meilė, kokios aistros. Baigsiu skaityti šią seriją ir... sėkmingai pamiršiu biggrin.gif
Terry Pratchett "Tik tu gali išgelbėti žmoniją" - vaikiška knyga iš serijos apie Džonį Maksvelą. Pasaulis vaiko akimis, blogos dienos šeimoje, karas kompiuteryje ir televizoriaus ekrane ir jis vienintelis, galintis išgelbėti ateivius, į kuriuos kiti žmogėnai vis dar šaudo. Patiko, nors man jau gal šiek tiek per vaikiška ax.gif
Jeanne Bourin "Damų kambarys" - nesu istorinių romanų mėgėja, bet šis patiko. Rašo, kad autorė skyrė romanui septynerius metus. Meilė, aistros + išsamiai, vaizdžiai aprašyti viduramžių papročiai, mąstymas - labai sužavėjo ir pakeitė mano įsivaizdavimą apie viduramžius 4u.gif
Andrei Makine „Trumpų amžinų meilių knyga“ - na va, ir aš pagaliau pačiupinėjau A. Makine. biggrin.gif FANTASTIŠKA wub.gif trumpos, jausmu alsuojančios akimirkos. Grynos, nuostabios, jaudinančios. Įsimylėjau wub.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 12 rugsėjo 2012 - 19:52
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 09 12, 19:52)

Andrei Makine „Trumpų amžinų meilių knyga“ - na va, ir aš pagaliau pačiupinėjau A. Makine.  biggrin.gif FANTASTIŠKA wub.gif trumpos, jausmu alsuojančios akimirkos. Grynos, nuostabios, jaudinančios. Įsimylėjau  wub.gif  ax.gif

ar tai pirmoji tavo pažintis su Makine? smile.gif Tai dar apturėsi malonių akimirkų.. wub.gif
O aš galvoju, kad Pratchetto turbūt ir neskaičiau dar unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2012 09 12, 16:21)
  Turim porą gudrių galvų, tik jos neturi laiko krapštyt mano pc. Duomenys iš to kietojo disko niekur nedingo, tik kažkur "pasislėpė". Tikiuosi, pavyks kada išsikast. hihihi.gif

gudrios galvos nesunkiai tuos duomenis iškrapšto. Tai manau, kad tikrai ir tavieji duomenys bus iškrapštyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 09 12, 20:52)
:
Andrei Makine „Trumpų amžinų meilių knyga“ - na va, ir aš pagaliau pačiupinėjau A. Makine.  biggrin.gif FANTASTIŠKA wub.gif trumpos, jausmu alsuojančios akimirkos. Grynos, nuostabios, jaudinančios. Įsimylėjau  wub.gif  ax.gif

Šita viena iš šviežiausių pasiimtų mano iš bibliotekos. Dar nepradėjau.
Dabar skaitau Gendručio Morkūno "Švęsti kosmose ir tvarte". Vertų dėmesio minčių, įžvalgų yra, išjaustų dalykų, nors kartais tas šmaikštus rašymo stilius kažkodėl man šįkart pabosta. Žiemą skaičiau jo "Puoduką kefyro ant palangės" - kančių ir mažų džiaugsmų prieš iškeliaujant Ten mintis, pastebėjimus - taibuvo šviesiai graudu skaityti.
Atsakyti
Na ir dar truputį ax.gif
Kami Garcia, Margaret Stohl "17 mėnulių" - "16 mėnulių" tęsinys. Ką čia pasakyti, man patiko. įtampa išlaikyta, dalis paslapčių atskleista, bet ir daugiau mįslių užminta. Nekantriai laukiu 18 mėnulių 4u.gif
John Stephens "Smaragdinis atlasas" - vėl serija biggrin.gif ax.gif bet pirma knyga labai patiko. 3 vaikai, našlaičiai, krūva paslapčių, nuotykių, keistas pasaulis, svarbiausia - šeima ir pasitikėjimas. Jaunesniam mokykliniam amžiui puikiai subalansuota, t.y. man 4u.gif ir zis ax.gif
Elizabeth Chandler trilogija "Angelo pabučiuota", "Meilės galia", "Artimos sielos" - labai labai graži pasaka tiems, kurie tiki angelais, nuoširdžiai tiki. Angelais ir meile. Jaudinanti pirmosios meilės istorija + netektis, skausmas + šiek tiek detektyvo + lengvas rašymo stilius. Tiesiog patiko ir nebuvo per saldu. Tik reikėtų knygą vieną po kitos skaityti, nes... tiek ten to skaitymo hihihi.gif
Tess Gerritsen "Donoras" - įtempta, bet daug mažiau įtikinanti nei kitos jos knygos. Kiek supratau ši knyga autorės kaip rašytojos pirmas blynas. Kitos knygos įtaigesnės ir šiurpesnės, ir įdomesnės, ir mažiau nuspėjamos, žodžiu, džiaugiuosi, kad šia knyga nesibaigė Gerritsen karjera.
Steve Hamilton "Spynų meistras" - po tragedijos nekalbantis Maikas sugeba atrakinti bet kurią spyną, bet negali atrakinti savo širdies ir nesugeba prabilti. Jaudinanti istorija, įtraukiantis siužetas. rekomenduoju.
Na, o važinėdama į darbą suskaičiau Makso Frajaus "Echo labirintus" iki galo ir perskaičiau "Echo kronikų" 6 knygas ax.gif
Viskas, jau viskas karsta.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 09 12, 22:22)
ar tai pirmoji tavo pažintis su Makine?  smile.gif  Tai dar apturėsi malonių akimirkų..  wub.gif
O aš galvoju, kad Pratchetto turbūt ir neskaičiau dar  unsure.gif
Papildyta:
gudrios galvos nesunkiai tuos duomenis iškrapšto. Tai manau, kad tikrai ir tavieji duomenys bus iškrapštyti  smile.gif

