Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

[quote=meskiuke_mini,2013 03 11, 19:17]
Jusu gydytoja klysta arba jus dezinformuoja. Pienas tiek mamos, tiek karves ar ozkos bet kokiame amziuje yra maisto produktas. Ar sviestas, varske, grietine, suris irgi atrodo jums ne maistas? gal skyscio pavidalas apgauna?.
Atsigerimas zmogui tera vanduo, paklauskit bet kokios dietologes 4u.gif
Jei zindymas sekintu organizma visos zindancios mamos butu issekusios ir sirgtu. As jau buciau visai ligonis, nugi 6,5m zindymo doh.gif (cia per abu vaikus su 1 men pertrauka) biggrin.gif O kaip tik ta perioda nesirgau tiek, kad reiktu gerti vaistu, buvo slogos, ir kelis kart su vaikais buvom roto virusa visi pasigave ir viskas.
Tegu papasakoja kitos ilgai zindancios mamos ar jos labai serga ar jaucia, kad butent zindymas sekintu? g.gif
GAli ir 4 m neatsisakyti lotuliukas.gif mano dukrytei jau greit 5 ir dar mielai sau valgo ir atsisakyti nezada doh.gif
[/quote]
Atsiprašau, pati išties ne tiksliai parašiau, norėjau pasakyti, kad mano manymu pienas nėra visavertis produktas 2m vaikui, jam būtinos ir kitos maisto medžiagos,gaunamos su kietu maistu. Žinoma, kad pienas maistas. Tiesiog vien gerdamas jį negausi visų reikiamų medžiagų. Aš bent jau pati vien pienu gyva nebūčiau, nors tai ir maisto produktas. Maistas turi būti įvairus.
O žindymas gal ir nesargdina, bet eikvoja mamos rezervus. Gerai, jei mama turi galimybę pailsėti, organizmas puikiai sintetina vitaminus ir mineralus. Nežinau,kas mano per organizmas, bet po metų maitinimo ėmė lysti visokios moteriškos ligos, kuriomis iki šiol niekad nesirgau.Ir sugedo 5 dantys per metus, nors tikrai juos prižiūrėjau. Neteigiu, kad tai dėl žindymo, greičiau dėl miego stokos, maisto nepilnavertiškumo ir galbūt menkų organizmo atsargų. Per tuos 2 žindymo metus man nukrito 20kg, nors per nėštumą priaugau 7kg, žodžiu sveriu mažiau nei p[rieš nėštuma ir tuo nesiskundžiu, bet baugu,kad svoris krenta ir toliau...
Aš tikrai nenoriu ginčytis ir pati tikrai nesu žindymo žinovė. Todėl ir klausiu, ką daryti,kad organizmas sustiprėtų...
[/quote]

Wow kaip noreciau,kad man nukristu nors 3 kg. bigsmile.gif Jau greitai 3 m. kaip zindau, bet kad nuo to kristu svoris nepastebejau biggrin.gif Sekina ne pats zindymas, o stresas. Maziau stresuokite, nervinkites ir viskas bus gerai su imunitetu. Aisku neissimiegojimas irgi sekina, bet kaip sakiau bandykite atrsati patogia poza. Jei aisku miegate atskirai, tada manau sudetingiau issimiegoti. Mes su dukrele prisitaikeme kuo puikiausiai ir labai manes ji nevargina. Issimiegu puikiai. Dar mociute buna pasiima per iseigynes. Tada jau visai gerai issimiegu.
Atsakyti
QUOTE(meskiuke_mini @ 2013 03 11, 19:17)

KAzkur buvo straipsnis facebooke klaidziojo kaip suauges vyars gyveno vien gerdamas piena, nepamenu kiek ilgai mnetus ar ilgiau :)bet tas musu organzimas tikrai stebuklingas biggrin.gif O siaip aisku reikia daug ivairiu medziagu, tik dazniausiai maziau nei isivaizudojam. su drauge kalbejau irgi guodesi, kad nieko nevalgo vaikutis. Sakau nu taip visiai visia nieko, nu sako valgo pomidora, agurka, dar ten kazka, nu tai sakau o cia ne maistais, dar tiesa, jod dukryte visai atsisako valgyti mesos, sako bus vegetare, tik desreliu kartais neatsisako, SAkau kas per stebuklas tos desrele, mano vaikai irgi visada nori, jei kas kur duoda, o pati niekad neperku doh.gif
Is to ka apraset as vietoj jusu pasidaryciau tyrimu daugiau ir ieskociau problemos, nes tai nepanasu, nei i zindymo pasakemes, nei i miego turkuma, jei vis tiek kazkiek miegat?ar 6-8 val nesusidaro per para? g.gif TAip svoris tikrai nekrenta vien nuo zindymo ir dantys negenda. Reikia ziureti, kodel organizmas neisisavina medziagu. Jei tas pats butu be zindymo juk gydytojai susirupintu ir gal daugiau istirtu? g.gif O dabar, ai, zindot vadinasi del to ,manau, tai labai neatsakinga...
Atsakyti
Negaliu nepasisakyt.

Žindymas, kaip ir nėštumas, moterims tikrai gali paskatinti autoimuninių ligų progresavimą, ir fanatiškas užsispyrimas ar spaudimas iš šalies bet kokia kaina žindyti kuo ilgiau tokiu atveju moteriai gali kainuoti labai brangiai.

Aš jau savo didelę kainą sumokėjau ir mokėsiu turbūt visą gyvenimą. Kai gydytojai choru šaukė, kad žindyti man nebegalima, o organizmas nuolat siuntė vis akivaizdesnius pavojaus signalus, aš ožiškai užsispyrusi žindžiau toliau. Ir dabar turiu tokią situaciją, kad galbūt atėmiau iš savęs galimybę ateity dar kartą patirti motinystės džiaugsmą, nors tai yra didžiausia mūsų vyru svajonė.

Visoms, kurios jaučia, kad laikas sustoti, patarčiau kreiptis pagalbos ir patarimų bet kur, tik ne į šią temą. Nes čia jūs neišvengiamai susidursite su nebylia nuostata, kad bet kuri mama, kuri savo noru ryžtasi nutraukti žindymą, nepriklausomai nuo priežasčių, vaiko amžiaus ir kitų aplinkybių, yra blogio įsikūnijimas ir verta tik būti sudeginta ant laužo. O visi pasaulio medikai yra tiesiog velnio vietininkai žemėje, juos išvis reikia visus išnaikinti, gydymo įstaigas susprogdinti, o į jų vietą susodinti visokius alternatyvios medicinos "specialistus" ir burtininkus su virgulėm.

Bet ką padarysi - gyvename smarkiai sužalotoje visuomenėje, kur kiekvienas jaučiasi turįs teisę pagal savo supratimą apie visus spręsti, kaip reikia "teisingai" gyventi. Esame savo pačių kategoriškumo įkaitai, kraštutinumų vergai. Ir dar ilgai niekas čia nesikeis, nes per smarkiai esame sužaloti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 12, 15:02)
Visoms, kurios jaučia, kad laikas sustoti, patarčiau kreiptis pagalbos ir patarimų bet kur, tik ne į šią temą. Nes čia jūs neišvengiamai susidursite su nebylia nuostata, kad bet kuri mama, kuri savo noru ryžtasi nutraukti žindymą, nepriklausomai nuo priežasčių, vaiko amžiaus ir kitų aplinkybių, yra blogio įsikūnijimas ir verta tik būti sudeginta ant laužo. O visi pasaulio  medikai yra tiesiog velnio vietininkai žemėje, juos išvis reikia visus išnaikinti, gydymo įstaigas susprogdinti, o į jų vietą susodinti visokius alternatyvios medicinos "specialistus" ir burtininkus su virgulėm.


Nereikia galvoti, kad sioje temoje sedi raganos sluotas apsizergusios lotuliukas.gif Tiesiog visokiu mediku yra ir tikrai ne pro sali pasidometi dar keliu mediku nuomone tuo paciu klausimu, nes yra, deja, tokiu gydytoju, kurie nesidomi jokiomis medicinos naujovemis arba tiesiog nera pakankamai kompetetingi.
Jeigu tikrai visi medikai rekomenduoja nutraukti zindyma, tai reikia ju ir klausyti, o ne eiti gydytis pas ziniuone.
Bet, pavyzdziui, mano atveju trys gydytojai (pensijinio amziaus 2 moterys ir vyras) sake, kad zindymas kaltas ir reikia nutraukti, du gydytojai sake, kad kaltas mikroelementu trukumas ir nuovargis (abi gydytojos moterys apie 40-50 m) ir reikia skirti tinkama gydyma. Jeigu buciau klausiusi anu triju, vaiko jau nebezindyciau, bet paklausiau kitu dveju, pasinaudojau ju skirtu gydymu ir isivedziau sau griezta taisykle ilsetis. Rezultatas akivaizdus - jauciuosi gerai. Jeigu tai butu nepadeje, buciau nutraukusi zindyma.
Bet tai tik mano individualus atvejis, juk kitom mamom, deja, gali buti ir daug blogiau (kaip jusu atveju), todel tikrai reikia kliautis specialistais 4u.gif