Aha, pirmoji mano pažintis wub.gif Kai dauguma jį skaitė, aš nenorėjau tongue.gif
O tau Pratchettas patikų 4u.gif Žinau, kas turi nuosavus "Mažuosius dievus" hihihi.gif (Pajauta - geras žmogus, o aš kaip tik šią knygą jai trečiadienį ruošiuosi grąžinti per susitikimą ax.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SOFIJA5: 12 rugsėjo 2012 - 20:28
QUOTE(saintlina @ 2012 09 12, 21:22)
gudrios galvos nesunkiai tuos duomenis iškrapšto. Tai manau, kad tikrai ir tavieji duomenys bus iškrapštyti  smile.gif
Iškrapštyta! karsta.gif didis.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2012 09 13, 06:59)
Iškrapštyta! karsta.gif  didis.gif

Su kuo ir sveikinam mirksiukas.gif
Atsakyti
Dvi medžio šakos atsargiai, kaip rankos,
Prie šono miegančiam pastatė lyrą.
Ties juo bedugnėm lėkė Paukščių Takas,
Dundėjo didelis varinis skliautas,
O jis miegojo po rudens medžiu.
...
Jis ėjo plyštančiais sapnų kanalais,
Sapnavo tylą, virstančią į liepsną,
Sapnavo liepsną, šliaužiančią per lauką,
Geltoną, žiaurią, bailią, kaip kareivis.
Liepsna, pasiekus vandenį, pavirto
Žuvim ir žaisdama ištirpo jūroj.

Naktis prabilo debesio balsu,
Ir lyra kaip sirena uždainavo:
Ruduo ateina oru ir žeme,
Rubinų ir topazų sūkuriai
Užkloja tyliai miegantį, kuris
Laimingas guli, nugalėjęs Laiką.

[Henrikas Radauskas] wub.gif
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2012 09 12, 20:32)

O tau Pratchettas patikų  4u.gif Žinau, kas turi nuosavus "Mažuosius dievus"  hihihi.gif (Pajauta - geras žmogus, o aš kaip tik šią knygą jai trečiadienį ruošiuosi grąžinti  per susitikimą ax.gif )

kaži, ar ji pati spėjo tą knygą perskaityt?.. Visiškai nenustebčiau, jei ne smile.gif Aš pažioplinėsiu turtingajame rutrackeryje. Manau, kad turėčiau rasti smile.gif
Beje, perskaičiau 12-ąją Sukės dalį rolleyes.gif Ot patinka man ta moteriškė (Harris, turiu omeny), kepa knygas iš peties. Kasmet po knygą, nereik daug laukti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2012 09 13, 09:18)

[Henrikas Radauskas] wub.gif

aha, Radauskas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 13, 11:53)
kaži, ar ji pati spėjo tą knygą perskaityt?..

Ne tik, kad spėjo perskaityti, bet ir atsiliepimą buvo parašiusi biggrin.gif
Atsakyti
Saintlina, rutrackeryje labai daug T.Pratchetto. Ir rusiskai, ir angliskai smile.gif
As siuo metu irgi susizavejau paaugliska literatura blush2.gif Klausausi rasalo trilogijos "Rasalo sirdis". Siuzetas kaip siuzetas, itraukiantis, kupinas nuotykiu, kaip ir priklauso paaugliskom knygom. Bet kokia meile Knygai, skaitymui tryksta is beveik kievieno skyriaus smile.gif Tiesiog miela malonu klausytis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 13 rugsėjo 2012 - 15:17
QUOTE(langana @ 2012 09 13, 15:17)
Klausausi rasalo trilogijos "Rasalo sirdis". Siuzetas kaip siuzetas, itraukiantis, kupinas nuotykiu, kaip ir priklauso paaugliskom knygom. Bet kokia meile Knygai, skaitymui tryksta is beveik kievieno skyriaus smile.gif Tiesiog miela malonu klausytis

Aš žiūrėjau filmą, bet, kiek žinau, filmas tik vienas, o galėtų būti trilogija irgi ax.gif
Atsakyti