M.A.M.A sveikatos jums 4u.gif
Atsakyti
Mano antrajai virš dviejų, prieš tai žindžiau vyresniąją šiek tiek virš metukų.. tai stažas šioks toks yra. Kad žindymas sekintų, nepasakyčiau, gal psichologiškai kažkiek. Bet miego trūkumas tai žiauru.. ir atrodo, užmigdavau greitai po maitinimo, ir miegodavau kartais tas 8val, aišku, su belekiek pertraukų, bet dabar, kai nustojau maitint naktimis, skirtumas didžiulis. Nepertraukiamas miegas vis tik yra gėris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madrugada: 12 kovo 2013 - 15:37
Iš tikrųjų, visų organizmai skirtingi, kitokias turim pasislėpusias ligas, kitaip organizmas reaguoja. Vienareikšmiškai sakyti, kad žindyti reikia arba nereikia, jei blogai jautiesi, tikrai negalima. Bet čia jau kiekvienos mamos reikalas,ką ji nori daryti, kaip ir kada.
Aš esu susidūrusi su medikų priešiškumu žindymui, todėl tikrai nenutraukčiau žindymo, jeigu tokie medikai konstatuotų, kad taip ir ne kitaip, žindymas pakenkė. Ieškočiau tokių, kurie padarytų daugiau įvairiapusiškesnių tyrimų, galėtų pateikti įvairesnių argumentų. Aišku, priklausytų ir nuo to, kokia tai liga. Būna tikriausiai atvejų, kai reikia drąstiškai nutraukti, bet jeigu yra galimybė mažinti po truputį ir poreikis užbaigti maitinimą, tai mamytei patarčiau taip ir padaryt. Tik nereikia stresuoti ir blaškytis, gailėtis savo apsisprendimo.
Man kol kas organizmas nesako kažko blogo, nei dėl miego, nei dėl žindymo (aš dar ir dirbu kažkiek miego sąskaita). Gal dėlto, kad turėjau nemažą pertrauką tarp vaikų ir spėjau pailsėt g.gif Dariausi tyrimus prieš porą mėnesių, visi mikroelementai normoj, skydliaukė, inkstai, kepenys taip pat. Savijauta irgi nebloga. Kažkiek matyt prasčiau kalcis pasisavinamas, nes pabyrėjo keletas dantų, bet nenurašau vien žindymui... Na, nervai šiaip sau, bet čia jau kita problema... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2013 03 12, 17:01)
Aš esu susidūrusi su medikų priešiškumu žindymui, todėl tikrai nenutraukčiau žindymo, jeigu tokie medikai konstatuotų, kad taip ir ne kitaip, žindymas pakenkė. Ieškočiau tokių, kurie padarytų daugiau įvairiapusiškesnių tyrimų, galėtų pateikti įvairesnių argumentų.


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 12, 16:02)
Negaliu nepasisakyt.

Žindymas, kaip ir nėštumas, moterims tikrai gali paskatinti autoimuninių ligų progresavimą, ir fanatiškas užsispyrimas ar spaudimas iš šalies bet kokia kaina žindyti kuo ilgiau tokiu atveju moteriai gali kainuoti labai brangiai.


Bet ką padarysi - gyvename smarkiai sužalotoje visuomenėje, kur kiekvienas jaučiasi turįs teisę pagal savo supratimą apie visus spręsti, kaip reikia "teisingai" gyventi. Esame savo pačių kategoriškumo įkaitai, kraštutinumų vergai. Ir dar ilgai niekas čia nesikeis, nes per smarkiai esame sužaloti  unsure.gif

na as pvz pasisakiau kad mane zindymas issekino. Taip kad tikrai ne visos cia fanatikes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 12, 16:02)
Negaliu nepasisakyt.

Žindymas, kaip ir nėštumas, moterims tikrai gali paskatinti autoimuninių ligų progresavimą, ir fanatiškas užsispyrimas ar spaudimas iš šalies bet kokia kaina žindyti kuo ilgiau tokiu atveju moteriai gali kainuoti labai brangiai.

Aš jau savo didelę kainą sumokėjau ir mokėsiu turbūt visą gyvenimą. Kai gydytojai choru šaukė, kad žindyti man nebegalima, o organizmas nuolat siuntė vis akivaizdesnius pavojaus signalus, aš ožiškai užsispyrusi žindžiau toliau. Ir dabar turiu tokią situaciją, kad galbūt atėmiau iš savęs galimybę ateity dar kartą patirti motinystės džiaugsmą, nors tai yra didžiausia mūsų vyru svajonė.

Visoms, kurios jaučia, kad laikas sustoti, patarčiau kreiptis pagalbos ir patarimų bet kur, tik ne į šią temą. Nes čia jūs neišvengiamai susidursite su nebylia nuostata, kad bet kuri mama, kuri savo noru ryžtasi nutraukti žindymą, nepriklausomai nuo priežasčių, vaiko amžiaus ir kitų aplinkybių, yra blogio įsikūnijimas ir verta tik būti sudeginta ant laužo. O visi pasaulio  medikai yra tiesiog velnio vietininkai žemėje, juos išvis reikia visus išnaikinti, gydymo įstaigas susprogdinti, o į jų vietą susodinti visokius alternatyvios medicinos "specialistus" ir burtininkus su virgulėm.

Bet ką padarysi - gyvename smarkiai sužalotoje visuomenėje, kur kiekvienas jaučiasi turįs teisę pagal savo supratimą apie visus spręsti, kaip reikia "teisingai" gyventi. Esame savo pačių kategoriškumo įkaitai, kraštutinumų vergai. Ir dar ilgai niekas čia nesikeis, nes per smarkiai esame sužaloti  unsure.gif


Na kam taip kategoriskai, mirksiukas.gif

nei vienos nematau sitoj temoj fanatikes... kiekviena pasakojam is savo varpines, aisku, kitaip ir but negali, nes kiekvienos istorija- kitokia...

sveikatos jums 4u.gif



Atsakyti
QUOTE(JustMA @ 2013 03 12, 21:53)
Na kam taip kategoriskai, mirksiukas.gif 

nei vienos nematau sitoj temoj fanatikes... kiekviena pasakojam is savo varpines, aisku, kitaip ir but negali, nes kiekvienos istorija- kitokia...



poster_offtopic.gif ne i zindymo tema, bet gal labai nesupyksit, nes i gydytoju ir SM tema blush2.gif . Gyde maziuka menesi laiko nuo viduriavimo pediatre, poliklinikos gastroenterologe ir Santariskiu gastroenterologe, niekaip negerejo. Realiai vyko tik skysciu atstatymas, viduriavimo nepadejo susutabdyti niekas. O visi gydytojai sake, kad tai tinkamas gydymas ir nieko papildomai daryti nereikia. Tada paskaiciau SM, radau labai panasiu bedu, kur mamos parase, kokios konkreciai gerosios bakterijos padejo. Ir ka - isisunciau velai vakare vyra po Vilniu ieskoti, rado gal 10 vaistiniu apvaziaves, sugirdziau ir kita diena viduriavo 3 kartus maziau, o per tris paras NUSTOJO. Po menesio laiko. Kai parodziau gydytojom, jos nustebo, nes nebuvo girdeje apie tokius. Pasirode, kad jie labai geri, nes jie zindukliam kudikiam pritaikyti ir turi berods 3 kartus daugiau geruju bakteriju rusiu negu ju israsyti, kurie nebuvo efektyvus maziui.
Kartais ir geru dalyku galima rasti informacijos liune.

Apie tai, kad gydytoju kompetencija idomi, dar liudija ir tai, kad pries menesi dare man stuburo nuotrauka, tai 3 gydytojai pamate skirtingas diagnozes, bet nei vienas nemate luzio, kol pati jiems neparodziau lotuliukas.gif


Isvada - visokiu visur yra mirksiukas.gif

Dar karta atsiprasau uz off topic'a ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 03 12, 21:26)
na as pvz pasisakiau kad mane zindymas issekino. Taip kad tikrai ne visos cia fanatikes   mirksiukas.gif

Tikrai ne visos. Čia yra ir labai protingų moterų. Bet, deja, fanatiškas ir kategoriškas tonas vis dėlto valdo, o tai yra atgrasu.

QUOTE(JustMA @ 2013 03 12, 22:53)
Na kam taip kategoriskai, mirksiukas.gif 

nei vienos nematau sitoj temoj fanatikes... kiekviena pasakojam is savo varpines, aisku, kitaip ir but negali, nes kiekvienos istorija- kitokia...



Gal daug kam ir nepatiks mano atvirai reiškiama pozicija, bet šioje temoje pilna fanatikių. Pati du kartus sprendžiau dilemą, ar nutraukti žindymą. Vaikams abu kartus buvo jau virš 2 m. Ir abu kartus čia buvau apipilta bukais lozungais apie ilgalaikio žindymo beveik dievišką pobūdį net nesigilinant į situacijos subtilybes. Abu kartus buvo vienbalsiai nutarta, kad mano priežastys nutraukti žindymą yra nerimtos, nors pirmą kartą tai buvo gresiantis persileidimas, o antrą kartą pakankamai rimtos sveikatos problemos (baigus žindyti ir pagaliau išsamiai išsityrus paaiškėjo, kad gerokai rimtesnės, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio) ir emocinis išsekimas. Gavau ir asmeninių žinučių su visokių burtininkų rekomedacijomis, informacija apie kažkokius užkalbėtus lašiukus... Buvo apeliuojama į mano "nedvasingumą", įkyriai brukamos visokios abejotinos alternatyvos. Nors lankiausi ne pas vieną mediką, ir dalis jų buvo itin aukšto lygio specialistai, ir visi tvirtino tą patį, čia buvo ramiai nuspręsta, kad visi tie medikai klysta ir turi vienintelį klastingą tikslą - nujunkyti mano vaikus bet kokia kaina. Bendru nutarimu buvo nuspręsta, kad turiu žindyti, kol atsidursiu grabe, o grabe gulėdama irgi turiu žindyti lotuliukas.gif

P.S. Jeigu nebūčiau vis dėlto apsisprendusi nujunkyti, šiandien gal tikrai gulėčiau grabe ir vaikai neturėtų jokios mamos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M.A.M.A: 12 kovo 2013 - 23:08
QUOTE(M.A.M.A @ 2013 03 13, 00:07)
Tikrai ne visos. Čia yra ir labai protingų moterų. Bet, deja, fanatiškas ir kategoriškas tonas vis dėlto valdo, o tai yra atgrasu.
Gal daug kam ir nepatiks mano atvirai reiškiama pozicija, bet šioje temoje pilna fanatikių. Pati du kartus sprendžiau dilemą, ar nutraukti žindymą. Vaikams abu kartus buvo jau virš 2 m. Ir abu kartus čia buvau apipilta bukais lozungais apie ilgalaikio žindymo beveik dievišką pobūdį net nesigilinant į situacijos subtilybes. Abu kartus buvo vienbalsiai nutarta, kad mano priežastys nutraukti žindymą yra nerimtos, nors pirmą kartą tai buvo gresiantis persileidimas, o antrą kartą pakankamai rimtos sveikatos problemos (baigus žindyti ir pagaliau išsamiai išsityrus paaiškėjo, kad gerokai rimtesnės, nei atrodė iš pirmo žvilgsnio) ir emocinis išsekimas. Gavau ir asmeninių žinučių su visokių burtininkų rekomedacijomis, informacija apie kažkokius užkalbėtus lašiukus... Buvo apeliuojama į mano "nedvasingumą", įkyriai brukamos visokios abejotinos alternatyvos. Nors lankiausi ne pas vieną mediką, ir dalis jų buvo itin aukšto lygio specialistai, ir visi tvirtino tą patį, čia buvo ramiai nuspręsta, kad visi tie medikai klysta ir turi vienintelį klastingą tikslą - nujunkyti mano vaikus bet kokia kaina. Bendru nutarimu buvo nuspręsta, kad turiu žindyti, kol atsidursiu grabe, o grabe gulėdama irgi turiu žindyti  lotuliukas.gif

P.S. Jeigu nebūčiau vis dėlto apsisprendusi nujunkyti, šiandien gal tikrai gulėčiau grabe ir vaikai neturėtų jokios mamos  verysad.gif

stengiames but neikyrios ir neatgrasios... mokinames... po biski ... islenda kartais... pasitaisysim... O Jums-- jei jau syki isnesete savo skalbinius viesai- turit priimti visokia nuomone... o ju bus daug ir ivairiu blink.gif ir pasirinkti Jums priimtiniausia.. o pasielgt, taip kaip Jums atrodo geriausia mirksiukas.gif visdelto ne SM valdo musu gyvenimus... cia tik mes atlendam, norim sulaukt pritarimo, palaikymo... tik ne visada pavyksta... deja kartais gaunam atsakymu, kuriuos net blogiausiam sapne nesapnavom... buva ir taip... linkiu kely sutikti tik gerus ir gero Jums linkincius zmones wub.gif

nebepykit ir dziaugiames, kad vaikai turi M.A.M.A
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JustMA: 12 kovo 2013 - 23:21